Evlenmek istiyor fakat hiçbir hazırlığı yok

Ben olsam bana verdiği yüzüğü çıkarır eline veririm.sen belirsiz bir durum için bu yüzüğü benim parmağıma takamassın.Derdim illede evlenelim evlenelim değil sen bu yüzüğü taktın arkasını getirmedin.Getireceğin zaman takarsın halen ilşkimiz devam ederse kusura bakma :34: derim :51:

Annesine kardeşine bakması güzel bişey.fakat onlar yüzünden seni ve geleceğini ihmal etmesi bilmiyorum yaa çok ilginç yanii.:31: ben olsam bu adamla evlilik kararını bayağı bir düşünürdüm ileride de sorun olacak gibi geldi bana

Son düzenleme:
gerçekten evlenmek isteseydi daha kararlı davranırdı
bence sizde evlenelim evlenelim diye diretmeyin.
önce ben bu adamla ilerde mutlu olur muyum
ne gibi sorunlar çıkar gibi sorular sorun kendinize

güzel kardeşim belki haklısın ama bu kızcağızda haklı, ayrıca çocuğun ne annesi ne kardeşi bakıma muhtaç değil çalışıyorlar.. çocuğun ailesini düşündüğü kadar bir anne olarak onunda oğlunu düşünmesi gerekmezmi? yarın öbür gün evladı olur onun rızkından pay istemeye kalkarlarsa zornuna gider insanın, ister istemez tatsızlık olur.. sen ailesine düşkün olması konusunda haklısın tabii baba rolunu o üstlenmiş ama herşeyin bir sınırı var ve olmalı diye düşünüyorum :)

sende haklisin aslinda ama yani arkadasin bahsetti cocukta icraat yok yani ailesiylede alakali degil kendini hazirmi hissetmiyor nedir acaba:26:

hissettiklerimi anlatacak kelimeleri bulamıyorum.
hayatımda biri var 1,5 sene oldu.aslında konuyu çok uzatmayacağım.şimdi bu adam benle evlenmek istiyor.ama tam 1,5 senedir hiç bişi yapmadı.tamam maddi gücü çok fazla yok ama en azından bi adım atamazmıydı.. evde 3 kişi yaşıyorlar annesi kız kardeşi ve kendi.annesi hasta bakıyor ve onun bana dediğine göre günde 150 tl falan alıyor GATA da çalışıyor ve yıllardır o işi yapıyor annesi...kardeşi avukatlık bürosunda çalışıyordu kız söylemişti aldiği aylık 1000 tl falandı.kendı de finans sorumlusu oda alıyo 1400 falan.evde kendilerine ait.ama nasıl oluyorsa hiç paraları yokmuş...bende biliyorum kız kardeşi de anneside eve hiç para vermiyorlar.ben ona dedimki kredi çekelim bende yardım edeyim bi an önce evlenelim dedim kredi çekemiyorum ben banka vermiyo demişti.neyse şimdi kardeşi işten çıktı üniversiteye gidiyor hemde özel okul.yıllık 6 bın tl ödenecekmiş. bana dedıkı kredı cektım..eee neden dedım kardesının okuluna vermıs bende çıldırdım ya bu kız yıllardır çalışıyo neden kendi ödemiyo okul parasını dedıgımde bana dıyokı parası yokmus bende mecbur kredı cektım dedı.şimdi ben kızmakta haksızmıyım bu bır ıkıncısı aılesı bızı biliyor evlencez ya güya kadın diyorki yüzüme bana güvenmeyin benim param yok kendinize göre plan yapın.bu ne demek ya insan böyle dermi.hemde tek oğlu var.
şimdi aradan aylar geçti benimki servis işine girdi krediyle falan ortak araba aldılar servis çekeçekler falan.adama hadi artık bir iki ay içinde evlenelim diyorum o hala du bi önümüze bakalım diyor.tmm haklı iş kurdu falan bende dedimki ozaman seneye evlenelim sende düzenini kurarsın para biriktir dicem ama o malesef mümkün değil dedim.(çünkü ailesine vermekten kendine bişi yapamıyor) bana dediği şey aynen şu napim yani annemi kardeşimi sokağamı atayım yokmu sayayım onlara bakmak zorundayım dedi ne alaka anlamadım sanki ben ona aileni at demişim gibi..artık midem bulanıyor.bu kadar salak olmasına dayanamıyorum.ben bugün gerçekten onunla evlenmelimiyim diye iyice düşünmeye başladım....çünkü o önceliğini seçmiş.benim zoruma giden ne annesi neden kardeşi onu adam yerine koymuyor yemin olsun.sadece abi para ver yada oğlum para ver mantığı var onlarda bende bunu anlamıyorum bunu bile bile hala geleceğini,geleceğimizi erteliyor.en çok bu zoruma gidiyor..evlendiğimizde daha fazlasını yaşamaktan korkuyorum.

