• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek isteyip evlenemiyoruz

Hayal perest olan benim o tam tersi o farkinra bunlarin ama ben kalbime daha cok guveniyorum mantigimdan eger biz bi adim atarsak hersey kendiliginden gelir gibi hissediyorum ve inaniyorum buna
bak canım 25 de evlendim evlilik tam bana göre diyorsum esiminde işi vardı iyidi yani. ama evlenince okadar kolay degil iki üç yıl beklesm olurmus dedim.
senin o askla baktıgın adam evlenince 24 saat herhalini görecegin insan olacak tamma seveceksin ama iki insan aynı ev içinde farklı oluyor birazdaha olgunluk artınca sorunlar daha iyi çözülüyor

daha işi yok zaten.askerlikte sart

Haklisiniz hemde

Cok haklisiniz
Ev almak önemli değil. Bizim de evimiz yok. Gelirimiz iyi ama kredi çekip borca girmek istemiyoruz. Yavaş yavaş birikiyor. Ama biz yiyoruz paramızı daha çok. Sürekli sinemaya gidiyoruz mesela çok severiz. İstediğimiz zaman tatile gideriz. Mesela eğitimim için ben üç aylığına yurtışına gideceğim biz karşılayacağız, o da arada bir haftalığına yanıma gelecek. İstediğimizi alır giyer yeriz. Hala sevgili gibiyiz. Hiç farkımız yok. Ama neden böyle?
Çünkü ikimiz de olgunlaştık. İkimiz de gençliğimi yaşayamadım düşüncesiyle evden kaçıp sürekli arkadaşlarla takılmak istemiyoruz, birbirimizle takılmak istiyoruz. Olgunlaştığımız için ev işlerini dert etmiyoruz, birine yaptırıyoruz, kalanı paylaşıyoruz. Olgunlaştığımız için ikimiz de ailelerimize bağımlı değiliz. Annesinden kopamamış bir erkek çocuğuyla uğraşmıyorum. Benim kayınvalidem bana laf da soksa kızarım ama geçer gider. Çünkü eşim onu dinlemez beni savunur ve ikimiz de çok takmayız, yaşlı işte boş ver der geçeriz. Ama üniversitedeyken mesela eşim annesini çok özlerdi, birileri annesine bir laf desin ne kavgalar çıkarırdı ailesinin diğer üyeleriyle.
Para sorunu inan ki insanların karakterini kökünden değiştiriyor. Erkeği kendi harçlığı olmaya yetecek parası ve bir düzeni yokken ev geçindirme sorumluluğu omuzlarına çok ağır geliyor. Ondan sonra ondan asla beklemeyeceğin şeylerle karşılaşabilirsin.
Gidin bir otelde uyuyun birlikte arada. Ama sırf böyle romantik düşüncelerle evlenmeyin.
Ben eşime bu kadar aşık olup ona kavuşmak istemeseydim hiç evlenmezdim. Tek başıma gayet mutlu olurdum ki o da aynı şeyi söylüyor.
Evlilik sevdiğin için katlanacağın bir şey, öyle çok hayaller alemi değil.

Ev almak önemli değil. Bizim de evimiz yok. Gelirimiz iyi ama kredi çekip borca girmek istemiyoruz. Yavaş yavaş birikiyor. Ama biz yiyoruz paramızı daha çok. Sürekli sinemaya gidiyoruz mesela çok severiz. İstediğimiz zaman tatile gideriz. Mesela eğitimim için ben üç aylığına yurtışına gideceğim biz karşılayacağız, o da arada bir haftalığına yanıma gelecek. İstediğimizi alır giyer yeriz. Hala sevgili gibiyiz. Hiç farkımız yok. Ama neden böyle?
Çünkü ikimiz de olgunlaştık. İkimiz de gençliğimi yaşayamadım düşüncesiyle evden kaçıp sürekli arkadaşlarla takılmak istemiyoruz, birbirimizle takılmak istiyoruz. Olgunlaştığımız için ev işlerini dert etmiyoruz, birine yaptırıyoruz, kalanı paylaşıyoruz. Olgunlaştığımız için ikimiz de ailelerimize bağımlı değiliz. Annesinden kopamamış bir erkek çocuğuyla uğraşmıyorum. Benim kayınvalidem bana laf da soksa kızarım ama geçer gider. Çünkü eşim onu dinlemez beni savunur ve ikimiz de çok takmayız, yaşlı işte boş ver der geçeriz. Ama üniversitedeyken mesela eşim annesini çok özlerdi, birileri annesine bir laf desin ne kavgalar çıkarırdı ailesinin diğer üyeleriyle.
Para sorunu inan ki insanların karakterini kökünden değiştiriyor. Erkeği kendi harçlığı olmaya yetecek parası ve bir düzeni yokken ev geçindirme sorumluluğu omuzlarına çok ağır geliyor. Ondan sonra ondan asla beklemeyeceğin şeylerle karşılaşabilirsin.
Gidin bir otelde uyuyun birlikte arada. Ama sırf böyle romantik düşüncelerle evlenmeyin.
Ben eşime bu kadar aşık olup ona kavuşmak istemeseydim hiç evlenmezdim. Tek başıma gayet mutlu olurdum ki o da aynı şeyi söylüyor.
Evlilik sevdiğin için katlanacağın bir şey, öyle çok hayaller alemi değil.
Suan erasmus yapmak istiyorum kesinlikle karsi nerdeyse sizde dedinizya kiyafet filan diye ayni sorunlar var bende dusundumki evlenince boyle bi sorunumuz olmicak daha az tartisiriz ve herseyi birlikte yapariz diye dusundum suan aklimda o oldugu icin okuluma bile adepte olamiyorum

