• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek zorunda mıyız?

Yemin ederim akıllı kadınmışsın. Ye iç gez, oh. O Çok bilmiş teyze masal gibi mi yaşamış çok merak ettim.
Evlenmeyin hemcinslerim, ben o tünele girdim ucu çok pis yerlere çıkıyor. Şimdi de tüneli patlatıp, çıkma planları yapıyorum. Bir daha da girersem var yaa ah ah.

31 yaşında halaa bekardım ,

sana dedikleri gibi banada çok söylerlerdi hatta abartıp ablalarını küçük kızkardeşimde evliydi onları kıskanmıyormusun
derlerdi , adamına göre verdiğim cevap şu olurdu iten yok çeken yok akşamdan akşama s... yok kafam rahat
herkes kendı derdine baksın derdim ,

Yaşım 30 hala bekarim. Ilişkilerim oldu ama evlilikle sonuçlanamadı bir türlü. Taliplerim oldu her kız gibi. Evlenmek icin evlenseydim çoktan evlenirdim ama içime sinmeden gerçekten sevip sevilmeden evlenmek istemedim. Ama artik her yerde karşıma çıkan mahalle baskısından çok bunaldım. Insanlar sürekli eksikmisim gibi davranıyor. Geçen kuzenin ergen kızına gelinlerine kötü davranmamasini öğütlüyordum. Bak bi gun sen de evleneceksin dedim. herkesin içinde bana demez mi "yok ben senin gibi evde kalıcam.." konu nerden bana dolaştı geldi anlamadim. Ufacık kız icin bile dalga malzemesi olduk. Dün de misafirliğe gittim bi yere. Yaşlı bi teyze vardi. Güzel yemek olunca kaynanan seviyormuş dedi. Misafirliğe gittigim kişi, o evlenmedi kaynanası yok dedi. Teyze de demez mi "nee bu daha evlenmemis mi?" Evlenmedik diye insanların ezme küçümseme çabasını ben anlamıyorum. Evlenmek zorunda miyiz ya? Valla artik sinirlerim bozuluyor böyle şeylere. Sırf bunlar sussun diye evleneyim mi yani? Sırf toplumda eksik duruma dusmeyim diye sevmedigim birisiyle evleneyim mi? Ne istiyor bu insanlar bekarlardan?
O tüm haddi aşan insanlara Dilberay'dan Zorunda Mıyım? Şarkısını armağan ediyorum.
Bende bekarım 32 yaşındayım.
Benimde geçen gün kuzenim telefonda; anne olmak 30'dan sonra zor. Bence 30 yaşına kadar anne olunmalı dedi. Kendi de 30 yaşında anne oldu.
Yani tam bir patavatsız millet. Bu karşındaki üzülür mü düşünmüyorlar. Ki üzülmesem bile söyledikleri hadsizlik..
Onlara ne ki.. istersem 43 yaşında anne olmaya karar veririm Allah nasip ederse. Millet erken çocuk sahibi olunca kendini kaf dağında sanıyor.
Onları o dağdan indirin. Allah nasip etmese ben görürdüm o çocuk nasıl olacaktı..
Demek ki bizim daha zamanımız gelmemiş.
Evlenmek için asla evlenilmez.
Mazallah boşanmayla sonuçlanır.
Veya hödük bir eşle sevgisiz yuvada yıllarca yaşanır.
Bir laf vardır severim bazen olması bazen olmaması hayırlıdır.
Tabi ki herkes sevgi dolu bir eş yuva ister.
Ama böyle bir yuva ve eş olmayacaksa sırf medeni durum değişsin diye evlenilmez.

Bir de bu kişilerle görüşmeyin. Görüşürseniz de cevabı yapıştırın. Kimseye sizi üzme gücü vermeyin..

