Evlenmek İsteğim ve Çaresizliğim Yardım Lütfen

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Merhabalar arkadaşlar,

Geçmiş konularımdan birinde bahsetmiştim. Erkek arkadaşım bir Arap. Yaklaşık bir yıldır tanıyoruz birbirimizi. Birlikte birçok zorluğa göğüs gerdik birbirimizi tanıyacak fazlaca vakit geçirdik. Allah içime öyle bir güzel sevgi doldurdu ki ona karşı, eline çöp batsa canım yanar derler ya, onu yaşıyorum. Seviyorum, elhamdülillah seviliyorum da.

Benim sıkıntım evlilik...
Yaz geldi arkadaşlarım bir bir evleniyorlar. Zamanında bir erkek arkadaşım vardı 4 yıl çıkmıştık onunla olmayacağını anlayıp ayrıldım. O zamanlarda herkes bana bu yaz evlenirsin derken, şimdilerde ilk sen gidersin diyorduk en geride sen kaldın diye şaka yollu takılıyorlar. Annem eski erkek arkadaşımın evlendiğini öğrenmiş ve sürekli bana sen evlenemedin herkes evlendi. Niye ayrıldın filan diye baskı yapıyor. Onunla ilgili de bir başlık açmıştım okuyan bilir. Geçen hafta yanıma kalmaya geldi ve bu kez bombayı patlattı "Yaşın geçiyor!"...

O gece sabaha kadar ağladım evet yaşımın geçmediğini daha çok genç olduğumu biliyorum, ama canım yanıyor. Ben de istemez miyim o arkadaşlarım gibi mutlu mesut olmayı...

Bunların hepsini geçersek, ailem ile ilişkilerim son dönemlerde pek de iyi değil. Bambaşka bir şehirde tek başıma ayakta duruyorum, Rabbim yardım ediyor. Tüm bu olanların da etkisi var biliyorum ama ben de artık evlenmek ve güzel bir yuva kurmak istiyorum. Hayatımın bir amacı olsun istiyorum. Eşim çocuklarım olsun onlarla ilgileneyim istiyorum. Bu bana çok mu? Siz söyleyin kızlar?

Erkek arkadaşım, evlilik isteği olduğunu bir kaç kez dile getirdi ama hep laf arasında geçti. Ciddiye alsan olmaz, almasan olmaz.. Ben adım atmaya çalıştığımda, genelde geri çekildi. Ülkesinde şu anda, gitmeden bir kaç gün önce birisi bize siz ne tatlı bir çiftsiniz kaç yıllık evlisiniz diye sorunca, yakında o da olacak inşallah dedi kadına. Bunlar da bana ümit bağlatıyor haliyle.

Erkek arkadaşım 30 ben 24 yaşındayım. İkimizin de evlilik çağı ve ben onu gerçekten çok istiyorum hayatımda. Onun da isteği var ama belli ki çekinceleri de var.

Eğer evleneceğiz dersek, çok fazla uğraşmamız gerekecek. Benim ailem, onun ailesi.... İkna edilecek çok insan var. Belki bu çabadan korkuyordur...

Ben de korkuyorum ama o hadi derse sonuna kadar da savaşırım, seviyorum.

Bayramdan sonra ülkesinden dönecek ve ben bu isteğimi onunla paylaşmak istiyorum. Ama bir kız olarak böyle birşeyi dillendiren ilk kişi olmak çok mu kötü olur? Korkum bu.. Acaba bana olan bakışı değişir mi? Bakıyorum, Hz. Hatice validemiz de evlilik isteğini Efendimiz(sav)'e bir aracı yardımıyla kendisi iletmiş. Demek ki böyle de oluyormuş diyorum ama kafamda sürekli ya yanlış anlarsa, ya yanlışsa...Konuşmalı mıyım? Ya da nasıl konuşmalıyım? Asıl soru bu... Ya da herşeyi sineye çekip ondan mı beklemeliyim... Onu kaybetmek de istemiyorum ama böyle de mutsuzum artık. Kızlar bana yol yordam gösterin. Bu konuda oturup fikir alabileceğim kimsem yok sizlerden başka.

