evlenmek bu kadar zor mu?

bu eşyalar birkere alınıyor paranız varken tabiki kalitelisini almayı istersin. acaba annesi falan dolduruyor olabilirmi. bir de önünde ona model olacak yeni evli çiftler varsa onların evlrine götür görsün evler nasıl döşeniyormuş erkeklerin evden haberi yok benim eşimde evleneceğimiz zamanlar böyle söylüyordu çünkü hiç ev gezmesine falan gitmemiş annesinin teyzesinin evinden başka ev görmemiş yeni evlenenlerin evleri nasıl hiç ilgilenmemiş oluyorlar birde gelip eşyalar konusunda ahkam kesiyorlar. hevesin kalmasın ver parasını al istediğini ona bırakma.ev eşyaları erkeklerin ilgi alanlarınada girmiyor üstelik. biz kadınlar ise hep ilgileniriz evimize düşünüzdür

benim annem de evlendiği zaman en pahallılarından ,en kalitelilerinden almış beyazeşyaları.Babam değil de kendi ailesi demiş düğün zamanı bu kadar masraf yapma falan diye..Neyse diyeceğim o ki buzdolabını daha 6 ay önce değiştirdiler,çamaşır makinası da 3 sene falan önce...24 yıllık evliler bu arada :))
yaniii en iyisini yapmışsın,o söylensin dursun :))

*böyle söylenmesi tabiiki hoş değil ikinizin evi sonuçta,ama onu da düşün,iş bunlarla bitmiyo ki...Ev tutulması boyası badanası tenceresi tavası düğünü kınası...masraf masraf masraf yani,strese giriyodur istemeden,yazık :(

Beyaz eşyayı kız alıyor bazı yerlerde ondan mı takıldı acaba nişanlınız?
Siz çalışıyor musunuz?

sizi çok iyi anlayabiliyorum benim eşim de sizin nişanlınız gibi beni deli ediyor.12 yıl kullandım koltuk takımını bütün üzerindeki kumaşlar döküldü,mutfak sandalyelerimin sırt dayanak kısımları kırıldı değiştirelim dediğimde ben rahatsız olmuyorum bunlarda da oturuluyor lüksü çok seviyorsun diyordu tamir ettirelim diyordum ona da yeni kadar para gider diyordu çoçuklar sandalyeden düşünce değiştirdi ama benimki benden gitti ne heves kaldı ne sevinç sadece eşya ile sınırlı değil tabi bu tartışmalar çocukların eğitiminde,sağlıkta.giyside herşeyde bi sorun çıkartır ben onun gönlü olacak diye akla karayı seçiyorum ömrümü yedi ömrümü.....

Beyaz eşyayı kız alıyor bazı yerlerde ondan mı takıldı acaba nişanlınız?
Siz çalışıyor musunuz?

yok biz erkek tarafı kız tarafı diye hiç düşünmedik hep biriktirdiğimiz ortak parayla alıcaz diye düşündük ve öyle yapıyoruz...evet ben de çalışıyorum..benimde katkım oluyor tabi..hele mutfak eşyalarına ne kadar verdim artık ben bile tahmin edemiyorum..hala borç ödüyorum onun yanı sıra beyaz eşya için mobilya için bir de para ayırıyorum..hala gözü yükseklerde oldum...şimdi kavgalıyız konuşmuyoruz zaten açmıyorum telefonlarını falan o da çok aramıyor..bir de son konuştuğumuzda Allah beni hasta etmesin işsiz bırakmasın demez mi iyice deli oldum hasta işsiz parasız olunca ben çekip gidicem sanıyo...çok bunaldım...

sizi çok iyi anlayabiliyorum benim eşim de sizin nişanlınız gibi beni deli ediyor.12 yıl kullandım koltuk takımını bütün üzerindeki kumaşlar döküldü,mutfak sandalyelerimin sırt dayanak kısımları kırıldı değiştirelim dediğimde ben rahatsız olmuyorum bunlarda da oturuluyor lüksü çok seviyorsun diyordu tamir ettirelim diyordum ona da yeni kadar para gider diyordu çoçuklar sandalyeden düşünce değiştirdi ama benimki benden gitti ne heves kaldı ne sevinç sadece eşya ile sınırlı değil tabi bu tartışmalar çocukların eğitiminde,sağlıkta.giyside herşeyde bi sorun çıkartır ben onun gönlü olacak diye akla karayı seçiyorum ömrümü yedi ömrümü.....

