Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet, evli olduğun için ailen nereyi gezip tozduğuna karışmıyorEvlenince rahatlık belgesi mi veriyorlar anlamadım.
Evete çalışıyorum ama aynı evde yaşıyorum ailem ile. Ayrı eve çıkmamı istemiyorlar, nasıl izin almayayım?25 yaşında bir işiniz var diye düşünüyorum? geliriniz var ise ailenize sadece haber verin , izin almak zorunda değilsiniz.
ha yoksa eğer evlenmeden önce bi kendi ayaklarınız üzerinde durun.
kendi bütçeniz var bu hafta sonu arkadaşlarla tatile gidiyorum diyeceksiniz anlamadım ki ne var bunda?Evete çalışıyorum ama aynı evde yaşıyorum ailem ile. Ayrı eve çıkmamı istemiyorlar, nasıl izin almayayım?
Cidden ailenin yanında yaşarken kontrolcü bi ailen varsa özellikle evden çıktığın girdiğin saate kadar karışılıyor. Misal 27 yaşındayken (nişanlıydım o sıra) haftada 1 görüşüyorduk eşimle ve akşam 7 de evde olmam lazımdı.Evlenince rahatlık belgesi mi veriyorlar anlamadım.
Herkesin ailesi kendisinin ki gibi değil Türkiye'de yaşıyoruz. İstediğin kadar ekonomik özgürlüğün olsun, toplumsal baskı denen bir gerçek var. Ona rağmen ailemi çok karşıma aldığım yonttuğum durumlar oldu. Yurtdışına çıktım eğitim aldım. Ama evlenmediğinde de bir yere kadar özgr oluyorsun bu ülkedeCidden ailenin yanında yaşarken kontrolcü bi ailen varsa özellikle evden çıktığın girdiğin saate kadar karışılıyor. Misal 27 yaşındayken (nişanlıydım o sıra) haftada 1 görüşüyorduk eşimle ve akşam 7 de evde olmam lazımdı.
Ailem bütün arkadaşlarımı ve ailelerini tanıyorkendi bütçeniz var bu hafta sonu arkadaşlarla tatile gidiyorum diyeceksiniz anlamadım ki ne var bunda?
Evlenince eşinizin daha çok karışmayacağını kim garanti veriyor?Evet, evli olduğun için ailen nereyi gezip tozduğuna karışmıyor
Bence de. Ama aslında biraz içim burkuldu bunu okuyunca. İstediği gibi yaşamak için evliliği kaçış gibi görüyor. Bence her insan istediği gibi yaşayabilmelidir. Belki dışlanacak belki ailesi başta kötü davranacak ama mesele insanın kendisi gibi yaşamak istemesiyse herşeye değer.Evlilik için sebep bu olmamalı diye düşünüyorum.
Ailem ve çevreme ters biriyim... Kendim için yaşıyorum herşeye değer... Sorun şu ki bu toplum dışında veya uzakta yaşayabilseydim daha da değer olacaktı... Belki bunu başarırım.... Aile içinde dahi mesafe koruyarak çözüm buldum... Şimdilik en iyi yol bu sanırım....Bence de. Ama aslında biraz içim burkuldu bunu okuyunca. İstediği gibi yaşamak için evliliği kaçış gibi görüyor. Bence her insan istediği gibi yaşayabilmelidir. Belki dışlanacak belki ailesi başta kötü davranacak ama mesele insanın kendisi gibi yaşamak istemesiyse herşeye değer.
anlamıyorum gerçekten 25 yaşında çalışan bir bayan olarak neden sevgiliniz yada arkadaşlarınızla tatile gidemiyorsunuz ve ailenizden izin alıp yalan söyleme gereği duyuyorsunuz?Ailem bütün arkadaşlarımı ve ailelerini tanıyorYalan söylediğim açık bir şekilde yakalanabilir.
İstediğin gibi yaşayabiliyorsan ne mutlu sana) Bir kez geliyoruz bu dünyaya. Özgürlüğümüz dış etkenlere bağlı olmamalı. Dış etken yıkılırsa özgürlük de yıkılır. Ama mücadelemiz,emeğimiz oldukça bağımsızlığımız da yaşamaya devam ederAilem ve çevreme ters biriyim... Kendim için yaşıyorum herşeye değer... Sorun şu ki bu toplum dışında veya uzakta yaşayabilseydim daha da değer olacaktı... Belki bunu başarırım.... Aile içinde dahi mesafe koruyarak çözüm buldum... Şimdilik en iyi yol bu sanırım....
İnsanın sevdiği kişi ile birlikte rahatça vakit geçirmek istemesi evlenmek için gayet yeterli bir sebep benceEvlilik için sebep bu olmamalı diye düşünüyorum.
çevremdeki arkadaşlarımın çoğu erkek ve bir kere bile bunun için laf edip, görüşme demedi. Bu durumun evlendikten sonra değişeceğini zannetmiyorumEvlenince eşinizin daha çok karışmayacağını kim garanti veriyor?
Çocuklukla alakası yok bu durumun, aile yapınız ile alakası var. Ailem evlenene kadar onlara karşı sorumlu olduğumu düşünüyor. Kafama göre çıkıp bir yere gidemiyorum. Siz katı aile görmemişsiniz çevrenizde. Herkesi kendi aileniz gibi sanmayın. Kızını yanyana bir erkekle gördü diye bunu namus meselesi haline getiren aileler var...anlamıyorum gerçekten 25 yaşında çalışan bir bayan olarak neden sevgiliniz yada arkadaşlarınızla tatile gidemiyorsunuz ve ailenizden izin alıp yalan söyleme gereği duyuyorsunuz?
neyse onu söyleyin, çocuk musunuz?