Bazen de şöyle düşünüyorum, şu an kendi ülkesinde ve bensizken bolca düşünmeye fırsatı var. Acaba konuyu şimdi açsam ölçse tartsa gelene kadar. Ya da yüzyüze konuşmak için beklemeli miyim?

Fikirlerinizi bekliyorum

merhaba harmoni
duygularını çok güzel anlatmışsın bence ülkesinden döndüğünde yüzyüze konuşmalısın sonuçta ciddi bir konu sorununu açık bir dille anlatırsan yani artık yuva kurma istediğini ve bunu onu sevdiğin için onunla yapmak istediğini kendisinin evlenmek için ideal kişi olduğunu dile getirebilirsin bundan mutluluk duyacağını düşünüyorum ki eğer ki o da seni senin sevdiğin kadar seviyorsa burdan yazarak tam olarak destek veya öneri sunmak ne kadar anlaşılır olur tartışılır tabi fikrine mantığına güvendiğin arkadaşın var ise kendisiyle bu konuyu irdelemen seni daha çok rahatlatabilir tatlım yinede ben sana destek olmak isterim burdan
sevgiyle kal

daha önce bir kız arkadaşı olmuş. o kızdan evlilik baskısı yüzünden ayrılmış bunu bildiğim için ağzımı bile açamıyorum. Ama o kızı sır gibi saklamış herkesten. Ve anladığım kadarıyla sevmemiş de... Beni ailesiyle tanıştırdı hatta bu şubatta ülkesine götürecek hem gezmeye hem de anladığım kadarıyla uyum sağlayıp sağlayamayacağımı merak ediyor. Bir de bizim durumumuzun ne olacağı pek belli değil. Bir doktora bursu bulamazsak ülkesine geri dönmesi gerekebilir. Bazı sıkıntılar var bu konuyla ilgili de aşmamız gereken. Ama ben elimizin üstündeki üçüncü el Allah olursa her sıkıntıyı aşacağımızı düşünüyorum. Ama korkuyorum.

Bir kere konuştuk ciddi bir şekilde evlilik konusunu. Çok istiyorum eline bana ait o yüzüğü takmayı kadınım demeyi ama ya ailen hayır ya biz ya o derlerse sana ne yaparım? Ben sevdiğimi böyle bir duruma nasıl düşürürüm, beni mi seçeceksin aileni mi ateşten gömlek diyor. Haklı da... bu doktora mevzusu da kesin olmadığı için cesaret edemiyor. Hem istiyor hem de gelebilecek olan süreçten korkuyor sanırım. Bilmiyorum, bilemiyorum... Tek bildiğim onu çok sevdiğim ve eşim olmasını istediğim.

yaşım geçiyor herkes evleniyor diyince 30 yaşındasınız falan sanmıştım ben de. 24 nedir ki şu zamanda, okul iş güç derken 27-28 oluyor zaten.

asıl sorunuza gelirsek biz eşimle evlenmeden önce farklı şehirlerde yaşıyorduk, bir arada olabilmek, aynı çatı altında, aynı yatakta uyuyabilmek için evlendik. eğer sevgiliniz bunu istiyorsa evlenmek zorunda olduğunuzun da farkındadır sanırım çünkü anladığım kadarıyla evlilik dışı ilişkilere sıcak bakacak biri değilsiniz. konuya evlenelim yerine burdan girin bence, biz ne zaman ayrılma korkusu olmadan, kimseden çekincemiz olmadan birlikte olacağız gibi bi şeyler sorup ağzını arayabilirsiniz. yazıda dikkat etmedim belki yazmışsınızdır erkek arkadaşınızla ne zamandır birliktesiniz?

uzun bir süre ise bunları konuşmanızda bir gariplik görmeyecektir diye düşünüyorum ama henüz bir kaç aylık bir ilişkide evlilikten bahsetmek karşı tarafta nasıl bir izlenim bırakır bilemedim :/

çok çelişki dolu bir durum neden evlilikten korkuyor aileler sevginizi görünce belki karşı çıkmazlar kötüyü düşünmemek lazım ailelerinize konuyu açmakla başlangıç yapabilirsiniz neden bu kadar karamsar düşünüyorsunuz ki

yok yaşımın geçtiğini ben değil annem söylüyor. benim üzülmemin sebebi evlenmek istiyor olmam...

