• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek bu kadar pahalı mı?

Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.

Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.

Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Bisyler takmalari bencede gerkli. Ama masrafi ikiye bolmek bence en guzeli. Esyalar icin diyorum. Tek basina erkek tarfna yuklenilmeside kotu bence. Zaten durumlari varda biz aliriz derler. Ama yoksa sizden boyle teklif gitmesi guzel olur. Ayrica bence hersyin makulune gidilse abartilmasa gayet de kolay. Zorlastran bizleriz aslnda

Şuan evlilik için çok erken gibi görünüyor . Sen öğrencisin ,sevgilinin bir birikimi yok ,okul bitmeden bu kadar sıkıntının içine girmeye gerek yok bence .sevgilin biraz kendini toparlasin, sen de okuldan sonra azıcık kafa dinle ,gez,eğlen ,kendi paranı harcamanın keyfini sür . bunlardan sıkıldığın vakit evlilik düşün .aksi takdirde içinde kalan şeyler yüzünden evlilikten sıkılır, soğursun . İki kızım var ,30 a kadar evlendirmeyi düşünmüyorum. Büyüğü daha 6 yaşında .bana kalsa kimsenin derdini sıkıntısını çekmesinler de birgün evlenmek isteyecekler ,onun için de 30 yas şartım var :) 30 dan öncesi bana çok erken geliyor .ve insan 30a gelene kadar 60 gibi hissediyor .

Altın meselesine gelince ,miktar belirtmek bana göre çok ayıp .karşı taraf illa ki takar birşeyler .zaten durumları iyi değilmiş ,belirtilen miktarı yerine getiremezlerse hem üzülür hem bozulurlar .
Bende size katılıyorum sırf 30 olmadan anne olmak adına o yükün altına girmek bana saçma geliyor. Evlılık oldıktan sonrafa masraf + ileride çocuk masrafı vs derken büyük bir boğaz darlığı oluyor uzun seneler çıkıp flort etmek bir yere kadar o konuda haklısınız keza uzun yıllar çıkıp evlenenlerin sonrasında ömrünün kısa oldugunu hepimiz biliyoruz ama bu zamanda maddiyatta önemli :/ iki gönül bir araya gelince samanlık seyran olur mu? Oda tartısılır

Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.

Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.

Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Eşimin ailesi de hiçbir şey yapmadı. Ama eşimin belli bir birikimi vardı kalanıda bi şekilde hallederiz nasılsa diye giriştiğimiz iş malesef lüks şeyler seçmediğimiz halde hiçte evdeki hesaba uymamıştı:) Eğer annem fazlasıyla destek çıkmasaydı işin içinden zor çıkardık sanırım. Gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değilmiş..

Beyaz eşyayı mağazasında görüp daha sonra netten almanızı tavsiye ederim. Ben o şekilde aldım. 1000-1500arası kârınıza olur. Mobilyaya gelince salon ve yatak odası takımı aldım ben. Perdeyi ucuz olanlardan diktirdim. Mutfak ve koridor dısındakı halıları annemler aldı. Fırın, tost makinam ve ütümü amcamlar aldılar. Mikrodalga,ütü masası supurgeyı aılem aldı. Yemek tencere kahvaltı takımlarını ceyız kampanyalarıyla okurken bırıktırdığim altınlarla aldım. Fazla eşya almazsanız cok cok fazla masraf cıkmaz. Size de tavsiyem bu yönde. Mutluluklar :)

Aslında benzeşiyoruz :) Ben fazla eşyayı, ıvır zıvır cıncık, taş, süs püs hiç sevmem. Bende o kafadayım, bir tane olsun kaliteli olsun epey götürsün gibi düşünüyorum. Karaca’da çeyiz setleri indirime girmiş. 34 parça kahvaltı seti, 84 parça çatal bıçak, granit tencere vs.. O kadar çok düşmüş ki fiyatı.. böyle set almak mantıklı mı peki? Fazla ve gereksiz eşyaya tahammülüm yok. En çok işime yarayacak şeyleri almak istiyorum. Tavsiyelerin için gerçekten çok teşekkür ederim, çok güzel yazmışsın. Kafamda oluşuyor bir şeyler. Yoksa saf gibiyim, hiç bilgim yok bu konularda :)

