Evlenmek aileden vazgeçmekmidir???

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
merhaba,
bu konudan rahatsızım ben kişisel olarak deneyimlemiş olduğum için de söylemek istedim kadınların evlendi diye ailelerinden vazgeçmeye zorlanması yerlerinden yurtlarından edilmesi ne kadar doğru?
kanıksanmış bir şey bu kadın evlendimi uzaklara gider.
peki erkek?
maden yuva kuruluyor o niye ailesiyle dip dibe yani onlarınki aile de biz ağaçtamı yetiştik erkek hiç kopmasın ailesinden ama kadın uzaklara gitsin varmı böyle şey?

zaten kadın yalnızlaşsın diye böyle isteyenlerde var hani tek kalsın ki daha rahat ezsinler ben evlenirken ailemle yakın olmak istemem hep sorun oldu o ne kadar konuşursa ben de o kadar konuşmak istedim bir gün sen ailenle çok konuşuyorsun dedi ben de sen niye konuşuyorsun dedim onlar ailem demişti ben de onlar da benim ailem dedim surat astı yani düşünün ailemle konuşmam suç oldu. bugün bakıyorum nice kadın kocası ailesiyle yan yanayken kendisi uzaklarda alesine hasret yaşıyor evlenmek bumudur? bize bunca emek veren hizmet eden ailelere sırt dönmekmidir?

iki aileye eşit mesafede olunursa ne ala ala ama kadının uzaklaşması anlamsızdır sonra gelsin kaynana elti sorunları..

merhaba,
bu konudan rahatsızım ben kişisel olarak deneyimlemiş olduğum için de söylemek istedim kadınların evlendi diye ailelerinden vazgeçmeye zorlanması yerlerinden yurtlarından edilmesi ne kadar doğru?
peki erkek?
maden yuva kuruluyor o niye ailesiyle dip dibe yani onlarınki aile de biz ağaçtamı yetiştik erkek hiç kopmasın ailesinden ama kadın uzaklara gitsin varmı böyle şey?

zaten kadın yalnızlaşsın diye böyle isteyenlerde var hani tek kalsın ki daha rahat ezsinler ben evlenirken ailemle yakın olmak istemem hep sorun oldu o ne kadar konuşursa ben de o kadar konuşmak istedim bir gün sen ailenle çok konuşuyorsun dedi ben de sen niye konuşuyorsun dedim onlar ailem demişti ben de onlar da benim ailem dedim surat astı yani düşünün ailemle konuşmam suç oldu. bugün bakıyorum nice kadın kocası ailesiyle yan yanayken kendisi uzaklarda alesine hasret yaşıyor evlenmek bumudur? bize bunca emek veren hizmet eden ailelere sırt dönmekmidir?

iki aileye eşit mesafede olunursa ne ala ala ama kadının uzaklaşması anlamsızdır sonra gelsin kaynana elti sorunları..

Aslında iş durumuna bakılabilir. Hangisi işini taşıyabiliyor ya da taşıyamıyor ona göre baştan kararlar alınabilir.

evet kadinlar evlenince kocalarinin yanina giderler ama , artik erkekler de isti okuldu ailelerinden farkli sehirlerde yasiyorlar
benim ailemle aramda 2500 km varken esimin ailesi 8000 km uzaklıkta
benim aileme yilda iki, onun ailesine yilda bir gidiyoruz. tabi esim kiskancliktN cildiriyo

şimdiki erkekler pamuksu hassas ciltlere sahip de ondan. evlendiğimde ben ailemi onunn yanında aramıyordum anne kuzusu demesin diye. zaten para pul bırakmadığı için akbil bile dolduramıyor aileme gidemiyordum. ama o sürekli ailesini arıyor, her fırsatta oraya gidiyordu. gitmeyelim dediğimde de yaaağ çok özledim diye yalvarıyordu haftada kaç gün annesine gidiyordu halbuki. ben iki hafta görmedim onun kadar sızlanmadım. sorun şu ki, biz erkekleştikçe erkekler kadınlaşıyor. biz olgunlaştıkça erkekler çocuklaşıyor.

Kadinlar evlenince krndileri ailelerine sirt ceviriyor cogu zaman.benim kuzenim ilk evlendiginde esinin tarafinla daha cok ilgilenir olmustu.dugunde bile hep onlarla takilmusti.

merhaba,
peki erkek?

Aileyle konusma isleri krediye baglanmaz. Sen 10 kere konustun, ben 5 kere konustum bunlarin hesabi olmaz. Isteyen istedigi kadar , gerektigi kadar konusur. Ailene sirtini donme tabi ki ama ayni sekilde onun da ailesine sirtini donmesini bekleme. Evlendiginde kocayla dip dibe olmakta yanlis. Herkesin kendine ait ozel alani olmali.

