Evlenmek bu kadar zor mu ?

Konuyu böyle anlamanız cidden büyük bir beceri.
Ben ağlamadım. Yapamam da demedim.
10 bine gelinlik alacağım da demedim. Sadece fiyatlar fazlaca oynuyor dedim.
Cidden yorumunuz baştan aşağı başka bir şey kokuyor ama sizin istediğinizi size vermek istemiyorum.
yapamam demediniz sızlanmadınız ağlamadınız peki o zaman ne anlattınız konuda lütfen açıklayın ben de aydınlanayım. gelinliğime on saça bin kiraya da dört bin vericem benim için çok normal yazdınız da ben mi göremedim mesela.

10.000 gelinlik için ultra pahalı. Yani oleg cassini sitesinde yazıyor mesela fiyatlar, açıp karşılaştırabilirsiniz. 5000 TL altına onlarca güzel model var.
Orası maalesef tesettür dikmiyor. Yoksa hiç düşünmeden oradan alırdım.
Görselde ki gelinlikleri gördünüz mü ? 30-40 bin arası.
Ve benim 10 bine sorduğum yer sadece biraz lüks diyeceğim bir yer.
Ama şimdi bu tarz bir gelinliği 4 bin civarına yapacağını söyleyen bir yer buldum.
Siz ayarladınız mı gelinliğinizi ? Sizin de çünkü düğün telaşınız vardı sanırım.

yapamam demediniz sızlanmadınız ağlamadınız peki o zaman ne anlattınız konuda lütfen açıklayın ben de aydınlanayım. gelinliğime on saça bin kiraya da dört bin vericem benim için çok normal yazdınız da ben mi göremedim mesela.
Bu konuya gelip bir tek siz anlayamadıysanız, bence benim açıklamam da gerekmiyor.
Yorumunuzu yaptınız , farklı oldunuz. Sizi tebrik ediyorum. Umarım bol “beğeni” alırsınız.

Ha bi gelinlikçi, nerede tam olarak
Kapatmış sanırım. Ama Ankara Kızılay'da pasajlar var. Sakarya'da, Karanfil'de falan. Oralara bakın derim. Elbette bu fiyatta değildir ama 10 bin de değildir yani.

Kapatmış sanırım. Ama Ankara Kızılay'da pasajlar var. Sakarya'da, Karanfil'de falan. Oralara bakın derim. Elbette bu fiyatta değildir ama 10 bin de değildir yani.
10bin değildir onu kabul ediyorum ama 1000tl de değildir emin olun.
Bir de şimdi seçilen dantel ve işçilikte önemli. Benim attığım modelleri asıl yapan yer yani Cohouse de bu gelinlikler 30-40 bin arası.
Ondan dolayı ben çok şaşırdım aslında.

Orası maalesef tesettür dikmiyor. Yoksa hiç düşünmeden oradan alırdım.
Görselde ki gelinlikleri gördünüz mü ? 30-40 bin arası.
Ve benim 10 bine sorduğum yer sadece biraz lüks diyeceğim bir yer.
Ama şimdi bu tarz bir gelinliği 4 bin civarına yapacağını söyleyen bir yer buldum.
Siz ayarladınız mı gelinliğinizi ? Sizin de çünkü düğün telaşınız vardı sanırım.
Ben evlendim 4 ağustosta. Gelinliği filan çok öncesinden halletmistim. Son aya ufak tefek eşyalar ve yerleşmek kalmıştı sadece. Yetişiyor ama illaki. Herkes bana ocakta başla diyordu. Ben nisanda satın aldım gelinliği. Haziranda teslim ettiler. İki ay kapı arkasında bekledi. Gerek yokmuş yani aceleye.

Ben evlendim 4 ağustosta. Gelinliği filan çok öncesinden halletmistim. Son aya ufak tefek eşyalar ve yerleşmek kalmıştı sadece. Yetişiyor ama illaki. Herkes bana ocakta başla diyordu. Ben nisanda satın aldım gelinliği. Haziranda teslim ettiler. İki ay kapı arkasında bekledi. Gerek yokmuş yani aceleye.
Peki evi ne zaman kiraladınız ?
Bu arada hayırlı olsun. O yuva size hep mutluluk versin inşallah.

Bu konuya gelip bir tek siz anlayamadıysanız, bence benim açıklamam da gerekmiyor.
Yorumunuzu yaptınız , farklı oldunuz. Sizi tebrik ediyorum. Umarım bol “beğeni” alırsınız.
siz de dar bir bütçeyle evlenmeye çalışan bir sürü arkadaşı kendinize imrendirdiniz ben de sizi tebrik ediyorum

e ama insanlarda zaten para kalmıyor ee o hizmeti almak için ya daha fazla kendilerini zorlayacak yada almayacak insanlar. insanımız da tuhaf gerçekten. tabi genel olarak. ev fiyatları da faiz inince yükseldi hayret bi durum gerçekten tüketicinin her türlü zararına :D

siz de dar bir bütçeyle evlenmeye çalışan bir sürü arkadaşı kendinize imrendirdiniz ben de sizi tebrik ediyorum
Pardon kim neden imrensin ? Siz okumuyorsunuz galiba . Çok daha iyi şartlarda evlenen bir sürü hatun yazdı.
Pek çok kişi de normal olduğunu söyledi. Siz sanırım uzayda falan yaşıyorsunuz.
Ha bir de pokemonun uçtuğunu düşünüp atlayan kişilerin de suçlusu pikaçuydu değil mi ? Komik olmayın lütfen.

