Evlenmek bu kadar zor mu ?

Site içi, güvenlikli, hem de metro dibi derseniz bu olur elbet sonuç.
Hiç değilse metro dibi olmasın diye ulaşımı zorlaştırırsanız kira düşer.

İstanbul her bütçeye uygun seçimlerin bulunabileceği bir şehir.
Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor tabi :)

Mutluluklar dilerim..

Merhabalar . Şu an baktığımız ev üsküdar ve ataşehir arasında aslında tam olarak.
Sıfır bina ve daha hiç kimse oturmamış.
E kurban olduğum ama . Bence normal fiyat veriyorlar sana.

Üsküdarda. Boğaza nispeten yakın. Sıfır daire. Güvenlikli site ici evin olsa sen kaça verirsin.
Orası istanbul bebişim.

Üsküdardan her an her yere ulaşım mümkün.

Ulaşım imkanlari iyi degil. Mükemmel. Olabileceğin en iyisi o zaten.

Elini vicdanina koy.

Ya da taviz ver.

Mesela sıfır daire olmayıversin.

Ya da site ici olmasın de.

Sıfır olsun. Site içi olsun.guvenlikli olsun. Uskudara yakın olsun. Ama aylık kira bedeli 2 olsun diye bi sey olmaz.

Ben ev sahibi olsam hayatta olamazdi yani

Bizim burada sıfır turubleksler o fiyata veriliyor ya. Durumunuz iyimiş zaten.izmire gidin özel diktirin.

O marka çok harika Milanacığım ama ben tesettürlüyüm. Yoksa cidden kumaşları harika.

Sürekli gidip -gelsem zaten o fiyatı aşar bile :)
Ama tesettir gelinliler normalden cok daha pahali oluyor, eger guzel birsey de istiyorsanz nirmal fiyat ama ben herseyi imkan dahilinde yapmanizi oneririm bir kere olacak diye abartmak bosa israftan baska birsey degil

Siz sanırım şu an başka bir yerde yaşıyorsunuz. Özellikle son 2 yıldır kira fiyatları çok fazla.
Güvenli muhitlerin de kiraları aşağı kalır halde değil. Site içindeki evler inanın o muhitlerden daha uyguna geliyor.
Gelinliğimi ümraniye de bir yere diktireceğim. Aşağı yukarı fiyatları bu civarda . Pek çok kişiyle görüştüm 4 ten aşağı diktiremezsin dediler. Ki bana göre 4 iyi bir rakam çünkü nişanlığımı da ben o civarda yaptırmıştım.
Yorumunuz için çok teşekkürler .
Su anda 4 bulduysan tesettur gelinlik sakin kacirma derim, ben 4 yil once acik gelinligi 2.500 yaptirdim

Gelinlik, sac bas bilmem de (kendim pasakli oldugum ve kotla evlendigim icin :D) evin iyi olmasi cok onemli. Evde tasarruf etmeye calismazdim. Insanin moralini cok etkiliyor. Trafikte gecirdiginiz her saniye stres olarak donuyor. Merkezi yerde, isinize yakin, markete ve guzel birkac kafe ve lokantaya yurume mesafesinde olmali bence.

Biz yatirimlik sıfır aldik baya guzel bir ev kucukyalidan. Bence siz biraz daha detayli arastirin. Dubleks adalar manzarali, kiraciya verirken tereddutte kaldim biz mi otursak burda acaba diye :)

Tabi guzel evden anlayisimiz da farkli olabilir yani. Benim guzel diye bahsettigim genis balkonlu olmasi, elektrikli panjur olmasi, mutfagin banyonun genis olmasi, cift wc olmasi, birinin küvetli olmasi, guzel isik almasi, salona hem oturma grubu hem yemek takimi koyunca hala ferah kalabilmesi, yatak odasi da ayni sekilde, kisacasi odalarin kucucuk olmamasi, asansor olmasi, karanlik oda olmamasi, binalarin cok birbirine bitisik olmamasi, bodrum katta bize ait kapili kilitli 18 metrekare daha bir oda var, kapali otopark olmasi gibi gibi aslinda bulunmasi gereken seyler.
Fazla bir luks beklentim olmadigindan bana da iyi gelmis olabilir.
Daha ne luks olacak bacim 😂 istanbulda boyle bir ev ozellikle genis ve ferah yeterince luks degil mi 😁

E kurban olduğum ama . Bence normal fiyat veriyorlar sana.