Son düzenleme:
Bende Evlendiğim için ailem.Tarafından dışlandım...Aynı şehirde yaşıyoruz ama Görüşmüyoruz 1 aydır... Surekli Boşanma Mevzusunu Açıyorlar... Eşimin Kimseyede zararı yok Üstelik...

Tamamen kişilerle alakalı bu durum.
Benim çevremde evlenen birçok insan aksine kadının ailesine yakın ev istiyor ve tutuyorlar.
Ben evlendim Türkiye'nin bir ucuna geldim ama eşimin mesleğinden dolayı. -ki kendisinin ailesi de buraya fersah fersah uzak bir şehirde zaten.
Erkek direkt kadının ailesine yakın olunmayacak, benim aileme yakın olunacak kafasındaysa kadın ailesine verdiği önemi yeterince göstermemiş derim ben.
Aşkın ilk hevesiyle ailesini atıp tutuyor bir çok hanım kızımız, adam böyle bir aileye neden saygı duysun ki kendi evlatları atıp tutarken, 'senin için herşeyi yaparım aşkım' derken???
Aile bir sınırın ötesindedir, kimseye de dokundurulmamalıdır.

Bir artı parantez açayım; ailede fesatlık, eşleri birbirine düşürme gibi art niyetler varsa kimin ailesi olursa olsun uzak durulmalıdır.

merhaba,
peki erkek?

Genelde kadin calismiyor adam calisiyor bu yüzden adamin uygun gördüğü sehir oluyor.
Ama calisan hatunlar zaten bu konuya dikkat ediyor

Erkekler ve erkek.tarafi kizi dahipsiz kismesiz olarak goruyor sanirim..
Her olayda kizin.ailesi goze batar.

Neden aikenler konus tun, neden ailene gittin vs vs..
Bu gibi durumlara basta taviz verilmeyecek , okali cevap verilecekki birdaha konusmazsinlar aile hakinda..

öyle şey olur mu?hiç kimse ailesinden vazgeçmez ve geçmemeli.ne erkek ne de kadın.her iki tarafada,aynı saygı ve özen gösterilmeli.şayet, oğlumun nişanlısının ailesine böyle davransa ilk ben karşı çıkarım.kendime yapılmasını istemediğim şeyleri,başkasına asla yapmam.

Bende Evlendiğim için ailem.Tarafından dışlandım...Aynı şehirde yaşıyoruz ama Görüşmüyoruz 1 aydır... Surekli Boşanma Mevzusunu Açıyorlar... Eşimin Kimseyede zararı yok Üstelik...
O niye ya? Evlendin, mutlusun ve seni boşandırmaya mı çalışıyor öz ailen? Çok fazla hasta zihniyetli insan var yeryüzünde

Bu kişiden kişiye değişiyor. Kimi kendi isteğiyle kopuyor kimi zamanla.. Kopmamak sizin elinizde. Bence benim ailem senin ailen diye ayrım yapılması çok çok mantıksız.. Siz kocaman bir ailesiniz, isteseniz de istemeseniz de... Bu yüzden kopma olmamalı.

neden çünkü erkekler kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor,onların ailesi önemli ama kızın ailesini salla gitsin
nasıl olsa kadın ağaç kavuğundan çıktı ya
çarşamba günü kızımın doğumgününde kv min anneme ettiği laf"erkek çocuklarından olan torun gerçek torundur.insanın kanı canıdır.alıp içine sokası gelir.senin de oğlundan torunun olunca göreceksin"
bu kadar örümcek kafalı işte

Kadinlar da ailelerinden, benliklerinden, sevdiklerinden vazgecmesin o zaman.

Kocis askina benligini kaybetmek isteyen varsa kaybetsin, istemeyen etmesin, herkesin kendi tercihi.

Kimse kimseyi yapmak istemedigi bir seye zorlayamaz. Isteyen ailesinden vazgecmez. Eger sozlu, acik, net bir zorlama varsa bile tavrini koyan koyar, zaten saglam kisilikli, saglam durusu olan birini kimse ezmeye kalkamaz. En kotu inceldigi yerden kopsun , ben bogun egemem diyip iliskiyi bitirir insan zorlama oldugunda.

Ozet olarak , kadinlar ezilmeye hazir olmasin, kendini ezdirmesin. Insan gucsuz olunca ezmeye calisani cok oluyor, hayatta saglam duranin ustune kimse basamaz.

Ne alakası var ki?
İş güç neredeyse oraya yerleşilir. Kim işini daha kolay taşıyabiliyorsa o yer değiştirir.
Çalışmayan kadınlar haricinde eşinin bulunduğu şehre giden birine rastlamadım ben. En mantıklı olan neyse ona karar verilir.

Back
X