evlenmek bu kadar zor mu?ben mi bu kadar zorlanıyorum

cimcime22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
237
1
46
Diğer
herkese iyi geceler benim derdim belki saçma gelebilir ama bu aralar çok fazla duygusalım mutsuzum..konu şudur nişanlıyım severek nişanlandım ama ailemden uzaklaşmak içimi çok acıtıyo sanki ölüyormuşum gibi hissediyorum şehir dışına gelin gidicem ve şimdiye kadar ailemden hiç uzaklaşmadım çok zor geliyor başarabilmem mümkün değil gibi geliyor benim gibi hisseden oldumu gurbete gelin gidenler.........karşı aileden nişanlım dışında kimseyi pek tanımıyorum sevmiyorum da yaşam tarzlarımız uygun değil gideceğim şehirde tek 1 akrabam yok şimdiden kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum ne yapmam lazım bana akıl verin kafayı yicem nişanlımla 1,5 yıl flört dönemi 1,5 yıl da nişanlılık süresi geçirdik onu çok seviyorum ama yanlızlık korkusu şimdiden bastı ailesinden uzak olanlar nasıl danayanıyo

Zor canım ama alışırsın çok yalnızlık çekmemek için çevre edinmeye bak kurslara git evde hiç boş durma evde oyalanacak şeyler bul yoksa çok sıkılırsın bende çok sıkılıyordum ama alışmaya başladım sanırım

evlenmek değil evlilik zor hayatım
bazen demir bir leblebi olur ağzında gevelersen dişini kırarasın yutarsan hazmedemezsin
gurbet mutlaka zor ama huzur heryerde lazım

sizde mi ailenizden uzaktasınız?inşallah alışırım evlilik öncesi bunalım desem fazla erken başladı çok zormuş

evlenmek değil evlilik zor hayatım
bazen demir bir leblebi olur ağzında gevelersen dişini kırarasın yutarsan hazmedemezsin
gurbet mutlaka zor ama huzur heryerde lazım

haklısınız zaten evliliğin zorluğu ve gurbeti aynı anda düşününce sanki aileme daha çok ihtiyaç duyacağımı hissediyorum

bende efsal hanıma katılıyorum evliliğin kendisi başlıbaşına zor, kadınlar için gerçekten kurulmuş bir tuzak..

Ailenize yakın olsanızda bazı gerçekler değişmiyor,erkeğin ailesi arkadaşları hep önplanda.evlilik erkekler için kurgulanmış bir dünya,kadınlar için neredeyse sıfır bir artı..

bunların hepsi beni çok korkutuyor bile bile lades mi diyoruz bilmiyorum ki yada evlilik hakkında hiç olumlu bişey yok mu herkez olumsuz evlende gör ,evlenip napıcann ,daha annenin koyduğu isimle duruyosun ,şimdi herşey toz bembee ,evlenince değişiyolar oooo böle şeyler duya duya bunalıma girdim

canim seni çok iyi anliyorum, bende nisanliyim ve baska bir sehre gelin gidecegim, çok uzak olmasada zaman zaman insan bunalima giriyor. ben nisanlimin ailesini çok severim ama artik küçücük bir ayrinti bile beni okadar deli edebiliyorki, isin kötüsü nisanlimada bunu belli ediyorum ister istemez..o beni anlamaya çalissada hos bisey degil onun için, sonuçta onun ailesi. sen bu durumu nisanlina fazla belli etmemeye çalis yoksa onunla tartisirsan daha çok üzülen yine sen olursun (içine kapanma ama, yinede birazda olsa paylas). eger ailesinden/akrabalarindan bazi insanlarla görüsmeyi çok istemezsende nisanlina söyleyebilirsin eger anlayisli biriyse?

kaç yaşındasın ailesinden hoşlanmadım yazmışsın biraz erken olmamış mı ailesinden hoşlanmamak için

ben ailesini şimdiye kadar 4 5 kez gördüm farklı şehirlerde olduğumuz için çok gelip gidemediler yeni yeni tanıyorum yaşam tarzı olarak çok zıtız bu konu beni rahatsız ediyor ilerde hayatıma müdehale edermi aceba diye ama nişanlım dünya iyisi onu çok seviyorum onu sevdiğim için ailesine de saygı duyuyorum ama saygı her zaman karşılıklıdır onlarda bana aynı saygıyı gösterebilcek mi onun endişesindeyim

