Evlenmek istemiyorum diye tutturuyordum bak noldu

Bence de. Ama aslında biraz içim burkuldu bunu okuyunca. İstediği gibi yaşamak için evliliği kaçış gibi görüyor. Bence her insan istediği gibi yaşayabilmelidir. Belki dışlanacak belki ailesi başta kötü davranacak ama mesele insanın kendisi gibi yaşamak istemesiyse herşeye değer.
Aslında konu yanlış anlaşılmış. Ben yaşamak istediğim her şeyi yaşadım zaten; yurtdışında okudum, 20'e yakın ülke gezdim, eğitimimi bitirdim, çalışıyorum, yeri geldi erkek arkadaşımla tatile de gittim fakat tek istediğim sevdiğim kişi ile daha çok rahat beraber vakit geçirebilmek için evliliği istiyor olmam.. Bu da gayet normal bir istek. Evet ailemin çok rahat olmuyor olması benim evlenme isteğimi artıran bir etken. Belki ailem daha modern olsa, evlilik şuan değil 1-2 sene sonra isteyeceğim bir şey olurdu

Çocuklukla alakası yok bu durumun, aile yapınız ile alakası var. Ailem evlenene kadar onlara karşı sorumlu olduğumu düşünüyor. Kafama göre çıkıp bir yere gidemiyorum. Siz katı aile görmemişsiniz çevrenizde. Herkesi kendi aileniz gibi sanmayın. Kızını yanyana bir erkekle gördü diye bunu namus meselesi haline getiren aileler var...
Bunun doğruluğunu savunuyorsanız siz daha çok evlenirsiniz belki çözüm olur diye

Aslında konu yanlış anlaşılmış. Ben yaşamak istediğim her şeyi yaşadım zaten; yurtdışında okudum, 20'e yakın ülke gezdim, eğitimimi bitirdim, çalışıyorum, yeri geldi erkek arkadaşımla tatile de gittim fakat tek istediğim sevdiğim kişi ile daha çok rahat beraber vakit geçirebilmek için evliliği istiyor olmam.. Bu da gayet normal bir istek. Evet ailemin çok rahat olmuyor olması benim evlenme isteğimi artıran bir etken. Belki ailem daha modern olsa, evlilik şuan değil 1-2 sene sonra isteyeceğim bir şey olurdu
Ben de onu diyorum. Bence aile evlatlarına kendi olma serbestisini tanımalı. Evlenme tarihimizi biz belirleriz,çocuk doğurup doğurmayacağımıza,nerde nasıl çalışmak isteyeceğimize,ne giyineceğimize kendimiz tamamen karar verebilsek ne güzel olur.
Bana göre evlenmek için daha iyi bir nedenin olmalı. Bunu ayrıca şanslı beyefendiyle konuştun mu?

Ben de onu diyorum. Bence aile evlatlarına kendi olma serbestisini tanımalı. Evlenme tarihimizi biz belirleriz,çocuk doğurup doğurmayacağımıza,nerde nasıl çalışmak isteyeceğimize,ne giyineceğimize kendimiz tamamen karar verebilsek ne güzel olur.
Bana göre evlenmek için daha iyi bir nedenin olmalı. Bunu ayrıca şanslı beyefendiyle konuştun mu?
Bu şekilde net olarak konuşmadım fakat ilk mesajımda da yazdığım gibi sadece tatile gidelim konusu açılınca dedim rahat edemiyoruz evlensek mi acaba. O da daha erken şeklinde cevap verdi. Ciddi şekilde oturup konuşmadım sadece şakayla karışık ağzını aradım. Şuan erken olduğunu düşünüyor kısaca

çoğu kadın evden bunaldım artık rahat gezim dolaşim mantığıyla evleniyor
ailelerin bunda hatası var elbet ama bu düşünceyle bu yola girmek de hiç doğru değil..

idare edin.. zor olan bazen daha tatlı gelir.. yaşınız küçük demiyorum bende 25 yaşımda evlendim..
ama ben 24 yaşımda zaten iş için şehir değiştirmiştim karışan eden yoktu yani.. şimdi ki aklım olsa sevgililik süremi uzatırdım 2-3 sene kadar..

benimde işe başlayana dek ailem gece çıkmama tepkiliydi. ki annem babam üni mezunu insanlar. ama işte 70li 80li yıllarda anarşi döneminde çok şey görmüşler. korkuyorlardı.
ama ben sakince anlatınca kabullendiler.
bizim evin tek kuralı var uzun zamandır o da nerede olduğunu haber vermek. ki allah korusun kötü birşey olursa nerede birbirimizi bulacağımızı bilelim.

Bu şekilde net olarak konuşmadım fakat ilk mesajımda da yazdığım gibi sadece tatile gidelim konusu açılınca dedim rahat edemiyoruz evlensek mi acaba. O da daha erken şeklinde cevap verdi. Ciddi şekilde oturup konuşmadım sadece şakayla karışık ağzını aradım. Şuan erken olduğunu düşünüyor kısaca
Hazır hissetmiyorsa yapacak birşey yok. Mesleğin varsa yaşın reşitse istiyorsan git. Hayatını bir kere yaşıyorsun içinde kalmaz mı?

Back
X