• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek bu kadar pahalı mı?

Dugun nisan kina gibi organizasyonlar yemekli oldugu sürece pahaliya patlıyor biz yemekli yaptik hala aklima geldikce sinirlenirim paramiz cok gitti diye degil gelenler cok anlar ya sanki utanmadan arkamizdan konustular
Kimseyi memnun edemezsiniz
Ben hic yemekli dugune gitmedim benim ailem diklendi şan şeref diye baktilar yemekli nisan yaptilae takilan altinlari gördüler
Oturdular popolarinin üstüne
Cokta iyi oldu
Yapmayin yemekli dememe ragmen yapti babam oh iyi oldu ona
Eşyalarınız tam olsun bence sonra hayat karmaşasından elektrik dogalgaz su faturasi derken eksik olan tavayi almaya zaman gelmiyor
Ben bunu cevremde cok gordum gördüğüm icin eksiksiz evlendim

Erkek arkadaşımda yemekli olsun diyor. Hatta abartıp sırf etli olsun diyor:) Sanki durumumuz süpermiş gibi..Benimde gönlüm yoktu açıkçası. Bunu söylediğin iyi oldu. Yemekli nişanda harcamanız ne kadar oldu peki? Haklısın, her eşyayı eksiksiz almak daha mantıklı. Sonra borçlardan ihtiyaçlara sıra gelmez muhtemelen.

Ayy ne güzel yazmışsın ya, çok teşekkür ederim :) Gerçekten bana kalsa altın takı falan hiç istemem. Annemde senin gibi düşünüyor. Mobilya için biz zirveden başladık sanırım bakmaya :) Mudo home mesela, bayılıyorum çoğu eşyaya oradaki. Ama bir minik dolap dahi 2500 civarıydı. İmkan asla yok zaten. İnşallah sorunsuz hallederiz bu işleri. Tekrar teşekkür ederim, ve listeyi özelden atarsan da çok çok mutlu olurum:)))
Simdi atacagim canim sana listeyi gireyim hesabima orda duruyor kayitlar
Ben herseyi internetren aldim
Mobilya dahil.
Beyaz esya haric ondada OTV indirimi vardi bak sok olcaksin
Buzdolabi camasir makinasi bulasik makinasi fırın ocak davlumbaz markası Samsung magazadan aldik
9 bin TL hepsi :) :D ama sansli donemde evlendik OTV indirimi vardi
Mobilya icin ise bi site var ozelden atarim ben oradan aldim mobilyalarimi cooook memnunum fotosunu da atarim sana :)))))

Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.

Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.

Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Bilezik istemeyin derim bırakın ne takmak istiyorsa onu taksınlar zaten bir dünya para harcanıyor,bizde de evin çoğunluk ihtiyacını kız tarafı alır bütün beyaz eşyalar,oturma grubu,mutfak masası,tüm mutfak gereçleri,annenim dediği gibi halılar,perde vs tüm eloktronik eşyalar vs liste daha uzun da kısa tuttum :)

Mesela oturma grubu alacaksan illa markalı diye bakma kendin de yaptırabilirsin daha uuguna bile geldiği oluyor,yada 84 parça mutfak gereci alma onun yerine kendin al koy daha uyguna gelir mesela 3 takım tabak bardak vs al koy.

Erkek arkadaşımda yemekli olsun diyor. Hatta abartıp sırf etli olsun diyor:) Sanki durumumuz süpermiş gibi..Benimde gönlüm yoktu açıkçası. Bunu söylediğin iyi oldu. Yemekli nişanda harcamanız ne kadar oldu peki? Haklısın, her eşyayı eksiksiz almak daha mantıklı. Sonra borçlardan ihtiyaçlara sıra gelmez muhtemelen.
Canim yemekli nisani adam basi 40 tlye anlastik 120 kisilik yemek cikarttik
4800 tuttu
Menude meze ara sıcak ve sicak vardi (et pilav) sonra pasta kesildi meyve geldi sonra
Düğünü kocam ödedi otelde yaptık oda kina gecesi düğün 2 gece 19 bin ohaaa demi :) :D