aynen havadan nem kapıyorum nişanlım hep kapımızı kapatınca herşey biticek hayat bizim hayatımız kendi ailen yüzünden de benim ailem yüzündende canını sıkma sen benimle evleniceksin ailemle değil diyor çok anlayışlıdır kendisi benim üzülmemi hiç istemez ama ilerde de bu böyle devam edermi bilemiyorum

evlenmek zor degil, binlerce insan var muakak birgün yuvadan ucup gideceksin
ailen seni büyütü emekle sevgiyle ama her insanin kaderi vardir anlina yazilmistir elbet birgün gelecek sende cikacaksin o evden
tabiki zor ama mutluysan ve huzurluysan emin ol ki ailende sadece senin mutlulugunu ister ve baska sehire gitsen bile zamanla alisirsin buna
kimse ailesinden ayrilmak istemez ama kaderin böyleymis zamanla alisirsin, aileni ziyaretede gidersin, hayat böyel malesef gittigin yere uyum saglamak gerekiyor zor olsada..

öyle ne yazıkki Allah sabır verir inşallah onlarda çok üzülüyo uzak olduğu için ama ben istedim onlarda razı oldu alışmak zorundayım şu ruh halini bi atlatabilsem

öyle ne yazıkki Allah sabır verir inşallah onlarda çok üzülüyo uzak olduğu için ama ben istedim onlarda razı oldu alışmak zorundayım şu ruh halini bi atlatabilsem

tabiki üzülüyorlardir hangi anne baba kardes vs üzülmezki yuvadan ucup gideceksin birde üstelik baska bir sehire.. zor bir durum allahim herkeze sabir güc versin amin

bence sen evliligin güzel yanlarini düsün, sevdigin adamla ayni cati altinda yasamak güzellikleri düsün..
kendini sIkIntiyada sokmamis olursun nekadar zor olsada bir sekilde alistirma yaparsin simdiden düsünerek.. benide yakinda sükürler olsun istemeye gelecekler ben evlendigimde aileme 5 saatlik uzaga gelin gidicem;( bende cok düsünüyorum nasil yaparim hic biryeri bilmiyorum yanliz olacam diye ama sonunda ölüm yok ya canim (sükürler olsun) hersey asilir hersey haledilir yeterki insanda Saglik, Mutluluk ve Huzur olsun.. olsun varsin ailenden uzak ol, gidersin görürsün arada bir kalirsin esinle her zorluk asilir sen esinle mutlu huzurlu ol da .. allahtan ümit kesilmez.. sükür rabbime simdiden mutluluklar diliyorum canim darisi basima

kafa dengi bir kaç arkadaş bul inşallah alışırsın evliliği de çok gözünde büyütme o zaman en ufak bişeyden mutsuz olursun kolay gelsin canım

bende de 12 saat uzaklık olcak haklısınız iyi düşünmem lazım bu ara neden böyle oldum anlamıyorum...çevredende sürekli bırakıp gidiyosun diye sözler duyunca

bende de 12 saat uzaklık olcak haklısınız iyi düşünmem lazım bu ara neden böyle oldum anlamıyorum...çevredende sürekli bırakıp gidiyosun diye sözler duyunca

tabiki canim bendede cok yakin arkadaslarim diyor sen bizi birakip okadar uzagami gideceksin diyorlar bende allahin izniyle gelirim sizi görmeye diyorum..
herkez birgün muakak bir aile yuva kuracak ve ailesinin yanindan ayrilacak..
bu zaman gelinceye kadar doya doya arkadaslarinla gezecen güzel günler ani olacak
ama elden baska birsey gelmiyor malesef..
sevdigin adamla güzellikleri düsün, evliligin pozitif yanlarini düsün canim, ne olacak yaa özledigimde bir sekilde giderim ailemin yanina" böyle düsün sonucta dedigim gibi ucunda ölüm yok sükürler olsun:) sen dügününü düsün tatli heyecanlar bunlar tadini cikar hayatinda 1 defa yasiyacaksin bunalimdan acilen cik cünkü korkacak hic birsey yok

düğün günüm yaklaştıkça her gece yatakta sessiz sessiz ağlardım kalbim sıkışırdı sanki o evden tamamen çıkmak çok ağırıma gitmişti ben ailemden okurken ayrı kaldım ama bu kadar zor olmamıştı çünkü hala oraya aittim.ama evlenmek farklı artık başka bir evin başka ortamların olacak.bende farklı şehirdeyim benimde burda hiçbir akrabam yok evet zorlanacaksın bu bir gerçek ama zamanla zamanla kendini yeni evine ait hissedeceksin.hatta annenlere gidince kendi evini özleyeceksiz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…