Evlenmek bu kadar pahalı mı?

withamelie

☘️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2018
56
160
8
Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.

Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.

Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:
Hala öğrenci olduğunuza göre yaşınız çok küçük muhtemelen.
Uzun zamandır birlikte olmanız önemli bir kıstas ama yeterli değil. Düşünceleriniz yeni yeni gelişiyor, hayat henüz net değil sizin için.
Kaç bilezik istenecegine kadar düşünecek bir yaşta değilsiniz. Biraz hayatı tanıyın.

Sorunuza gelirsek evet evlilik çok pahalı. tontriko tontriko 'nun dediği gibi bu yaşta evli kalmak daha da pahalı.

Hala öğrenci olduğunuza göre yaşınız çok küçük muhtemelen.
Uzun zamandır birlikte olmanız önemli bir kıstas ama yeterli değil. Düşünceleriniz yeni yeni gelişiyor, hayat henüz net değil sizin için.
Kaç bilezik istenecegine kadar düşünecek bir yaşta değilsiniz. Biraz hayatı tanıyın.

Sorunuza gelirsek evet evlilik çok pahalı. tontriko tontriko 'nun dediği gibi bu yaşta evli kalmak daha da pahalı.

Temmuz sonunda 26 olacağım. Ben 2.üniversiteyi okuyorum. Küçük sayılmam bence :) Düşüncelerimin, karakterimin oturduğunu düşünüyorum. Keza erkek arkadaşımın da yeterli olgunlukta olduğunu düşünüyorum.Yoksa evlilik kadar büyük bir sorumluluğa girişemem.

Evlenmek pahali sonrasi daha pahali:))

Bise istemek kiminde ayip kimide liste yapip veriyo gibi isteklerini siraliyolar. Istemezsen aptal yerine koyarlar.. istersen utanmaz olursun. Bu isin ortasi yok. Adetleriniz neyse onu yapin bence..

Haklısınız. Ne kadar zormuş gerçekten :) Adetlerimizde kız erkek diye ayırıyorlar. Dediğiniz gibi sanırım öyle yapmak en mantıklısı. Çok teşekkür ederim.

Temmuz sonunda 26 olacağım. Ben 2.üniversiteyi okuyorum. Küçük sayılmam bence :) Düşüncelerimin, karakterimin oturduğunu düşünüyorum. Keza erkek arkadaşımın da yeterli olgunlukta olduğunu düşünüyorum.Yoksa evlilik kadar büyük bir sorumluluğa girişemem.
Bence hala biraz küçüksünüz :)
Kendi paranızı kazanıp biraz hayatı tatmanızı tavsiye ederim ama siz bilirsiniz tabiiki

bencede önce calis. insan is hayatina atilinca cok degisio

İlk üniversitem bittiginde kısa da olsa calisma hayatim oldu. Bir ara da hem calisip hem okudum..Simdi 26 yasindayim. 3-4 sene beklesem yas 30.. 20li yaslarda anne olmayi cok cok isterim..Bir de iliski o kadar uzadi ki:)) Kafam cok karisik.. Cok tesekkür ederim yorumun icin:)

Bence aileleri işe karıştıracaksanız bırakın onlar kendileri konuşsun arkanıza yaslanın ne yapabilirlerse razı olun. Ama siz yapacaksanız da eğer ödeyebilecekseniz 70 bin kredi çekin her ihtiyacınıza yeter bence abartmamak koşulu ile sonrası üç dört sene az az öder durursunuz. Yani hem aile girsin hem biz yapalım birşeyler deyince orta bi nokta bulunmuyor maalesef,Anne baba bir süre sonra kız tarafı oğlan tarafı diye başlıyor işte.

Benim ailemin de parası yok. Kendi dugunumle ceyizimle ben ilgilenicem ama yıllardır köşeye taki olayı için altin koymak için biriktirdiler. Damat tarafının ailesi de mutlaka takmak zorunda. Gerekirse borç harç yapılmalı ama evlada bı çeyrek bile olsa takilmali(dunurler de takicak sonuçta)

Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.

Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.

Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Pahalılık evlenme kriterlerinize göre değişir
Mütevazi bir ev, pahalıya kaçılmamış eşyalar, sade bir nikah ve kalabalık olmayan bir kutlama ile pekala 15-20 bin civarında bu işi kotarabilirsiniz. Karşı taraftan bir şeyler beklemek değilde ikiniz ne kadar yapabiliyorsanız ona kanaat edin. Yoksa o takılmış, bu alınmış dertleri bitmezi burnunuzdan gelir her şey

Nasıl bir evlilik planladığınla ilgili bu.
Evlenmek 100 tl falan :) gidip gün alıyosun nikahı kıyıyosun bitti gitti.
Ben söz nişan düğün tantanasına girmedim
Ailemin önünde eşim bana nişan yüzüğü taktı ben ona işte nişanlanmak bu kadar kolaydı benim için :)

Tabiki sen de benim gibi yap demiyorum. Ama daha minimal tutabilirsin. Çünkü karşı tarafın gücü yokmuş. 10 bine tuttuğunuz salon sana kredi borcu olarak dönecek
Ya da bilmemkaç gramlık 3 bilezik senin 3 yıl borçlanmana yol açacak.
Elalem ne der şanımız yürüsün diye yapılan her şey yeni evli çifte borç ve stres olarak yansıyor.

Mesela düğün değil nikah + kutlama yapabilirsiniz.
Belediye düğün salonunu kullanabilirsiniz.
Her kıyafeti almak yerine kiralama yapılabilir.
İlk etapta 3+1 ev döşemek yerine salon yatak odası şeklinde daha az ama kaliteli eşya alabilirsiniz.

Aileleri işin içine çok sokmamaniz nacizane tavsiyem.
Daha sonra pek cok problem ortaya çıkabilir demiyorum bakın yuzde 100 cikar
Magaza gezdiginizde begendiginiz herseyi alin içinizde kalmasın yoksa mutsuz olursunuz
Samanlık seyranlikta olmaz
Madem babaniz sizin icin para biriktirmis o 70 bin in sadece 20 bin ine ihtiyacınız var kız tarafı olarak
Nişan ve kına kiza ait biliyorsunuz
Yatak odasi ve mutfak esyalari da kiza aittir bizim adetlerde
5 bin liraya pek ala guzel bir yatak odasi alırsınız
Mutfak esyalarinin fiyat listesi duruyor bende ben yeni evliyim isterseniz ozelden yollayabilirim.
Hali perde hepsini erkek alcak oturma grubu ve beyaz esyalari da erkek alacak
Bilezik sayisina gelince de ailelerin durumuna bağlı benim ailem hicbirsey soylemedi bizde ayıptır boyle seyleri konusmak ama onlar ustune duseni yaptilar zaten altin olarak
Asla altin konusunda taviz vermeyin ben vermedim mesela hatta suan ev alıcak eşim yapmaciktan yardim lazim mi askim para olarak dedim cok hosuna gitti salağın ciddiye aldi :D :D
Ama etmicem banane mesela altinlar kotu gun icindir.gitsin kredi ceksin.
Evinizi mumkun mertebe eksizsiz tamamlayın
Düğün yapcaksaniz kesinlikle icinize sinen bir gelinlik olmali taviz vermeyin
Taviz tavizi doğurur
Bir kez evleniyorsunuz
Hersey muhtesem olmali
Olamiyorsa muhtesem e yakin olmalı
O karaca da begendiginiz yemek takımı var diyelim onu mustakbel esiniz alsın
Sizde 6 kisilik olanlari alin onlar daha ucuz hem
Ben hiçbirşey istemiyorum diye koseye cekilirseniz yapmazlar her 2 ailede
Uyanik olun
Allah mutlulugunuzu daim etsin
Hersey hallolur
Ailenizin büyüğü sizseniz babama kıyamıyorum diye düşünüyor olabilirsiniz ama sizden sonraki kardes o parayi yiyebilir
Yemeyenin malini yerler
Babanizdan alin o paranin 1 kismi yetecek size zaten 70 binin hepsine ihtiyaciniz yok

