- 6 Mayıs 2016
- 9.198
- 9.095
- 198
- Konu Sahibi streshanim
-
Kesinlikle katılıyorum size..
Bir de bu insanlar çok iki yüzlü..
Nasıl kısmet kadere inanırlar fakat sonra nasıl evlenmedin diye terbiye sınırını aşarlar sınır oluyorum.
Bir de çok eleme düşünme git evlen derler. Ama kendi kızları akrabaları olunca yok bilmemneciğim onu istemez o kişiyi beğenmez derler.
O yüzden kimseyi memnun etmek için yaşamayacaksın yoksa mutsuz olursun..
Bir de çocuk konusu gerçekten çok sorumluluk isteyen bir konu.. bazı kadınların sırf çocuk sahibi olmak için evlenmek istiyorum demesini de anlamıyorum. Kendine oyuncak almıyorsun ki.. O çocuğun babaya da ihtiyacı var..
Amin.Aynen öyle hanımefendicim ağzı olan konuşuyor hiç sevmem böyle boş laflar etmeyi de edilmesini de... Çocuğu da veren Allah bizim planımızla yürümüyor o işler
Hani hep derlerya "Çocuk yapmayacakmısın, çocuk yap" . Uslübe bak...Hayrola kek mi yapıyoruz? 1.olur sonra derlerki "Kardeş yap" Sipariş verir gibi... Çok gülünçler gerçektenBen şimdi 2.yi istiyorum ama sırf oğlumun kardeşi olsun diye yoksa kimsenin ne dediği umrumda bile değil. Bide sanki etraf doğru düzgün ve kadın ruhundan anlayan erkeklerle doluymuş gibi acele ettirirler. Allah bütün isteyenlere doğru,dürüst,güvenilir ve ömür boyu sevip sayacak eşler nasip etsin şu son yıllardaki kadın cinayetleri beni derinden etkiliyor günlerce etkisinden çıkamıyorum
Amin.
Bende çok etkileniyorum o haberlerden.
Vallahi 32 yaşındayım. Ileride çocuğum olmasa da sorun değil. Bir çocuğu iyi yetistiremeyecek isem hiç olmasın. En azından ileride vebale girmem. Dediginiz doğru. Belki çocuk sahibi olmak hayırlıdır belki de çocuk sahibi olmamak hayırlıdır. Bilemiyoruz. Burada bile yok aşırı seçicilik diyen olmuş. Yahu kader kısmet denen bir şey var. Olmuyorsa olmuyor ne yapalım. Bir de ben şeye çok şaşırıyorum bazı kadınlar kızları olduğu halde bizi evlenmeyen 30 üstünü küçümsüyor ya. Belki ileride bundan dolayı onun kızının da başına gelecek mazallah. Çok korkusuzlar şaşırıyorum..
O kadar övmüşsün ki düşünememiştir eminim20 yıllık Eviyim, standartların üstünde iyi, kariyerli eşim var ama evlilik çok ta şart degıl diye düşünüyorum. Ben böyleysem sen düşün berisini
Yaşım 30 hala bekarim. Ilişkilerim oldu ama evlilikle sonuçlanamadı bir türlü. Taliplerim oldu her kız gibi. Evlenmek icin evlenseydim çoktan evlenirdim ama içime sinmeden gerçekten sevip sevilmeden evlenmek istemedim. Ama artik her yerde karşıma çıkan mahalle baskısından çok bunaldım. Insanlar sürekli eksikmisim gibi davranıyor. Geçen kuzenin ergen kızına gelinlerine kötü davranmamasini öğütlüyordum. Bak bi gun sen de evleneceksin dedim. herkesin içinde bana demez mi "yok ben senin gibi evde kalıcam.." konu nerden bana dolaştı geldi anlamadim. Ufacık kız icin bile dalga malzemesi olduk. Dün de misafirliğe gittim bi yere. Yaşlı bi teyze vardi. Güzel yemek olunca kaynanan seviyormuş dedi. Misafirliğe gittigim kişi, o evlenmedi kaynanası yok dedi. Teyze de demez mi "nee bu daha evlenmemis mi?" Evlenmedik diye insanların ezme küçümseme çabasını ben anlamıyorum. Evlenmek zorunda miyiz ya? Valla artik sinirlerim bozuluyor böyle şeylere. Sırf bunlar sussun diye evleneyim mi yani? Sırf toplumda eksik duruma dusmeyim diye sevmedigim birisiyle evleneyim mi? Ne istiyor bu insanlar bekarlardan?
Bana 3. çocuğu da erkek yaparsın artık diyen oldu ya. Kuluçka makinesiyiz çünkü, motor azıcık soğuyunca üremeye devam, ta ki hurdaya çıkana kadar.Ya bu tipler evlenince de bu baskının aynısının tıpkısını çocuk için yapıyorlar. Bir de ilk soru şu; sorun sende mi, eşinde mi? Pes kere pes. Hadi 1.oldu diyelim. İnan ki baskının devamı 2.çocuk için. O da doğdu mu hemen susar ve kaybolurlar. Bu kez senin haberin olmaz, sosyal medyadan fotoğraf falı başlar. Galiba mutsuz, aaa çökmüş, kesin mutlu değil şeklinde.
Ben geç evlendim çünkü çok aşık olmadım. Bana da çok yaptılar da had bildire bildire ben de bittim yani.
Ayhen öyleBana 3. çocuğu da erkek yaparsın artık diyen oldu ya. Kuluçka makinesiyiz çünkü, motor azıcık soğuyunca üremeye devam, ta ki hurdaya çıkana kadar.Üçüncüyü yapsam, dördüncüyü soracaklar. Ve mutlaka erkek çocuğunuz da olmalı,çünkü biliyorsunuz hanedanlıklara veliaht gerekiyor. Millete konuşacak mevzu lazım ya, mantığa lüzum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?