• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek istediğimi babama nasıl söyleyebilirim

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Kızlar okulum yeni bitti 20 yaşındayım 2 yıldır sevgilim var ve evlenmek istiyor 2 aydır ayrı sehirlerdeyiz zor geliyor.oda ailene söyle artık 2 sene sonra evlenin desinler hiç önemli değil ama beni bilsinler diyo. Babama söylersem keser beni daha 1 hafta önce muhasebeci de ise başladım tek istediği benimle gururlanmak kızım okudu çalışıyo kendi ayakları üzerinde duruyo demek. Ama babam.istiyor diye de sevgilimi yipratiyorum 2 yıldır bana hep destek oldu her an şimdi de kötü zamanlar geciriyo yokluguma alisamadi ve sitem etmeye başladı bana kesin bişey söyle artık diye. Kafayı ycem arada kaldım cok

daha 20 yaşındasın evlilik için çok erken.işini bul düzenli, sonra ailene biraz yardımcı ol öyle evlen.hemen okul biter bitmez evlenmek niye

Kızlar okulum yeni bitti 20 yaşındayım 2 yıldır sevgilim var ve evlenmek istiyor 2 aydır ayrı sehirlerdeyiz zor geliyor.oda ailene söyle artık 2 sene sonra evlenin desinler hiç önemli değil ama beni bilsinler diyo. Babama söylersem keser beni daha 1 hafta önce muhasebeci de ise başladım tek istediği benimle gururlanmak kızım okudu çalışıyo kendi ayakları üzerinde duruyo demek. Ama babam.istiyor diye de sevgilimi yipratiyorum 2 yıldır bana hep destek oldu her an şimdi de kötü zamanlar geciriyo yokluguma alisamadi ve sitem etmeye başladı bana kesin bişey söyle artık diye. Kafayı ycem arada kaldım cok
Babana söylemen nasıl bir ivme kazandıracak size? Erkek arkadaşının kafasından nasıl saçma bir senaryo geçiyorsa eğer amaç ne ki?
20 yaşındasınız iş güç var mı? Askerlik tamam mı?
Yani söyleyip ne kazanacaksınız bu olaydan?

sevgilin kaç yaşında ? babaya direkt söylenmez bizim buralarda önce anneye söylenir.. 20 yaş ımm bikaç sene daha bekle bence senin için erken .

BenIpek BenIpek Anne babanın bilmesinin ne gibi bir zararı olabilir ki,ben eşimle sevgiliyken hiç saklamadım.Arkadaşlarımı da çok iyi tanırdı annem ve babam. Hemen de evlenmedik, 9 yıl sonra evlendik. Ailenin bilmesinin eksisi olmaz,artısı olur.İnşallah kızımızı da böyle yetiştirebilirim

Babana söylemen nasıl bir ivme kazandıracak size? Erkek arkadaşının kafasından nasıl saçma bir senaryo geçiyorsa eğer amaç ne ki?
20 yaşındasınız iş güç var mı? Askerlik tamam mı?
Yani söyleyip ne kazanacaksınız bu olaydan?
Erkek arkadaşım 23 yaşında ve polis memuru bu sene 3. Senesi ve doğu hizmeti çıkmasından korkuyor ondan önce söyle diyo malum şu aralar ortalık karışık o beni hiç yalnız bırakmadı bende onu tek.basına bırakmak istemiyorum ama.ailemi de üzmek istemiyorum bekleyelim dedim zaten ona. Tamam yine bekleyelim ama.en azından söyle herkes bilsin diyo

BenIpek BenIpek Anne babanın bilmesinin ne gibi bir zararı olabilir ki,ben eşimle sevgiliyken hiç saklamadım.Arkadaşlarımı da çok iyi tanırdı annem ve babam. Hemen de evlenmedik, 9 yıl sonra evlendik. Ailenin bilmesinin eksisi olmaz,artısı olur.İnşallah kızımızı da böyle yetiştirebilirim,olur ya insanız hepimiz
Bende öyle düşünüyorum tabi ama söylediğim zaman tamam.kızım tanıştır demez ler annem.biliyo zaten ama sıcak bakmıyo baban keser bizi baban öldürür bizi... hep öyle şeyler diyo

Bende öyle düşünüyorum tabi ama söylediğim zaman tamam.kızım tanıştır demez ler annem.biliyo zaten ama sıcak bakmıyo baban keser bizi baban öldürür bizi... hep öyle şeyler diyo
Annen neden öyle bir tepki verdi? Haklı sebepleri varsa babana söylememelisin tabi ki. Onaysız olur mu bu işler?

Erkek arkadaşım 23 yaşında ve polis memuru bu sene 3. Senesi ve doğu hizmeti çıkmasından korkuyor ondan önce söyle diyo malum şu aralar ortalık karışık o beni hiç yalnız bırakmadı bende onu tek.basına bırakmak istemiyorum ama.ailemi de üzmek istemiyorum bekleyelim dedim zaten ona. Tamam yine bekleyelim ama.en azından söyle herkes bilsin diyo
Valla nişan, düğün gibi bir şey planlıyorsanız söyleyin elbette. Ama damat adayı hangi baharda yapmayı düşünüyor da bunları şimdiden rezerv yapıyor babaya.
Ha baban seni apar topar saçından tutup birine verecek biriyse söyle tabi. Ancak normalde 20 yaşındaki kızını zaten bir baba evlendirmeyi düşünmez. Sonuç: anlamsız.

