• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek bu kadar pahalı mı?

Eşimin hiç birikimi yoktu benimde çalışıyordum ama aileme veriyordum...eşim 3 bin koydu...beyaz eşyaları kredi cekip aldım sonra taksitlerini beraber ödedik.6 bin limitli bi kredi kartim vardı onunla da mobilyaları aldim en ucuzundan..son maasimi aileme vermedim bin lirasiyla mutfak gereçlerini 600 lirasiyla gelinlik kiraladim...esimin ailesi sadece kiralayacagimiz evin ilk kirasini verdiler..kına da el açmama durumu varya onda da bekarken aldiğım tek çeyreği verdim onlar almiş gibi..ailesi 3 bilezik takti bi de onlar düğünden sonra esimin dükkan açmasina gitti..velhasıl kıymetimiz biliniyir mu hayır..her şeyi isteyin kızlar asıl o zaman kıymetli oluyorsunuz..

13 yıllık sevgililik döneminden sonra 27 yaşında evlendim, 5 senedir de evliyim. Biz de yaş geldi diye evlenmistik. Ama askerlik, okullar, yuksek lisanlar, yurdisi, iş, memurluk falan derken artik bekleyecek bir sey de kalmamisti zaten, bahanemiz bitmisti;))
Durumumuz olmasina ragmen mobilyada ucuz ve kullanisli seyler aldim. Taksitleri 1 sene dolmadan bitti.sonra hep gezdik;) Beyaz esyayi gorece pahali aldim, bin pismanim, keske ucuzunu alsaydim.
Ben çabuk sıkılan biriyim, şuan tüm evden sıkıldım, hepsini atıp yenilerini almak istesem de kıyamıyorum;) pahalı alsaydım daha zor olacaktı. Eşyanın kölesi olmayın bence. Fiyatına degil kullanışlı olup olmadıgına bakın. Markaya para vermek cok sacma geliyor bana. Mobilyacilar daha ucuza yapiyor vaktiniz varsa.
Perde ve halilar gereksiz pahalı mesela. Hazır perdeler ve yeni moda kilim tarzi ince halilar daha hesapli olabilir. Hele ki kiraciysaniz.Kucuk ev aletlerini de anneler gunu kampanyasiyla falan alabilirsiniz. Tabi sadece acil olanlarını kalanları ilerleyen zamanlarda ihtiyaciniza gore alirsiniz. Hatta esiniz hediye alir, ne hediye alicam derdinden kurtulur;)))
Benim takildigim nokta; esinizin ailesinin durumu yokken yemekli dugun istemeleri. İstiyorlarsa yapsinlar ama parasi sizin altinlardan çıkacak gibi;) dugun konusunda kiz tarafinin erkek tarafindan 1 kurus fazla harcama yapmaması taraftariyim. (Bana kalirsa aileler degil evlenenler yapmali masrafı) malesef erkek tarafi hazira konunca o kizin hic kiymeti kalmiyor. Erkek tarafi ne kadar cile cekerse gelin o kadar kiymetli oluyor;)
Bu mevzularda paradan cok niyet onemli. İyi ölçüp tartın.
Ben olsam babanizin parasina dokunmazdim. Zaten onlar mutlaka icinden sizin icin harcayacaklardir. Fazlasini istemem.
Her seyin en uygununu alsaniz bile evlenmek ev kurmak yeterince maliyetli zaten. Minimal olmanizi, huzuru eşyada degil karsilikli anlayista bulmanizi diliyorum. İnsallah her sey gönlünüzce olur. Mutluluklar

İlla evlenmek istiyorsanız. Yeni gelin evi açmanız anlı şanlı düğün yapmanız şart mı? Mütevazi bir düğün ve şimdilik 1+1 ev ve idare edecek eşyalar iş görmez mi? Zamanla hayatınızı kurdukça güzellerini de alırsınız?

Erkek arkadaşımla artık bu sevgililik sürecini bırakıp beraberliğimizi resmiyete dökmek istiyoruz. Çünkü uzun yıllardır beraberiz, iş okul askerlik derken hepsi bitti çok şükür. Fakat problem bütçe. Erkek arkadaşım 5 ay önce askerden geldi. Aldığı maaşla birikim yapmak hiç kolay değil. En az 3-4 sene beklemek gerekiyor. Ama ilişki o kadar uzadı ki, bu durum beni rahatsız ediyor. Biz çocukluktan beri beraberiz. Artık bir yuva kurmak istiyoruz. Ailesinin durumu ne yazık ki yok. Ben de okuyorum, son senem. Aldığım parayla anca ayda 1 altın koyabiliyorum kenara.

