Evlenmek bu kadar zor mu ?

Arkadaşlar tesettürlü olmasam zaten dediğiniz gibi saç ve makyaj yaptırır ,duvağımı da evde takardım.
Hazır gelinlik bulmam da çok kolay olurdu.
Yani emin olun bunları bende düşündüm.

Eğer kasnak işi diye aratırsanız aslında bunun çok maliyetli olduğunu görürsünüz.
Yani bu tamamen işleme ile yapılan bir tür dantel.
10bin dedikleri gelinlik bunlar diye örnek attım aslında. Ben daha sade biçimde yaptıracağım:)
Teşekkür ederim yorum için.

Görseli paylaştım. Kasnak işi bir gelinlik istiyorum.
Şart değil elbette ama öyle olursa çok sevinirim.

Canım ben tesettürlüyüm. Ondan dolayı özel dikim şart . Dur hemen bulup atayım

Merhaba , ben geçen sene evlendim . Gelinliğm bastan aşağı dantel işlemeli .. A kesim model . istediğiniz tarz gelinliğe benziyor . satışa çıkardım eğer ikinci el gelinlik sorun olmazsa bir bakin isterseniz..

Evin satılık fiyatını sormadım ama sanırım 800-900bin vardır. Ve sizin dediğiniz gibi rakamlarla geri ödemesi olmuyor maalesef . Yoksa bizde alırdık evi
Illa o evi almak zorunda değilsiniz ki başka bir yerden daha uygun bir ev bakın illa ki site içinde güvenliği olan bir yer bulursunuz buradaki amaç her ay o paranın çöpe gitmemesi bir ev sahibi olmanız vallahi ben kiraya verilen parayi çöp olarak görüyorum çünkü boş a gidiyor yani her ay

Ikinci evliliginizmis eger icinizde kalmadiysa bazi seyler dugun ve gelinlik gibi konularda daha mütevazı davranabilirsiniz.
İnanın bu zaten mütevazi davranmış halim.
Ayrıca fark eder mi ikinci kez evlenmem ?
Yani ben böyle düşünmüyorum kusura bakmayın.
Çünkü şu an yaşadığım heyecan , o dönemki yaşadığımdan çok daha fazla .

peşinat vermemiz gerekiyor değil mi ?
Benim baktığım muhitteki tüm evlerin fiyatları bu şekilde. İnşallah 1 sene kadar kiracı kalmayı planlıyoruz. Sonrasında biz de ev almak istiyoruz.

Bu konuda fikir yürütemiyorum yargılamak icin de söylemedim. Elbette insan istedigini yapmali. Yalnizca gozlemledigim kadariyla insanlarda ilkinde dugun vs her seyi yaptim.ikincisinde nikah yeterli.dusuncesi olmasi. Sadece tanik olduklarim bu sekilde

Yil kacti merak ettim. Kendimi kaziklanmis gibi hissediyorum. Zira 1 yil once aysira dan begendigim bir gelinligi 8 bine aldim. Hangi luks dillere destan marka 3500 e gelinlik dikti. Ciddi ciddi merak ettim

Yok bende size kızarak söylemedim .
Ama karşımda ki kişi hiç evlenmemiş. Ve o daha büyük bir düğün yapmak isterken benim ricamla nikah ve yemeğe çevirdik.

Yil kacti merak ettim. Kendimi kaziklanmis gibi hissediyorum. Zira 1 yil once aysira dan begendigim bir gelinligi 8 bine aldim. Hangi luks dillere destan marka 3500 e gelinlik dikti. Ciddi ciddi merak ettim
Aysira da da fiyatlar böyle aynen .
Oraya da baktım :)
Lüks anlayışı herkese göre değişiyor bence. İsim yapmış markalar asla o fiyatlara gelinlik satmıyor. Satmayı bırakın kiralama bile yapmıyor.

hislerime tercüman oldunuz.
2 sene önce gayet dandik bir gelinlikçiden hicbir tarzı olmayan normal bir gelinliği 3500 e aldım ben de. çok merak ettim neresiymiş orası diye.

