evlenmek masraf

bodrum salatasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
707
538
103
36
herkese merhaba (arkadaşımın ağzından yazacağım)

7 yıldır aynı yerde çalışıp 4 yıl önce el değiştiren işyerimden
işden çıkmadan evlilik tazminatı alınabilir mi? alınırsa 7 yıla göre mi 4 yıla göre mi? patron aynı kaldı buarada patronumda değişiklik olmadı ortağı gitti

konuyu daha açarsam;
işden çıkmak istemiyorum ama masraflarım fazla ((hazırlıksız yakalandım :) ve zamanım yok)

evlenince çıkacağım (işyerim uzak evime)

geciktireceğini biliyorum parayı patronun ama hakkım varsa verir istersem

ama ben hakkım var mı? bilmiyorum

nikah kıyıp paramı alıp işe devam edebilir miyim birkaç ay daha

Evlilik tazminatı nikahtan sonra gerçekleşiyor canım, nikah cüzdanıyla birlikte başvurup çalışmak istemiyorum diyorsun ve 1 yıl içinde yapman gerekiyor bunu. Ama işten ayrılmadan bu tazminatı alamazsın.

Evlendikten sonra 1 yıl dolmadan istifa edersen 7yillik tazminat alırsın ancak isten ciktiysan artik ayni yerde devam edemezsin. Yeniden ise almalari gerekir seni

Evlilik tazminatı nikahtan sonra gerçekleşiyor canım, nikah cüzdanıyla birlikte başvurup çalışmak istemiyorum diyorsun ve 1 yıl içinde yapman gerekiyor bunu. Ama işten ayrılmadan bu tazminatı alamazsın.
Böyle bir şey mi var yaa... Hiç bilmiyordum. Kadınlar çalışmasın evlenince evinde otursun diye getirilmiş herhalde..

Böyle bir şey mi var yaa... Hiç bilmiyordum. Kadınlar çalışmasın evlenince evinde otursun diye getirilmiş herhalde..
Var ben de son işyerimden almıştım. Nikahı 3 ay önce kıydık, düğünden önce devlette memurdum :-) eskiden evin reisi erkektir diye bir düzenleme vardı. Ona istinaden kadın eşi istemezse çalışamaz diye bir düzenleme sanırım.

Evet var canım o zaman mazeretsiz ayrılabiliyorsun. Ama bence mantıklı çünkü evlenip şehir dışına gidenler, işine uzaklaşanlar yada eşi istemeyenler için avantajlı oluyor.

işden çıkmadan evlilik tazminatı alınabilir mi? alınırsa 7 yıla göre mi 4 yıla göre mi? patron aynı kaldı buarada patronumda değişiklik olmadı ortağı gitti

konuyu daha açarsam;
işden çıkmak istemiyorum ama masraflarım fazla ((hazırlıksız yakalandım :) ve zamanım yok)

istifa dilekcesine evlenmeden dolayı istifa ediyorum yazman lazım.
diğer detayları bilmiyorum ... e devletten bak sgk odeniyor mu? daha onceden de odenmiş mi.. vb vb.... el değiştirdi ise firma adı vergi levh. değişti mi.. bunlara bakıp tazminatı hesaplarsın. sizi farkında bile olmadan işten çıktu girdi yaptılar mı?

Evet var canım o zaman mazeretsiz ayrılabiliyorsun. Ama bence mantıklı çünkü evlenip şehir dışına gidenler, işine uzaklaşanlar yada eşi istemeyenler için avantajlı oluyor.
Uzaklaşmayı anlıyorum ama keşke eşi istemediği için çalışmayacak olan kadınların işini kolaylaştırmak yerine zorlaştırsa devlet. Daha az mağdur boşanmış ve sokakta kalmış kadın olurdu.

Uzaklaşmayı anlıyorum ama keşke eşi istemediği için çalışmayacak olan kadınların işini kolaylaştırmak yerine zorlaştırsa devlet. Daha az mağdur boşanmış ve sokakta kalmış kadın olurdu.
Haklısın aslında çalışmasını istemeyen evlenmesin çalışan kadınla, yada bunlara tazminat verilmesin. Aslında sınırlamalar getirebilir. şehir değişikliği, uzaklık gibi maddelerle. Ama devletinde çalışmayan bayan hoşuna gidiyor işte.

konuyu daha açarsam;

işten çıkmadan alamazsın. işten kendi isteğinle çıktığında da alamazsın. evlendiğinde 1 yıl içinde evlilik sebebi ile çıktığında tazminatını hak edersin.

evlenmeden evlilik parası alamazsınız.
evlilik parası alıp aynı yerde çalışamazsınız.
evlendikten sonra eşinizin istemediğini belirten bir dilekçeyle kıdem ve evlilik tazminatınızı alır işten çıkarsınız.
nikahtan sonra belli bir süreyi geçirmemelisiniz.

Haklısın aslında çalışmasını istemeyen evlenmesin çalışan kadınla, yada bunlara tazminat verilmesin. Aslında sınırlamalar getirebilir. şehir değişikliği, uzaklık gibi maddelerle. Ama devletinde çalışmayan bayan hoşuna gidiyor işte.
Sonuçta o kadın evlendiği için işten çıkarsa işsizlik oranını artırmayacak çünkü ev hanımı sayılacak. Onun işine de bir erkek girdi mi, işsizlik oranı düşecek. Devlet neden istemesin tabi?

İşten ayrılmadan neyin tazminatını alacak arkadaşınız hiç olur mu öyle şey. Fiilen çalışan bir kişinin tazminat hakkı olamaz o işten istifa etmelerde ya da çıkarılmalarda geçerli. Tazminatın da amacı o zaten hem ayrılmayayım hem tazminat alayım gibi bir şey tazminatın tanımına aykırı zaten. Ve 7 yıla gör alınır evet. Evlendikten itibaren 1 sene içerisinde işten çıkarsa ancak o zaman evlilik tazminatı alınabilir bu süre geçerse yine alamaz.

Sonuçta o kadın evlendiği için işten çıkarsa işsizlik oranını artırmayacak çünkü ev hanımı sayılacak. Onun işine de bir erkek girdi mi, işsizlik oranı düşecek. Devlet neden istemesin tabi?
Doğru söylüyorsun işte ev hanımı olup 3 çocuk yapalım diye bunlar

istifa dilekcesine evlenmeden dolayı istifa ediyorum yazman lazım.
diğer detayları bilmiyorum ... e devletten bak sgk odeniyor mu? daha onceden de odenmiş mi.. vb vb.... el değiştirdi ise firma adı vergi levh. değişti mi.. bunlara bakıp tazminatı hesaplarsın. sizi farkında bile olmadan işten çıktu girdi yaptılar mı?

eskiden daha büyük ünvan farklıydı
şimdi de çok küçük değil hala kurumsal bir firma (yılbaşı eğlenceleri işçi motivasyonu vs. dışarıda eğlenceleri olur küçük bir yer değil yani)
ve hiç ssk ödememezlik yapılmıyor
ssk da ünvan vs. değişti
işçi ücreti askeri değil yaklaşık 2 katına yakın geneli

Back
X