Evlenmek konusunda tedirginim

veronika99

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
40
2
1
26
Herkese merhaba. Ben 26 yaşıma girdim sevgilim 31 yaşına girecek. 2.5 senedir ilişkimiz var artık evlilik konuşmaya başladık. Sevgilim evlenmek istiyor ben de çok uzak değilim. Ailemi kurmak aşık olduğum adamla hayatımı birleştirmek istiyorum.

O benim ailemle tanıştı ben de onun ailesiyle. Aileler arası fark var. Ama benim ailem kafasına takıyor biraz. Maddi olarak benim anne baba memur ama miras geliri var. Onun ailesi kendi işini yapıyor. Babası kendi kurmuş. Sevgilim kendi mesleğini yapmıyor babası ile çalışıyor. Ama 2. Dükkanı açma planı var. Kültürel olarak fark yok hatta köyler komşu. Tanıdıklar var ortak.

Ben diyetisyenim atanmaya çalıştım bu sene kpssye çalıştım ama puanım 89. Atanma ihtimali yok. Zaten Artık tekrar hazırlanmak istemiyorum. Şuan yüksek lisans tezimi yazıyorum. Tekrar lisans okuyorum ama uzar da uzar.

İş hayatım geçmişim var. Bir mağazada müdürlük yaptım personel amirliği vs yaptım. Şuan online diyetisyenlik yapıyorum ama kendi işim değil. Çok çok kazancım yok. Kenarda 700 bin tl birikmişim var. Açıkcası mesleğimi yapmayı da düşünmüyorum. Maddi olarak hazır hissetmiyorum. Ama ailem atanmam konusunda ısrarcı. Sevgilim de evlenmek konusunda ısrarcı. İşinin olması çok önemli değil diyor. Dükkan açtığımızda beraber çalışalım istersen de ev hanımı ol doktora yap diyor. Bir yandan aile işi. Kendi aileme bile sınırımı çektim. Onlar parayı verirse hayatımıza karışacaklar. Başka iş bul dediğimde istemiyor. Babası başkasına da güvenemez. Ayrılmak istemiyorum aramız çok iyi. Ama bunları kafama takıyorum.

Ailen hakli, kendi isin, kendi kariyerin olsun. Aile isi yapmak nedir Allah askina, hayatboyu baskasina bagimli olacaksin ne kendi kariyerin, ne kendi varligin olacak, birinin gelini/karisi olarak dukkanda duracaksin oylece. Yaptigin is kendi ailenin de isi olmayacak, baskasinin ailesinin isi olacak alakasiz dis kapinin mandali olacaksin yani. Kendin icin istedigin hayat bu mu? Ailen son derece hakli, 26 ultra genc bir yas, once meslek islerini oturt. Konuyu da anlayamadim bile, diyetisyenim diyorsun, online isim de var diyorsun ama kendi isim degil demissin nasil oluyor, diploman var? Madem istemiyordun neden yuksek lisans yapiyorsun? Nisanlin da ultra vizyonsuz be miyminti ayrica, bir isin, hedefin, kariyerin olmasin mi, isinin olmasi sart degil ne demek? Onun icin sart olmayabilir ama senin icin sart. Aile dukkaninda calisan admain vizyonu bu kadar oluyor ancak. Bence sen akilli bir kizsin, ailen de akilli insanlar sen aileni dinle.