İnan çok büyük şeylere gerek yok
Çalışan bir kadın olacaksın
Emsan çelik tencere (setde değil üç dört tane günlük kullanacak kadar) + 1 tane fissler düdüklü
Hem günlük hem misafirlik kullanabileceğin porselen bir takım, bir granit tava seti iki üç boy oluyor onlar
Bir kaç parça borcam ve çatal bıçak takımı, baharat takımı, bir kaç saklama kabı ve küçük sahanlar
Üç dört takım nevresim ve havlu, az eşya çok huzur
Evlendiğimde eşimin çok borcu vardı, evi ben kurdum, kimsenin desteği olmadı, evim işlerimize uzak olduğu için daha yakın lokasyonda ucuz, dökülen bir ev tuttuk ve ben hayatımın en güzel üç yılını o döküntü evde geçirdim. Alyans hariç tek takım olmadı, eşim bu sene aldı bir kaç parça beğendiğim bir şeyler. Borçları ödedik, işleri yoluna koyduk sonra her eksik tamamlandı zaten. Allah evlenenle ev kurana yardım eder deler ya o sözün doğruluğunu test ettim =) Tüketim toplumunun dayatmalarına kapılmayın, erkek tarafı yapacak tabi lafları es geçin, eviniz sizin emeğiniz olsun, ben bunları yaparken herkes salak dedi, bastır ailesi yapsın dedi hiiiççç dinlemedim, birlikte gayret ettik, eşim yatıp kalkıp dua eder bu halime, her şey zamanla tamamlandı ama tarifsiz mutluluklar yaşadım, eşyaya , çevreye , evlilik törenlerine esir olmayın, mutlu olmaya bakın

Hemen hemen sizinle aynı şartlarda evlendim. Benim ailemin birikimi vardı, eşimin ailesinin yoktu. Eşim kredi çekti ev hazırlıkları için, ailesi de takıları yaptı. Biz bişey istemedik, kendi durumlarına göre yaptılar yapabildiklerini.
Mutfak eşyaları vs zaten annemler dönem dönem almışlardı. Eksikleri ben çalışıyordum ben tamamladım.
Kıyafet ayakkabı vs ufak konularda kız tarafı erkek tarafı olayına takılmadık. Gelinlik damatlık ortak aldık ödedik.
Benim ailem beyaz eşyaların bir kısmını ve yatak odasını aldı. Eşim diğer beyaz eşyaları, halıları perdeleri vs düğünden önce aldı ödedi. Mobilyaları ve düğün salonunu da düğünde takılan paralarla ödedik.
Yani bir miktar krediyle işiniz hallolur. Ama herşey için kız tarafı erkek tarafı ayrımı yapıp birbirinizi yıpratmamanızı tavsiye ederim.
He bi de herşey markalı olacak ya da en beğendiğim olacak diye kendinizi kasmayın. Uygun fiyatlı şeyler alırsanız az borcunuz olur. Bana göre az borç çok huzur demek :) hele borç bitince huzur katsayısı müthiş oluyor :)

Mehir vakfı var duydunuz mu hiç?
Gençleri evlendiriyorlar herşeyi karşılıyorlar :)
Bir araştırın derim ❤️

4 yıl önce evlendik eşim yalnızca 100 bin harcanıp ben 30 bin harcadım evlenmek başlı başına pahalı bir şey kesinlikle ama şöyle bir şey var aileler karışmayıp onu yap bunu yapa girmezse durum orta halli bir mobilya beyaz eşya gelinlikle de halledilir bence düşün paketi falan alınabilir bulunur bir yolu anlaşmak önemli. Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Daha erkek arkadaşınız 5 ay önce askerden gelmiş birikim yok sizin birikiminiz yok yaş geldi düşüncelerim oturmuş diye evlilik yapılmaz her yönden hazır olmak lazım bunun beyaz eşyası mobilyası ev tutarken masrafları mutfak eşyası tekstili nişanı düğünü onların masrafı var da var. Ayrıca ne kadar bilezik takılmalı diye birşey olmaz bence karşı tarafın gücü neyse o takılır tabii k takılacak ama illa şu kadar olsun diye tutturmak çok saçma. Bence biraz daha bekleyebilirsiniz yoksa evlendikten sonra çok zorlanırsınız

Benim nazarımda ya iki aile de yardım etmeli. Ya da gençler kendi üstlenmeli.
Karşı tarafın durumu yoksa ben babamın birikimine elleyemezdim.. Kendim borca girer yapardım.. Ha karşı taraf da elini taşın altına koyar, o zaman pekala. Tek uyarabileceğim nokta bu.