Babanın birikimine dokunma
Tek destek olan baban olmasın madem karsı tarafın durumu yok
Okulunu bitir sonra herseyin en uygunundan alarak nikahla evlenin

Benimde gönlüm nikahtan yana, sade bir nikah sonrası ailemizle yemek tarzı bir şey. Fakat kime söylesem “sen dul musun, gencecik yaşında ne nikahı” deyip canımı öyle sıkıyorlar ki. İnsanların ne dediklerini umursamam ama ailem üzülüyor denenlere. Tavsiyen için çok teşekkür ederim, inşallah üstesinden geliriz..

Kiz istiyorsa yapsin yemekli demekki guvendigi birsey var bosversene hahahahhaha
Ama dugun icin biz cok lukse kactik estralar ekledik ışık dj suslemeler vs vs ondan oahali tuttu otel de 1 gecede yattık dugun gecesi ama bu fiyata bakınca babamin yaptigi beleş:) olan kocama oldu kina ve düğün e cok ödedi :D babam yemekli yapinca altta kalmak istemediler otelde yaptilar kina ve dugun normalde kinayi da kiz tarafi yapar ama esim otle çirkefliklere girismedi sagolsun

Simdi atacagim canim sana listeyi gireyim hesabima orda duruyor kayitlar
Ben herseyi internetren aldim
Mobilya dahil.
Beyaz esya haric ondada OTV indirimi vardi bak sok olcaksin
Buzdolabi camasir makinasi bulasik makinasi fırın ocak davlumbaz markası Samsung magazadan aldik
9 bin TL hepsi :) :KK70: ama sansli donemde evlendik OTV indirimi vardi
Mobilya icin ise bi site var ozelden atarim ben oradan aldim mobilyalarimi cooook memnunum fotosunu da atarim sana :)))))

Gerçekten çok iyi bir fiyata gelmiş :) Bizde şansta yok ki:) İnternetten gördüğümle gelen farklı olur mu acaba diye endişe ediyorum bir de. Bekliyorum o zaman özelden:) Yardımın için çok ama çok teşekkür ederim.. Kafamda bir şeyler oluşuyor sayenizde..

Benimde gönlüm nikahtan yana, sade bir nikah sonrası ailemizle yemek tarzı bir şey. Fakat kime söylesem “sen dul musun, gencecik yaşında ne nikahı” deyip canımı öyle sıkıyorlar ki. İnsanların ne dediklerini umursamam ama ailem üzülüyor denenlere. Tavsiyen için çok teşekkür ederim, inşallah üstesinden geliriz..
İlk evliliğimde cok güzel düğün yaptık
Kocam 5 para etmezmiş bosandık

İknci evliliğimde nikah+gece yemek verdik 30 kişilik
5 seneye yakın evliyim

Etrafı dinleme
Etraf hayat boyu acık arayacak

Kimse için yasama
Bırak bazı seyler eksik olsun
Hersey aynı zamanda olmuyor

Gerçekten çok iyi bir fiyata gelmiş :) Bizde şansta yok ki:) İnternetten gördüğümle gelen farklı olur mu acaba diye endişe ediyorum bir de. Bekliyorum o zaman özelden:) Yardımın için çok ama çok teşekkür ederim.. Kafamda bir şeyler oluşuyor sayenizde..
Rica ederim tatlim ne demek yardimci olabildiysem ne mutlu evlenenlerin icine sinmesi mutlu olmasi önemli uzuluyorum evlenipte mutsuz olanlara ufak tefek seyler icin canim benim Allah mutlu etsin.