bu erkekler aynı şekilde programlanmış olmalı onlara göre eşya eşyadır okadar..ya ben mi çok abartıyorum diyorum ama nice kızlar var benim beyaz eşyaya verdiğim parayı bir koltuk takımına veriyolar...ya ben bu kadar mı kötüyüm bilemiyorum...

canım bence pahalı almışsın gerçekten. ama ben şuna takıldım niye ortak hesap yapıp ordan alıyosun ki. nişanlını niye karıştırıyorsun kendi alacaklarına. sonuçta kendi alcaklarını kendin ödeyeceksin onada susmak düşer. bende nişanlıyım yerinde olsam bende çok kırılırdım ama buna olanak verme bence.

canım buzdolabını 2000 den aşağı almak pek mümkün değil zaten..buzdolabına da 2300 verdik o da çok beğenmişti zaten...geri kalan 2400 ü de bulaşık ve çamaşır makinesi aldık...bana çok pahalı gelmemişti ama..

çok uygun almışsınız bence... benimkide gecen biseyler begenmiş ve bu rakamların baya üstündeydi beni içim acıdı bu kadar vermeyelim diye ama beyaz esya sonucta malesef kalitelisini iyisini almak gerekiyor...

bendeki de dengesiz birazcık, bazen işin içinden cıkamıcak gibi olunca aman esya mesya yalan onemli olan sensin ne gerek var böle herseyin en iyisine gitmeye diyo, ben de öle askım bize bi tabak bi yatak yeter dimi diyiorum gulusyoruz...

napalım, eninde sonunda kısmetimize ne dusurse onu alıcaz oyle yapıcaz bu dugunu değil mi? yıpratmayın birbirinizi yok yere ama illaki oluyor tabi stres yükünden dolayı

sorunuza cevabende evet gerçekten zor yani eğer herşeyi kendi başınıza yapmaya çalışıyorsanız ve astronomik ücretler kazanmıyorsanız kendi yağınızda kavrularak evlenmek zor, ama tartışıp birbirimizi kırarak bu süreci daha da zorlaştırmanın alemi yok kadınlar işini bilir... şakaya vurun iki tatlı söz naz niyaz bitti gitti :9::9:

çok uygun almışsınız bence... benimkide gecen biseyler begenmiş ve bu rakamların baya üstündeydi beni içim acıdı bu kadar vermeyelim diye ama beyaz esya sonucta malesef kalitelisini iyisini almak gerekiyor...

bendeki de dengesiz birazcık, bazen işin içinden cıkamıcak gibi olunca aman esya mesya yalan onemli olan sensin ne gerek var böle herseyin en iyisine gitmeye diyo, ben de öle askım bize bi tabak bi yatak yeter dimi diyiorum gulusyoruz...

napalım, eninde sonunda kısmetimize ne dusurse onu alıcaz oyle yapıcaz bu dugunu değil mi? yıpratmayın birbirinizi yok yere ama illaki oluyor tabi stres yükünden dolayı

sorunuza cevabende evet gerçekten zor yani eğer herşeyi kendi başınıza yapmaya çalışıyorsanız ve astronomik ücretler kazanmıyorsanız kendi yağınızda kavrularak evlenmek zor, ama tartışıp birbirimizi kırarak bu süreci daha da zorlaştırmanın alemi yok kadınlar işini bilir... şakaya vurun iki tatlı söz naz niyaz bitti gitti :9::9:

ben gerçekten daha ne istiyor anlamadım..hala gözü yükseklerde görüyor ya beni ben buna katlanamıyorum...aman salladım gitti artık hiçbişeyde heves bırakmadı bende...eğer barışırsakda kendi gitsin alsın herşeyi..yeterki bana bunları söylemessin kurtulayım laflarından..neymiş sitres olmuşmuş..daha başındayız diyorum şimdiden böyle yapma düşünme ..gel de anlat işte..

bu erkekler aynı şekilde programlanmış olmalı onlara göre eşya eşyadır okadar..ya ben mi çok abartıyorum diyorum ama nice kızlar var benim beyaz eşyaya verdiğim parayı bir koltuk takımına veriyolar...ya ben bu kadar mı kötüyüm bilemiyorum...

hayır kötü değilsin bilakis haklısın.hem para biriktirin hemde istediğinizi alamayın sanki paranız yokmuş gibi seni suçlu hissettiriyor sevgilin.bu yaptığı hiç doğru değil sen kendinin üzme bence kötü müyüm diyerek... ki para da ortak yani...

