Evlenmek ıcın cok sevmek sart mı?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
Iyı gunler kızlar,
Gorustugum bırı var gercekten maddı manevı dort dortluk olmasa da benı bazı konularda tatmın edebılecek bır kısı.
Uc kez gorustuk, cok cok sevemedım ancak cok ıyı yureklı bırı oldugunu dusunuyorum.
Sızce evlılık ıcın cok sevmek sart mı? Yoksa aılede denklık ve sartlar uydugunda evlılık yapılabılır mı?
Tesekkurler.

Cok cok degilsede sevmek şart evlenmek icin. Aksi halde her hareketi gozune batar bence. Tabi ailelerde uyumlu olursa tadindan yinmez.

Bence şart:)
Pişman olabilirsiniz mantıkta önemli tabii ki ama ben şahsen hayat arkadaşım olucak insanın aynı yatağı paylaşacağım çocuğumun olucağı insana deli gibi aşık olarak evlenmek isterim:)
Evliliğin tadı böyle çıkar:)

Bence şart ama ben şöyle düşünüyorum.

İlk görüşte aşk olmaz bana kalırsa. Seksüel çekim olur ancak.

Bir insanı zamanla tanıyarak sevip aşık olabileceğime inanıyorum.

Yoksa dış görünüşünden başka neyi sevebilirsin ki o kişiyi tanımadan?

Bence çok çabuk da iyi birisi olduğuna kanaat getirmeyin o yüzden.

Aracılar fazlasıyla ıyı bır aıle ve ıyı bır kısı oldugu ıcın tanıstırdılar bızı, arkadaslarımız.. Yanlıs anlasılmasın gorucu usulu degıl :)

Bu çok göreceli bir konu.
Bir kişi neye daha çok değer veriyorsa ona göre cevabı da değişiyor.
Mesela maddiyata önem vermeyen, önceliği duyguları olan insanlar için evet şart.
Ama sizin için maddiyat oldukça önemli. Maddiyata çok değer veren birisiniz. Sizin için aşk ve duygular değil altınlar, paralar falan daha çok tatmin veriyor daha çok mutlu ediyor.
Yani dürüst olun bir dal gül mü yoksa bir altın küpe mi hediye gelse daha çok mutlu olursunuz?
Bu kötü bir şey değil elbette herkes aynı olacak diye bir kural yok. Sizin maddi durumu iyi biriyle mantık evliliğinde mutlu olacağınıza inanıyorum ben açıkçası.
Yani duygularınızla orta halli bir adamla evlenseniz mutlu olamazsınız.
Bence bir şans verin.

Bence, sevmek ayrı gıcık olmak ayrı. Gıcık olduğunuz kişinin ancak her hareketi gözünüze batar.
Mantıken size doğru geliyorsa ve en azından bir hoşlanma varsa yapılınabilinir. Öyle aman aman bir aşk gerekmiyor. Aşktan ziyade ailelerin ve sizin aynı frekansta olup, aynı pencereden bakabiliyor olmanız daha önemli. İnsanlar genelde aşk için evleniyorlar, aşk bitince kocamla şöyle anlaşamıyorum, böyle kavga ediyoruz, kv şöyle kötü davranıyor diyorlar. Herkes aşık olduğu kişiyle evlenmek ister, ancak; kafa yapısı daha önemli bence, ilerleyen zamanlar için..

Aracılar fazlasıyla ıyı bır aıle ve ıyı bır kısı oldugu ıcın tanıstırdılar bızı, arkadaslarımız.. Yanlıs anlasılmasın gorucu usulu degıl :)

Yani hayatında iyi bir insandır belki size karşı da iyi olur, bilemiyorum

Ama böyle etrafında iyi olup kötü çıkanları da görebiliyoruz

Amacım moralinizi bozmak değil, tanımanız için bir fırsat bence bu

Cok tesekkur ederım, ınsallah sızın ıcın de hayat guzel gıdıyordur Allah hepımızı ıyılerle karsılastırsın

Bence şart. Hemde kesinlikle cok sevmek sart.
Evlenmek için evlenmek ticaret yapmak gibi benim gözümde.
Hatta bir insanla evlenmek için onu uzun yıllar tanımak çoğu şeyi paylaşmak gerekir. Bir gunde sevmek olmaz benim için.
Sevmeyi ve uzun uzun tanimayi atlatirsak evlenmek icin düşünülür. Bakılır aileler nasil uyuyor mu ? Diye. Zaten kimse tembel calismayan asalak bir insani sevmez. O yuzden isi gucu olsun caliskan olsun kismini geçiyorum.
Sevelim seviselim arkadasim.

Cok cok sevmek sart degil bence. Zira gozune hos geliyorsa bir cekim varsa mantikta tamamsa evlenilebilir. Aksi halde asktan kor olur insan gozu hic birseyi gormez.

Bence şart.
Yani şöyle içim ata ata öpemeyeceğim, baktıkça bir içimin titremeyeceği bir adamla aynı evde yaşamak istemem.
Ben sevmediğim biriyle değil evlilik, bir ilişki bile düşünemiyorum. Böyle buz gibi oluyorum, nasıl desem karşı taraf istekli bile olsa koşarak kaçmak geliyor içimden. O kadar söyleyeyim.
Her şeyin karşılıklısı iyidir, sevginin bile.

Ne kadar suredir gorusuyorsunuz
Suresini bilmem ama bi zaman sonra seversiniz belkide karakteri kafaniza uymasi kararinizi netlestirir
Ben esimi hic begenmemistim reddettim direk ama zamanla sevdim nasip
Iyice taniyin zaman gösterir

Ben evlendim bir yuvam olsun artık bir bebeğim olsun dedim.sevgiden,aşktan vazgeçtim.çok iyi bir insan,bebeğimiz de oldu,huzurluyum da.Amaaaa kalbimi duygularımı mezara gömdüm.ne doğru dürüst öpebiliyorum ne de sarılıyorum.aylardır da hamilelikti bebekti iyice bitti.iki arkadaş gibi takılıyoruz evde.

Daha zamanınız var sanıyorum, biraz daha vakit geçirip sevgi konusunu daha tatminkar buldugunuzda buna karar verebilirsiniz.

Benim için sevmek şart. Yani nötr duygulara sahip olduğum sadece maddi manevi beni tatmin edebilecek olması benim acimdan evliliğe gerekçe değil.

Sevmedigim bir adamı içimden gelerek öpemem mesela, sarilamam. Böyle gülerek sakalasamam. Üstüne atlayıp çılgınlık yapamam.
Monoton bir evlilik olur.
Ellerini tuttuğumda dünyanın en güçlü kadını olduğumu hissedemem.

Yani sevmeden zor be.

Belki seversiniz.
İyi yürekli adamlar genelde sevilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…