Kesinlikle bende dediğiniz gibi istiyorum. Özellikle nikah daha sonra yakınlarımızla güzel bir yemek gibi. Evde de, eşyada da, kıyafette de sadeliği çok ama çok seviyorum. Ama erkek arkadaşımın ailesi düğün olmasını çok istiyor. Yeterli bütçe var mı hayır.. Çok doğru ve güzel şeyler yazmışsınız gerçekten, çok teşekkür ederim. Bir yerden başlayalım diyoruz. Çeyizim sıfır şuan :) Bir baktım 84 parça çatal bıçak, bilmemkaç tane tabak.. çok geri kalmışım. Çok gereksiz değil mi yoksa bana mı öyle geliyor?:)

Ben hiçbirini almadım :) evimde halen 24 parçalık günlük yemek takımı kullanıyorum.
Ben fazla minimalistim bana bakma :D (sonra sana ucuza gidiyosun falan derler.)
Benim şehir uzak diye gelen gidenim de pek olmuyor. Olsa da lazım olduğunda gider alıveririm çarşı hep orada.
Malesef diğer şeyler oldukça pahalı o yemek takımları falan üstelik ben keyfime düşkünüm makinede yıkanmayan şey almam :) kırılırsa da içim acır
Üstelik bana pek hitap etmiyor dallı güllü gold şeyler. Şimdi mesela bu tabaklarım kırılıp eskiyince gidip düz beyaz bone china alıcam 8 kişilik.
Ben en başta parasızlıktan ve tecrübesizlikten ucuz ve çok şey almıştım, şu lafı hiç unutma "ucuz alacak kadar zengin değilim" çünkü 5 senede hepsi pert oldu. Keşke bir anda 3+1 ev döşeyeceğime daha düzgün eşyalar alıp az alsaydım.

Elektronik eşyalarını da kaliteli al, çamaşır makinesi buzdolabı bulaşık makinesi fırın ve bence kurutma makinesi de alınabilir. Bunlar gerçekten hakkını vererek kullanacağın şeyler. Elektrik süpürgesi falan da önemli ;)

Evimdeki her şey kataloglardaki gibi son model ve mükemmel olsun kafasında değilsen, aradığın şey evde huzur ise evliliğe çok fazla borçla ve ailelerin onu aldınız bunu almadınız kavgasıyla başlamaman için kararları sen ve sevgilin beraber verin. Ne kadar müdahil olurlarsa sizin üstünüzde de ilişkinizde de o kadar hakları olur.

Bunlar benim 6 senelik tavsiyelerim
Çok daha farklı görüşler gelecektir. Hepsini düşün tart. Ben bi kere evleniyorum en prenses ben olmalıyım insanı değilim ;)

Kimsenin şu hale düşmesini istemem, ben yandım siz yanmayın:
IMG_1282.webp

Şuan evlilik için çok erken gibi görünüyor . Sen öğrencisin ,sevgilinin bir birikimi yok ,okul bitmeden bu kadar sıkıntının içine girmeye gerek yok bence .sevgilin biraz kendini toparlasin, sen de okuldan sonra azıcık kafa dinle ,gez,eğlen ,kendi paranı harcamanın keyfini sür . bunlardan sıkıldığın vakit evlilik düşün .aksi takdirde içinde kalan şeyler yüzünden evlilikten sıkılır, soğursun . İki kızım var ,30 a kadar evlendirmeyi düşünmüyorum. Büyüğü daha 6 yaşında .bana kalsa kimsenin derdini sıkıntısını çekmesinler de birgün evlenmek isteyecekler ,onun için de 30 yas şartım var :) 30 dan öncesi bana çok erken geliyor .ve insan 30a gelene kadar 60 gibi hissediyor .

Altın meselesine gelince ,miktar belirtmek bana göre çok ayıp .karşı taraf illa ki takar birşeyler .zaten durumları iyi değilmiş ,belirtilen miktarı yerine getiremezlerse hem üzülür hem bozulurlar .