Bir yıla yakın oldu birlikteliğimiz. dediğiniz de mantıklı geldi ama ne bileyim ben laf dolandırmayı da pek beceremiyorum, salak durumuna düşmek istemem sonra. açık açık konuşmak içimdekileri anlatmak da istşyorum...

En mantiklisi donmesini beklemek dondukten sonrada ordan burdan konuyu acarak konusmak... Elbet herseyin bir zamani var sevdiginiz kisiden eminseniz uzatmanin bir anlami yok.... Y'a hep ya hic....

peki siz neden evlendirmek istiyorsunuz? benim yukarıdaki sebeplerden dolayı değil mi? o zaman laf dolandırmış pozisyonuna düşmezsiniz merak etmeyin :)

burdan girizgahı yapıp sonra içinizdekiler dökersiniz, evlenmeyi düşünmeyen adam kaçacaksa kaçar zaten, üzülmenize de değmez kurtulmuşum dersiniz yok adam da zaten evliliği düşünüyorsa hiç değilse planlarınızı yapar önünüzü görürsünüz.

belki de çekincelerinde haklı olabilir biraz
doktora bursu bulamazsak geri dönmesi gerekebilir demişsiniz, peki şimdi ne yapıyorsunuz? iş okul gelir durumu?
belki bu yönden henüz yetersiz buluyordur kendisini veya ortada belirsizlik varken sizi heveslendirip hevesinizi kırmak istemiyordur.
yani bence niyeti ciddi olmasa ailesiyle neden tanıştırsın? neden ülkesine falan götürsün? bence o da istiyor ama henüz buna hazır değil.

Seni uzmek istemiyorum ama,
sevgilinin geldigi ulkeden burda yasayan o kadar cok aile varki.
Hic gormedim kadinlarin yuzunun guldugunu.
Herkez ayni degil diyeceksin simdi.. Onlarda ayni canim. Hic birinin yasami digerinden farkli degil. Hepsi ayni.
Sen kaldirabilicekmisin onlarin o agir hayatlarini peki??? Sen kabul etsen ailen kabul edecekmi?? Sevgilinde farkinda bunun.

Zaten yazilarin bana ne hissi verdi biliyomusun, orda kendini yanliz hissettigi bir boslugu seninle dolduruyo.
eski sevgilisini evlilik baskisi ile birakmis neden bunu sana duyurdu ki?
Bence daha derinleri dusunerek hareket et.

Hangi dilde anlaşıyorsunuz şekerim ? İngilizceyse onu da yazıcam, şimdilik Türkçesiyle başlıyorum , bence ne istediğinizi söyleyin. Bu arada yaşınız geçtiyse ben öleyim ben 26yım ve sevgilim yok. Neyse ben olsam şöyle derim :

'' Doktora için burs bulamazsan seni kaybetmekten çok korkuyorum. Kaybetmeyi göze alamayacağım tek insan sensin, benim ailem, senin ailendi derken ayrı düşmekten korkuyorum. Seninle yaşayıp seninle ölmek istiyorum. Kimin ne dediği umrumda değil, hayatta en çok istediğim şey senin aşkın, sen de istersen bugün elçiliğe gidip evlilik belgelerini imzalamaya hazırım. ''

Hem seviyorum, hem de ortalık karışırsa ayrı düşeriz korkusundan yasal işlemleri bir an önce yapmak istiyorum demiş olursun.....1 taşla 2 kuş.

canım ya ne güzel seviyorsun sen öyle anneme okudum dinledi.
hz.hatice kendi söylemiyor dediğin gibi aracı ile isteğini belirtiyor direk sen söyleme...
işin biraz zor.senin net olman güzel ama erkek olan o.ciddi bir şekilde konuşun sevgilinin gelecek her şeyi kaldırabilecek gücü olmalı yoksa her geçen gün daha çok bağlanırsın yine en çok sen üzülürsün
erkek hele hele eş kadının dayanağı olmalı sana güç vermeli...