Nasıl bir evlilik planladığınla ilgili bu.
Evlenmek 100 tl falan :) gidip gün alıyosun nikahı kıyıyosun bitti gitti.
Ben söz nişan düğün tantanasına girmedim
Ailemin önünde eşim bana nişan yüzüğü taktı ben ona işte nişanlanmak bu kadar kolaydı benim için :)

Tabiki sen de benim gibi yap demiyorum. Ama daha minimal tutabilirsin. Çünkü karşı tarafın gücü yokmuş. 10 bine tuttuğunuz salon sana kredi borcu olarak dönecek
Ya da bilmemkaç gramlık 3 bilezik senin 3 yıl borçlanmana yol açacak.
Elalem ne der şanımız yürüsün diye yapılan her şey yeni evli çifte borç ve stres olarak yansıyor.

Mesela düğün değil nikah + kutlama yapabilirsiniz.
Belediye düğün salonunu kullanabilirsiniz.
Her kıyafeti almak yerine kiralama yapılabilir.
İlk etapta 3+1 ev döşemek yerine salon yatak odası şeklinde daha az ama kaliteli eşya alabilirsiniz.

Kesinlikle bende dediğiniz gibi istiyorum. Özellikle nikah daha sonra yakınlarımızla güzel bir yemek gibi. Evde de, eşyada da, kıyafette de sadeliği çok ama çok seviyorum. Ama erkek arkadaşımın ailesi düğün olmasını çok istiyor. Yeterli bütçe var mı hayır.. Çok doğru ve güzel şeyler yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayalım diyoruz. Çeyizim sıfır şuan :) Bir baktım 84 parça çatal bıçak, bilmemkaç tane tabak.. çok geri kalmışım. Çok gereksiz değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?:)

Dugun nisan kina gibi organizasyonlar yemekli oldugu sürece pahaliya patlıyor biz yemekli yaptik hala aklima geldikce sinirlenirim paramiz cok gitti diye degil gelenler cok anlar ya sanki utanmadan arkamizdan konustular
Kimseyi memnun edemezsiniz
Ben hic yemekli dugune gitmedim benim ailem diklendi şan şeref diye baktilar yemekli nisan yaptilae takilan altinlari gördüler
Oturdular popolarinin üstüne
Cokta iyi oldu
Yapmayin yemekli dememe ragmen yapti babam oh iyi oldu ona
Eşyalarınız tam olsun bence sonra hayat karmaşasından elektrik dogalgaz su faturasi derken eksik olan tavayi almaya zaman gelmiyor
Ben bunu cevremde cok gordum gördüğüm icin eksiksiz evlendim

Kesinlikle bende dediğiniz gibi istiyorum. Özellikle nikah daha sonra yakınlarımızla güzel bir yemek gibi. Evde de, eşyada da, kıyafette de sadeliği çok ama çok seviyorum. Ama erkek arkadaşımın ailesi düğün olmasını çok istiyor. Yeterli bütçe var mı hayır.. Çok doğru ve güzel şeyler yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayalım diyoruz. Çeyizim sıfır şuan :) Bir baktım 84 parça çatal bıçak, bilmemkaç tane tabak.. çok geri kalmışım. Çok gereksiz değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?:)
Hayir gereksiz değil kalabalik misafir gelince 6 kisilik yemek takimi yetmez.Bir de ömürlük oluyir o setler mesela bir parcasi kırıldı 5 sene icerisinde o eksik parcayi firma size veriyor her evde olmali bence. Benim.fikrim
Ama 6 kisilik takimdan 2 ya da 3 tane alirsaniz uyguna gelir oyle de set yapabilirsiniz bence onlar daha ucuz