Yaşım 30 hala bekarim. Ilişkilerim oldu ama evlilikle sonuçlanamadı bir türlü. Taliplerim oldu her kız gibi. Evlenmek icin evlenseydim çoktan evlenirdim ama içime sinmeden gerçekten sevip sevilmeden evlenmek istemedim. Ama artik her yerde karşıma çıkan mahalle baskısından çok bunaldım. Insanlar sürekli eksikmisim gibi davranıyor. Geçen kuzenin ergen kızına gelinlerine kötü davranmamasini öğütlüyordum. Bak bi gun sen de evleneceksin dedim. herkesin içinde bana demez mi "yok ben senin gibi evde kalıcam.." konu nerden bana dolaştı geldi anlamadim. Ufacık kız icin bile dalga malzemesi olduk. Dün de misafirliğe gittim bi yere. Yaşlı bi teyze vardi. Güzel yemek olunca kaynanan seviyormuş dedi. Misafirliğe gittigim kişi, o evlenmedi kaynanası yok dedi. Teyze de demez mi "nee bu daha evlenmemis mi?" Evlenmedik diye insanların ezme küçümseme çabasını ben anlamıyorum. Evlenmek zorunda miyiz ya? Valla artik sinirlerim bozuluyor böyle şeylere. Sırf bunlar sussun diye evleneyim mi yani? Sırf toplumda eksik duruma dusmeyim diye sevmedigim birisiyle evleneyim mi? Ne istiyor bu insanlar bekarlardan?

neden laflarını sokmuyorsun o anda? siz evlendiniz diye başınız göğe mi erdi desen ya. tüm hayatını bekar da yaşayabillirsin.
bizim milletimiz aşşşırı saygısız ve terbiyesiz bu konuda bana göre. milleti çiftleştirince, yasal olarak seviştiklerini bilince nereleri soğuyor bilmiyorum ama herhangi birine evlilik ile ilgili baskı yapmak çok çok saygısızca ve siz de bunlara cevabınızı verip susturun lütfen. yoksa hadsizlikler bitmiyor maalesef.
evlenseniz de sonu gelmiyor çünkü, çocuk ne zaman, 2. ne zaman.... herkesin merakı başkasının sevişme sıklığında...…..

en guzeli o ortamlarda bulunmamak bence ya,

cunku emin olun evli olsaydiniz da o kisiler sizin icin konusacak baska konu bulurlardi,
genc kizimiz pek bir densizmis mesela, tek evli olmayanlara yaptigini sanmiyorum bu densizligi,
o teyze de evli olsan kac cocuk yapacagina kadr karisirdi.

Hepsinden uzaktayim, pek bir mesutum, yilda iki bayramlarda teyzelere hesap veriyorum, o onlara yetiyor benim icin de iyi oluyor, teyzelerin borekleri saglam cunku, degiyor verdigim hesaba :KK70:

Senin iyiliğin için söylüyoom bunları diyenlere dahi itibar etmeyin.
Sevilip severek evlenmekte bir piyango.mantık evliliği de.ben sevilip sevme kısmını gördüm .sevginin nasıl harcandığını. O. Yüzden heralde sonradan değil de baştan şirket anlaşması gibi olur.2.ye evlilik evlilikte sevginin yeri var ama aşkın yok.o yüzden sevgiye dönüşen bir aşkla da evlenmek de piyango.

O tüm haddi aşan insanlara Dilberay'dan Zorunda Mıyım? Şarkısını armağan ediyorum.
Bende bekarım 32 yaşındayım.
Benimde geçen gün kuzenim telefonda; anne olmak 30'dan sonra zor. Bence 30 yaşına kadar anne olunmalı dedi. Kendi de 30 yaşında anne oldu.
Yani tam bir patavatsız millet. Bu karşındaki üzülür mü düşünmüyorlar. Ki üzülmesem bile söyledikleri hadsizlik..
Onlara ne ki.. istersem 43 yaşında anne olmaya karar veririm Allah nasip ederse. Millet erken çocuk sahibi olunca kendini kaf dağında sanıyor.
Onları o dağdan indirin. Allah nasip etmese ben görürdüm o çocuk nasıl olacaktı..
Demek ki bizim daha zamanımız gelmemiş.
Evlenmek için asla evlenilmez.
Mazallah boşanmayla sonuçlanır.
Veya hödük bir eşle sevgisiz yuvada yıllarca yaşanır.
Bir laf vardır severim bazen olması bazen olmaması hayırlıdır.
Tabi ki herkes sevgi dolu bir eş yuva ister.
Ama böyle bir yuva ve eş olmayacaksa sırf medeni durum değişsin diye evlenilmez.

Bir de bu kişilerle görüşmeyin. Görüşürseniz de cevabı yapıştırın. Kimseye sizi üzme gücü vermeyin..

