• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek istememek!

34 yaşında evlendim ve bu yaşta evlenmiş olmamın bana daha önce hiç tahmin edemeyeceğim faydaları olduğunu farkettim....:) En aklı başında bir zamanımda evlendim..Daha erken evlenmiş olsaydım ayaklarım belki de bu kadar sağlam basmayacaktı..Bu kadar kendime güvenli olmayacaktım...Bu kadar farkındalığım olmayacaktı belki de...

Umarım kızım da en erken 25-30 larda evlenir...

Son düzenleyen: Moderatör:
selam akadaşlar burda herkesin derdine derman oluyorsunuz lütfen benimkine de olun
benim sorunum şu evlenmek istemiyorum daha 22 yaşındayım ama etrafımdaki herkes bana evde kalmış muamelesi yapıyor
akrabalarım ailem...
yok bir kızın yeri kocasının yanıymış yok biraz daha zaman geçerse kimse beni almazmış kardeşlerim bile espri adı altında sürekli benimle uğraşıyorlar ..lütfen siz söyleyin kendimi hazır hissetmeden böyle bir şeyi yapabilirmiyim ben ..birini sevebilir miyim .. ona bu mutluluğu yaşatabilirmiyim..

22 yasa evde kalmış muamelesi mi:53::53::53: Tatlım hangi devirde yasıyoruz ya, ben o yaştaki yeğenlere daha yasınız küçük evlenmek iÇin diye söyleniyorum :20: Yanlış anlama ama nerde yaşadığını merak ettim, böyle düşünen insanlar nerde varmış die o bakımdan. Sen de hiç kafana takma bunları canım, daha erken de geç.

Son düzenleme:
yaşadığım yerle ilgisi yok tatlım insanların düşünceleri böyle ama artık bu önyargıyı kırmak lazım değil mi? keşke insanla sizlerin düşündüğü gibi düşünse ya da herkes özgür olsa....

Aaaah arkadaslar...buraya ben de aynı konudan baslık actım.27 yasındayım,oğretmenım.ama bende de hala ıstek yok.hanı ıstemezsın tamam dersın kafaya takmazsın.ama ben evlenmek ıstemedıgım halde mutlu da olmak ıstıyorum.cok buyu bır tezat bu ama durumum boyle.erkekler cocuk gıbı,ıtıcı,cekılmez gelıyo.ama arkadasları da ozenıyorum.hocaya da gıttım,psıkologa da ama yok...lutfen aynı durumda olanlar cvp yazsın,rıca ederım ogut verıcı cevaplar yazmayın..!

Aaaah arkadaslar...buraya ben de aynı konudan baslık actım.27 yasındayım,oğretmenım.ama bende de hala ıstek yok.hanı ıstemezsın tamam dersın kafaya takmazsın.ama ben evlenmek ıstemedıgım halde mutlu da olmak ıstıyorum.cok buyu bır tezat bu ama durumum boyle.erkekler cocuk gıbı,ıtıcı,cekılmez gelıyo.ama arkadasları da ozenıyorum.hocaya da gıttım,psıkologa da ama yok...lutfen aynı durumda olanlar cvp yazsın,rıca ederım ogut verıcı cevaplar yazmayın..!

sanada mı insanlar baskı yapıyor yoksa sen istiyosun da karşına iyi kişiler mi çıkmıyor?

daha neler duyucaz ya şaka gibi.. benim annem bile kendisi şuan 50 yaşında, o devirde 23 yaşında evlenmiş. hele ki artık günümüzde ekonomik özgürlüğünü kazanmanadan nereye evleniyorsun. bu da 25 yaşı buluyor. düzgün bir maaşla işe başlaman. ayrıca 22 yaşındaki bir kızla evlenen erkek de en fazla kaç yaşındadır ki. sonra 35 40 yaşından sonra daha genç olan bayanlara bakmaya başlıcak gözü açılacak gelsin aldatmalar boşanmalar. durum böyle maalesef. hala genç kızlara aileler baskı yapıyor. ben 27 yaşındayım ve annem falan evlenmemi ima ettiklerini kızıyorum yeter böyle yapmayın yanlış kararlar vermeme neden olmayın diyorum. insan kendini ne zaman hazır hissederse o zaman evlenmeli. yaşım geldi diye değil. sevgili flört değil bu evlilik ciddi bir iş.

sanada mı insanlar baskı yapıyor yoksa sen istiyosun da karşına iyi kişiler mi çıkmıyor?

