Evlenmediğime pişmanım

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
184
145
53
Merhaba
Yaklaşan 30 yaşımla birlikte içimde bir sorgulama başladı. Eskiden hep yüksek idealler peşindeydim, gözüm hep daha yukarılardaydı. Ama şimdi, o hayalini kurduğum insanlar bir bir evlendi, ben ise yalnız kaldım. Karşıma biri çıkmıyor, çıksa da bir şeyler yolunda gitmiyor. Keşke demenin doğru olmadığını biliyorum, ama üniversitedeyken karşıma çıkan iyi insanları fark etmediğimi şimdi anlıyorum. O zamanlar onları görmezden gelmiştim.

Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum. Erkeklerin genelde dış görünüşe odaklandığını düşünüyorum. Daha önce aracı olan birileri vasıtasıyla tanışmalarda fotoğraflar paylaşıldığında beğenilmediğim oldu; bu beni derinden etkiledi ve üzdü. Beğendiğim kişiler beni reddetti, beni beğenenleri ise ben beğenmedim. Bu durum estetik yaptırmayı düşünmeme yol açtı, ama bunun sağlıklı bir karar olup olmadığından emin değilim. Zaten bu düşünce, inandığım değerler ve hassasiyetlerimle de çelişiyor.

Evlilik öncesi ilişki yaşamayı tercih eden biri değilim. Elimden geldiğince değerlerime bağlı kalmaya çalışıyorum. Ama bu hassasiyetlere sahip insanlar genelde erken evleniyor, bu da benim gibi bekleyenler için işleri zorlaştırıyor.

İçimi dökmek için yazdım. Sizin deneyimlerinizi, belki de içimi rahatlatacak düşüncelerinizi duymak isterim.

her nasip vaktine esirdir. yaşam düz bir çizgi değildir ki herkes aynı yaşasın. Yanlış bir evlilik yapmaktan kork her gelenle olma zaten. Ama mükemmeli de arama hepimiz insanız dört dörtlük değiliz.
Ama bu hassasiyetlere sahip insanlar genelde erken evleniyor
bu insanların mutlu olduklarını sana düşündüren nedir ? insanlar kendilerini tanımadan daha evleniyorlar aslında erken evlilik kötüdür boşanmalar zaten arttı.
kesin evlenirsin iyi birini bulursun diyemem ama bu düşüncelerde sürekli boğulursan duvara toslarsın sırf evlenmek için evlenirsin gibi. sakin ol. için rahat olsun. estetik yaptırmayı düşünmek de ayrı bi saçmalık bu arada yani estetik yaptıranlar hemen ertesi gün evleniyorlar mı sağlıklı düşünmüyorsun bacım.

Merhaba
Yaklaşan 30 yaşımla birlikte içimde bir sorgulama başladı. Eskiden hep yüksek idealler peşindeydim, gözüm hep daha yukarılardaydı. Ama şimdi, o hayalini kurduğum insanlar bir bir evlendi, ben ise yalnız kaldım. Karşıma biri çıkmıyor, çıksa da bir şeyler yolunda gitmiyor. Keşke demenin doğru olmadığını biliyorum, ama üniversitedeyken karşıma çıkan iyi insanları fark etmediğimi şimdi anlıyorum. O zamanlar onları görmezden gelmiştim.

Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum. Erkeklerin genelde dış görünüşe odaklandığını düşünüyorum. Daha önce aracı olan birileri vasıtasıyla tanışmalarda fotoğraflar paylaşıldığında beğenilmediğim oldu; bu beni derinden etkiledi ve üzdü. Beğendiğim kişiler beni reddetti, beni beğenenleri ise ben beğenmedim. Bu durum estetik yaptırmayı düşünmeme yol açtı, ama bunun sağlıklı bir karar olup olmadığından emin değilim. Zaten bu düşünce, inandığım değerler ve hassasiyetlerimle de çelişiyor.

Evlilik öncesi ilişki yaşamayı tercih eden biri değilim. Elimden geldiğince değerlerime bağlı kalmaya çalışıyorum. Ama bu hassasiyetlere sahip insanlar genelde erken evleniyor, bu da benim gibi bekleyenler için işleri zorlaştırıyor.

İçimi dökmek için yazdım. Sizin deneyimlerinizi, belki de içimi rahatlatacak düşüncelerinizi duymak isterim.
Ah ben senin derdini yerim😁 Ben 36 yaşımdayım minnacık süren 1 evlilik yaşadım,aman tövbeler olsun yalnız yaşamak gibisi varmııı yastığıma sarılır iki kişilik yatağımda yayıla yayıla uyurum 🙂↔️ Doğru insanda kalmadı zaten ya başkaları aldı,ya da toprağın altında🤭 Ayrıca artık heryer estetikli hatun dolu, gün gelecek natürel kalanlar mumla aranacak dokunma kendine

Ah ben senin derdini yerim😁 Ben 36 yaşımdayım minnacık süren 1 evlilik yaşadım,aman tövbeler olsun yalnız yaşamak gibisi varmııı yastığıma sarılır iki kişilik yatağımda yayıla yayıla uyurum 🙂↔️ Doğru insanda kalmadı zaten ya başkaları aldı,ya da toprağın altında🤭 Ayrıca artık heryer estetikli hatun dolu, gün gelecek natürel kalanlar mumla aranacak dokunma kendine
Evli olup mutlu olanlar da var. Sevmek ve sevilmek bir ihtiyaç bence

Geçende 85 yaşında bir tanıdığım öldü
Hiç evlenmemiş ilişkiside olmamıştı
Taziyesinde şimdi böcekler bozsun kızlığını demiş birileri büyük olay çıktı
Taziye 3 gün olur burada sadece 1 gün toplanıldı
Konunun sizinle alakası yok
Sadece ağzı olan konuşuyor
Sakın insanların dediklerinden etkilenmeyin
İnsanı deli eder bu toplum
Etkilenip yanlış yapmayın

Ne kadar terbiyesiz insanlar var yahu, yuh artık.