Babamın benim için 70 bin gibi bir birikimi var. Fakat babama da kıyamıyorum. Adam yaşlı, didindi durdu, emekli..Annemle o parayla öyle güzel yaşarlar ki aslında.. Ki babam karşı tarafın ailesinin durumunun olmadığını, pek yardım edemeyeceklerini duyduğunda kendi birikiminin hepsini bizim için harcar mı o da meçhul. Birikim haricinde de bizim durumumuz çok şükür iyi.

Geçen gün çeyiz için erkek arkadaşımla Paşabahçe, Karaca gibi mağazalara bakındık. Mobilyalara göz gezdirdik daha sonra. “Şuna bayıldım” dediğim her şey o kadar pahalı çıktı ki:) Nereden başlamalıyız, nasıl başlamalıyız? Erkek tarafı kız tarafı diye ayırmalı mı? Annem bütün çeyiz, mutfak, oturma grubu, halılar, perdeler, süpürge vs bizden diyor. Bir de erkek tarafından bilezik vs kaç tane isteniyor? Bana kalsa asla bir şey istemeyeceğim. Ama annem illa bir şeyler takmaları gerek diyor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz benim için çok çok önemli. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Biz 8 sene üstüne evlendik.Ben burs alıyodum ufak tefek haçlıklarla güne filan giriyodum annemle ordan aldıklarımla ufak ufak şeyler aldım.Yemek takımımı kahvaltı takımım,çatal bıçak seti gibi.Aldıklarım modası geçecek şeyler değildi.Kız tarafı olarakta yatak odası bulaşık makinesi ankastre set yani mutfak ve yatak odası tül halı dahil bize aitti geri kalan erkek tarafına.Böyle şeyler yöreden yöreyede değişiyo.Bu arada bişey istememezlik yapma sonradan pişman olursun.

Nişanlım ve ben herşeyi kendimiz yapıyoruz, daha çok o yapıyor hatta. İkimizin de her şey mükemmel olacak gibi bir beklentisi yok. En başta bunu sağlamalısınız bence. Mükemmel evler kurulup içine oturuluyor, sonra kavga kıyamet eksik olmuyor çoğunda. Sizi mutlu edecek şey daha fazla tabak daha markalı eşya değil. Neye ihtiyacınız varsa onu alın. Ben kahvaltı takımını çok gereksiz bulurum mesela, hediye olarak verdiler, kime versem diye şimdiden düşünüyorum :) Hem kalabalık, hem gereksiz, hem de sevmem öyle alengirli işleri; yemek takımı ile kahvaltı olmuyor mu yani sanki :) Herşeyi hem iyisinden hem uygunundan bulduk. Çok az borçla evlenmenin verdiği mutluluğu hiçbir eşya veremez...

Size de hep ihtiyaçlara öncelik vermenizi tavsiye ederim. Emin olun 2-3 yıla zatwn birçoğundan sıkılıp değiştirmek isteyeceksiniz. Arada eksik de kalsın ki tamamlandıkça mutlu olun :)

Ay bir de düğün falan çok sıkıcı işler, yapın nikahı, boşverin milleti.. Evlenirken duyurmak önemli sadece, bunu nikah da sağlıyor zaten.. eğlenmek istiyorsanız da kına gecesi yaparsınız olur biter. Bana kalsa onu bile yapmazdım ya neyse :KK73:

Ya gereksiz birsey almadım da inan ki cherry.aldıgım herseyi de kullanıyorum ama düğün olayları cok pahalı.izmirde gezmediğim gelinlikçi kalmadı mesela en ucuzu 2.5 bin damatlık ayakkabılar 5 bin.gelin sacı 1000 liradan başlıyor.
Gelinlik için mimar kemalettinde pasajlara girin. Zaten gazideki dükkanlar bile kendi yetiştiremediklerini oralara yaptırıyor

