• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenmek kötü günlerin başlangıcı mıdır?

Bence evlilik çok başka bişe ama taşıyabilene.. aslaa flört gibi olmuo hiç bişe sorumlulukların artıo fakat bence o insanla(sevdiğinle) hayatı ve her şeyi ne bilin bir evi aynı eşyaları aynı bardağı aynı şeyleri paylaşmak kadar güsel bişe yok.
o senin arkadaşın oluo bi süre sonra
Hiç kimseyle paylaşamadıklarınla onunla paylaşıosun ama sabır şart
Boşanmak okadar kolay kii
Yuva kurmak zor bencee annem hep söler cefa çekmeden sefa sürülmüoo bende inanıorum sadece sabır
Mesela okuorum burda daha 5 aylık evliler boşanmak üzereler felan çok yanlış:olmaz:
bende neler yaşadım ilk başlarda ama sabretmek şart sakın ola sakınn tartışmalarımız oluo die böle şeler düşünmeyin evlilik oturuo emin olun...

eeee Evlilik Kelimesinden herkez Rahatsız ama herkez de evleniyor.
Elbette hergünün mutlu mesut o bar senin bu bar benim geçemez :olmaz:
ama Ben inanıyorum güzel daha çok yanı vardır Doğru adamı seçmek yeterli.​

bence evliliğin güzel olup olmaması tamamen yapılan eş seçimine bağlıdır. rabbim herkese doğru tercih yaptırsın.. ben şükürler olsun doğru tercihi yaptığıma inanıyorum. 1,5 yıldır evliyim ve şu ana kadar hiç keşke evlenmeseydim demedim. hep iyi ki dedim..bunda eşimin rolü çok çok büyük. inşallah bir ömür hep böyle devam eder..

Rabbim kimsenin ağzının tadını bozmasınn.. evde huzur önemlii..

insanlar zaten ancak bir şeyler yakınmayı bilirler ...mutlu olmayı bilmeyen bir sürü insan var günümüzde ..o yüzden herkes bu kadar mutsuz ..çünkü beklentiler çok ..çünkü küçük şeylerden mutlu olmayı bilmiyoruz ...çünkü benciliz ..çünkü herşey istediğimiz gibi güllük gülistanlık gitsin istiyoruz ...o zaman hayatta olmanın anlamı kalmaz ki ..hayat mücadeledir ,yeri geldiğinde acı çekip o acılarla yendiden doğmak ve hayata sarılmaktır ..insanoğlu başına bir felaket gelmedikçe hayatının sevdiklerinin kıymetini anlayamaz ..o evlilikten yakınanların çoğu da işte böyle insanlar ..evlilik de bekarlık gibidir aslında ama insanlar evliliği vangölü canavarı gibi olağanüstü bir şeymiş gibi algılıyorlar ..çok fazla beklenti içine giriyorlar ..beklediklrini alamayınca da şikayet ediyorlar ..bir kere evlilikte hiçbir zaman sorunlar tek taraflı değildir istisnalar hariç ..onlar da kaideyi bozmaz ...evlilikte bir sorun varsa bunu kadına ya da erkeğe yüklemek hata ...mutlaka ki iki tarafta da hata var ki sorun ortaya çıkıyordur ...doğru insanı bulursan evlilik hayattaki en güzel şey ..ama evliliği de doğal bir süreç gibi algılaman gerek ..insanlar annelerine babalarına gösterdikleri özeni eşlerine göstermedikleri için eşlerini bir yabancı gibi görüp öyle davrandıkları için evlilikler yürümüyor zaten ..kadın ya da erkek farketmez birbirleri ile sorun yaşadıklarında birbirleri ile yarışa geçiyor, hangimz üstünüz davasını güdüyor ..halbuki nasıl ki annemize karşı hassas yaklşıp kırmamaya çalışıyorsak eşimize de öyle yaklaşmamız gerek ..herşeyden önce şunu anlamak gerek ki ... o el oğlu ya da elin kızı değil ....bir hayatı bütünleştiriyorsunuz bir çocuk dünyaya getiriyorsunuz ama hala ona yabancı gibi davranıyorsunuz ..reva mı bu ....eşiniz anneniz babanız gibi olmalı..onlara davrandığınız hassasiyetle eşinize yaklaşmalısınız öyle içselleştirmelisinz ki mutlu olasınız ...yoksa tabiki o evlilik iki yabancının yatak odasında bir araya gelmesi gibi birşey olur çıkar ..e o evlilikten de hiç bir tad alınmaz ve yürümez de ....herşeyden önce insan isen ,insana insan gibi yaklaşıyorsan karşındaki de böyle yaklaşıyrsa evlilik baldan yenilmez ....

hayatta herşey zor ama sanki sadece evlilik zormuş gibi insanların yansıtmasına da sinir oluyorum ....hayat herşeye rağmen yaşamaya değerse evlilik de artı ve eksileriyle güzeldir ...artılar ağır basıyorsa devam eder ..eksiler ağır basıyorsa da biter ...olayın özü bu ..

bende iyikide evlenmişim diyen nadir insanlardanmıyım nedir kaydirigubbakcemile3
ama iyiki evlenmişim.....2 seneye yakın evlilik hayatım boyunca keşke evlenmeseydim lafı hiç aklıma gelmedi..sevgi olunca saygı saygı oluncada sevgi oluyo...hep aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri yapacaksınız diye birşeyde yok zıtlaştığınız durumlarda olacak ama konuşarak hal olunmuycak hiç bir problem olamaz zaten...
bence evlilik çok güzel birşeyy saymaya kalksam bitiremem şimdi bayanssulusmile

bekarkende sorunlar yaşıyordum
çok agladığım günler oluyordu
evliyim
başka sorunlar var yine agladığım günler oluyor
bence hayat sorunlarla yaşarken mutlu olmayı başarmaktır
yaşlanırız hastalıklarla baş ederiz
sorunlar bitmezzzonları kabul etmek en iyisi

sonuçta büyüdükçe insanın sorumluluklarının artacağı bir gerçek.bu gerçekle yüzleşmekten kaçan insanlar evliliğe buluyolar heralde bahaneyi.sanki bekar kalınca hiç problemsiz bi hayat bekliyor insanı.bi de paranı kazandın mı ohh değmeyin keyfine insanın.sanırım burda söylenenler gibi beklenti meselesi.evlilikten beklediğimiz hiç sorunsuz sorumluluksuz gezip tozup yiyip içip yatmaksa eğer bizi kötü günler bekliyor anlamına geliyor evlilik.
Bi ev hanımı arkadaşım var her gün yemek yapacağım diye kahırlanıp duruyor.ne zor iş hergün yemek yapmak ne yapacağım diye düşünmek ne kötü şey diyor.mutfağı sevmezmiş.iyi ama kendine yapmıyor mu insan yemeği içmeyi.ne gerek var bu kadar tantanaya.sonuçta o yemek yapılacak.sorun diye ortaya çıkarmaya gerek yok bence.

Back
X