Evlenmek mi birlikte yaşamak mi ?

Evlilik candır birlikte yaşamak heyecan.. Ama birde boşansan bile peşini bırakmayan namusum o benip diyen ayrılsa da kadına etmediğini bırakmayan adamlarda var ne yazık ki..

Ben biara birlikte yasamak daha mantıklı diye düşündüm ama sonra diyelimki bir taraf hâlâ seviyor o zaman bu boşanma süreci yani o zaman aralığını fırsat olarak değerlendirebilir seven taraf öbür türlü iliskiyi kurtarmak için bir sürecin olmuyor bitince esyalarnı al çek git bitti gitti

Resmi nikah olmadan yasamak da artık özgürlük günümüzde her iki taraf için de
Hatta bazı kesimler için modernlik ibaresi

bir süre birlikte yaşamadan evlenmek büyük kumar bu zamanda.
birbirine sevenler için de öyle çek git hop bitti olmaz. olamaz..
bu kadar basit değil.

sırf nikah var diye zorlama ilişkiler evliliklerden mutluluk gelmiyor buradaki konulardan belli.
evlilik resmi bir işlemdir daha çok ama bu zamanda evli olduğu erkeklerce öldürülen kadıları düşününce beraber yaşamak daha mantıklı.

evlilik olunca erkeklerde bu benim malım düşüncesi oluşuyor öyle yetiştirilmişler, boşanmaya kalkınca deliriyorlar adeta boşansanız da halen sizin üzerinizde hak sahibi olduklarını düşünüyorlar.. evlilikle ilgili ülkedeki anlamsız baskı sürdükçe birlikte yaşamak kadın için daha güvenli.

Evliliğin zor kısmı ailelerin işin içine girmesi bence. Beraber yaşarken yalnızca partnerine karşı sorumlu olursun evliyken bütün ailesine. Görüşmek zorunda olduğun yeni akrabalar, belli bir yaşa geldikten sonra anne-baba demek durumunda olduğun insanlar. Bunlar bana zor geldi açıkçası. Soyadımın ve kütüğümün değişmesi de en gıcık olduğum şey mesela. Yani bir imza neden zorluyor sorusunun cevabı bunlar olabilir belki. Gönlünce yaşayıp, görüşebilen çiftler çocuk isteyene kadar evlenmiyor zaten.

Evliliğin zor kısmı ailelerin işin içine girmesi bence. Beraber yaşarken yalnızca partnerine karşı sorumlu olursun evliyken bütün ailesine. Görüşmek zorunda olduğun yeni akrabalar, belli bir yaşa geldikten sonra anne-baba demek durumunda olduğun insanlar. Bunlar bana zor geldi açıkçası. Soyadımın ve kütüğümün değişmesi de en gıcık olduğum şey mesela. Yani bir imza neden zorluyor sorusunun cevabı bunlar olabilir belki. Gönlünce yaşayıp, görüşebilen çiftler çocuk isteyene kadar evlenmiyor zaten.
Bunlar tarafların arasında hallolacak şeyler bence
Yani evlendi diye anne baba demek
Soyad değiştirmek zorunda değil ki
Ayrıca aile ve akrabaları ile görüşmek zorunluluğu da yok

Bunlar tarafların arasında hallolacak şeyler bence
Yani evlendi diye anne baba demek
Soyad değiştirmek zorunda değil ki
Ayrıca aile ve akrabaları ile görüşmek zorunluluğu da yok
Öyle olmuyor işte maalesef. Soyadın değişmese bile kütüğün değişiyor. Ki yalnız kendi soyadını kullanma şansı herkese verilmiyor yanlış bilmiyorsam. Çoğunluk Anne baba demeni bekliyorlar istisnalar haricinde. Ayrıca geçerli bir sebebin yokken ailenle görüşmüyorum diyemezsin. Olmaz yani. Toplumumuzun %95i böyle yaşıyor. En güzeli sevgililik ama herkes kendi bekar evinde. 😁