2 sene önce gayet dandik bir gelinlikçiden hicbir tarzı olmayan normal bir gelinliği 3500 e aldım ben de. çok merak ettim neresiymiş orası diye.
Canım herkesin lüks anlayışı farklı :)
Benim istediğim gelinliğin kasnak olduğunu anlatamadım bir türlü.
Çok ucuz dantelli gelinlikler bile 3 binden başlıyor.

Tek diyebileceğim şey; evlenme
Kimse evlenmesin oğlum, deli misiniz bu rakamları vereceğime bekar kalırım.
Ben 2016da evlendim ama iki çulsuz imece usulü evlendik.
Gelinliğim 500 liraydı kiralık.
Taşındığımız ev harabeden hallice 500 liraydı kiralık.
Sadece mobilyalarım satın alınmaydı o da en ucuzundan. Yemek takımım bile onun bunun eskisiydi.
O zaman fiyatlar öyleydi demeyin aynı yıl evlenen hiçbir arkadaşım 3 bin liradan aşağı gelinlikle evlenmedi.
Biz diyorum ya iki işsiz züğürt ne yapabildiysek öyle evlendik.
Ama çok sabretmiş olacağız ki ikimiz de mesleğimizi elimize aldık çok rahatız şimdi.
Ama şu maddi refah içinde bile bu fiyatları veremezdim.
Bas nikahı enişteye gitsin, evde kendini tüle sarıp roman havası oyna daha iyidir

Ben de o yuzden sordum. Cok pahali çünkü gelinlikler. Azcık eli yüzü düzgün olsun dersen 4 5 bin. Ki dillere destan olsun dersen ohooo

Hahahahahhahahahaa
Ya bir anlık ciddiydim onu da bozdun
Enişten hayatta kabul etmez. Bana ne istersen o olacak diyor. Kendisinin de ilk evliliği olacağı için çok hevesli canım. Ben yok falan da diyemiyorum. Nasılsa kendisi yapmış demesin diye
Düğünüme gel birlikte oynayalım

Ben de o yuzden sordum. Cok pahali çünkü gelinlikler. Azcık eli yüzü düzgün olsun dersen 4 5 bin. Ki dillere destan olsun dersen ohooo
Şimdi kavga çıksın istemiyorum ama kimisi sadece muhalif olmak için yazıyor.
Durumumun olması demek kazıklanacağım manasına gelmiyor.
Zaten bunu dert etmesem konu açmam

dün izlediğim bir dizide de aynen sizin evlilik gibiydi. dün evlenmeye karar verip bugün evlendiler, birinden emanet gelinlik buldular, bahçede düğün yaptılar. O kadar hoşuma gitti ki. Keşke ben de oyle yapsaydım da huzurum mutluluğum olsaydı dedim.
İnşallah hep mutlu olursunuz, süpersiniz valla, söylemeden geçmeyeyim dedim.

Şimdi kavga çıksın istemiyorum ama kimisi sadece muhalif olmak için yazıyor.
Durumumun olması demek kazıklanacağım manasına gelmiyor.
Zaten bunu dert etmesem konu açmam

Yani maalesef pahalı. Iyice arastirip kosullarina göre ayni kalitede en uygununu bulabilir insan sadece. Ancak yakin zamanda evlenmis daha ve yakin zamana kadar ist da yasamis bi insan olarak verilen rakamlar benim ruyamda gorsem inanmayacagim rakamlar ki ben inanilmaz arastrirarak en uygununu buldum. Tabi icime sinen cinsten

Yemekli mi yemekliyse kesin gelirim
Vay be enişteme bak be, helal olsun. Benimki yazık, çaydanlık almasak da tencerede çay yapsak olur mu diye hesaplıyordu çulsuzluktan hey gidi..
Siz güzel bir çiftsiniz ya, o izlenimi alıyorum.
Mutlu olun da herşey olur be herşey ödenir. Ama çok da zora girmeyin çünkü tatlı tatlı alınanlar sonra acı acı ödeniyor.
Ne işle meşgulsünüz, maddiyat uygunsa yapın tabi nolcek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…