Aileleri işin içine çok sokmamaniz nacizane tavsiyem.
Daha sonra pek cok problem ortaya çıkabilir demiyorum bakın yuzde 100 cikar
Magaza gezdiginizde begendiginiz herseyi alin içinizde kalmasın yoksa mutsuz olursunuz
Samanlık seyranlikta olmaz
Madem babaniz sizin icin para biriktirmis o 70 bin in sadece 20 bin ine ihtiyacınız var kız tarafı olarak
Nişan ve kına kiza ait biliyorsunuz
Yatak odasi ve mutfak esyalari da kiza aittir bizim adetlerde
5 bin liraya pek ala guzel bir yatak odasi alırsınız
Mutfak esyalarinin fiyat listesi duruyor bende ben yeni evliyim isterseniz ozelden yollayabilirim.
Hali perde hepsini erkek alcak oturma grubu ve beyaz esyalari da erkek alacak
Bilezik sayisina gelince de ailelerin durumuna bağlı benim ailem hicbirsey soylemedi bizde ayıptır boyle seyleri konusmak ama onlar ustune duseni yaptilar zaten altin olarak
Asla altin konusunda taviz vermeyin ben vermedim mesela hatta suan ev alıcak eşim yapmaciktan yardim lazim mi askim para olarak dedim cok hosuna gitti salağın ciddiye aldi :KK70: :KK70:
Ama etmicem banane mesela altinlar kotu gun icindir.gitsin kredi ceksin.
Evinizi mumkun mertebe eksizsiz tamamlayın
Düğün yapcaksaniz kesinlikle icinize sinen bir gelinlik olmali taviz vermeyin
Taviz tavizi doğurur
Bir kez evleniyorsunuz
Hersey muhtesem olmali
Olamiyorsa muhtesem e yakin olmalı
O karaca da begendiginiz yemek takımı var diyelim onu mustakbel esiniz alsın
Sizde 6 kisilik olanlari alin onlar daha ucuz hem
Ben hiçbirşey istemiyorum diye koseye cekilirseniz yapmazlar her 2 ailede
Uyanik olun
Allah mutlulugunuzu daim etsin
Hersey hallolur
Ailenizin büyüğü sizseniz babama kıyamıyorum diye düşünüyor olabilirsiniz ama sizden sonraki kardes o parayi yiyebilir
Yemeyenin malini yerler
Babanizdan alin o paranin 1 kismi yetecek size zaten 70 binin hepsine ihtiyaciniz yok
Gerçekten çok korkunc düşünüyorsunuz. Bu nasıl bi şey diye hayretler içinde okudum. Her şey eksiksiz olunca evin, Evlenince amaçları ne olacak bu çiftlerin. Eşini kendini sıkıntıya sokacağına bi oturma odası bi yatak odası döşesinler. Sonra Allah gücü kuvvet verdikçe çalışırlar en beğendiklerini alırlar. Yeni çalışmayan başlamış oğlan. Niye pahalı yemek takımını oğlan alacakta kız da altı kişilik bi yemek takımı alacak ucuzundan. Aşık olduğunuz insana ben kadar acımasız davranıyorsunuz. Ev alacakmış eşiniz. Kredi çekip haram parayla yuva kuracağınıza onun stresini çekeceğinize altınlarını verin. Boşa atmayacak adam ev alacak yabi yatırım. Bu da kötü gün sayılır. Arkasında kardeşi varsa babası onu da düşünüyordur. Ne demek ya kardeşin varsa düşünmem yemeyenib malını yerler

