Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Resmi nikah olmadan yasamak da artık özgürlük günümüzde her iki taraf için deTabi ki evlilik. Yoksa neden yıllarca resmi nikah kiydirin diye anlatılmaya çalışıldı kadınlara??
Resmi nikah olmadan yasamak da artık özgürlük günümüzde her iki taraf için de
Hatta bazı kesimler için modernlik ibaresi
Bunlar tarafların arasında hallolacak şeyler benceEvliliğin zor kısmı ailelerin işin içine girmesi bence. Beraber yaşarken yalnızca partnerine karşı sorumlu olursun evliyken bütün ailesine. Görüşmek zorunda olduğun yeni akrabalar, belli bir yaşa geldikten sonra anne-baba demek durumunda olduğun insanlar. Bunlar bana zor geldi açıkçası. Soyadımın ve kütüğümün değişmesi de en gıcık olduğum şey mesela. Yani bir imza neden zorluyor sorusunun cevabı bunlar olabilir belki. Gönlünce yaşayıp, görüşebilen çiftler çocuk isteyene kadar evlenmiyor zaten.
Öyle olmuyor işte maalesef. Soyadın değişmese bile kütüğün değişiyor. Ki yalnız kendi soyadını kullanma şansı herkese verilmiyor yanlış bilmiyorsam. Çoğunluk Anne baba demeni bekliyorlar istisnalar haricinde. Ayrıca geçerli bir sebebin yokken ailenle görüşmüyorum diyemezsin. Olmaz yani. Toplumumuzun %95i böyle yaşıyor. En güzeli sevgililik ama herkes kendi bekar evinde.Bunlar tarafların arasında hallolacak şeyler bence
Yani evlendi diye anne baba demek
Soyad değiştirmek zorunda değil ki
Ayrıca aile ve akrabaları ile görüşmek zorunluluğu da yok
Orada da çocuk sahibi olduğunda sorunlar başlayabilir işteÖyle olmuyor işte maalesef. Soyadın değişmese bile kütüğün değişiyor. Ki yalnız kendi soyadını kullanma şansı herkese verilmiyor yanlış bilmiyorsam. Çoğunluk Anne baba demeni bekliyorlar istisnalar haricinde. Ayrıca geçerli bir sebebin yokken ailenle görüşmüyorum diyemezsin. Olmaz yani. Toplumumuzun %95i böyle yaşıyor. En güzeli sevgililik ama herkes kendi bekar evinde.![]()
Yani evet işte dedim ya çocuk düşündüğü zaman evleniyor genelde böyle düşünen insanlar. Mantıklı bi yerde.Orada da çocuk sahibi olduğunda sorunlar başlayabilir işte
Bu insanin yaşadığı ülkeye bağlı galiba. Ben yurtdışında yaşıyorum ve nikahim yok (2019 için planladik) ŞİMDİ ayrılsak nişanlım zararli cikar- mobilya kredisini o çekti mesela. Birikimler benim hesabimda vs. Ayrica evli olsaydik boşanmak bana hicbir hak tanimazdi... burda nafaka/ tazminat sadece cok nadir bağlanıyor kadına. Bana verilmezdi çünkü kendi gelirim var olmasa bile devlet yardim verirdi ama eşim ödemezdi. Cocuk nafakasinin nikahla zaten bağlantısı yok.
Yani almanyada evli olmak belirli bir güvence sağlamıyor.
Sen italyanla evlenmiştin değil mi :)Ben beraber yaşadıktan sonra evlendim. İlk iki yıl beraber yaşadık (evlilik teklifini kabul etmiştim) sonra iyice tartiya koyup net ve bilinçli bir şekilde yasal olarak evet dedik.
Beraber yaşarken ayrılmak sanıldığı gibi kolay değil. Öyle çantanı al git olayı yok yani, en azından bizde olmadı.
Aileler zaten işin içinde oluyor vs. Beraber mal mülk alınıyor... Borca giriliyor. Aslında nikahsız yaşamak birazda yürek istiyor :)
Eğitimli ve belli bir kültüre sahip her kadının yasal haklarını korumak adına resmi nikahtan yana olduğunu düşünmek istiyorum. Aksini düşünmek cok irite edici geliyor kendi adimaResmi nikah olmadan yasamak da artık özgürlük günümüzde her iki taraf için de
Hatta bazı kesimler için modernlik ibaresi
Eğitimli kültürlü olup ev alsak ikimiz adına olur , çocuk olunca zaten hem anne hem baba üstüne kayıt olunuyor yasal koruma yok ki bir imzaya mı kaldık diyen de çokEğitimli ve belli bir kültüre sahip her kadının yasal haklarını korumak adına resmi nikahtan yana olduğunu düşünmek istiyorum. Aksini düşünmek cok irite edici geliyor kendi adima