Evlenmek benim hakkım değil galiba:(

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
Merhaba kızlar ,,uzun zamandır içimi acıtan bir olay var ve bunu kimseyle paylaşamıyorum...Lütfen yorumlarınızı ve dualarınızı esirgemeyin..

Bir tane kızkardeşim var ve zihin engelli ancak ağır derecelerde değil..Çok şükür fiziksel hiçbir problemi yok ,, kendi işini kendi yapar istediğini alır yer ,, gezmelere , yemeklere gideriz hep beraber..Hiç problem çıkarmaz..

Problemim şu:Arkadaş ortamında beni görüp begenip ciddi düşünen insanlar kızkardeşimi öğrenince benden uzaklaşıyorlar..
Geçen sene bir erkek arkadaşım vardı benimle tanışmak için çok uğraşmıştı ,, iki ay çıktık biz bununla daha sonra memleketine gitti geldi ve beni terketti..Acaba dedim ailesinin mi etkisi oldu..

İki veya üç defa karşılaştım bu durumla...En son gecen akşam bir arkadaşım aradı,, arkadaşı fotograflarımı görmüş çok begenmiş ve ekledi beni facede..Muhabbete başladık gene kardeşime geldi konu..yarım saat konuştuktan sonra uykum var dedi çıktı gitti,, bu akşam iki saattir çevrimiçiyiz ikimizde tek satır yazmadı..

Bu duruma artık çok üzülüyorum,, bende bir yuvam çocuklarım olsun istiyorum ama maalesef insanlardaki bu önyargıyı kıramıyoruz(
Lütfen benden ve ailemden dualarınızı esirgemeyin...

başka bi sebep olmasın ilişkilerinin bitme nedeni?
yani durum bana çok garip geldi
peki sana direk bu nedenden dolayı ayrılıyorum diyen bi sevgilin oldu mu?

o senin kız kardeşin kanın canın.eğer kardeşin zihin egelli olduğu için senden vaz geçiyorsa bu erkekler demek ki seni gerçek anlamda sevmemiş canım+sende kendini kasma doğru kişi doğru zamanda karşına çıkacaktır.acele etme allah tan hayırlısını iste bu mubarek günlerde.evlenmek marifet değil marifet doğru kişiyi bulmak.

Eşimin kuzeni geçen yıl evlendi. Gelinin kardeşi rahatsız olduğu için babaanne karşı çıktı yarın öbür gün yük olur gibi cümleler kurdu ama nafile. birbirlerini çok sevdikleri için kuzen umursamadı bile bir yıldır mutlu mesutlar. Yani canım üzülme kısmetinde olmayan kişiler çıkmış karşına. Seni gerçekten seven kaderinde olan kişi çıktığında kardeşininin durumunu yük olarak görmeyecek aksine senin yanında olup seni rahatlatacaktır. İçini ferah tut.

canım üzüldüm.ama umutsuzluğa kapılma.kuzenimin 2 yıl önce evlendiği kişinin de aynı senin gibi bir durumu var.ama sevgi varsa bunlar sorun olmaz.mutlaka senin de kısmetin çıkacaktır.istersen bir iki ay geçmeden bu durumu söyleme.biraz sevgi oluşsun.bunları insan görmez bence.önyargı en başta olabilir.bunu takma kafana.hangi insanda önyargı yok ki..maalesef

Bunu ben yaşadım.Fakat bunda iyi bir yön var:).Bugün seni kardeşini hastalığı için istemeyen birisi yarın öbürgün kardeşin hasta olmasaydı da senden uzaklaşmasaydı sen hastalananınca napardı?Tavrını baştan o vesile ile belli etmiş biri için üzülme bence

hissettiğin üzüntüyü anlıyorum
şunu düşün ezelden kaderine yazılmış kişi o değilmiş o geleceği vakte kadar karşına çıkacak olanlar belli belirsiz sebeplerden senden ayrıla bilir veyahutta sen onlardan.
tabi şu bir gerçekki kardeşinin rahatsızlığınında durumda olumsuz bir etkisi olabilir.
bir tanıdığım evlenemediği için çok üzülüyordu çokda güzel olmasına rağmen talipleri ya olmuyor yada olanların kriteri uymuyordu
bir geçe rüyasında gökyüzünde YA ALİYY yazdığını görmüş ve bu esmayı zikrederek içindeki sıkıntıdan kurtulacağını hissetmiş
bana demiştiki artık üzülmüyeceğim
beklediğim zaman henüz gelmemiş bu olay olalı 7,8 ay oluyordu
bir hafta önce orta okulda ona aşıkolan bir çovuk fecaden bulmuş kumrular gibiler maşallah
ona demişki nişanlandım ayrıldım nasıl olduda seni bulmadım hala kendime kızıyorum
demekki ozamanın tecellisi bu güneymiş.umarım aynı olay seninde başına gelir sabır et.