Evli olup mutlu olanlar da var. Sevmek ve sevilmek bir ihtiyaç bence
evet insanız ihtiyacımız var yalnız kalmamaya ama sırf bu duygu yüzünden yanlış bi yerde olmaktansa yalnız olmak iyidir. O kadar şartlamışsın ki kendini bir hata yapacak gibisin yanlış biriyle sırf evlenmek için evlenme.

Ölmüş insanın arkasından bu söylenmez o bir kesin de evlenmediğini biliyorlar hiç ilişkiye girmediğinden nasıl bu kadar eminler acaba. O bile başlı başına saçmalık bu kadar emin olmaları

Ben anlıyorum sizi herkes evlenmek ister ki bu çok normal
Sevmek sevilmek en güzel şey bence

Ama acele etmeden doğru kararla ilerlemek en güzeli yoksa evlilik sadece başa bela olur

Kısmete inanıyorum kısmetiniz sizi bulacak ama sizin de gözleri 4 açmanız şart 😁

Ölmüş insanın arkasından bu söylenmez o bir kesin de evlenmediğini biliyorlar hiç ilişkiye girmediğinden nasıl bu kadar eminler acaba. O bile başlı başına saçmalık bu kadar emin olmaları
Sizin etrafınızda yok mu emin olanını bırakın yalan söyleyen iftira atan
Ağzı olan konuşuyor işte
Ne ölüye ne diriye ne evliye ne çocukluya ne çocuksuza saygı var mı
Sizi bilmiyorum ama benim çevrende bolca mevcut bu saygısı olmayanlar

35 yaşından bekar bildiriyorum :D

Zamaninda kabul etmediginiz insanlar zaten olmamasi gereken insanlarmis. Olacak olsalar reddetmezdiniz. Simdi panik modunda oldugunuz icin badem gozlu oldular sadece.

Fiziksel gorunuse gelince. Sizin de begenmediginiz insanlar olmus. Herkesin begenmemesi cok normal, hepimiz icin gecerli. Nasil ki biz birilerini begenmiyorsak, birileri de bizi begenmeyecek. Ben nasil kisa erkek begenmiyorsam, dovme sevmeyen biri de beni begenmeyecek. Bu kisa erkeklerin veya benim cirkin, istenmeyecek, begenilmeye layik olmayan insanlar oldugumuz anlamina gelmiyor. Karsimizdakinin fiziksel begenisine uymadigimiz anlamina geliyor sadece.

Bekaret kisminda ise haklisiniz. 30+ cogu erkek artik cinsellik barindirmayan bir iliski tercih etmiyor. Buna önem veren, hassasiyeti olanlar da genelde bu yasa kadar beklemeyip evlenmis oluyor.
Ama bir yerlerde kismetiniz varsa o da gelecektir.

Sadece panik moduyla acele etmeyip yalapşap bir karar vermeyin.

Merhaba

Konuya cuk oldu bugünkü kitapta yazan. Hayırlısı ve sağlıklısı olsun hakkınızda.

Eklentiler

• 534ccec9-8328-4ffd-b03b-ce7561139ec9.webp
    534ccec9-8328-4ffd-b03b-ce7561139ec9.webp
    43,3 KB · Görüntüleme: 253
Bu cümlede ki amaç ne hiç anlayamadım🤔 Sevmiyorlar diyelim o halde neden cenazesine gittiler? Bide milletin bekaretinden onlara ne

Merhaba

Siz de birilerini beğenmemişsiniz. Bu çirkin demek değil bence. Ayrıca hayır diyenlerin belki hoslandıgı başka biri vardır belki siz kumralsınızdır o esmer seviyordur vs vs ..yani çirkinlikle alakalı değil.
Yaşınız çok çok genç zaten. Ani kararla estetik yaptırmayın tabiki.
Nasip gelir illa

Bu cümlede ki amaç ne hiç anlayamadım🤔 Sevmiyorlar diyelim o halde neden cenazesine gittiler? Bide milletin bekaretinden onlara ne
Ben mantık aramayı bıraktım şahsen
Taziye zaten başlı başına saçmalık olmuş vaziyette
3 gün en az bin kişilik yemek veriliyor
Bu cüzzi 200 300 bin tutarında bir para cenaze sahibi yemeğin çayın derdine düşüyor
Acısını bile yaşayamıyor
Bide yemeği beğenmeyebiliyorlar
Onun dedikodusuda ayrı dönüyor
Bu gözler taziyede çayına limon isteyeni gördü
Neyin mantığı arayayım ben şimdi

Çok doğal çok insani istekler bunlar. İnsanız, bağ kurmak isteriz.
Hayat bence kafa dengi bi eşle çok daha güzel.
Başarısız bi evlilik yapıp boşanmış bi kadın olarak yeniden evlenmek isterim hiç de uzaklaşmadım evlilik fikrinden.
Bu konularda kaderciyim ben. Zamanında karşına çıkanlar içine sinmediyse zaten olacağı yokmuş.
Ben şu "adam kalmadı düzgün erkek kalmadı" genellemelerine de katılmıyorum, hatta tehlikeli de buluyorum, böyle inanarak kısmetimizi kapatıyoruz. İnançlarımız, sözlerimiz hayatımızı o kadar etkiliyor ki...
İnan güzellik bi yere kadar. Önemli olan özgüven, yaydığın enerji.
En güzel yaşlarındasın, umarım karşına kalbinin dengi biri çıkar en yakın ve en doğru zamanda.

Back
X