Üsküdarda. Boğaza nispeten yakın. Sıfır daire. Güvenlikli site ici evin olsa sen kaça verirsin.
Orası istanbul bebişim.

Üsküdardan her an her yere ulaşım mümkün.

Ulaşım imkanlari iyi degil. Mükemmel. Olabileceğin en iyisi o zaten.

Elini vicdanina koy.

Ya da taviz ver.

Mesela sıfır daire olmayıversin.

Ya da site ici olmasın de.

Sıfır olsun. Site içi olsun.guvenlikli olsun. Uskudara yakın olsun. Ama aylık kira bedeli 2 olsun diye bi sey olmaz.

Ben ev sahibi olsam hayatta olamazdi yani
Evet canım çok doğru diyorsun.
Aslında pahalı sayılmaz ama burada ki tepkileri görünce acaba ben mı abartıyorum dedim.
O evi tutacak gibiyiz zaten.
Diğerlerini de biraz daha araştıracağım ❤️

Gelinlik, sac bas bilmem de (kendim pasakli oldugum ve kotla evlendigim icin :KK70:) evin iyi olmasi cok onemli. Evde tasarruf etmeye calismazdim. Insanin moralini cok etkiliyor. Trafikte gecirdiginiz her saniye stres olarak donuyor. Merkezi yerde, isinize yakin, markete ve guzel birkac kafe ve lokantaya yurume mesafesinde olmali bence.
Bizde aynen bunu düşündük.
Çünkü uygun bir ev bulsak yine bir ton masrafımız olacak. Bir yere gitmesi bile oldukça güç pek çok yerde.

Yıllar önce evlenmiş olanlar anlayamıyor, şaşırıyor şoka giriyor. İki maaşsınız iyi para biriktiriyorsunuzdur diyorlar kaç bin lira kira veriyoruz diyorum gözleri pörtlüyor. Her şey ateş pahası. Çok kötü zamanda evlendik biz de. Ki o zaman yine ötv indirimi cart curt vardı ona rağmen çok pahalıydı. Maalesef zaman geçtikçe aynı parayla daha kötü şartlarda yaşamak gerekti. Daha kötü ev daha kötü düğün daha kötü gelinlik daha kötü balayı... bizim balayına harcadığımız parayla 2 sene önce Maldivlere gidiyordu insanlar. Yetişemiyoruz, enflasyonun hızıyla maaşımız aynı artmıyor maalesef.

Teşekkür ederim. Cümlemize Allah yardımcı olsun.
Evet yolu kimse hesap etmiyor. Tamam metroya yakın olmasını istiyorum ama bu adam hiç mi arabayla işe gitmeyecek ? Mutlaka arabayla bir işimiz olacak. O kullanmasa ben kullanıyorum zaten. E öyle olunca da astarı ,yüzünden pahalıya denk geliyor.
Gelinliğinizi nerede yaptırdınız ? Siz de çok ciddi bir rakam ödemişsiniz.
Ben Kadıköy’e yaptırdım canım ,kapalı olmasaydın verirdim valla taş gibi duruyor:)
Ev için de herkesin görüşü kendine diyorum ben ;yorumların hepsini okumadım ama o kirayı vereme kadar ev alırımcılar da vardır ama o kiraya oturduğun ev en az 700-800 bindir ve muhiti olanakları bellidir .
Benim için de aynı mesele ,çevremde o kadar çok duyuyorum ki bu cümleyi “aaaaa o kira verilir mi ,aaaaa ev alırım ,aaaa bilmem ne vs vs “ seni ev konusunda destekliyorum ,merkezde ulaşıma ,köprülere vs yakın güvenlikli ,canın sıkılınca yürüyecek yolu olan bir ev en az 3000 tl .İstanbulu bu hale getirenler utansın diyorum .