Öyle olmuyor işte maalesef. Soyadın değişmese bile kütüğün değişiyor. Ki yalnız kendi soyadını kullanma şansı herkese verilmiyor yanlış bilmiyorsam. Çoğunluk Anne baba demeni bekliyorlar istisnalar haricinde. Ayrıca geçerli bir sebebin yokken ailenle görüşmüyorum diyemezsin. Olmaz yani. Toplumumuzun %95i böyle yaşıyor. En güzeli sevgililik ama herkes kendi bekar evinde. 😁
Orada da çocuk sahibi olduğunda sorunlar başlayabilir işte

Ben beraber yaşadıktan sonra evlendim. İlk iki yıl beraber yaşadık (evlilik teklifini kabul etmiştim) sonra iyice tartiya koyup net ve bilinçli bir şekilde yasal olarak evet dedik.

Beraber yaşarken ayrılmak sanıldığı gibi kolay değil. Öyle çantanı al git olayı yok yani, en azından bizde olmadı.
Aileler zaten işin içinde oluyor vs. Beraber mal mülk alınıyor... Borca giriliyor. Aslında nikahsız yaşamak birazda yürek istiyor :)

Bu insanin yaşadığı ülkeye bağlı galiba. Ben yurtdışında yaşıyorum ve nikahim yok (2019 için planladik) ŞİMDİ ayrılsak nişanlım zararli cikar- mobilya kredisini o çekti mesela. Birikimler benim hesabimda vs. Ayrica evli olsaydik boşanmak bana hicbir hak tanimazdi... burda nafaka/ tazminat sadece cok nadir bağlanıyor kadına. Bana verilmezdi çünkü kendi gelirim var olmasa bile devlet yardim verirdi ama eşim ödemezdi. Cocuk nafakasinin nikahla zaten bağlantısı yok.
Yani almanyada evli olmak belirli bir güvence sağlamıyor.

😜

Ben beraber yaşadıktan sonra evlendim. İlk iki yıl beraber yaşadık (evlilik teklifini kabul etmiştim) sonra iyice tartiya koyup net ve bilinçli bir şekilde yasal olarak evet dedik.

Beraber yaşarken ayrılmak sanıldığı gibi kolay değil. Öyle çantanı al git olayı yok yani, en azından bizde olmadı.
Aileler zaten işin içinde oluyor vs. Beraber mal mülk alınıyor... Borca giriliyor. Aslında nikahsız yaşamak birazda yürek istiyor :)
Sen italyanla evlenmiştin değil mi :)
Aileler vs daha karışmamıştır , daha özgür bir ülkede yaşıyorsunuz iyice tanıma evlilik fragmanını görme şansınız olmuştur , o açıdan iyi
Tam emin oldum demeden aslında mal mülk ortak borca da girmemek gerekiyor bence
Ama bir şeyler yaşayıp durumlar karşısındaki tavrını görmeden de tanıyamıyorsun zaten

Çocuk olmayacak ise kesinlikle birlikte yaşamak.
Hatta bağlanmayan bir tip isen öyle ölüyorum bitiyorum kafasında değilsen, On numara eyvallahın yok... Tam benlik :KK14:

insanlar onlarca kişi ile sevgili oluyor onlarca kişi ile sevişiyor ee böyleleri için nikahın ne önemi olur ki

Resmi nikah olmadan yasamak da artık özgürlük günümüzde her iki taraf için de
Hatta bazı kesimler için modernlik ibaresi
Eğitimli ve belli bir kültüre sahip her kadının yasal haklarını korumak adına resmi nikahtan yana olduğunu düşünmek istiyorum. Aksini düşünmek cok irite edici geliyor kendi adima

Eğitimli ve belli bir kültüre sahip her kadının yasal haklarını korumak adına resmi nikahtan yana olduğunu düşünmek istiyorum. Aksini düşünmek cok irite edici geliyor kendi adima
Eğitimli kültürlü olup ev alsak ikimiz adına olur , çocuk olunca zaten hem anne hem baba üstüne kayıt olunuyor yasal koruma yok ki bir imzaya mı kaldık diyen de çok 😂

Back
X