annesi yada kız kardeşi tabiki onun için önemli olmalı.ben ona at aileni demedim hiç aslada demem benimde ailem var.ben sadece ona dedimki madem evlencez ve ailende bunu anlasın ve sende bizim için bişiler yap artık dedim benim tek derdim bu ama o herzaman önce ailem diyor.bide ne annesi nede kardeşi para dışında onunla alakaları yok kafalarına göre yaşıyorlar ne ona hesap veren var nede onun hayatına saygı duyan var sadece onu öde bunu öde onu al bunu al yemin olsun başka hiç bişi yok..bende bunu görsün kafasını kullansın istiyorum.yanlışmıyım allah aşkına yaa

kaç.

ciddiyim
hem de arkana bakmadan kaç.

aslında suçun tamamı annesi ve kız kardeşinde.ne kadar bencilce davranıyolar sadece kendilerini düşünüyolar.özellikle annesi birazda oğlunu düşünmeli hemde çalışıyomuş.yaa ben kendimi düşünüyorumyarın birgün bizde evlenicez çocuklarımız olcak kayınvalide olcaz inş . büyük konuşmayım ama ben yemem içmem çocuklarım için herşeyi yaparım yeterki onlar mutlu olsun.anne baba olmak bu yüzden bu kadar zor diyoruz işte.çocuklar anne babayı düşünmez, anne babanın çocuklarını düşündüğü kadar ama sizdede tam tersi canım yaa.çok kızdım gerçekten bencil kendinden başka kimseyi düşünmeyen insanlara laf anlatmak zor.erkek arkadaşında napsın oda iki ara bi derede kalıyodur yazık hakkınızda hayırlısı canım :50:

canım yazdıklarını okuyunca içimde birşey cız etti:( Biz güvenmek istiyoruz karşımızdakine belki yıllardır bize çizilen erkek imajı yüzünden... Bende hep aynı şeyi düşünürüm eğer bir erkek evlenme kararı alıyorsa, arkasında da durmalıdır. Sadece yüzük takıp başı bağlı gözüksün deyip karşısındaki kadını sahiplenme numarası yapamaz. Hem maddi hem manevi ne gerekiyorsa yapmalıdır. Tutup sana kredi çekemem deyip kız kardeşi için çekebiliyorsa seni ailesi olarak görmüyor demektir. Oysa evlilik yeni aile değil mi? Eğer aile,sahiplenme yada baba rollerini bu kadar benimsediyse ailesine ben bu kadını seviyorum deyip rest çekebilme lüksü de vardır. Peki kimse ailesini sokağa atmamalı, sorumluluklarından da vazgeçmemeli buna katılıyorum ama sana olan sorumlulukları ne olacak?

İlişkini tekrar tekrar değerlendirmeni rica ediyorum, evlenip mutsuz olacağına belki burada noktalamak daha hayırlı olacaktır.

Önceliği ailesi olan bir erkek her kadını korkutmalı bence.
Ya göz göre göre kabul edeceksiniz ya da hoşçakal diyeceksiniz.

Bencede arkana bile bakmadan kaç.İleride neler yaşayacağın şimdiden belli.Erkek arkadaşınızla evlenirseniz anne ve ablasıylada evlenmiş olacaksınız.Bunu şimdiden belli ediyor.Şahsen ben okurken bile bunaldım.Belki benim yapımdan kaynaklanıyordur.Ama ben böyle biriyle asla mutlu olamazdım.:50:

evet çok haklısınız.onu seviyorum ama mantıklı davranmam gerektiğinide çok iyi biliyorum.bana geçen gün dediği şey çok manalı geldi.bana dediki kardeşim okulu bitirip ayaklarının üzerinde durana kadar ben onlara destek olmalıyım dedi.bu beni çok düşündürüyor.ki kardeşi bu yapılanların hakkını ödeyecek biri değil.ya ben çok fedakarım.yada aptalım.aynı durumda olsaydım ben abime mutluluk seninde hakkın sen kur düzenini allah korusun zaten ben yada annem düşerse bir gün sen zaten bize elini uzatırsın düşünce hatta düşmeden derdim.ama herkez kendi halinde ama en çok kızdığım ailesinden çok kendisi.asla hayır diyemeyen birisi.ve inanın benim kadar cesur değil.bundan bır ıkı ay önce kavga edip ayrılmıştık ben ayrılalım demiştim.ama 2-3 hafta sonra barıştık tekrar ama ailesi şuan barıştığımızı bile bilmiyor.sadece görüşüyoruz demiş.korktuğu nedir bilmiyorum.benim annem de olayları biliyor ama ben arkasdında durabiliyorum.konuştuk hallettik diyorum ki annem bir çok şeyide bilmiyor inanın.söylemiyorum.ama o aynı kafada değil.buda canımı çok sıktı.artık yoruldum.hemde çok

gerçekten söyledikleriniz benim için çok önemli.vakit ayırıp bana cvp yazdınız.allah razı olsun.çok tşk..

Back
X