• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istememek!

yaşın küçük onlara aldırma.bu yaşta evlilik yapmak zaten hata...

bunu sana söyleyenler zaten dinozor yaşında. onlara mı kalmış...onlara kalsa 15 yaşında evlenırler marifet gibi..

sonra da başlarlar ben ne kahırlar çektim diye madalya beklerler...

senden küçük olanlarında paylarını ver oturt sonuçta sen ablasın saygı duymak zorundalar.

bu arada 1 ay sonra 25 olcam ve bekarım...

23 yaşında evlendim,hala erken evlendim diye düşünüyorum.

22 yaş nedir ki ? Etrafa aldırış etme bence de...

Herkes her zaman söyleyecek birşeyler buluyor.Kendi zamanlarının-çevrelerinin doğrularını dayatıyorlar.

28 yaşında evlendim.. iyikide daha erken evlenmemişim.. 22 çok küçük canım.. kim ne derse desin aldırma... siz evlenin de.. ben bu yaşta evlemek niyetinde değilim de geç..:34: onlar mı idare edicekmiş senin evini.. hazır olduğunda evlenmeli insan..

aman aman hazır değilsn sakın kimsenin lafına bakıpta yanlış kararlar verme bende 22 yaşındaym banada çok kişi diyo ama ben onları takmıyom bile 25ten aşağıda evlenmem tatlım

Canim hic takma kafana. Once asik ol, beraberliginin tadini cikar. Zaten asik olupta gercek seversen kendin evlenmek istiyeceksindir. Sen nezaman ben istiyorum dersen ozaman evlen.

Erken evlenmeyi kesinlikle desteklemeyenlerdenim...
25 yaşındayım. 2 ay sonra da dolu dolu 26 olacağım.
Bir dönem kendimi kötü hissettim çevremdekiler evleniyordu herkes bana soruyordu vs.
Bir baktım sonra, evli olup da sırf evlenmek için, kendilerini güya 'üstün' kabul etmek için evlenenleri ve mutsuzlukları gördüm.
Şimdi inan ki hevesim yok.
İnsanın yaş ilerledikçe hevesi kaçıyor.
Kimsenin derdini çekemem diyorsun. :1:

evlilik tamamen kısmet işi,ne zaman olcak belli olmaz,bence evlenmek istemiyorum deme,kendinde öyle bir önyargı oluşturma ama illa evlenmem lazım da deme,hayırlısı neyse o olsun,ben 22 yaşında evlendim,hiç de pişman değilim,bence erken bir yaş değil,ama dediğim gibi kendi isteğimize veya istemememize bakmıyor pek bence :34:

Doğru kişiyle evlenirsen güzel tabiki...Aceleye de gerek yok.Mantıklı düşünmek için belli bir olgunluğa erişmek gerekiyor.

Bütün bunları kafana takmadığın olgunluğa erişmeden evlenmeni önermem zaten. Yaşın da günümüzde evlilik için gayet erken. Ha evlensen neden evlendin demez kimse ama bu yaşta neden evlenmedin denmesi de gayet saçma. Evlendikten sonra bu konuşanlar değil sen yaşayacaksın evliliği. İyisiyle kötüsüyle sen mücadele edeceksin her şeyle. Onun için davulun sesi uzaktan hoş gelir demişler, bırak bu işin dışındakilerin konuşmalarını, kendi kalbinin ve aklının yolunu izle.

Aynı şeyi banada sorarlar akrabalardan her zaman verdiğim cevap;siz evlendinizde başınız göğe mi erdi derim..
Evlilik er yada geç olacak,önemli olan doğru bir evlilik yapmak,acele edipte neden başımı yakayım,acele edenleri çok gördük tamam sevdiğim insanla evlenmeyi tabii ki istiyorum ama herşey nasip işi önce bi ayaklaklarımızın üzerinde durup kimseye muhtaç olmayacak şekile gelelim ki zaman geçse bile iyi ki evlenmişim diyelim..

21 yaşıma yeni girmiştim evlendiğimde. 14 yıl her gün insan pişman olur mu? Ben oldum her gün!!

28-30 yaşlarda evlenirdim şimdiki aklım olsaydı... İnsanın hayata bakışı farklılaşıyor zaman geçtikçe..
Erken yaşlarda sadece aşk olarak bakarken, ileri yaşlarda olgunlaştıkça daha farklı kıstasların oluyor.
ilerleyen zamanlarda hayatın akışıyla birlikte, karı-kocanın hayatları da farklı yönlere akabiliyor..
Beklentiler, hayaller değişebiliyor...

Bence bekle en erken 26 olabilir..daha erken olunca risk yüksek oluyor...
Etrafın ne dediğini önemsersen, hayatın hep onlara "nasıl cevap veririm" "beklentilerini nasıl karşılarım" diyerek geçer..
Evlenirsin, çocuk ne zaman? derler... hazır olmadan çocuk yaparsın.. vs. vs.

