Evlenmek konusunda tedirginim

Olana kadar dene diyorlar. Katip ol polis ol düz memur ol vs
Ailen çok toksik veronika yani ne desem bilmiyorum Memuriyet bu kadar önemliyse keşke liseden sonra okutmayıp direkt KPSS’ye soksalarmış seni bu kadar emek verip yıpranmazdın en azından.
Umarım senin için en iyisi olur ama sen de kurban psikolojisine girme kesinlikle. Burada kim ne önerse sana bir bahanen var. Doğru olabilir bunlar, haklılık payı yüksek de olabilir bilmiyorum.
Sen ne yapmak istiyorsun hayatta?

Ben olsam evlenirdim çok istiyorsam. Zaten bir mesleginiz var ve calisma gecmişiniz de var 26 yasindasiniz. Evlilik icinde de insan iş degistirebiliyor, issiz donemler gecirebiliyor vsvs.
Yani suan bu sekilde evlendiniz diye hemen sizi dövüp kölesi mi edecekler? Eger oyleyse evlenmeyin zaten atanma vs olsa da evlenmeyin yani boyle aileyle.

Anlamadım neden sevgilinize başka iş istiyorsunuz ki. Pavyon kumarhanede çalışmıyor ekmeğinin peşindeyse ne alaka yani. Zaten istersen oku istersen çalış demesi bayağı artı şimdi erkekler memur olsun da para getirsin istiyor. Memurluk da bu gün moda, 2 3 sene böyle giderse məmurların hali de iyi olmayacak, görünen köy kılavuz istemez.

Hayat... koca hayat... 2,5 yıl mı yoksa koca bi ömür mü feda edersin?

nerden buluyonuz boyle tipleri.bak boyle adamlarin eşleri ev hanimi felan olmali.onlar bhnu istiyor.senin dengin degiller malesef oyle.asagilama degil bu hayatin gercekleri.muhabbetler bile farklidir oyle bi ailede.kafana gore tatile bile gidemezsin oglanin babasi izin vermezse ya da izin verdgi sure kadar gidersin kayinbaba 3 gun derse sadece 3 gununuz var kafaniza gore kacamak yapalim hadi haftasonu diyemezsin zor.birak erkrkmi kalmadi

Kendi işini yapan cogu kimse kafasina göre tatile cikamiyor zaten gideyim 1 ay gelmeyeyim şeklinde eger işinin basinda kendi duruyorsa.
Baskasinin işinde calissa orda da patron ne deerse o.
Ha babasi kuyumcuymuş ve kendi isi diye ekstra baski kuracaksa da konu sahibi kazandigi 3 kuruşla o ailede hakimiyet kuramaz. Çok abartiliyor

Bu devirde hiçbir ama hiçbir kadın garanti işi yokken evlenmemeli. Neler görüyoruz çevrede neler

Yanlış mesaj alıntıladım buna yazacaktım. Bir de anne babanın bu konudaki hisleri ilginç bir şekilde doğru çıkıyor, bir şey söylediklerinde dinlemek lazım

Son düzenleme:
Ekleyeyim, konu sevgilinde bitiyor. Yani sevgilin ana kuzusu, iş bilmez biriyse babasının yanında gününü gün edip tlfnla oynuyorsa evet ailesi karışır. Yok sevgilin işini biliyorsa, hesabını biliyorsa babasının işini büyütür. Burda böyle tanıdıklarım var baba işini büyütüp çok çok iyi paralar kazanıyorlar, ilk söylediğim gibi boş gezenler de var. İster çalış ister ev hanımı ol kısmına gelince benim eşim de böyle demişti, kendisinin eline bakmam için değil, gerçekten canım isterse çalışmamam için. Şuan çalışmak istiyorum ve eşim de çok destek oluyor. En başından beri evde bile otursam kurslara kayıt ettirip programlar öğrenmem için motive etti. Sadece önemli olan sevgilini çok iyi tanıman.