Aileleri işin içine çok sokmamaniz nacizane tavsiyem.
Daha sonra pek cok problem ortaya çıkabilir demiyorum bakın yuzde 100 cikar
Magaza gezdiginizde begendiginiz herseyi alin içinizde kalmasın yoksa mutsuz olursunuz
Samanlık seyranlikta olmaz
Madem babaniz sizin icin para biriktirmis o 70 bin in sadece 20 bin ine ihtiyacınız var kız tarafı olarak
Nişan ve kına kiza ait biliyorsunuz
Yatak odasi ve mutfak esyalari da kiza aittir bizim adetlerde
5 bin liraya pek ala guzel bir yatak odasi alırsınız
Mutfak esyalarinin fiyat listesi duruyor bende ben yeni evliyim isterseniz ozelden yollayabilirim.
Hali perde hepsini erkek alcak oturma grubu ve beyaz esyalari da erkek alacak
Bilezik sayisina gelince de ailelerin durumuna bağlı benim ailem hicbirsey soylemedi bizde ayıptır boyle seyleri konusmak ama onlar ustune duseni yaptilar zaten altin olarak
Asla altin konusunda taviz vermeyin ben vermedim mesela hatta suan ev alıcak eşim yapmaciktan yardim lazim mi askim para olarak dedim cok hosuna gitti salağın ciddiye aldi :KK70: :KK70:
Ama etmicem banane mesela altinlar kotu gun icindir.gitsin kredi ceksin.
Evinizi mumkun mertebe eksizsiz tamamlayın
Düğün yapcaksaniz kesinlikle icinize sinen bir gelinlik olmali taviz vermeyin
Taviz tavizi doğurur
Bir kez evleniyorsunuz
Hersey muhtesem olmali
Olamiyorsa muhtesem e yakin olmalı
O karaca da begendiginiz yemek takımı var diyelim onu mustakbel esiniz alsın
Sizde 6 kisilik olanlari alin onlar daha ucuz hem
Ben hiçbirşey istemiyorum diye koseye cekilirseniz yapmazlar her 2 ailede
Uyanik olun
Allah mutlulugunuzu daim etsin
Hersey hallolur
Ailenizin büyüğü sizseniz babama kıyamıyorum diye düşünüyor olabilirsiniz ama sizden sonraki kardes o parayi yiyebilir
Yemeyenin malini yerler
Babanizdan alin o paranin 1 kismi yetecek size zaten 70 binin hepsine ihtiyaciniz yok

Ayy ne güzel yazmışsın ya, çok teşekkür ederim :) Gerçekten bana kalsa altın takı falan hiç istemem. Annemde senin gibi düşünüyor. Mobilya için biz zirveden başladık sanırım bakmaya :) Mudo home mesela, bayılıyorum çoğu eşyaya oradaki. Ama bir minik dolap dahi 2500 civarıydı. İmkan asla yok zaten. İnşallah sorunsuz hallederiz bu işleri. Tekrar teşekkür ederim, ve listeyi özelden atarsan da çok çok mutlu olurum:)))

Ben biseyler daha yazip gideyim en iyisi konu sahibi yoksa bana kizabilir bazi arkadaslar :D
Eekek tarafi dugun istiyorsa birak yapsinlar nasilsa erkek tarafi yapcak :D
Haziranda nisanlandim aralikta evlendim ve yetisti benim herseyim
Tost makinasi alma kullanilmiyor aklina bile gelmiyor insanin ben aldim duruyor
Frutoz alma inan kullanilmiyor
Ütünü pahali alma ayni isi goruyor hepsi
Battaniye alma zaten yorgan olcak hem koycak yer bulamiyorsun hemde simdi evler hep dogalgazli geregi olmuyor
Oturma odasi alma sadece salon al benim var butun gun oturma odasinda oturuyoruz salon misafir gelince açılıyor
Neden alma dedim gelip yatiya kalmaz kimse?? Yatcak olan salondada yatar
4 yastık yeter fazlasi yer kaplıyor
Kahve fincani takimi alma hediye geliyor
Pasta takimi alma 12 kisilik setin icinde var çünkü
Fazla nevresim alma 3 tane yeter yer kapliyor zaten surekli yıkanıyor
Bornoz alma eger giymiyorsan gereksiz havlu var
Bunlar aklima gelenler :D
Boyle boyle akıllı bir ceyiz listesi yaparsib hemde cok masraf etmemis olursun

Babanın birikimine dokunma
Tek destek olan baban olmasın madem karsı tarafın durumu yok
Okulunu bitir sonra herseyin en uygunundan alarak nikahla evlenin

Back
X