Açık olması için söylüyorum obezite ameliyatı yapan bir doktorun koordinatörüyüm onun diyetisyeniyim yani kendi ofisim vs yok birine bağlıyım. Sevgilim de atanma puanları yüksek 2 senede bir ne yapacaksın hayat akıyor diyor. Bizim bölümde puanlar 95 üstü. Kendi işini açacak aslında. Ailesi kuyumcu. Ben de mağazalarda çok çalıştım. Müdürlük yaptım. Bölüm bitince kendi alanımda çalışmak istedim ama mümkün olmadı. O da istiyorsan doktora yap istiyorsan özelde çalış istemiyorsan evde otur beraber çalışalım diyor

Ya bence işiniz çok güzel. Sevmiyorum istemeden okudum demiyorsanız eğer kendi ofisinizi açsanız ya da biraz instagram işlerine eğilip online çalışsanız?
Ne bileyim mutlaka açık bir alan vardır sizin alanınızda da. Mesela ben bebeğimi ek gıdaya geçirirken danışmanlık alabileceğim ya da eğitimine katılabileceğim iyi bir diyetisyen aradım ama bir türlü içime sinen birini bulamadım.
Alerjik bebeklerde annenin diyetini düzenlemek, bebeğin diyetinin açılması ya da gebelikte beslenme danışmanlığı. Bu arada benim bildiğim bir alan değil sadece ilk aklıma gelen bunlar.
Ben mesela çok uyuz biriyimdir instagramda ehhh diyerek sürekli birilerini takipten çıkarım. Ama en fazla tolere ettiğim kişiler basit, sağlıklı, lezzetli tarifler veren diyetisyenler

Sosyal medya fobim var.mesleğimi seviyorum ama insanlarla uğraşmaktan sıkıldım. Özellikle obezite süreci yıpratıcı benim için. Sadece bir maaşım olsun diye çalışıyorum. Part time çalıştığım mağazada yükseldim maaşım iyiydi. Sonra böyle olmaz o kadar okudum diye 2 senedir alanımda çalışıp kpss çalıştım ama yok olmuyor. Kendi ofisimi açmaya ailem destek olmuyor

Kocamın 10bini yerine kendi kazandığım 1000 lirayı tercih ederim.
Dünyanın hali belli olmaz. İyi yürüyen iş bozulabilir, hazırdaki para bir anda suyunu çekebilir.
Atanmanız çok daha iyi olurdu.
Ne yapacağım olmuyor işte 26 yaşıma geldim 3 sene oldu artık kpss ösym görmek istemiyorum. Ben zaten çalışıyorum ama işten bunaldım. Ailemin tek çocuğu benim. Olmayınca olmuyor. Kocamın da değil kayınpederimin sayılıyor. Onun kendi alanında deneyimi sıfır. Bu yaştan sonra başka iş bulamaz. Madem istemiyordun 2.5 senemi neden çaldın diyecek diye korkuyorum

Ama mesleğiniz insanlarla uğraşmadan yapılacak bir iş de değil ki yanlış anlamayın ben de sizinle benzer durumdayım. İnsanlarla uğraşmamı gerektiren bir işim var ama hiç sevmiyorum. Hatta bıraktım işimi bir süredir yapmıyorum ama böylesi de kolay değil inanın. Her gün hayatta başarabileceğiniz ama yapamadığınız şeyleri düşünüp üzülüyorsunuz vasıfız insanlardan nasihat dinliyorsunuz falan.
Masraflı bir şey mi ofis açmak? Ya da buna destek olmamalarının özel bir sebebi mi var? Yani herkes memur olacak diye bir dünya yok maalesef.

Ben genelde obez insanlarla muhatap oluyorum bir de ameliyat olmuş insanlar. Ve ben artık tahammül edemiyorum. 4. Gün ameliyat olup eve gidip dürüm yiyen var. Sanki benden sihirli değnek bekliyorlar. Evde yattığım yerden Çalışıyorum ben sadece öğün kontrolü yapıyorum. Eskiden 12 14 saat ayakta çalışırdım bu kadar yorulmazdım. Beynim patlıyor Artık. Herkes ofis açtı diyorlar. Memur ol rahat ol garanti olsun diyorlar. Evlenicem demedim ama evde konusu bile açılmıyor

Mağazacılığa gönlün var mı peki veronika?

Obezite cerrahisi değil de, düz diyetisyen olsan o zaman bu işe gönlün olur muydu?