Ben hiçbirini almadım :) evimde halen 24 parçalık günlük yemek takımı kullanıyorum.
Ben fazla minimalistim bana bakma :KK70: (sonra sana ucuza gidiyosun falan derler.)
Benim şehir uzak diye gelen gidenim de pek olmuyor. Olsa da lazım olduğunda gider alıveririm çarşı hep orada.
Malesef diğer şeyler oldukça pahalı o yemek takımları falan üstelik ben keyfime düşkünüm makinede yıkanmayan şey almam :) kırılırsa da içim acır
Üstelik bana pek hitap etmiyor dallı güllü gold şeyler. Şimdi mesela bu tabaklarım kırılıp eskiyince gidip düz beyaz bone china alıcam 8 kişilik.
Ben en başta parasızlıktan ve tecrübesizlikten ucuz ve çok şey almıştım, şu lafı hiç unutma "ucuz alacak kadar zengin değilim" çünkü 5 senede hepsi pert oldu. Keşke bir anda 3+1 ev döşeyeceğime daha düzgün eşyalar alıp az alsaydım.

Elektronik eşyalarını da kaliteli al, çamaşır makinesi buzdolabı bulaşık makinesi fırın ve bence kurutma makinesi de alınabilir. Bunlar gerçekten hakkını vererek kullanacağın şeyler. Elektrik süpürgesi falan da önemli :KK66:

Evimdeki her şey kataloglardaki gibi son model ve mükemmel olsun kafasında değilsen, aradığın şey evde huzur ise evliliğe çok fazla borçla ve ailelerin onu aldınız bunu almadınız kavgasıyla başlamaman için kararları sen ve sevgilin beraber verin. Ne kadar müdahil olurlarsa sizin üstünüzde de ilişkinizde de o kadar hakları olur.

Bunlar benim 6 senelik tavsiyelerim
Çok daha farklı görüşler gelecektir. Hepsini düşün tart. Ben bi kere evleniyorum en prenses ben olmalıyım insanı değilim :KK66:

Kimsenin şu hale düşmesini istemem, ben yandım siz yanmayın:
Eki Görüntüle 2163896

Aslında benzeşiyoruz :) Ben fazla eşyayı, ıvır zıvır cıncık, taş, süs püs hiç sevmem. Bende o kafadayım, bir tane olsun kaliteli olsun epey götürsün gibi düşünüyorum. Karaca’da çeyiz setleri indirime girmiş. 34 parça kahvaltı seti, 84 parça çatal bıçak, granit tencere vs.. O kadar çok düşmüş ki fiyatı.. böyle set almak mantıklı mı peki? Fazla ve gereksiz eşyaya tahammülüm yok. En çok işime yarayacak şeyleri almak istiyorum. Tavsiyelerin için gerçekten çok teşekkür ederim, çok güzel yazmışsın. Kafamda oluşuyor bir şeyler. Yoksa saf gibiyim, hiç bilgim yok bu konularda :)

Aslında benzeşiyoruz :) Ben fazla eşyayı, ıvır zıvır cıncık, taş, süs püs hiç sevmem. Bende o kafadayım, bir tane olsun kaliteli olsun epey götürsün gibi düşünüyorum. Karaca’da çeyiz setleri indirime girmiş. 34 parça kahvaltı seti, 84 parça çatal bıçak, granit tencere vs.. O kadar çok düşmüş ki fiyatı.. böyle set almak mantıklı mı peki? Fazla ve gereksiz eşyaya tahammülüm yok. En çok işime yarayacak şeyleri almak istiyorum. Tavsiyelerin için gerçekten çok teşekkür ederim, çok güzel yazmışsın. Kafamda oluşuyor bir şeyler. Yoksa saf gibiyim, hiç bilgim yok bu konularda :)

Hepsini toptan aradan çıkarırım diyorsan set iyi fikir
Ama tek tek parçaları incele bazı şeyler gereksiz ya da parasını hak etmeyen parçalar oluyor
Mesela ben granit değil çelik tencere seviyorum
Kullandığım için gönül rahatlığıyla tavsiye edeyim korkmaz proline serisine bakabilirsin ;)
Tefalin de düdüklü clipso precision + kullanıyorum bundan da memnunum yıllardır
Ama fissler daha iyiymiş

Herkes gücünün yettiği kadarını yapmaı bence. Altın takacak durumları varsa taksınlar yokken illa diyemem şahsen. Varken de yapmıyorlarsa kendi karakterlerinin düşüklüğüdür. Düğün zor iş hele ki tek erkek çalışıyorsa düğünden sonrasında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bence sevgilin biraz birikim yapsın. 27 veya 28 çok geç değil. Bunca zaman sevgiliymişsin zaten sabret.
Birikimsiz yola çıkarsanız sonrasında stresle birlikte kavgalar yaşanabilir .