Suan erasmus yapmak istiyorum kesinlikle karsi nerdeyse sizde dedinizya kiyafet filan diye ayni sorunlar var bende dusundumki evlenince boyle bi sorunumuz olmicak daha az tartisiriz ve herseyi birlikte yapariz diye dusundum suan aklimda o oldugu icin okuluma bile adepte olamiyorum
Hayır asla öyle olmuyor. Bu sorunların sevgiliyken çözülmesi lazım. Sevgiliyken kavga ediyorsun barışıyorsun. Ama aynı evin içinde olmadığın için o kadar etkilemiyor ve sorunlar daha kolay çözülüyor. Evliyken büyüyor en küçük şey.
Evlenince böyle bir sorun ancak bir taraf diğer tarafa boyun eğerse tamamen sorun olmaz. Bu sen mi olacaksın? Yoksa bu konularda ortayı bulacak kadar olgunlaşana kadar bekleyecek misin?

Kimya okuyorum oda aciktan is sagligi ve guvenligi

Hımm..
Bak canım realist düşünelim olur mu?

Sen okulu bitirdiginde büyük ihtimalle asgari ücretle çalışacaksn. O da eğer iş bulabilirsen. Iş imkanı parlak bir bölüm degil sen de biliyorsun degil mi.

Sevgilin ise.. onun bence daha da zor iş bulması bence. Örgün egitim gören insanlar bile zor iş bulurken açıktan okuyan biri daha zor iş bulur. Biran önce askere gidip bari onu önünden kaldırmalı. Sonra bulabilirse işe girer ana büyük ihtimalle bulamayacak.. işkur'a gidip meslek edindirme kurslarına girecek büyük ihtimalle.. vs vs..

Sen ev hayali kurma bence. Iş bulabilir miyiz diye endiselenmen gerekli.

Bak ben de sevgilimle 10 yıldır birlikteyim ben de cok istiyorum ona sarilarak uyuyaym birlikte mutfak alışverişi yapalm temizligi birlikte yapalm falan filan.. ama sartları oturtmadan yapacağımız evliliği aşkımız kurtarmaz ne yazıkki. Bol problemli evlilik aşkımızı bitirir. Eskidenmiş o aşk masalları. Artık hayat cok daha pahalı ve lüks hayatlar artık iyice gözümüzün içinde, dolayısıyla da insan göz yumamamaya başlıyor artık. Üstelik bir cocuk olduğunda onun hastalığında okulunda gerekli seyleri alamamak gerekli yerlere gönderememek de sinirlerinizi yıpratacak.. sen suan dizilerdeki aşklara özeniyorsun ama onlar sadece senaryo. Gercek hayatta onların bir karşılığı yok malesef.

Sen söyle ona git askere gel öyle nisanlanalim. Eğer gitmeden yapalm diye tutturursa da "sen bana güvenmiyo musun yazıklar olsun sana, senin yoklugunda baskasına mı kosucam ben" diye üste çıkarsın.

Askerden gelince de iş güç telasıyla bi vakit geçer.

Henüz cok cok erken sizin icin evlilik. Hadi oldu da evlendiniz diyelim bu evlilik sizin icin en büyük hata olacaktır, sürtüşmelerle kavgalarla birbirinize olan sevginiz yitip gidecek. Yapmayın bunu

Çocuk 21 yasında kalıcı işi Yok ve ev istiyorsun :KK14: bi ev almak kolaymı sanıyorsun sen.hayat şartların iyi olsun istiyorsan çocugun olgunlaşmasını yıllarca çalışıp para biriktirmesi bekliyceksin.zaten yasın itibariyle yapman gerekende bu