evlenmek gerçekten çok zormuş..ben 4700 lük beyaz eşya beğendim d,ye gözüm yükseklerde oldu..şimdide mobilyada falan bir oturma odasına 5000 falan vereceğimizi söylüyo..mobilya araştırması yaparken 3000 küsürlük bir koltuk takımı beğenmiştim hatta o da beğenmişti.ama neymiş daha uygununu alırız dememişim falan filan..ki ben o koltuk takımını alalım dememiştim sadece beğenmiştim..ben de çalışıyorum çok şükür birlikte parabiriktirip alıyoruz ortaklaşa durumumuz öyle çok kötü alamıcak durumda falan değilizki..hep ön yargılı bana karşı..herşey burnumdan geldi artık..eşyasınıda kendi alsın herşeyini kendi yapsın bıktım artık burnumdan getirmesinden..daha almadığım gelinliğe bile laf ediyo onuda bir kere giyicem diyip 1200 lük bişey alırsın diyo..çok seviyorum nişanlımı cimri bir insan da değildir hiç aslında ama bu eşya konusunda acayip takıntısı var...sonuçta bir kere alınacak güzel şeyler bunlar neden hep böyle burnumdan geliyo bilmiyorum abartıya kaçsam yine anlarım ama:(

Canım böyle sıkıntılar evlilik aşamalarında biçok insanda oluyor ama tabii başınına kakmaması gerekir sonuçda sende çalışıyomuşsun yani 2000 lirasını sen vermişsin beyaz eşyanın birazda istediğini beğendiğini almak hakkın bence. Hani senin destegin olmasa o zamankendi istediğinden çok nişanlının maddi durumuna göre alman gerekirdi. Ama sizde öyle bi durum yok ne güzel ikinizde çalışıyosunuz beraberce alırsınız herşeyinizi. Nişanlım cimri bi insan değil demişsin ama hareketlerine bakılırsa biraz eli sıkı gibi sanki. İnsanlar malesef bazı huylarını önceden belli etmiyor canım hele evlenince farklı farklı huyları çıkıyor. Şimdiden böyle yapıyosa yarın evlendiğinizdede eve bişey alsan üçün beşin hesabını yaparsa böyle sürekli tartışırsınız. Eve alacağınız eşyaları birazda senin istegine bırakması lazım daha çok sen kullanıcaksın sonuçda. Hemde çalışıp parasalda destek oluyosun karışırsa zoruna gider seninde haliyle. Bemce al karşına konuş canım

Ben de nişanlıyım. Temmuzda da evleneceğim. Nişanlım çok anlayışlı, ailesi herhangi birşeye müdahale etmeye kalksa hayır benim nişanlım bunu böyle istiyor böyle olacak diyor ama konuyu ve yorumları okuyunca korktum yemin ederim ki. Yaaa herkes yapar mı bu tartışmaları?

Canım seni o kadar iyi anlıyorumki şu an bende aynı dertle uğraşıyorum. Benim de nişanlım sürekli olarak yok yere masraf çıkardığımı düşünüyor. Yazdığın lafları aynı şekilde ben de duyuyorum nişanlımdan ve gerçekten evlendikten sonra da bu şekilde her şeyim gözüne batacak mı diye de korku içerisindeyim. Sevgiliyken hiç ağzından para lafı çıkmazken şimdi her baktığımız şey ona fazla pahalı ya da fazla gereksiz geliyor. Bilemiyorum... Umarım evlendikten sonra bu sorunlarla karşılaşmayız :50:

her çiftte aynı sorunlar yaşanmıyor tabi ki..
beyaz eşyalarımız için istediğim bayiiden istediğim modelin siparişini vermiştim ben. fiyatını bile sormadılar bana. eşyaları eve gelince görmüştü eşim.
beyaz eşya öyle sürekli alınan birşey değil.
özellikle çamaşır makinesinde ufak bişi alıp ilerde canınızı sıkmayın.. perdeler yorganlar için komşu komşu gezersiniz. çok lükse kaçmakta gereksiz sonuçta artık beyaz eşyalar eskisi gibi ömürlük deil ama burada bahsedilen fiyatlarda gayet makul..

mobilyada uygunu seçtim valla ama şimdiden sıkıldım bile orası burası takılıyor açılıp kapanınca daha şimdiden, eskise de yenisini alsak diyorum... beyaz eşyaya dikkat edin siz seçin mobilyayı karşı tarafa bırakın gitsin :) mobilyada arada değişiklik iyi oluyor çünkü :)
sevgiler,