ALLAH yar ve yardımcınız olsun canım
seni gerçekten seven biri çıktığında karşına kardeşini de sevecek ve benimseyecektir
ALLAH hayırlı kendi sevdiği insanlarla ve ALLAH korkusu olan insanlarla hayatımızı birleştirmemizi nasip etsin Amin

bence bu bahsettiğiniz kişiler sizi zaten sevmemiş.

artı ağır olacak belki de ama insan da değillermiş.

böyle bir sebepten ilişki mi bitirilir ya da insandan uzaklaşılır mı?

kimin yarın ne olacağı belli değil. kurtulmuşsunuz böyle insanlardan bence sevinin.

evet hep dua ediyorum zaten ,,inançlı bir insanımdır ,, dualrımda kendimden önce hep anneme babama ve ona dua ederim..

İlk yorumda bir arkadaş biraz garip geldi demiş,, evet hiçbiri bana kardeşinden ötürü ayrılıyorum demedi,, çünkü bu zaten bir insana denmez..Ama hersey güzel giderken ve kardeşimi öğrenince bi anda bitince benim aklıma bu geliyor..

eğer öyleyse, yani kardeşinizin yarın bir gün "başınıza kalmasından" çekinerek sizden ayrılıyorlarsa zaten bırakın artlarına bile bakmadan gitsinler. bir insanı engeli nedeniyle ötekileştirmek dahası onun yakınlarından bile kaçmak hangi vicdana hangi ahlaka sığar? böyle insanlarla evlenip de nasıl mutlu olunur? nasıl korkmadan sırtınızı dayayabilirsiniz ki eşim diye böyle birine?

Son düzenleme:
Kardesiniz icin sizinle konusmayı kesiyolarsa zaten biseylere hic baslmadan bitmesi daha iyi olmus. Üzmeyin kendinizi..

ne biçim insanlar varmış etrafınızda ...ve ne kötü bir başlık olmuş...ben olsam bunu dile bile getirmem burda yok yok dile getirmeyi bırakın aklıma bile getirmem böyle bi cümle..

ha bu arada benim kardeşimde tekerlekli iskemlede ...insanlardaki önyargıyı kırmakta umurumda değil açıkçası, başkasının ne düşündüğünü hiç düşünmedim ben, önyargılılar diye de dertlenmedim çünkü bu onların sorunu benim değil...

bir de kızkardeşiniz yüzünden sizden uzaklaştıklarını nasıl anladınız ... belki muhabbetiniz sarmamıştır

Son düzenleme:
kardeşinizin durumunu biraz zaman gectikten sonra anlatabilirsiniz. zaten ilk zamanlarda kendinizden çok bahsetmeyin, bırakın o anlatsın kendini. bu arada yaşınız kaç?

Genetik sorun diye korkuyor olabilir, haklı.

Çok yersiz. Benim teyzem de şizofren tanılı. Doktor sülaleye kadar sormuştu ailede başka var mı diye. Benle de kimse evlenmesin o halde

Bu sebeple bu kızdan ayrılır başka kızla evlenir çocuğu yine engelli doğabilir. İnsan gerçekten sevse genmiş, genetikmiş düşünür mü benim aklıma bile gelmez:44:

Son düzenleme:
Benim de abim zihinsel engelli. Ben hic senin karsilastigin durumda olmadim. Hic bir erkek veya kiz arkadasim, arkadasligini iliskisini kesmediler benden. Sempati duyan bile oldu. Suan evliyim, esim abimi cok seviyor. Surekli ondan bahsederiz.
Bilmiyorum, bana garip geldi. Baska bir sebepten uzaklasiyor olabilirler mi?
Veya sen kizkardesinden bahsederken cok acikli mi anlatiyorsun, biraz neseli anlat. Yani kizkardesim zihinsel engelli ama bir tanisan cok seversin cok tatli, diye kardesinin iyi yanlarini anlatabilirsin.

senı bu yüzden ısatemeyen bırak ıstemesın ınsanlıktan nasıbını almamış onlarr...acaba onların ne olacağı bellı mı kı bu kadar rahatlarrr hersey allahtannn...sen hıc moralını bozma ve bu konuya takılma..insan gibi düşünen ve hisseden biri mutlaka karsına cıkacaktırr.üzülme ..selametlee...

banada cok tuhaf geldi belkide kardesin yada ailenden cok bahsedip bunaltiyorsun karsi tarafi sonra karsi taraf vinnnn benimde arkadasimin var bebegi askimiz bizim o yeminle bu mubarek gunde yaziyorum tatile gitti ne kadar ozledim hicbir seye tepki vermiyor ama annesinin babasinin arkadas cevresini taniyor bizi gordumu cildiriyor ne yani bizde gorusmeyelim arkadasimla asla arkadasimla kussem balimsiz nasil dururum senin olay tuhaf cok tuhafff:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…