Evlenmek isteyen genç kızlarımıza tavsiyeler...

Adam ev geçindirecek kapasitede mi? Sorumluluk sahibi mi ona bakın. Mesela maaşının on katı kredi kartı borcu olan bir adam muhtemelen sorumsuzdur ve o yüzden o kadar borcu vardır...

Küçük yaşta evlenmeyin.Eğitiminiz bitmiş,hayatı tanımış,maddi bağımsızlık kazanmış olun.
Aileler denk,en azından uyumlu olsun.O da olmuyorsa hoşgörülü olduklarından emin olun.
Damat adayının düzgün,tutarlı ve mümkünse babasına-kardeşine bağımlı olmayan bir işi olsun.Ortak iş,maddi bağımlılık ve aile işlerine karışmalarına sebep oluyor.
Evleneceğiniz kişiyi mutlaka kendi arkadaş ve aile ortamında görün.Yakın çevresinde nasıl davranıyor,ona nasıl davranılıyor gözlemleyin.
Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.Evlenirken fazla borca girmeyin.Evlendikten sonra maddi sıkıntılar başlıca tatsızlık sebeplerinden.
Maddi durum elvermiyorsa acele etmeyin,düzelene kadar bekleyin.Bir süre aynı evde yaşama tuzağına düşmeyin.O bir süre bir hayat olabilir.
Geleceği konuşmaktan çekinmeyin,kafanıza takılan herşeyi,özellikle çocuk konusunu netleştirin.

Ev işi paylaşımını iyice konuşsunlar bu konudaki fikirler belli olsun, cimriliğini ve kıskançlığını iyice anlasınlar.
Bir de hiç kavga etmemeyi iyi bir şey sanmasınlar. Bir kere tartışmış olsunlar. Adamın tartışmadaki halini tavrını öfke kontrolünü de bilsinler.
Aynı evde yaşamaya evet demesinler. Kısa süreli bile olsa kabul etmesinler.

Ama bunda taktiklik bir durum yok ki, senin kişiliğin böyle enisteninki de öyle, demem o ki sen o adamı sevdin maço ağır abi, bence sevgini belli etmeye devam et, bunda hiçbir sıkıntı yok

Iyilieri için ayrıl diyoruz sonra da yuva yıkan KK oluyoruz

Ama bunda taktiklik bir durum yok ki, senin kişiliğin böyle enisteninki de öyle, demem o ki sen o adamı sevdin maço ağır abi, bence sevgini belli etmeye devam et, bunda hiçbir sıkıntı yok

diyosun :) hani kaçan kovalanır taktiği şey etmiştim...hiç de beceremem :)

diyosun :) hani kaçan kovalanır taktiği şey etmiştim...hiç de beceremem :)

O başka birşey ki onunda b.kunu çıkarmamak lazım, eşimi ben tavlamıştım mesela, kaçmadım ama bu hiçbi zaman gitmicem demek değildi hala da değil, eşim de bunu biliyo, bildiği için sevdiğimi de söylüyorum mıncıklıyorum da her türlü..hakettiği sürece

BirbiriniZe yaşam alanı bırakın, her poşete burnunuzu sokmayın, birbirinizi bunaltmayın. Hayatı paylaşma kararı alıyorsunuz, gasp etme kararı değil. Arada yalnız-serbest bırakın adamları/onlar da sizi bıraksın.

Bundan eminseniz sevgisini gösteriyordur. Belki sizin istediğiniz şekilde göstermiyordur ama gösteriyordur. Yoksa nasıl gram şüphe olmaz. Sevgiyi de illa benim istediğim şekilde göstereceksin denilmez ki...

ya sessizdir bakışıyla anlarıma ama istiyorum ki benim gibi sevsin..yani benim kadar sevemez :) ben baya dizine yatmalar gece yatagına meyve şölenleri yapmalar :) ne şımartıyorum sorma.mesela tartısalım hemen suratı düşer.ısyerınde herkese posta koyar.hayat enerjim gidiyor evden suratsız cıkınca der..ama bu yanı bu kadar...senı cok sevıyorum ponçik derim mesela :) bende küçüğüm der..eee ben de hep bende...ulan bi gun de sen durduk yere de..yok ! ama sevgısınden cıdden suphem yok.tek ıstegım ıcındekılerı dışa vursun...o yuzden taktık ıstedım :)

dıyeceksınız kı terepist de gıdin :) dedım kahkaha attı ...bende cok sınır oldum..cok sevıyorum yetmıyor mu dıyor ..yetmıyor :)

Sizi okuyunca aynısını yaptığımı farkettim. ben de derim hep bir kere de sen durduk yerde seni seviyorum de :)

Benim tavsiyelerim şöyle;

- ASLA AMA ASLA GENÇ YAŞTA EVLENMEYİN. Açık ve NET.
Kesinlikle eğitim, meslek şart. Her şeyden önemlisi, çocuk öyle doğdu büyür diye oraya salınabilecek bir varlık değil. Psikolojik olarak iyi ve yetkin kişiler sağlıklı bireyler yetiştirebilir. Çocuk gelin olmayın, ve mümkünse kocaya kaçmayın. Kendi kendinize lades olursunuz.

- Evlenmek için evlenmeyin. Boşverin yaş geçsin, akranlar beşik sallasın. Doğru adam çıkmadan evlenirseniz o kafanızı her gece taşlara vurursunuz.

- Para ve ailenin namı şöhreti için evlenmemenizi tavsiye ederim. Bunlar kazanılabilen, bir anda gidebilen şeyler. Yani değişken. Ama karakter, seven bir kalp, ahlak kalıcı.

- Damat adayını iyi gözlemleyin. Kadınlara nasıl davranıyor, hödük mü, yalan konuşuyor mu, güvenilir mi, ilerde baba olabilecek olgunluk ve sorumluluğa sahip mi, ona sırrınızı ve evladınızı emanet edebilir misiniz iyice analiz edin.

- Ten uyumu var mı, cinsel çekim var mı, beklentiler özel hayatta ortak mı ve karşılanabilir mi anlamaya çalışın ve konuşun.

- Mümkünse çok zıt karakterlerde olmamayı tercih edin. Yoksa yıpratıcı bir süreç sizi yorar.

- Aileleri her soruna karıştırmayın, cılkı çıkar ama ailenin gözlemleri önemli. Bizim göremediklerimizi görürler çoğu zaman.

VE ASLA, ASLA AMA ASLA AİLENİZİ KARŞINIZA ALMAYIN.

Mutluluklar.

Öncelikle kendi evliliğimden yola çıkarak önerilerde bulunmak istiyorum.

Eşiniz vicdan sahibi, merhametli olmalı.
Ailesine ve size ait olan herşeye (ailenize, işinize, arkadaşlarınıza...) saygılı, hoşgörülü olmalı.
İnançlı ve dürüst olmalı. Gerçekten kalben inanan bir erkek, karısını üzmüyor, İnanın bana.
Mesleğiniz olmalı, eşinizin mesleği olmalı...

En önemlisi ise kafaların uyuşması, birlikte yapılan herşeyden keyif almak, ten uyumu vs... gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…