- 20 Haziran 2010
- 499
- 433
- 133
- Konu Sahibi Nisa nehir
-
Olmazsa olmaz değil ama insan niçin istemesin ki. Benim için de acelesi yok ama hayatımı evlenmemiş, çocuk sahibi olmamış olarak bitirmek hiç istemem. Neyse dua edelim, güzel evlilik yapan kime sorduysam bol bol dua edin diyor :)Benimde öyle bilmiyorum ne olacak tamam evlenmek çok önemli bir şey değil olmazsa olmaz değil ama görücü geliyor etraftan teklif geliyor ama sen ne yapacağını bilmiyorsun ne yapacağını korkuyorsun bu da ister istemez baskı oluşturuyor:\
aa niyemiş canım....Yaşım 24 aslinda hazir değilim ama zamani gelince evleneceğim konusunda umudum da yok.
Merhaba herkese ben okulu bitirdim, mesleğime başladım. Sürekli görücüler geliyor ama ben cesaret edip hiçbiriyle gorusemiyorum. Tanışmadan yüzlerini bile gormeden geri çeviriyorum. Yaklaşamıyor korkuyorum. Ben imanlı namazli abdestli harama bakmayan iyi huylu ahlaklı biriyle evlenmek istiyorum ama böylesi karşıma çıkmayacak diye korkuyorum. Çünkü her namaz kılan gerçekten iyi huylu ahlaklı gerçek imana sahip olmuyor ne yazık ki. Bir de tanimiyorsun ya kötü huylu biri çıkarsa diye de korkuyorum. Babamda benim bu konularda çok tutucu biraz cahil zihniyete sahip hem de kötü birine gitmemizden korkuyor. Görücü olunca sinirleniyor. Biraz bunaldim arkadaşlarım hep nisanlandi. Ne yapsam bilemedim. Icim doldu sanırım burada yazıp biraz konusmak iyi gelebilir
Yasak olduğunu bilmiyordum ama dini konu açmak yasak sanırım ben direk dini konu açmadım durumumu net anlatabilmek için bunu söyledim sadece bir cümle dinine bağlı bir insan be kimse bana münasakaya sebep olacak bir yorum yapmadı saygılı davrandılar koca yazi icunden bir cümleye bakarak dini icerek demek çok yanlış geldi bana çünkü olay çok farklı birçok insan derdini anlatırken böyle cumlelere uer verebilir. Eğer siz bu cümleye odaklanmayip bunu yazmasaydiniz kimse dinle ilgili bir durum olduğunu dusunmeyecekti çünkü herkes sorunun özünü anlamış en azindan yorum yapanlarBDV forumuna dini içerik karıştırmak YASAK. Kriter belirtiyorsunuz ama işin içine imanı, namazı, abdesti falan karıştırıyorsunuz. Bir Derdim Var forumuna yazmamanız gerekiyor dinle alakalı şeyleri. Çünkü din, inanç vs bunlar bireysel şeylerdir ve sadece kişinin kendisini ilgilendirir ama böyle herkese açık platformlarda insanlar tartışmaya girip inanç konusundaki fikirlere saygı duymuyorlar. Birisi inançla alakalı kendi fikrini belirtiyor mesela ama o yazılanı okuyan bir diğeri yazılan fikre yönelik cevap yazıyor, polemiğe giriyor falan halbu ki sadece yazanı ilgilendirir ama insanlar buna uymuyorlar. Tartışmalar yaşanıyor ve konular kapatılıyor. Site kuralı. Yasak. O okypete
şu yazıyı babama göstersem de anlasa sevdiğim insanla evlenmek istediğimde haklı olduğumu.abdesti namazı baş kriter olarak koyma
evlilik yürümesi için çooook daha önemli şeyler var
dediğin gibi iyi huylu olmalı
en önemlisi AŞK/SEVGİ olmalı.
Kimyanız tutmalı.
ama bunu da insanlarla görüşüp tanışmadan anlayamazsın ki
görücü gelse 1-2 görüşceniz karşılıklı 3. görüşmede hadi söz olsun diyecekler (daha iyi tanıyamadan hop işler ciddileşecek)
ee tanımadığın insanla sözlenince sonra kötü çıktı diyelim. sözü nişanı atmaya cesaret edemeyip evleniyo kızlar.
diyelim adam kötü çıktı, bu defa da ya boşanma olacak ya da cesaret edilemeyip sineye çekilecek......