Kesinlikle katılıyorum 👏 Evlilik öyle ha deyince yapılacak kadar basit bir olay değil
İnsanın hayatını bütünüyle etkileyen bişey
Ben 5 senelik evliyim ilk evlendiğim sene eşimle beraber çocuk istemedik sonrasında düşünmeye başladık derken 1 sene olmadı o arada tabi insanlar sorup duruyorlardı
Birgün benim öz halam bana demiştiki "Hala yokmu ben senin yaşındayken 3.yü doğurmuştum" Yahu sen küçük yaşta evlenmişsin demekki Allah'da vermiş olmuş
Biz mi yaratıyoruz! Evlenirsin çocuk düşünsende düşünmesende bide bunlarla uğraşırsın. Bazen o kadar sinirim bozulurduki
Çene yapmada 1 numaralar. Bende 30 yaşımda hamile kaldım ne olmuş 30'undan sonra kalan çok var artık . Allah bütün isteyenlere hayırlı eş nasip etsin en önemlisi bu

evlenırsende bırakmıyorlar kı.
çocuk ne zaman.
bırını yaprsın yaşı geldı ıkıncıyı yap.(çıldırma aşamasındayım.)

ya allaşkına millet kedi kadar,(boy pos olarak) tipsiz karaktersiz adamla evleniyo evlendim diyebilmek için, onların bulduğu gibi elbette sen de bulurdun.
kimseyle dalga geçmem evde kaldın diye çevrem aman evde kaldım diyerek saçma evlilikler yapanlarla dolu.
kafana tam yatmayan biriyle evlenme.
seninle dalga geçecek olana da seninki gibisini ben de bulurdum diyip ağzını kapat.

Bekarlara evde kaldın derler. Issizlere is sorarlar. Evliler ne zaman çocuk yapcaksınız diye sorarlar. Çok içli dışlıyız millet olarak. Herkes başkasının islerini merak ediyo sanane yani. O akrabanizinda herkesin içinde oyle demesi cok ayıp. Sizde onların islerini sorun durup durup sorun belki sormaktan vazgecerler :D
Ne zaman isterseniz o zaman evlenirsiniz artık 35 ler normal bi yaş eskiden liseden sonra okuyan azmış. Evde kalmadiniz. Hem kalsaniz ne olcak. Evlilik tercihtir, zorunluluk değil.

Kesinlikle katılıyorum 👏 Evlilik öyle ha deyince yapılacak kadar basit bir olay değil
İnsanın hayatını bütünüyle etkileyen bişey
Ben 5 senelik evliyim ilk evlendiğim sene eşimle beraber çocuk istemedik sonrasında düşünmeye başladık derken 1 sene olmadı o arada tabi insanlar sorup duruyorlardı
Birgün benim öz halam bana demiştiki "Hala yokmu ben senin yaşındayken 3.yü doğurmuştum" Yahu sen küçük yaşta evlenmişsin demekki Allah'da vermiş olmuş
Biz mi yaratıyoruz! Evlenirsin çocuk düşünsende düşünmesende bide bunlarla uğraşırsın. Bazen o kadar sinirim bozulurduki
Çene yapmada 1 numaralar. Bende 30 yaşımda hamile kaldım ne olmuş 30'undan sonra kalan çok var artık . Allah bütün isteyenlere hayırlı eş nasip etsin en önemlisi bu
Kesinlikle katılıyorum size..
Bir de bu insanlar çok iki yüzlü..
Nasıl kısmet kadere inanırlar fakat sonra nasıl evlenmedin diye terbiye sınırını aşarlar sınır oluyorum.
Bir de çok eleme düşünme git evlen derler. Ama kendi kızları akrabaları olunca yok bilmemneciğim onu istemez o kişiyi beğenmez derler.
O yüzden kimseyi memnun etmek için yaşamayacaksın yoksa mutsuz olursun..

Bir de çocuk konusu gerçekten çok sorumluluk isteyen bir konu.. bazı kadınların sırf çocuk sahibi olmak için evlenmek istiyorum demesini de anlamıyorum. Kendine oyuncak almıyorsun ki.. O çocuğun babaya da ihtiyacı var..

Kimse evlenmek zorunda değil elbette ancak bu durumdan dolayı üzülüyorsa burada aşırı seçicilik yüzünden kendi kendilerine ağlamamalı.
genç yaşlarda talip bol tabii hiç tınlamıyor kızlar önem vermiyor biri gider öbürü gelir ama 30'dan sonra azalıyor sonra da evlenemedim diye buralarda konular açılıyor.
iyi de adam bolken değerlendirseydiniz?
herkes it serseri olacak değil ya..

Sultanlıktan köleliğe mi geçiyim deseydin:KK53:

Back
X