Konu sahibi gerçekten tüm samimiyetimle yazıyorum. İnşallah çok mutlu olursunuz. Bir ömür boyu beraber olursunuz ve beklediğinize değer. Ne kadar dikkat edilse de maalesef bu işler masraflı. Bende şimdiden düşünüyorum ve çıkamıyorum bazen işin içinden. Kendim yapsam istediklerimin hepsini yapamam. Babama bırakmak istemiyorum. Rabbim bi kolaylık verir inşallah.
Size gelince düğün arası her şey tam olsun diye hem kendinizi maddi sıkıntıya sokup bununla strese girip hem de germe şey gönlünüzce olmayacağına mesela bi yatak odası mi mutfak bi oturma odası döşense yetmez mi? Ben pahalısı olupta üstünde kocanızla mutlu huzurlu oturamadıktan sonra en güzeli olsun bi önemi var mı? Düğün paketleri oluyor onları değerlendirebilirsiniz. Sonra gücünüz imkanınız yettikçe çalıştıkça devamını yaparsınız. Karşınızdaki de sevdiğiniz adam ne gerek var onu o kadar zorlamaya. Zaten eminim nişanlınızda sizin için elinden geleni yapacaktır. Sizde uzun zamandır altın filan koyuyormuşsunuz mutfak eşyalarınızı alabilirsiniz onunla. Taksit yaptırabilirsiniz. Aileniz o parayı sizin için biriktirmiş. Tabi böyle diye har vurup harman savurmayın ama yapacaklarını yapsınlar. Sizde hayırlı evlat olursunuz yüzlerini kara çıkartmaz mutlu olursunuz onlar başka bi şey istemez zaten. Gerekirse babanızın birikiminden borç alsın eşiniz. Oğlan tarafının çok gücü yok demişsiniz ama öyle diye de hiç bir şey yapmayacak değiller ya. Herhalde biraz sıkıntı çekip bi şeyler yapacaklardır. Umarım her şeyi gönlünüzce olur.

Yükü ailene yükleme, ailenin o yükü yüklendiği hiç bir zaman anlaşılmaz. Ne yaptılar ki olur. Kendi imkanlarınız kadar olsun biraz daha bekleyin. Sonra sonra zamanla her şey yerine oturur. Dünyanın en iyi insanları bile araya kayınlık mertebesi girince bi tuhaf olabiliyor. Bi sene sonra olsun dertsiz tasasız olsun.

Ben de 4 sene önce evlendim 6 yıllık birliktelikten sonra askerlik okul bitti yaş geçiyor die 26 da :)
Yatak odasi salona 1 köşe koltuk ve tv mutfaga masa halilar toplam 7 bin beyaz esyayi iki aile ortak alacagi icin lukse kactim 7 bin de oyle 14 oldu erkek tarafi 30 bin kredi cekmisti kendi adetleri geregi yemekli oluyor die hic karismadik onlar istedi annemler kendi memleketimizdeki dugunu yapti onlar kendi memleketinde .. yani bi de tabak canak yok yatak ortusu takimi yok nevresim falan bisey almadim ben annemler zamaninda bir iki bisey almis onlar vardi kv getirdi kendisi yemek takimi catal kasik vs ben istemedim kendisi almış oglum evlenirse evine die. evlendik zamanla aldim kendimce zaten kalabaligi luksu vs sevmiyordum cok da guzel oldu benim icin
Eger sizde herseyim tam olsun derseniz cok masraf olur ama gerekli bi kac seyi alalim zamanla olur derseniz cok bisey tutmaz bence

biz su an erkek kardesim icin dugun hazirligindayiz 100bin tl masraf cikti ancak bunun icinde ev tadilati var annemler oturduklari evi onlara verip kendileri kiraya cikiyorlar evin ici yeniliyor. altinlar zaten bugunku altin fiyatlariyla 20 bin lira yapti. mobilya gelinlik kinalik dugun salonu derken 100binlik olduk. tabi siz kiraya cikacaksiniz buyuk ihtimalle. o zaman masraflar daha dusuk olur.50-60 bin erkek tarafina duser yinede.

Evlenmek pahalı evet. Yalnız şöyle bi durum var istersen gümüş alyansla da evlenirsin istersen pırlanta yuzuklede. Yani bazı insanlar eşini değil evliliği seviyor. Kimisi ikinci el gelinlik alıyor kimisi uçuk rakamlara diktiriyor. Birazda kişilerin elinde aslında.

Bir evin ihtiyacı
yatak odasına bir yatak bir dolap
oturma odasına bir koltuk, mutfakta masaya yer yoksa bir de masa ve televizyon
Mutfağa bir tencere takımı, çaydanlık, günlük yemek tabağı, bardak, çatal kaşık, buzdolabı, fırın, ocak
Banyoya çamaşır makinesi ve sepeti
Ütü masası, ütü
Ayakkabılık
Pencerelere perde
Aklıma gelen olmazsa olmazlar. 20 bin lira bile tutmaz. Evlendikten sonra eksik çıktıkça alırsınız. Evlilik sonrası borç ödemektense o parayla ihtiyaca ve zevke göre eşya almak çok daha iyi.

biz su an erkek kardesim icin dugun hazirligindayiz 100bin tl masraf cikti ancak bunun icinde ev tadilati var annemler oturduklari evi onlara verip kendileri kiraya cikiyorlar evin ici yeniliyor. altinlar zaten bugunku altin fiyatlariyla 20 bin lira yapti. mobilya gelinlik kinalik dugun salonu derken 100binlik olduk. tabi siz kiraya cikacaksiniz buyuk ihtimalle. o zaman masraflar daha dusuk olur.50-60 bin erkek tarafina duser yinede.