Allah gonlunuze gore versin. Bol bol dua edin! Belki o icinizi rahatlatir sonra onunuze cikan nasipleri tanimaya niyetlenirsiniz.Merhaba herkese ben okulu bitirdim, mesleğime başladım. Sürekli görücüler geliyor ama ben cesaret edip hiçbiriyle gorusemiyorum. Tanışmadan yüzlerini bile gormeden geri çeviriyorum. Yaklaşamıyor korkuyorum. Ben imanlı namazli abdestli harama bakmayan iyi huylu ahlaklı biriyle evlenmek istiyorum ama böylesi karşıma çıkmayacak diye korkuyorum. Çünkü her namaz kılan gerçekten iyi huylu ahlaklı gerçek imana sahip olmuyor ne yazık ki. Bir de tanimiyorsun ya kötü huylu biri çıkarsa diye de korkuyorum. Babamda benim bu konularda çok tutucu biraz cahil zihniyete sahip hem de kötü birine gitmemizden korkuyor. Görücü olunca sinirleniyor. Biraz bunaldim arkadaşlarım hep nisanlandi. Ne yapsam bilemedim. Icim doldu sanırım burada yazıp biraz konusmak iyi gelebilir
İstediğime odaklanırım. Senin bir cümle dediğin şey senin derdinin tamamı aslında. Kural ihlali yapıyorsun ve ısrar ediyorsun. Neyse, yönetime bildirdim artık karar onların. Asıl konuya gelince; yıl olmuş 2015 hâlâ daha namaza niyaza göre karakter tahlili yapılması komik. Evliliğe hazır değilim çünkü karakterlerine güvenemiyorum desen anlarım da imanlı olmak, namaz kılmak gibi şeyler bir insanı iyi yapmaz ne var yani sen şimdi namaz kılmayanlara kötü insan mı demek istiyorsun? Senin sevgiden, aşktan haberin yok mu?Yasak olduğunu bilmiyordum ama dini konu açmak yasak sanırım ben direk dini konu açmadım durumumu net anlatabilmek için bunu söyledim sadece bir cümle dinine bağlı bir insan be kimse bana münasakaya sebep olacak bir yorum yapmadı saygılı davrandılar koca yazi icunden bir cümleye bakarak dini icerek demek çok yanlış geldi bana çünkü olay çok farklı birçok insan derdini anlatırken böyle cumlelere uer verebilir. Eğer siz bu cümleye odaklanmayip bunu yazmasaydiniz kimse dinle ilgili bir durum olduğunu dusunmeyecekti çünkü herkes sorunun özünü anlamış en azindan yorum yapanlar
Yordun beni sen yazma bana lütfen sikayetinide yaptın tamam yorumunda eksik kalsın gerginlik yapmazsanız olmazİstediğime odaklanırım. Senin bir cümle dediğin şey senin derdinin tamamı aslında. Kural ihlali yapıyorsun ve ısrar ediyorsun. Neyse, yönetime bildirdim artık karar onların. Asıl konuya gelince; yıl olmuş 2015 hâlâ daha namaza niyaza göre karakter tahlili yapılması komik. Evliliğe hazır değilim çünkü karakterlerine güvenemiyorum desen anlarım da imanlı olmak, namaz kılmak gibi şeyler bir insanı iyi yapmaz ne var yani sen şimdi namaz kılmayanlara kötü insan mı demek istiyorsun? Senin sevgiden, aşktan haberin yok mu?
işte "namaz kılmak" var bir de "namazı dosdoğru kılmak" diye bir ibare var.. Rabbim hakkımızda hayırlı olan, her gün şükredebileceğimiz merhametli sadık eşler nasip etsin inşallah...Benim nişanlım da 5 vakit namaz kılardı alkol asla ağzına sürmezdi tam senin gibi hayalimdi yani noldu nişanlandık her gün ağlar oldum küfür etti emirler vermeye başladı saygısızlaştı ama bunları yaparken namaz da kılıyordu.
Yani namaz kılanlara da güvenemeyeceğiz artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?