Önyargılı olmak istemem aslında ama arap kültürüyle pek uyuşmadığımızı, evlensen bile o aşk meşk olayları geçince mutsuz olabileceğini düşünüyorum, çevremde filistinli-arabistanlı arap kökenli insanların evliliklerini gözlemlediğim kadarıyla.
Bunu asla o insanları aşağılamak vs amaçlı söylemiyorum, bilakis severim ben arapları herşeyden önce Peygamber efendimiz de arap olduğu için. Ama kültürel farklılıklar çok önemli bence evlilikte. İçini kararttım galiba ama iyi düşün, acele etme derim..

Güzel yürekli kız!
Bu delikanlı senin eşin olacak!
Sabret!
Konuyu ister aç ister açma Türkiye'ye geldiğinde. ..
Her halukarda bu adam senin eşin olacak!
Demişti dersin inşallah!

duygularını çok güzel akıcı bir dille ifade etmişsin, burda gördüğüm nadir bir olay ,sevgini ben bile burdan hissettim ,eğer yüzyüze söylemeye çekiniyorsan mektup yaz olmaz mı? hislerini hayallerini onunla ilgili beklentilerini dök kağıda kaleme?? anneler öyledir canım ben senden büyüğüm 85 liyim bekarım annem de evlen artık diyor:) Hakkınız da hayırlısı olsun ,inşallah tanışmaya gittiğinizde aileylede anlaşırsın şimdiden mutluluklar:)

aslında nedendir bilmem ilginç bir sükunet var içimde sanki ailem iki nazlanıp kabul edermiş gibi geliyor. ama onun ailesi sıkıntı çıkarabilir. okuduysan eski başlığımı orada yazıyor. illa ki akraba ile evlenmesini isteyen aile büyükleri var. hatta geçenlerde büyük amcalarından biri öldü. çok ağladık birlikte. ama bir kaç gün sonra yalnızken de şu lafı etti, "iki kişi vardı mutluluğumun önünde engel biri gitti, hem üzüldüm hem sevindim. inşallah herşey daha güzel olacak sabret" dedi bana. eskiden de böyleydi. hiç açık açık konuşmuyor, sevmiyor ifade etmeyi. ben biz neyiz diye aylarca kendimi yedim bitirdim de ilk kez ülkesine uğurlarken anladım meğer biz sevgiliymişiz. adım gibi biliyorum bir kaç şey var kafasını kurcalayan ve üzmemek için bahsetmediği...

En mantiklisi donmesini beklemek dondukten sonrada ordan burdan konuyu acarak konusmak... Elbet herseyin bir zamani var sevdiginiz kisiden eminseniz uzatmanin bir anlami yok.... Y'a hep ya hic....

Ya hep ya hiç.. Dile kolay da içimde o sevgi varken yaşamak o kadar zor geliyor ki... İnşallah dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum şimdilik.

doğru diyorsunuz aslında da korkuyorum işte ben herşey kötüye gider diye.. adam akıllı planlı programlı konuşmak gerek.. Hiç de beceremem.... :18:

gelir durumunda bir sıkıntı yok. kazancı gayet iyi. ancak burs bulamadan doktoraya başlarsa burada sıkıntı olabilir. ben de sözünden dönmek zorunda kalırsa üzüleceğimi bildiği için konuşmadığını düşünüyorum ama dediğiniz gibi hazır değil. önünü göremediği için beni de o yola çekmek istemiyor. bunun gibi birşey konuştuk dha önce...

doğru ben de tanıyorum bir kaç Irak'lı aile. Dediğiniz gibi kadınlar hep somurtkan. Ama onlarda gördüğüm birşey var. Arap kadınları ya da sadece Iraklı olanlar, aza pek tamah etmiyorlar. Genellikle hep daha fazlası eğilimleri var. Gördüğüm tüm kadınlarda eğer eş eve para getirmiyorsa bir kavga gürültü eğilimi vardı. NNe zaman eş altınlar takılar getirir herşey güllük gülistanlık.. O biraz ilginç geldi..