Eşimle herseyi kendimiz yaptık.genelde en uygunu en az masraflı nikahlı kokteyl ile 70 bin lira masraf oldu.

Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.

Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.

Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Çok pahalı ve gereksiz şeyler almayın o lüzumsuz gelin evlerine alınan incik boncuk şeyleri almayın aileleriniz düğünü size yıkarlarsa düğünde yapmayın bi nikah yapın akşamda arkadaşlarınızla güzel bi yemek organize edersiniz daha iyi olur ama aileleriniz illa düğün olcak derlerse kendileri yapcaklarsa kabul edin

Ben biseyler daha yazip gideyim en iyisi konu sahibi yoksa bana kizabilir bazi arkadaslar :KK70:
Eekek tarafi dugun istiyorsa birak yapsinlar nasilsa erkek tarafi yapcak :KK70:
Haziranda nisanlandim aralikta evlendim ve yetisti benim herseyim
Tost makinasi alma kullanilmiyor aklina bile gelmiyor insanin ben aldim duruyor
Frutoz alma inan kullanilmiyor
Ütünü pahali alma ayni isi goruyor hepsi
Battaniye alma zaten yorgan olcak hem koycak yer bulamiyorsun hemde simdi evler hep dogalgazli geregi olmuyor
Oturma odasi alma sadece salon al benim var butun gun oturma odasinda oturuyoruz salon misafir gelince açılıyor
Neden alma dedim gelip yatiya kalmaz kimse?? Yatcak olan salondada yatar
4 yastık yeter fazlasi yer kaplıyor
Kahve fincani takimi alma hediye geliyor
Pasta takimi alma 12 kisilik setin icinde var çünkü
Fazla nevresim alma 3 tane yeter yer kapliyor zaten surekli yıkanıyor
Bornoz alma eger giymiyorsan gereksiz havlu var
Bunlar aklima gelenler :KK70:
Boyle boyle akıllı bir ceyiz listesi yaparsib hemde cok masraf etmemis olursun
Ben evde hergün kullanıyorum tost makinasini çok lazım bence

Neden herşeyi siz alıyorsunuz ki babanız yazık biriktirmiş bırakın sizin tarafa düşeni yapın gerisini anneniz le babanız kendine harcasın erkek tarafı ne oluyor bu durumda sadece altın mı takıyor o zaten zorunlu bişey o kadar da taksinlar bence gidin kredi çekin eşyalarınızı beraber alın sonrada beraber odeyin babanızın parasına dokunmayın .

Evlilik için acele etmeyin,maddi olarakta asla karşı taraftan fazla maddi külfetin altına girmeyin.Çünkü kızlarımızın yaptığı ennn büyük hata,timsah gözyaşı dökerek acıdıkları eş adaylarının her dediğini kabul etmek,isteklerinden vazgeçmek,düğün borcunun yarısını kendi ailelerine ödetip diğer kalanını kendi ve düğün takılarıyla ödemek.Hayatımda asla mantık ve matematik hesabı yapamadığım konu bu,tüm büyük küçük ve beyaz eşyaydı,çeyizdi kız tarafı alıp öderken, erkek tarafı neden düğün parasıyla borcu öder ve o takıların üzerine konup oğluna borcu postalar.
Yani kızlarımız gelin olmayıp dünya masrafla koca alıyor ve promosyon olarak kaynana,elti,görümce hediye yanında.
Otuz yaşından önce bırak evlilik fikrini,hayatını yaşa.
Beyaz gelinlikle bitmiyor o pembe hayaller.

Back
X