Son düzenleme:
sıkma canını evlilik öncesi böyle şeyler herkesin başına geliyo tüm arkadaşlarım aynı dertlerden muzdaripti öle hemen ayrılığı getirme aklına evlendikten sonra herşey düzeliyomuş herkes öle dio şimdi stresle yetiştirme derdiyle birbirinize sarıyorsunuzdur bozma moralini geçici bi dönem diye düşün benimde başıma geliyo çoğu zaman önemli olan ailelerin bu tür olaylara müdahale etmemesi ve tartıştıklarınızı anlamaması sen kavgadan sonra ısınabiliyosun ama ailen aynı şeyi hissetmiyor pes etme geçicek emin ol:34:

mayısta kısmetse evleniyorum...bikaç gün önce nişanlımla beyaz eşyalarımızı aldık..buzdolabı çamaşır ve bulaşık makinası 4700 tuttu..bu miktarın 2 bin kadarını falan ben vermiştim yani ortak hesabımız vardı ordan aldık..ama neymiş gözüm yükseklerdeymiş daha makul fiyata alabilirmişim yok onun istedikleri olmamışta yıldırma politikası uyguluyomuşum..aldırana kadar okadar kavga etti benle ve aldık..yok iyi oldu falan dedi şimdi hala aynı konuda yine beyaz eşya konusu açıldı daha uygun olabilirmiş..bıktım artık ya burnumdan geldi..şişmdiden eşya konusunda böyleyse sonra nolur bilmiyorum..ne heves kaldı bende ne bişey sıkıldım artık ya..böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda?

üç beyaz esyaya 4700 vermiş ve ona sinir yapıyo piyasadan haberi yok seninkinin herhalde

HAA BİRDE YARISINI SEN VERMİŞSSİN BENCE YAPTIGI ÇOK AYIP

NİŞANLIYKEN SORUN ÇIKMASI İÇİN BAZEN GÖZÜÜNÜN ÜZERİNDE KAŞ OLMASI YETERLİ

Son düzenleme:
Bence de çok değil biz evleneli 3 sene oldu 6 milyar vermiştik hem de 3 sene önce
eşya için birbirinizi yıpratmayın bence de
o günlerde gelip geçiyor

canım benim de düğünüm yakın.Çok ii anlıyorum seni.Aynı şeyleri yaşıyorum.Sürekli kavga ediyoruz artık.Benim gözüm yüksekteymiş falanmış filanmış.Çok sıkıldım gerçekten:(( Çok zormuş düğün yapmak.Hele stresi sıkıntısı yoruyo iice :(( Darl daral daral

canım benim de düğünüm yakın.Çok ii anlıyorum seni.Aynı şeyleri yaşıyorum.Sürekli kavga ediyoruz artık.Benim gözüm yüksekteymiş falanmış filanmış.Çok sıkıldım gerçekten:(( Çok zormuş düğün yapmak.Hele stresi sıkıntısı yoruyo iice :(( Darl daral daral

evlenmek gerçekten çok zormuş..ben 4700 lük beyaz eşya beğendim d,ye gözüm yükseklerde oldu..şimdide mobilyada falan bir oturma odasına 5000 falan vereceğimizi söylüyo..mobilya araştırması yaparken 3000 küsürlük bir koltuk takımı beğenmiştim hatta o da beğenmişti.ama neymiş daha uygununu alırız dememişim falan filan..ki ben o koltuk takımını alalım dememiştim sadece beğenmiştim..ben de çalışıyorum çok şükür birlikte parabiriktirip alıyoruz ortaklaşa durumumuz öyle çok kötü alamıcak durumda falan değilizki..hep ön yargılı bana karşı..herşey burnumdan geldi artık..eşyasınıda kendi alsın herşeyini kendi yapsın bıktım artık burnumdan getirmesinden..daha almadığım gelinliğe bile laf ediyo onuda bir kere giyicem diyip 1200 lük bişey alırsın diyo..çok seviyorum nişanlımı cimri bir insan da değildir hiç aslında ama bu eşya konusunda acayip takıntısı var...sonuçta bir kere alınacak güzel şeyler bunlar neden hep böyle burnumdan geliyo bilmiyorum abartıya kaçsam yine anlarım ama:(

3 tane beyaz eşyaya 4700 lira bence az bile, gelinliğine bile laf etmiş bence cimri, evlenince anlarsın zaten

Back
X