onların hayat tarzları bilmiyorum gördüğüm kadarıyla benim yetiştiğim aileye benziyor ama tabi ki yakından görmek bilmek gerek. bu yüzden de bu kış Allah nasip ederse Irak'a gideceğiz birlikte, ailesini evini akrabalarını göreceğim...

eski sevgili meselesi de benim suçum aslında. fazla kurcaladım o kısmını işin. boşluk doldurduğunu düşünme fikri bana çok çirkin geliyor bilmiyorum. öyle olsa mesela memleketine gittiğinde aramayı sormayı seyrekleştirmesi arada unutması lazımdı. ama buradakinden daha fazla arıyor. ne bileyim...

gülümsettin son cümlenle ingilizce anlaşıyoruz. resmi işlemlerden vurmak çok mantıklı ama önce tavrını tartmam lazım.

Allah razı olsun. Dua edin aklınıza geldikçe. Aracı olacak kimsem yok maalesef bu konuyla ilgili. Mecburen benim açmam gerekecek konuyu... Bir kuzenim var ama o da yaşça bizden küçük.. Yıldızları da pek barışık değil.

bu konuyu çok irdeledim. Türkiye içinde bile bölgesel farklılıklar var arap ve türk arasında olması çok normal ama onun anlattığı kadarıyla ailelerimiz çok çok da farklı hayatlar yaşamıyorlar. o yüzden bu konu evet korkutuyor ama öyle Allahım ben ne yaparım diye düşünmüyorum. Kaldı ki Irak'a yerleşmek gibi bir isteğim de yok. o yüzden, evet bir problem ama ikinci planda.. Acele bir karar değil benimki ama dediğin gibi irdelenmesi gereken de çok konu var...

Güzel yürekli kız!
Bu delikanlı senin eşin olacak!
Sabret!
Konuyu ister aç ister açma Türkiye'ye geldiğinde. ..
Her halukarda bu adam senin eşin olacak!
Demişti dersin inşallah!

Ay yüreğim fırlayacaktı yerinden İnşallah Rabbim nasip kılar sevinçten ağlayarak açarım o başlığı buraya.

Çok teşekkür ederim. Mektup da güzel bir fikir aslında, önce bir konuşmayla şansımı deneyip olmazsa yazacağım artık... Dua edin...

Benim bir arkadasim evlendi arap ile, tam 12 yil oldu ve hala cok mutlular. Oda cok korkuyordu aileler kabul etmez diye ama kiz yinede gozunu karartti, askinin pesinden gitti. Aileler ilk basta tepki gosterdi ama arkadasin beklediginden daha az tepkiydi. Suan 3 cocuklari var. Insallah Allahim sanada nasip etsin, gonlune gore versin. Bence inceden inceden konus sevgilinle.

Allah'ım bize de nasip etsin inşallah. İçim gidiyor böyle aileleri görünce. Onun gelmesini bekliyorum 4 gözle. Zaten bu aralar o da bir kıvranma modunda. Önceden oralardayken sık sık arayamazdı malum yurtdışı.. Ülkelerinde sık sık elektrik ve internet de kesiliyor. Ona rağmen sürekli arıyor. Ki çok pahalı konuşmak.. Geçen gün konuşurken çok kıvrandı birşey söyleyecek de söyleyemiyor gibi. İnşallah her zaman olduğu gibi yine aynı noktaya saplanmışızdır. İnşallah benden önce o açar bu konuyu. Dua edin bana....

canım senin sevgilinde mi arap oofff benimde öyle çok zorlukları var mı ailevi yönden fikir verir misin

Ben senin yerinde olsam Türkiyeye geldiğinde zor olsa da konuşurdum. Baskı yapmadan, onunla birlikte yaşamak istediğimi-özlediğimi- sevdiğimi söylerdim ve kendisinin ne düşündüğünü sorardım..
Bu yaşlarda sonu ciddiyete bağlanmayacak ilişkilerle zaman öldürülmesini doğru bulmuyorum, gençliğimize yazık oluyor. İleriki yaşlarda evlenmek daha zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…