Evlenmekten güvenmekten korkuyorum!

Nisa nehir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
22
5
1
34
Merhaba herkese ben okulu bitirdim, mesleğime başladım. Sürekli görücüler geliyor ama ben cesaret edip hiçbiriyle gorusemiyorum. Tanışmadan yüzlerini bile gormeden geri çeviriyorum. Yaklaşamıyor korkuyorum. Ben imanlı namazli abdestli harama bakmayan iyi huylu ahlaklı biriyle evlenmek istiyorum ama böylesi karşıma çıkmayacak diye korkuyorum. Çünkü her namaz kılan gerçekten iyi huylu ahlaklı gerçek imana sahip olmuyor ne yazık ki. Bir de tanimiyorsun ya kötü huylu biri çıkarsa diye de korkuyorum. Babamda benim bu konularda çok tutucu biraz cahil zihniyete sahip hem de kötü birine gitmemizden korkuyor. Görücü olunca sinirleniyor. Biraz bunaldim arkadaşlarım hep nisanlandi. Ne yapsam bilemedim. Icim doldu sanırım burada yazıp biraz konusmak iyi gelebilir

Korkmakta haklısın
Her sakalı bıyığı çıkan adam değil günümüzde çünkü
Namaz konusuna gelince o da bi güven kriteri değil
Burda birinin eşi swinger mi ne hani şu 4 lü eş değiştirmeyi teklif etmiş diye konu açmıştı
Onun da kocası namazlı niyazlı idi hani..
Önce insanlık..

abdesti namazı baş kriter olarak koyma
evlilik yürümesi için çooook daha önemli şeyler var
dediğin gibi iyi huylu olmalı
en önemlisi AŞK/SEVGİ olmalı.
Kimyanız tutmalı.

ama bunu da insanlarla görüşüp tanışmadan anlayamazsın ki
görücü gelse 1-2 görüşceniz karşılıklı 3. görüşmede hadi söz olsun diyecekler (daha iyi tanıyamadan hop işler ciddileşecek)
ee tanımadığın insanla sözlenince sonra kötü çıktı diyelim. sözü nişanı atmaya cesaret edemeyip evleniyo kızlar.
diyelim adam kötü çıktı, bu defa da ya boşanma olacak ya da cesaret edilemeyip sineye çekilecek......

Ayni sorun malesef bendede var cunku sorunlu bi ailede buyudum ve evliligiminde bu sekilde olmasini kaldiramam

Yaş kaç? Evlilik fikrine hazır değilsen zorlamanın bir manası yok.

Dört dörtlük insan yoktur.İllaki sizin hoşunuza gitmeyeceği huyları çıkabilir.Lakin öneli olan sizin o huyları tolöre edip edemeyeceğinizdir.
Sinirli olabilir,yada asosyal olabilir.Birlikte aşabileceğinizi düşünüyorsanız ne ala ne güzel.

allah herkese layıgını versın
sız hep ıyısını ısteyın dileyın
ıyıce tanımaya calısın emın olun kısıden
aslında oda kesın degıl ınsan 40 yıllık esının bıle bazı huylanırı yenı ogrenebılıyor
şans meselesı :)

Benim nişanlım da 5 vakit namaz kılardı alkol asla ağzına sürmezdi tam senin gibi hayalimdi yani noldu nişanlandık her gün ağlar oldum küfür etti emirler vermeye başladı saygısızlaştı ama bunları yaparken namaz da kılıyordu.
Yani namaz kılanlara da güvenemeyeceğiz artık.

Namaz din iman Allah ile kul arasında evlilik kul ile kul arasındadır

Sevgi saygı olsun da namaz kılmasın hırsız olup oruç tutacağına helal kazansın da Ramazan da da yemek yesin

Her koyun kendi bacağından asılır

Görücüye karşı olabilir tanıyamayacaksınız gibi gelebilir iş hayatınızda birilerini tanırsınız yine arkadaşınız vs tanıştırır kısmet deyin çokkkk da düşünüp kendinizi şartlandırmayın

Aynen bende öyle düşünüyorum her dindarim diyen gerçekten dindar olmuyor iyi ahlaka sahip olmuyor. Ne diyim kardesim Allah boylelerinden uzak tutsun hepimizn gönlüne gore versin

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. Hemen hemen benzer durumlardayız. Mutsuzluk riski beni de korkutuyor. Görücü olayı sanırım beni esas korkutan. Ama fikirlerime uyan da bu şekil. Karışık yani...

İlk önce karaktere baksanız sonra namaza birlikte başlarsınız olmaz mı?
Yok zaten bende önce huyu guzel olsun istiyorum iyi ahlaklı olmasini namaz dememin sebebi gerçekten dindar olanlar ama gerçekten zaten o güzel ahlaka sahip oluyor bunu belirtmek istedim. Dedigim gni her namaz kılan iyi huylu olmuyor önemli olan ahlak ve karakterin iyi olmasi.
Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. Hemen hemen benzer durumlardayız. Mutsuzluk riski beni de korkutuyor. Görücü olayı sanırım beni esas korkutan. Ama fikirlerime uyan da bu şekil. Karışık yani...
Benimde öyle bilmiyorum ne olacak tamam evlenmek çok önemli bir şey değil olmazsa olmaz değil ama görücü geliyor etraftan teklif geliyor ama sen ne yapacağını bilmiyorsun ne yapacağını korkuyorsun bu da ister istemez baskı oluşturuyor:\

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…