• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek için şafi mi olmak zorundayım??

Eşim hristiyan, ben Müslüman . Biz yatıp ölelim o zaman :)

Eşimi ikna etmek için " bak sizin dininiz bölünmüş, ortodoks var, protestan, katolik var, 4 ayrı İncil var" var diyorum, iyi ki o bizim mezhep olaylarını bilmiyor, " siz de bölünmüşsünüz, neyi savunuyorsun sen daha " dese verebilecek bir cevabım yok

güldürdünüz beni ya :1: siz çok yaşayın:16:

kuranda 4 hak mezhep hangi ayette,hangi surede yazıyor söyler misiniz bi bakalım mealine gerçeği biz de öğrenelim...

İslam yalnızca Kuran ayetlerinden ibaret değildir. Sünnet var, hadisler var, fıkıh var kelam var... Defa kez söyledim. Bir daha tekrarlamak da istemiyorum konuyu tartışmaya sürüklemek de istemiyorum.

Ben yorumunuza cevaben sormak istiyorum. Kuran ayetlerinde yazan her şeyi çok iyi biliyor ve bildiklerinizi uyguluyor musunuz?

Son düzenleme:
İslam yalnızca Kuran ayetlerinden ibaret değildir. Sünnet var, hadisler var, fıkıh var kelam var... Defa kez söyledim. Bir daha tekrarlamak da istemiyorum konuyu tartışmaya sürüklemek de istemiyorum.

Ben yorumunuza cevaben sormak istiyorum. Kuran ayetlerinde yazan her şeyi çok iyi biliyor ve bildiklerinizi uyguluyor musunuz?

ben öğrenmek için sordum yargılamak için değil.çoğu insan dinimizde şu günah bu günah o günah der ama bunları kanıtlayamaz...neyse konu karışsın istemem ama mezhepler kuranın indirilmesinden yıllarca sonra ortaya çıkan sosyal fiziki koşullarda dini kolaylaştırmak için ortaya atılmış bilgilerden oluşturulmuştur.bunlara uymak farz değildir,hatta saptırıp insanları inandırmak çok büyük günahtır...

Arkadaşlar ben buraya ilişkim üzerine bir konu açtım.Ama konunun bu kadar uzayacağını tahmin etmemiştim.Sizden ricam lütfen birbirinizi kıracak şeyler söylemeyim.Din konusunda tartışma olunca iş çok uzar.Herkesin inancı kendinedir.

Sizin yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Benim için saygı sevgi ön planda olmalıdır.Kendisi bu konuları uzatmak istemediğini ve neye nasıl inanmak istiyorsan inanabilirsin dedi en sonunda.Biraz ona zaman verip bu zamanın içinde onu ölçeceğim tekrar.Eğer davranışlarında bir değişme görmezsem o zaman gerekeni yapacağım.Yüz yüze gelip konuşmaya karar verdik.O güne kadar şimdilik birşey demeyeceğim.Umarım hayırlısı ne ise o olur.

işte mezhep konusunda Kur'an ayeti yok, sünnet yok, hadis yok...

Mezheplere Kuranı ve sünneti çok iyi bilen din alimleri karar vermiş hanımefendi. Kuran dışında rehberimiz yok diyemeyiz. Kuran doğrultusunda yorumlanmış hadisler ve daha nice kaynaklarımız var. Bir şeyin haktan mı geldiğinde, itikat dışı ve sapık olduğunu anlamak için Kuranda açıkça yazmasına lüzum yok. En azından kendi adıma söylüyorum, hak olması için Kurana aykırı olmaması kafi.

Böyle bir bilgi verme ihtiyacı hissettim çünkü bir sakınca görmedim. Bunda kırılacak bir şey yok. Alevilik hakkında ileri geri konuşmadım, hakaret etmedim aşağılamadım. Yalnızca 4 mezhebe dahil değil dedim. Madem böyle bir şey olmadığına inanıyorsunuz, 4 mezhebe dahil olmamak da sizi kırmamalı. :34:

Hangi mezhebe dahil olduğumu belirtmedim. zaten inançlı değilim bu nedenle de kırılan ben değilim. Sizden olmayan mezheplerle ilgili yorumları din alimlerinin görüşlerini kendinize saklayınız. Sonuçta bir alevi ya da bektaşi dedesi de hak olan kendilirininki olduğunu söyler. Sünni din alimlerinin yorumlamalarına genel doğrular diyemiyoruz, bunu kendi arkadaşlarınızla muhabbetlerinizde konuşursunuz.

Bu konuları burada tartışmak yasak zaten...

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben buraya ilişkim üzerine bir konu açtım.Ama konunun bu kadar uzayacağını tahmin etmemiştim.Sizden ricam lütfen birbirinizi kıracak şeyler söylemeyim.Din konusunda tartışma olunca iş çok uzar.Herkesin inancı kendinedir.

Sizin yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Benim için saygı sevgi ön planda olmalıdır.Kendisi bu konuları uzatmak istemediğini ve neye nasıl inanmak istiyorsan inanabilirsin dedi en sonunda.Biraz ona zaman verip bu zamanın içinde onu ölçeceğim tekrar.Eğer davranışlarında bir değişme görmezsem o zaman gerekeni yapacağım.Yüz yüze gelip konuşmaya karar verdik.O güne kadar şimdilik birşey demeyeceğim.Umarım hayırlısı ne ise o olur.

Canım çok sevindim çocuğun kafasına bunların dank etmesine.. Yine de temkinli ol. Bir de çocuklarınız meselesini açıklığa kavuşturun.

Dini konular yasak.
Yasak olduğunu duyunca tepki gösterenler oluyor ama ne zaman dini konular açılsa bir süre sonra polemik çıkıyor, iyiki de yasak...

Back
X