Biz her şeyi minimal aldık. Eşyaları mağazada görüp netten en uygun fiyatını bulduk. Öyle hallettik. Evimiz küçük esyamiz az ama yeter. Yemekli şatafatlı şeylere girmedik. Gelinliğimi satın almak zorunda kalmıştım hala da pişmanım. Düğün paketleri oluyor bu tabak canaklarda onları takip edin. Fiyatları uygun oluyor. Ama iki tane altı kişilik takım alındı mı o da uygun olur. Tencere falan onkar da ayarlanır. Yapmanız gereken internette biraz fazla vakit geçirmek işi yarı yarıya daha ucuza kapatirsiniz. İlla ki bilmem ne markasına gerek yok çoğu şeyde.

Temmuz 2015 nikah, Şubat 2016 düğün tarihim ama hala ev-eşya düzmedim.

İlk tayin yerimde ufak bir evim vardı, eşim zaten yurtdışındaydı eh ben de tayinciydim alakasız bir şehirde düzen tutmak saçma geldi. Tayinim çıkınca içinden sadece kıyafet ve özel eşyalarımı alıp hepsini bir arkadaşa hediye ettim gitti, taşımak istemedim.

Sonra İstanbul'a geçtim, kendi evimiz. Eşim bu sefer yurt içinde ama farklı bir şehirde çalışıyor. O evde eşimin ilk evliliğinden beyaz eşyaları vs vardı, kv de sağolsun yaşanacak hale getirmiş kendi evinden sağladığı yastık yorgan halı perde vs ile, aman dedim zaten burada da kalıcı değilim, koltukları sevmemiştim onun yerine iki çekyat aldık bitti gitti.

Şimdi başka bir şehirdeyim bu sefer eşimle birlikte. Şimdi yaşadığımız ev dayalı döşeli bize tahsis edilmiş durumda, eh gene eşyaya gerek kalmadı :)

Nereye kadar kaçabiliriz bilmiyorum ama bu kadar farklı düzenlerde yaşayınca ne alıp ne almayacağımı iyi biliyorum.

Halıya hayır, misafir ile ilgili her şeye (yemek takımı, oda, havlu, nevresim aklınıza ne gelirse) hayır, fahiş fiyatlı mobilyaya hayır, tencere takımına hayır, gelinlik fiyatına perdeye hayır, 2 kişinin yaşadığı eve 22 bardağa hayır... Listem uzar gider.

Yerinizde olsam... Bu yaşta evlenmem, çalışmıyorken kesinlikle evlenmem babamın biriktirdiği paraya asla elimi sürmem, kimseyi işin içine katmadan sevgilimle ne yapabiliyorsam yapar, milletin ne dediğini de hiç sallamam.

"Evleniyorum" demek bir rüşt ispatı bence, kendiniz halledemiyorsanız o işte bir eksiklik var demektir.

Altına gelirsek, istemek çok çok ayıp, karşı taraf da Türkiye'de yaşıyor neticede, onlar da biliyorlar düğünde geline ne yapılır ama belki de yok? Yani olmayanı zorlamak bazılarına göre sizi kıymetli yapıyor olabilir, ben hiçbir şey istemedim baştacıyım.

Kıymet işi eşya-altın vs ile ilgili değil, karşınızdaki ailenin görgüsü ile ilgili kesinlikle.

Özetle, bence siz ve ilişkiniz için evlilik işi erken.

Karacanın seri sonu indiriminden tanesi 3 tlden tabak almıştım. O kadar kaliteliydi ki görenler başka marka olduğunu hemen anlıyor.

Karacada acaip indirim oluyor takip edin derim.

Back
X