Merak ettim sen ne yapıyorsun evde oturup koca mı bekliyorsun yoksa okuyor musun veya çalışıyor musun? Hayatta hedeflerin var mı? Hedeflerin olursa ew-konomik özgürlüğün olursa çevrendeki insanlara daha rahat laf anlatırsın.

Merak ettim sen ne yapıyorsun evde oturup koca mı bekliyorsun yoksa okuyor musun veya çalışıyor musun? Hayatta hedeflerin var mı? Hedeflerin olursa ew-konomik özgürlüğün olursa çevrendeki insanlara daha rahat laf anlatırsın.

bende seni merak ettim kardeş sen napıyorsun.karıyer yaparken ve çalışırken şöyle sırtı pek bir kocamı arıyorsun.

böyle yazmam hoşuna gitmedi eminim.. alıntı yaptığınız arkadaş başka bi arkadaşı rencide edip hata etmiş sizde aynı hatayı yaparak

onu rencide etmişsiniz. bakın sizde aynı duruma düştünüz hoş bi şeymi ? kendiniz için istemediğiniz bir şeyi başkası için istemeyin..

bende seni merak ettim kardeş sen napıyorsun.karıyer yaparken ve çalışırken şöyle sırtı pek bir kocamı arıyorsun.

böyle yazmam hoşuna gitmedi eminim.. alıntı yaptığınız arkadaş başka bi arkadaşı rencide edip hata etmiş sizde aynı hatayı yaparak

onu rencide etmişsiniz. bakın sizde aynı duruma düştünüz hoş bi şeymi ? kendiniz için istemediğiniz bir şeyi başkası için istemeyin..

Canım anlamadım beren kimi rencide etmiş onu bilmiyorum. Benim amacım da kimseyi üzmek değil. Sadece çalış veya oku böylece insanlar bu kadar ısrarcı olmazlar dedim.

açıköğretimde okuyorum ayrıca evde oturanlara hakaret etme hakkını kim size veriyor? sadece evde oturanlar mı evleniyor çalışanlar ya da bir yerlere gelenler evlenmiyor mu şu koca beklemek sözüne de sinir oluyorum
ya kadınlar asıl birbirlerrini eziyorlar kocayı yukarılara çıkarıyoruz sanki onsuz yaşanamazmış gibi sonra da neden bu hale geldik diyoruz insan okuyacaksa da çalışacaksa da bunu kendisi için yapmalı rütbeli koca bulmak için değil...

açıköğretimde okuyorum ayrıca evde oturanlara hakaret etme hakkını kim size veriyor? sadece evde oturanlar mı evleniyor çalışanlar ya da bir yerlere gelenler evlenmiyor mu şu koca beklemek sözüne de sinir oluyorum
ya kadınlar asıl birbirlerrini eziyorlar kocayı yukarılara çıkarıyoruz sanki onsuz yaşanamazmış gibi sonra da neden bu hale geldik diyoruz insan okuyacaksa da çalışacaksa da bunu kendisi için yapmalı rütbeli koca bulmak için değil...

Cümlelerimde hakaret içeren tek kelime gösterebilirsen göster bakalım. Hakaret duymamışsın sen galiba hayatında nasıl birşey olduğunu bilmediğine göre. Ayrıca ben insanlar rütbeli koca mı bulsun dedim o da ne demekse askerleri falan kastettin sanırım çünkü sadece askerlerin rütbesi var. Veya rütbe kelimesinin anlamını da bilmiyor olabilirsin hakaretin anlamını bilmediğin gibi. :19:

23 yaşında evlenmek için toplum baskısı olması gerek herhalde. Yoksa pek de evlenilecek bir yaş değil bu devirde. :) Ben 32 yim, bir kaç sene içinde evlenirim herhalde. Panik yapmayın arkadaşlar, benim bir çok arkadaşım var evli, deli gibi istenecek bir tarafı yok. Özellikle de kendinizi, yakın arkadaşlarınız evlenirken sakının, en çok o zamanlar insan evleneyim ben de diyerek yanlış bir adım atabilir. En önemlisi panik yapmayın, hayatınızın hatası olmasın. Elalemin lafını boşverin, mantığınıza ve kendinize güvenin! Sevgiler.