Kafaya takılacak bir şey yok aslında kendi kararını kendin vereceksin. Ne yapmak istemediğini bilmekte önemli.

Mağazacılığa gönlün var mı peki veronika?

Obezite cerrahisi değil de, düz diyetisyen olsan o zaman bu işe gönlün olur muydu?
Onun için ofis açabilecek durumum yok sosyal medyada görünür değilim. Normal hastane spor salonu vs denedim. İş görüşmesi de yapıyorum ama bu işte maaşım 2 asgari. Çoğu asgari bile vermiyor. Bir de ben insanları verdiğim listelerle memnun edemiyorum. Bilimini seviyorum doktora yapmayı düşünüyorum ama ailem istemiyor. Ben işi bırakmak istiyorum. Sevgilim kendi işini açarsa onunla çalışabilirim sanırım. Ama orda da babasının işi. Bir yerde parayı verip benim sahibim olurlar. Sevgilim kendi evinde yaşıyor. Gelirin yüzde 20si onun. Bu sene en azından nişan yapalım diyor. Ben işi öne sürüyorum. Annem sevgilime atanmadan olmaz diyor.

Kafaya takılacak bir şey yok aslında kendi kararını kendin vereceksin. Ne yapmak istemediğini bilmekte önemli.
Evlenmeyi istiyorum ama iş durumum onun ailesi ile çalışıyor olması çok düşündürüyor. Ailemin de gönlü yok. Ben artık daha özgür olmak istiyorum mesela beraber tatile gidiyoruz aileme açık açık söyleyemiyorum.biliyorlar tabii. Evinde kalıyorum arkadaşımdayım yalanı. Yoruldum sanırım

Yani diyete daha motive insanlarla çalışmak istiyorsanız İnstagram/Youtube görünürlülüğünüz olmadan ve belli bir takipçiniz de olmadan o kitleye ulaşmanız zor. Ya da normal sağlık merkezi modu bir yerde danışmanlık yapacaksınız. Bu arada tamamen merakımdan soruyorum gastric bypass olup 4. günde dürüm yiyen sizi gidip doktora şikayet mi ediyor? Ameliyat olanların kilo verme/vermemesi sizin maaşınızı ya da işte performansınızı etkileyen bir şey mi? Eğer değilse sizlik bir şey yok. Çünkü özel sektör öğretmen olsanız veliyi memnun edemezsiniz, beyaz yaka olsanız patronu... Bu böyle maalesef.

Hayır ama arayıp ağlıyor. Ve evet doktor kontrol edeceksin diyor. Bir yerde neden desteksiz kaldı da yedi oluyor

Kaç yıl daha evde dizlerinin dibinde oturup kpss çalışmanı bekliyorlar peki?
Yani annesinin istediği kız çocuğu olmak için çok uğraşmış bir kadın olarak sana şunu söyleyebilirim: Keşke kendi istediğim yolu yürüyüp ben yanlış yaptım deseydim diyorum şimdi.
Bu arada ben eşle çalışmaya karşı değilim ama senin durumunda eş değil kayınpeder var ki her gün açılan konuları okuyoruz. İyi düşün kararını ona göre ver.

Olana kadar dene diyorlar. Katip ol polis ol düz memur ol vs

İmkanı yok kadro bulamam
Valla kaç yıllık obezim (10+ yıl) dürüm yiyecek adamın önünde Dr. Nowzaradan olsa tutamaz. Sırf para veriyorlar diye sizi afedersiniz köleleri olarak görüyorlar. Bence bunu bilerek işinize devam etmeniz daha iyi. Kayınpederin bir günü öbürüne tutmasa para vermeyebilir, karısının dolduruşuna gelse ya da kafası atsa sizi bazı şeylerden mahrum bırakabilir. Para kimdeyse onun borusu öter. Az da kazanıyor olsanız en azından tecrübe de kazanıyorsunuz. Eğer işinize uzun ara verirseniz geri dönmeniz çok daha zor olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…