janemarp
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama yorum yapanlarin yarısı 'Ya evet fiyatlar çok artmış ben işte bilmem kaç sene önce de böyle pahalı yaptirmistim' demiş
Yarısı da zavallım ekonomik kriz belini bükmüş mutlu olmak için fedakarlık yapan elindekilerle fırsat yaratmaya çalışan ve fiyatları çok uçuk bulup bir de sizin iyiliginizi isteyip kendilerince akıl vermişler örnek vermişler
Benim anladığım şu ki müstakbel eşinizin durumu oldukça iyi gelirli bir birey siz de sanırım bu duruma istinaden evlendikten sonra iş hayatını bırakacak eviyle eşiyle ilgilenecek hayatini yaşayacak bir kadınsınız
3k 4k kiralara bakabilmek için bile minimum aylık gelirin 12k olması gerektiğini düşünürsek
Siz boş yere hesap kitap yapıp biraz da sanki nispet yaparcasına dert yandiginiz bir konu açmışsınız
Sonuçta günümüzde insanlar ister istemez ayaklarini yorganına gore uzatiyorlar ve sizin yorgan baya büyük gibi geldi bana :)
Merakla yorumlara verdiğiniz cevapları okuyorum

Pardon kim neden imrensin ? Siz okumuyorsunuz galiba . Çok daha iyi şartlarda evlenen bir sürü hatun yazdı.
Pek çok kişi de normal olduğunu söyledi. Siz sanırım uzayda falan yaşıyorsunuz.
Ha bir de pokemonun uçtuğunu düşünüp atlayan kişilerin de suçlusu pikaçuydu değil mi ? Komik olmayın lütfen.
af buyurun da gelinliğime on bin civarı vericem eve şu kadar makyaja şu kadar diye kalem kalem yazarsanız insanları imrendirirsiniz evet. bin liraya gelinlik almaya çalışanlar da biliyor bazı yerlerde bazı modellerin on bin yirmi bin olduğunu siz gözlerine gözlerine sokuyor bir de bundan dertlenir gibi yapıyorsunuz. pokemon örneği de çok özgün olmuş bravo

janemarp
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama yorum yapanlarin yarısı 'Ya evet fiyatlar çok artmış ben işte bilmem kaç sene önce de böyle pahalı yaptirmistim' demiş
Yarısı da zavallım ekonomik kriz belini bükmüş mutlu olmak için fedakarlık yapan elindekilerle fırsat yaratmaya çalışan ve fiyatları çok uçuk bulup bir de sizin iyiliginizi isteyip kendilerince akıl vermişler örnek vermişler
Benim anladığım şu ki müstakbel eşinizin durumu oldukça iyi gelirli bir birey siz de sanırım bu duruma istinaden evlendikten sonra iş hayatını bırakacak eviyle eşiyle ilgilenecek hayatini yaşayacak bir kadınsınız
3k 4k kiralara bakabilmek için bile minimum aylık gelirin 12k olması gerektiğini düşünürsek
Siz boş yere hesap kitap yapıp biraz da sanki nispet yaparcasına dert yandiginiz bir konu açmışsınız
Sonuçta günümüzde insanlar ister istemez ayaklarini yorganına gore uzatiyorlar ve sizin yorgan baya büyük gibi geldi bana :)
Merakla yorumlara verdiğiniz cevapları okuyorum

önceki konularımı okusaydınız hayatta ki en son nispet yapacak insan olduğumu düşünürdünüz.
Ben bir sefer evlenmiş /ayrılmış bir insanım. Ve bunları gelip geçer durumlar olduğunu biliyorum.
Şimdi uzun uzun yazsam hem siz sıkılırsınız hem de aynı pencere de olmadığımız için kalp kırma durumu olabilir.
Teşekkür ederim yorum için.

Merhaba kk nın tatlı hatunları.
Keyifler yerindedir umarım.
Aslında dertten çok isyan etmek için yazacağım bugün.
Düğünüme 2 aydan kısa bir süre kaldı. Yaşadığım sorunları az çok bilenleriniz vardır. Nişanlımın kardeşinin kanser olması , ekonomik kriz derken biz epey bir maddi olarak yaralandık. Çok şükür şimdi işleri daha yoluna girdi.
Şimdi yavaş yavaş evimizi aramaya başladık. Ama ben daha evvel üzerine düşmediğim için rakamları duyunca şok geçirdim. Site içinde bir daireye baktık. Öyle geniş bir daire olmamasına rağmen kirası 3200₺ ayrıca aidatta 300₺ . Biz bunu duyunca inanılmaz şaşırdık. Çünkü cidden o parayı etmeyecek bir evdi. Ve sosyal faaliyet alanı falan da yoktu.
İkinci olarak gelinlikçi bir arkadaşım var. Ona gittik. Yeri güzel bir muhitte. Bana çok sıradan bir gelinlik için 10bin tl fiyat çekti. Neymiş kriz varmış. Sonrasında başka yerlerde sorunca bir baktım piyasa ciddi manada bu rakamlarla dolu.
Resmen krizi fırsata çevirmeye çalışmışlar.
Hadi dedik onu da hallederiz. Bu sefer kuaför aramaya başladık o da nereden baksanız en aşağı 1000₺.
Daha bunun içinde beyaz eşyamız vs yok. Ve çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama buna rağmen bile zorlanacağız gibi duruyor.
Sizler bu durumları nasıl hallettiniz?
Ben daha evvel evlenmiştim evet ama o zaman cidden çok uygundu her şey. Mesela gelinliğime o zaman 2,5 vermiştim.
Şimdi aynı gelinlik 6 bin olmuş.
Cidden yuva her mana da çok zor kuruluyor.
İç dökmemi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Allah'ım fırsatçı insanları bildiği gibi yapsın cidden krizi fırsata çeviriyorlar

Back
X