karşına biri çıkana kadar hareket etme çocuk oyuncagı degıl karsındakı kısının senı dınlemesı arkadas olması lazım yoksa evlılık yurumez
evlılık mantık evlılık dostluk evlılık arkadaslık bırlık olması lazım

ortak noktamız o kadar çok ki ben de yaşadım aynısını benimki aile değil çevre baskısı idi.
22 yaşındayım bende yaşadığımız yer itibari ile bir kısıma göre evde kalmıştım. saçmalık sadece
rahat ol takmamaya çalış ailenin haklı olduğu bir nokta var ben nişanlı olmama rağmen gerçekten eş bambaşka farklı bir yerin oluyor. ben de inanmazdım bende hazır değilim derdim. şimdi bakınca birazda çevremin baskısı ile böğle düşünüyormuşum. inan bana birkaç gün önce hazır değilim derken nişanlandım..
herşey nasip kısmet. rahat ol onlarla sen de dalga geç bir süre sonra vazgeçerler inşallah..

Daha 22 yaşındasın ve evlilik tamamen nasip işidir..

Asla evlenmem diyen biri olmama rağmen şu an evli olmam bunun en büyük kanıtı, benim için..

Sende bir gün biri ile karşılaşırsın tüm fikirlerin değişir :3:

Ayrıca çevreye bakma, evlensen de çocuk isterler, çocuk yapsan ikincisi ne zaman derler.. İpleme onları :27: yoksa kendi istediğin gibi değil çevrenin istediği gibi bi hayatı yaşarsın..

Rahatsız oluyosan kimseyi konuşturma bu konuda.. Tavrını koy,bi daha söyleyemesinler.. Özellikle akrabaların onlara ne oluyomuş cnm.. Ben istediğim zaman evlenirim de 22 yaş evde kalma yaşı değil de :34:

bu işlert nasip işi herkes mutlu olacağı birini bulunca evlenmek ister. ama bu süre ne kadar erken olursa iyidir. çünkü zaman geçtikçe,yaş 30a yaklaştıkça insan daha seçici oluyor. evlenmek de biraz zorlaşıyor. bence ideal evlenme yaşı 25,26 falandır. ama en öenmlisi nasiptir.

insanlar ne derlerse desinler.
bende itiraf ediyorum ki "yasim hayli ilerlemis" olmasina ragmen, evlenmeye hala sicak bakamiyorum. Insanlardan belki " o evde kaldi" diye yorumlayan da vardir belki veya yoktur bilmiyorum. ne derlerse desinler.
ben biliyorum ya dogrusunu o bana yeter.
belki zamaninda bana yasatilan hayal kirikligindandir olumsuz bakisim.

Istemiyorum. su zorlu hayatta yanimda yoldas olacak gercek bir hayat arkadasi gibi görecegim bir es adayi cikana denk... Iste bunun adi nasip olsa gerek,
nasip olunca gönül de kabul edermis, derler.
Hayirlisi olsun, nasipde varsa olur yoksa da olmaz,
bahtimiz hayirli ve acik olsun insallah

insanlar ne derlerse desinler.
bende itiraf ediyorum ki "yasim hayli ilerlemis" olmasina ragmen, evlenmeye hala sicak bakamiyorum. Insanlardan belki " o evde kaldi" diye yorumlayan da vardir belki veya yoktur bilmiyorum. ne derlerse desinler.
ben biliyorum ya dogrusunu o bana yeter.
belki zamaninda bana yasatilan hayal kirikligindandir olumsuz bakisim.

Istemiyorum. su zorlu hayatta yanimda yoldas olacak gercek bir hayat arkadasi gibi görecegim bir es adayi cikana denk... Iste bunun adi nasip olsa gerek,
nasip olunca gönül de kabul edermis, derler.
Hayirlisi olsun, nasipde varsa olur yoksa da olmaz,
bahtimiz hayirli ve acik olsun insallah

2012 konusunu hortlatarak harika bir seçim yapmışsınız.
Tebrikler.

sakin sagin dolun lafini duyma yarin bigun anlasamayarak sevmedigin bi evlilik yaptiginda onlar uzaktn bakar.turk milleti olarak boyleyiz hemen kocaya git kurtul

Back
X