Bir bildikleri vardır elbette de inşallah kendi evlerini verdiklerine pişman olmazlar. Sonra zorla mı aldım bana ne diyorlar.

Adetlerimizde kız erkek diye ayrılıyor evet , mesela benim ceyizimde bütün mutfak gereçleri, bulaşık Makinesi, supurge, tost Makinesi, mutfak robotu, ütü , yatak odası ve mutfağın halısı gibi şeyler vardı. Geri kalan eşyaları eşim aldı ailesi katkıda bulunmadi bende marka değilde kaliteli normal eşyalar seçtim sadece beyaz eşyada marka seçtim taksit yaptık ödedik.

Açıkçası bu şekilde baya borca girersiniz öderiz altından kalkarız birlikte diyorsanız neden olmasın.. altına gelince elbette altın yapmaları gerekir ama karşı tarafa şu kadar bilezik takacaksiniz diye dayatma yapmak saçma geliyor bana. Sonuçta onuda borca alır takar yine ödemesi size kalır..

Aileleri işin içine çok sokmamaniz nacizane tavsiyem.
Daha sonra pek cok problem ortaya çıkabilir demiyorum bakın yuzde 100 cikar
Magaza gezdiginizde begendiginiz herseyi alin içinizde kalmasın yoksa mutsuz olursunuz
Samanlık seyranlikta olmaz
Madem babaniz sizin icin para biriktirmis o 70 bin in sadece 20 bin ine ihtiyacınız var kız tarafı olarak
Nişan ve kına kiza ait biliyorsunuz
Yatak odasi ve mutfak esyalari da kiza aittir bizim adetlerde
5 bin liraya pek ala guzel bir yatak odasi alırsınız
Mutfak esyalarinin fiyat listesi duruyor bende ben yeni evliyim isterseniz ozelden yollayabilirim.
Hali perde hepsini erkek alcak oturma grubu ve beyaz esyalari da erkek alacak
Bilezik sayisina gelince de ailelerin durumuna bağlı benim ailem hicbirsey soylemedi bizde ayıptır boyle seyleri konusmak ama onlar ustune duseni yaptilar zaten altin olarak
Asla altin konusunda taviz vermeyin ben vermedim mesela hatta suan ev alıcak eşim yapmaciktan yardim lazim mi askim para olarak dedim cok hosuna gitti salağın ciddiye aldi :KK70: :KK70:
Ama etmicem banane mesela altinlar kotu gun icindir.gitsin kredi ceksin.
Evinizi mumkun mertebe eksizsiz tamamlayın
Düğün yapcaksaniz kesinlikle icinize sinen bir gelinlik olmali taviz vermeyin
Taviz tavizi doğurur
Bir kez evleniyorsunuz
Hersey muhtesem olmali
Olamiyorsa muhtesem e yakin olmalı
O karaca da begendiginiz yemek takımı var diyelim onu mustakbel esiniz alsın
Sizde 6 kisilik olanlari alin onlar daha ucuz hem
Ben hiçbirşey istemiyorum diye koseye cekilirseniz yapmazlar her 2 ailede
Uyanik olun
Allah mutlulugunuzu daim etsin
Hersey hallolur
Ailenizin büyüğü sizseniz babama kıyamıyorum diye düşünüyor olabilirsiniz ama sizden sonraki kardes o parayi yiyebilir
Yemeyenin malini yerler
Babanizdan alin o paranin 1 kismi yetecek size zaten 70 binin hepsine ihtiyaciniz yok
sizin yorumlarınızı okudukça şaştıkça şaşıyorum evlilik anlayışınız çok tuhaf sanki ticaret gibi. eşinize saf salak diye neden hitap ediyorsunuz .Adamcağız sizle evlenmekle hayatının hatasını yapmış bence .silkelenin ve bir an önce kendinize gelin

Back
X