Sana kendimden ornek verim. İki hafta önce nisandan evlilikten bahsediyoduk; simdi kanlı bıçaklı ayrıldık desem yeridir. O benden nefret ediyor bense ondan.

Yani demek istediğim; nasip kısmet. Olursa zaten olur. Yaslariniz çok küçük ama. Belki iki hafta olmasa bile iki sene sonra boyle dusunmiceksin, saçma gelcek.

Valla nişan, düğün gibi bir şey planlıyorsanız söyleyin elbette. Ama damat adayı hangi baharda yapmayı düşünüyor da bunları şimdiden rezerv yapıyor babaya.
Ha baban seni apar topar saçından tutup birine verecek biriyse söyle tabi. Ancak normalde 20 yaşındaki kızını zaten bir baba evlendirmeyi düşünmez. Sonuç: anlamsız.
En yakın zaman da soyle seneye de evlenelim yada bana desinler ki oğlum şu zamana kadar bekle. Beklerim diyo . Belirsizlik canımı sıkıyor ne olacağı belli değil ortada hiç bişey yok mesafe bize iyi gelmiyo ne kadar uzatırsak o kadar zarar görücez diyo.babam tabi ki başka birine falan vermez istemediği o değil zaten evlenmemi istemiyor asla lafını dahi ettirmez şakasıni bile.

Sana kendimden ornek verim. İki hafta önce nisandan evlilikten bahsediyoduk; simdi kanlı bıçaklı ayrıldık desem yeridir. O benden nefret ediyor bense ondan.

Yani demek istediğim; nasip kısmet. Olursa zaten olur. Yaslariniz çok küçük ama. Belki iki hafta olmasa bile iki sene sonra boyle dusunmiceksin, saçma gelcek.
Bide o var tabi. Yarın birgün bi problem olursa biz sana demedik mi konuları açılır çok can sıkıcı

Neden kessin neden öldürsün baban çok mu otoriter? Benim ailem bu zamana kadar hayatıma kim girdiyse hepsini bilmiştir. Hiç bir şey saklamadım onlardan ve faydasını çok gördüm bunun hep güvendiler bana.

BenIpek BenIpek Anne babanın bilmesinin ne gibi bir zararı olabilir ki,ben eşimle sevgiliyken hiç saklamadım.Arkadaşlarımı da çok iyi tanırdı annem ve babam. Hemen de evlenmedik, 9 yıl sonra evlendik. Ailenin bilmesinin eksisi olmaz,artısı olur.İnşallah kızımızı da böyle yetiştirebilirim
Bu sizin elinizde bence ben de aileme her şeyimi anlatırdım.
Babam baskıcı otoriter bir insan olsaydı anlatamazdım herhalde.
Onlar bana baskıcı davranmadı bende onlardan hiç bir şey gizlemedim.

En yakın zaman da soyle seneye de evlenelim yada bana desinler ki oğlum şu zamana kadar bekle. Beklerim diyo . Belirsizlik canımı sıkıyor ne olacağı belli değil ortada hiç bişey yok mesafe bize iyi gelmiyo ne kadar uzatırsak o kadar zarar görücez diyo.babam tabi ki başka birine falan vermez istemediği o değil zaten evlenmemi istemiyor asla lafını dahi ettirmez şakasıni bile.
yani baban başka birine vermezse erkek arkadaşının şu cümlesi saçma değil mi sence "bana desinler ki oğlum şu zamana kadar bekle. Beklerim" zaten ortada seni başkasıyla evlendirme planı yok ha olursa o zaman çıksın ortaya.
Şimdi babana dedin hayatımda biri var. Sonra? Ne değişecek hayatınızda?
Gelsin, getirsin ailesini nişan yapsın o zaman.
Buna var mı?

Eğer ki baban anlayisli bi adam deikse kesinlikle soylemeyin. Sevgikinize de resmi bisiler yapacağımizda soleyelim annem bilio zaten diyin oteki turlu gorusmenizw bile karisabilir

Elbette bir sakınca yok. Ama amaçla zikir farklı bunlarda. Bir çeşit melodram gibi.
"beni bilsin, bana şu kadar bekle oğlum desin beklerim" zaten kızını evlendirmeye çalışan bir baba yok ki ortada babadan söz alıyor. Görüştüğü biri olur babası bilir o ayrı bir şey ama evlenene kadar kaç kişi girecekse hayatına hepsini bilmesi bana gereksiz geliyor. bu biraz da kişinin ilişki anlayışıyla ilgili. Zırt zırt sevgili değiştirip hepsini söylemesi komik olmaz mı? Konu sahibi için demiyorum genel anlamda.

Back
X