32 yaşıma yeni girmiştim evlendiğimde.Liseden de arkadaşımdı ama sevgilim falan değildi.Uzun yıllar sonra karşılaşınca sevgili olduk ve evlendik.
20 yaşımızda evlenseydik çoktan boşanmıştık,
Çünkü hayata karşı cahildik,evlilik keşke sarılarak uyumak olsa.Keşke bu kadar basit olsa.
Pazardan patates soğan alırken ya da alamazken asıl sorun bu zaten,yüzünü bile görmek istemiyorsun.
Keşke sevgi her şeye yetse.
Evet sevgi her şeyi çözüyor ama sorun yokmuş gibi gösteremiyor maalesef.
O olgunluğa erişince sorunları sevgi ile çözebiliyorsun.Varlığa yokluğa şimdi göğüs gerebiliyoruz ama tecrübe ettiğimiz için.
O yüzden herkes sana erken daha diyor.

Acele etmeyin derim , ayrıca borçsuz bir hayat pek mümkün olmuyor. Maddi durum ne kadar iyi olursa olsun peşin para alınamayacak şeyler var

26 yaşımda evlendim şimdiki aklım olsa 35 yaşımda evlenirdim yerinde olsam önce kendime güzel bir meslek yapardım keza erkek arkadaşında öyle yapsın borçsuz çok güzel bir hayat istiyorsunuz madem bu gibi işler o kadar basit değil toz pembe değil hayat

Cocuk zaten uzun bi sure dusunmuyorumda ne bilim insan sevdigine hep yakin olmak onla uyumak istiyor
Sırf bundan dolayı mı evleneceksiniz yeri geliyor bazen ayrı kalıyorsun eşinden burası Türkiye dizilerdeki gibi bir hayat Yok üzgünüm

sen olumsuz yönlerıne bakarak dogru dusunuyorsun suan meslek edınme yaslarındasınız evlenınce samanlığın seyran olması olayı tamamen fiyasko... ıkı tarafta hazır olacak kafa olarak da durum olarak da..

26 yaşımda evlendim şimdiki aklım olsa 35 yaşımda evlenirdim yerinde olsam önce kendime güzel bir meslek yapardım keza erkek arkadaşında öyle yapsın borçsuz çok güzel bir hayat istiyorsunuz madem bu gibi işler o kadar basit değil toz pembe değil hayat
35 cok ama 30 31 iyi

2 yili gecen iliskim var ikimizde evlenmek istiyoruz yaslarimiz 20 21 ama sevgilimin iyi kalici bi isi yok bende diyorumki askerlige git gel bari seninle nisanlanmadan sozlenmeden gitmem diyor 3 yil sonra evlenmeyi dusunuyoruz ama bu gidisle 3 yilada evlenemeyiz cunku ben kendi evimiz olmadan evlenmek istemiyorum evlenincede borcsuz olmak istiyorum benim ailemin durumu gayet iyi onunki normal sizce ne yapmaliyiz
Canım evlilik zor göründüğü gibi güllük gülistanlık olmuyor. Hayallerle hayatlar çok farklı yaşın küçük demişler haklılar. Seni sorgulamak için söylediklerini de zannetmiyorum. Çünkü bu insanların hepsi evli ve deneyimli Kişiler. Ev geçindirmek hayatla mücadele etmek kolay şeyler değil. Ben 28 evlendim arabamı aldım işimi kurdum istediğim herşeyi 3 aşağı 5 yukarı gözümde koymadım. Evlendikten sonra eşinin eline bakıyorsun bişey almak isterken 2,3 defa düşünmek zorunda kalıyorsun. Ya keşklerin olmasın istiyorsan bekle derim. Ama tabi kendi hayatın umarım mutlu olursun...kızma sana burda yaşın küçük diyen ablalarına cnm.

2 yili gecen iliskim var ikimizde evlenmek istiyoruz yaslarimiz 20 21 ama sevgilimin iyi kalici bi isi yok bende diyorumki askerlige git gel bari seninle nisanlanmadan sozlenmeden gitmem diyor 3 yil sonra evlenmeyi dusunuyoruz ama bu gidisle 3 yilada evlenemeyiz cunku ben kendi evimiz olmadan evlenmek istemiyorum evlenincede borcsuz olmak istiyorum benim ailemin durumu gayet iyi onunki normal sizce ne yapmaliyiz
askere gitmeden nişan söz işlerine girme.

Iş olmadan ,evlenme.

başka bir konuda evlenirsek annesiyle yasayacağız yazmışsınız eminim kv sizi birlikte rahat rahat yatıttırır
arkadaşım hiç mi okumadınız buradaki konuları
gençlerin sevişesi geliyor ama evlenmeden olmaz diye daha hayatın farkına varmadan evlenmeye kalkıyorlar sizin durumunuz tam da bu

Back
X