Allah hayırlı eş nasip etsin.

selam akadaşlar burda herkesin derdine derman oluyorsunuz lütfen benimkine de olun
benim sorunum şu evlenmek istemiyorum daha 22 yaşındayım ama etrafımdaki herkes bana evde kalmış muamelesi yapıyor
akrabalarım ailem...
yok bir kızın yeri kocasının yanıymış yok biraz daha zaman geçerse kimse beni almazmış kardeşlerim bile espri adı altında sürekli benimle uğraşıyorlar ..lütfen siz söyleyin kendimi hazır hissetmeden böyle bir şeyi yapabilirmiyim ben ..birini sevebilir miyim .. ona bu mutluluğu yaşatabilirmiyim..

Evde kalma diye bir şey yoktur kesinlikle.. ya da evlenmek için çaba harcayan olmayan onlarca insan var… nedeni ne? Yazılan zamanın gelmemesi. 22 yaş bundan 30 yıl önce ortalama geç bir yaş olmasına rağmen şimdi üniversiteden mezuniyet yaşı. Üniversiteden yeni mezun olana da çocuk gözüyle bakıyorlar hayatın çok başında yani sıfat olarak anlatmak istediğimi tam anlatmak için çocuk dedim yanlış anlama lütfen. Okuyor musun ya da çalışıyor musun bilmem ama çok erken bir yaş hem de çok…

selam akadaşlar burda herkesin derdine derman oluyorsunuz lütfen benimkine de olun
benim sorunum şu evlenmek istemiyorum daha 22 yaşındayım ama etrafımdaki herkes bana evde kalmış muamelesi yapıyor
akrabalarım ailem...
yok bir kızın yeri kocasının yanıymış yok biraz daha zaman geçerse kimse beni almazmış kardeşlerim bile espri adı altında sürekli benimle uğraşıyorlar ..lütfen siz söyleyin kendimi hazır hissetmeden böyle bir şeyi yapabilirmiyim ben ..birini sevebilir miyim .. ona bu mutluluğu yaşatabilirmiyim..

nerde hangi devirde yaşıyor senin ailen canım...yapma ya ne olursun daha bir başına yaşayacak onca güzel şey varken 22 yaşında evlenilir mi??

benim 25-26 dan sonra hafif hafif laf çarpmalar başlamıştı ve ben 33 ümde evlendim...hayatımda verdiğim en doğru kararlardan birisidir iyiki ama iyiki ama iyiki beklemişim ya da "aman ben evde kaldım" düşüncesine hiç kapılmamışım...

DÜĞÜNLERDE YANINIZA YAKLAŞIP "SIRA SENDE" DİYEN TEYZELERDEN SIKILDIYSANIZ, AYNISINI CENAZELERDE SİZDE ONA YAPIN =)

ya hakikaten bu muhabbet hiç bitmio. okul ne zaman bitiyor. ne zaman nişan. ne zaman düğün. ne zaman çocuk. ne zaman 2. çocuk. takmamak lazım.

aynennnn.bende 22 yasndaym ayni laflari duyuyorum ama onemsemyorum.ailem daha erken dyo cevre yasin geciyo diyo.bosversene ilerde erken evlenmekten pisman olmaktansa bekler asik olur anlasabilecegm biriyle evlenirim.sonucta bi omur gecireceksin boru degil:D

bana da diyorlar, 25 yaşındayım.ama ben hazır değilim bir kere ,kim ne derse desin:36:.Bir evi çekip çeviremem,doğru düzgün yemek yapamam ve o sorumluluğu ben şu an kaldıramam.anneme dedim ki; görüyosun ben kendimi zor idare ediyorum, ki hakkaten öyle,söyleyen olursa düşünmüyor de bana söyleme bile dedim.valla kendi kazandığım paranın bi tadını çıkarııym bi gezeyim tozayım.karışanım olmasın.evlilik evcilik değil ki gerçekten ciddi sorumluluk.Önce biz bi büyüyelim diyorum çocuk büyütmeden evvel..:34:

20 li yaşlarda farkedemediğimiz "evliliğe hazır olmama" halini ancak
yaş ilerleyince farkına varıyoruz..maalesef ki kızlar arasında yaşı başı,
işi gücü ,maddi durumu ..vs hiç farketmeden yaşanan bir durum,evlilik saati.:31:
çok kişi biliyorum ki herkes evleniyor ben evlenemedim derdine düşmüş..ama
herkesin hayatı maalesef yansıttıkları gibi değil.:19: şuan ki yaşların kıymetini bilmek
lazım lafını geçmişte çok yadırgasam da aslında şuana gelince farkındalığı artıyor..
sen kendi yolunu çiz ki hiç kimse müdahale edemesin o yoldan çıkışına..:8:

değerli yorumlarınız için çok teşekkürler içimi ferahlattınız haklısınız insanın ilk önce kendini hazır hissetmesi ayaklarının yere sağlam basması gerekir. ben şu anda evlensem de o adama ne verebileceğim kendimi her konuda daha da çok geliştirmem lazım kaldı ki sonra çocuğum olacak ona ne verebileceğim sorduğu sorulara nasıl cevap verebileceğim malesef çevremde benim yaşımda 1 2 hatta 3 çocuğu olan bile var neden istemiyorsun neden kimseyi beğenmiyorsun v.s sorularından bunaldım işin kötüsü insan herkesten aynı şeyi duyunca öyle hissedebiliyor.
Allah' ım isteyenlerre versin sanırım bundan sonra insanları biraz kırmam geekiyor.

Back
X