Kimin garanti işi var? Tum kadinlar memur olmak zorunda mi evlenmek icin? Memur olmayan ev almasin evlenmesin yaşamasin mi?
Memur olmak çok zorlasmisken hele. Tamam meslek sahibi olmalıyız ama illa memurluk diye tutturmak yanlış bence. Belki de hiç memur olamayacağız. O zaman hiç evlenmeyelim mi?
Bizim dedikoducu komşu geldi aklıma. Bana görücü geliyor diye gelmiş akıl veriyor. Babasının torpiliyle lise mezunu olduğu halde memur olmuş. Gelmiş bana "Bizim orada memur kızlar ev araba alıp öyle evleniyor" dedi. Yani şok oldum. Bu devirde tek maaşla ben nasil ev araba alayım? Bu mantıkla hiç evlenemeyiz o zaman. Torpille memur oldukları için memur olmayı kolay zanneden bir kesim var maalesef.

Kimin garanti işi var? Tum kadinlar memur olmak zorunda mi evlenmek icin? Memur olmayan ev almasin evlenmesin yaşamasin mi?

Garanti iş = sadece memurluk mu size göre? Ben kolejde ingilizce öğretmenliği yapıyorum benim işim size göre garanti değil mi? İşten çıkarırlarsa başka koleje girerim. Ama konu sahibinin durumu benim gibi değil ki

Memurluk yazmadım ki. Düzgün, garanti iş yazdım. Konu sahibinin kocası istersen hiç çalışmazsın demiş, yarın öbür gün bir şey oldu aldatıldı, kucağında çocukla işsiz nasıl boşanacak? Bu devirde hiçbir kadın sağlam ekonomik özgürlüğü olmadan evlenmemeli, erkekler eski erkek değil. Konu sahibi daha çok genç, önce bu şartları sağlasın sonra evlensin bence, arkadan atlı mı koşuyor? Anne baba ağır psikopat değilse kızlarının asla kötülüğünü istemez

Haklısınız benim lafım söz değildi aslında. Ben genel olarak konuştum. Bazı insanlar tek kurtuluş memur olmakmış gibi görüyorlar ya ona kızıyorum. Ama dediğiniz gibi her kadının düzgün ve garanti işi olmalı. 26 yaş küçük en erken 28 ve sonrası evlenmek lazim.

Konu sahibi memur olamaz zaten. Diyetisyenleri 95'le alıyorlar diyor, 95 alması için bir tane yanlış yapması lazım maximum. O yüzden başka yol aramalı

Bilmem eşim IT yöneticiydi Turkiyedeyken de global bi sirkette calisiyodu suanda da oyle hic siizn gibi garanti işi var gozuyle bakmadik ki 10 sene önce bi defa gayette işsizlik dönemi yaşamiştik.
Herkes ingilizce ogretmeni olsun o zaman ne diyim cok sacma bi bakis acisi. Insanin saglik sorunu olur, cocuk olur, ulke sehir degisikligi olur. Calisamadigi bi dönem olur nebileyim issiz kalabilir.
Ben demiyorum otursun ev hanimi olsun 5 tane cocuk dogurup ileriyi dusunmesin ama sadece bu kadar abartiya gerek yok sanki issiz kaldigi ilk anda eve hapsedilip eziyet gorup sonra cocuklariyla sokaklarda kalacak gibi...
Meslek degistirmek istiyorsa evlilik icinde de yapilabilir diyorum sadece

Siz kendiniz de açabilirsiniz kendi işinizi. 700 bin liranız varmış. Daha fazla birikim yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ailenize hak verdim,okulunu okuduğunuz işi yapmanız uygun olanı. Kuyumcuda çalışın diye okumanıza gerek yokmuş ki. Aşağılamak için söylemedim ama lise mezunu biri yapabilir bu işi. Öte yandan eş adayınızın kendi işi olsa ailesinden bağımsız belki yine bir nebze idare edilir ama ailesi ile kasanız ortak olacak. Burada bir üye vardi o geldi aklıma aile işi yapıyorlardı da kendilerine istedikleri hiçbir şeyi kafalarına göre alamıyorlardı. Hep aile öncelikli,kardeşler falan evlendirildi. Bana kumar gibi geliyor. O riski almak istemezdim açıkçası.

Sonradan çocuk olduğunda hastalık olduğunda vs işten çıkmak başka, 26 yaşındaki gencecik kızın işsiz kalacağını öngörerek evlenmesi başka, eşeğini sağlam kazığa bağla demenin nesi yanlış?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…