Yıllar önce evlenmiş olanlar anlayamıyor, şaşırıyor şoka giriyor. İki maaşsınız iyi para biriktiriyorsunuzdur diyorlar kaç bin lira kira veriyoruz diyorum gözleri pörtlüyor. Her şey ateş pahası. Çok kötü zamanda evlendik biz de. Ki o zaman yine ötv indirimi cart curt vardı ona rağmen çok pahalıydı. Maalesef zaman geçtikçe aynı parayla daha kötü şartlarda yaşamak gerekti. Daha kötü ev daha kötü düğün daha kötü gelinlik daha kötü balayı... bizim balayına harcadığımız parayla 2 sene önce Maldivlere gidiyordu insanlar. Yetişemiyoruz, enflasyonun hızıyla maaşımız aynı artmıyor maalesef.
Sizi şu am o kadar iyi anlıyorum ki.
Beyaz eşyalarımız sadece 15 bin tuttu. Daha küçük ev eşyası almadık bile. İnanılmaz moral bozucu bir durum.

Merhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Allah yardımcınız olsun. Şuan tüm sektörlerin bahanesi kriz var. Bizde değmez bi eve dünya kira veriyoruz malesef.
Sizinki daha fazla ama. Ev alsanız kredisi ondan az olur.

Gelinlik içinde önerim. Ne beğeniyorsan onu giy. Maddi durum çok kötü değilse başka şeylerden kısarsınız ama gelinlik içine dert olur. Begendigini giy.

Sizi şu am o kadar iyi anlıyorum ki.
Beyaz eşyalarımız sadece 15 bin tuttu. Daha küçük ev eşyası almadık bile. İnanılmaz moral bozucu bir durum.
Aynen öyle. 15 bin liraya bütün eşyalarını alıyordu eskiden insanlar. Fazla kira veriyoruz biz de o paraya kredi çekip ev alın diyorlar. Ev fiyatlarından da haberleri yok. :KK53: Geçti artık o ayda 2-3 bin taksitle ev almak. Hiç oturamayacağım semtlerde olursa belki. Sonuçta işine yaşam alanına göre ayarlıyorsun semtini de. Çok zor çok.

Ben Kadıköy’e yaptırdım canım ,kapalı olmasaydın verirdim valla taş gibi duruyor:)
Ev için de herkesin görüşü kendine diyorum ben ;yorumların hepsini okumadım ama o kirayı vereme kadar ev alırımcılar da vardır ama o kiraya oturduğun ev en az 700-800 bindir ve muhiti olanakları bellidir .
Benim için de aynı mesele ,çevremde o kadar çok duyuyorum ki bu cümleyi “aaaaa o kira verilir mi ,aaaaa ev alırım ,aaaa bilmem ne vs vs “ seni ev konusunda destekliyorum ,merkezde ulaşıma ,köprülere vs yakın güvenlikli ,canın sıkılınca yürüyecek yolu olan bir ev en az 3000 tl .İstanbulu bu hale getirenler utansın diyorum .
Ya çok iyisin teşekkür ederim ❤️
Kiralık almayı düşünüyorum gelinliğimi. Çünkü ciddi fark var satın almak ile.
Böyle yorumları görünce evet ben sanırım en aşağı bu kadar bulabilirim diyorum.
Evi almak istesek 900 bin tl :) hani 3 bin ödeyerek almaya kalksak torunlarımız oluncaya kadar öderiz.

Aynen öyle. 15 bin liraya bütün eşyalarını alıyordu eskiden insanlar. Fazla kira veriyoruz biz de o paraya kredi çekip ev alın diyorlar. Ev fiyatlarından da haberleri yok. :KK53: Geçti artık o ayda 2-3 bin taksitle ev almak. Hiç oturamayacağım semtlerde olursa belki. Sonuçta işine yaşam alanına göre ayarlıyorsun semtini de. Çok zor çok.
Hah işte bunu diyorum. Evet ev alırım 400 bine ama ben o evde oturamadıktan sonra almanın ne faydası var ki ?

Gelinlik icin kadikoy fatih taraflari daha uygun oluyor. Yakin zamanda arkadaşlarım evlendi ordan biliyorum. Umarim hersey gonlunuzce olur 🙏

Back
X