Evlenmekten korkuyorum galiba

Esmeraldaa_28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2021
22
2
36
32
7 aydır biri var hayatımda ilgisi sevgisi alakası çok güzel çok güzel vakitler geçiriyoruz cok gunlerden gectigim icin zaman zaman psikolojim bozuldu her seye ragmen yanimda oldu ama aramizdaki mesafe gittikce bozuldu nişan isteme konuları açıldığından beri de kavgalar eksilmedi erkek kardeşimle anlayamadılar çünkü ikiside dik basli sevmedim bu çocukta bir şey var evlenirsen mutsuz olacaksin adım gibi biliyorum yapma dedi kimse sevmedi diyo ailemde 3 5 kişi dışında kimse sevmedi evet kendi sülalesiyle de arasi iyi değil kardeşimle arasida bozuldu. Aşık değilim ama seviyorum ama onların haklı çıkmasından cok korkuyorum ya simdilik beni idare ediyorsa ya çok farklı bi insanla karşılaşırsam diye korkuyorum destek görmediğim için kendimi karanlığın içinde gibi hissediyorum. Sanki sürekli Allah önüme engel koyuyormus gibi hissediyorum kafayı yicem 😔

7 aydır biri var hayatımda ilgisi sevgisi alakası çok güzel çok güzel vakitler geçiriyoruz cok gunlerden gectigim icin zaman zaman psikolojim bozuldu her seye ragmen yanimda oldu ama aramizdaki mesafe gittikce bozuldu nişan isteme konuları açıldığından beri de kavgalar eksilmedi erkek kardeşimle anlayamadılar çünkü ikiside dik basli sevmedim bu çocukta bir şey var evlenirsen mutsuz olacaksin adım gibi biliyorum yapma dedi kimse sevmedi diyo ailemde 3 5 kişi dışında kimse sevmedi evet kendi sülalesiyle de arasi iyi değil kardeşimle arasida bozuldu. Aşık değilim ama seviyorum ama onların haklı çıkmasından cok korkuyorum ya simdilik beni idare ediyorsa ya çok farklı bi insanla karşılaşırsam diye korkuyorum destek görmediğim için kendimi karanlığın içinde gibi hissediyorum. Sanki sürekli Allah önüme engel koyuyormus gibi hissediyorum kafayı yicem 😔
Kardesinizle anlasamama sebebi nedir anneniz babaniz ne dusunuyor hakkinda? Sizin aklinizda supheye dusurecek bir davranisi var mi? Supheniz varsa evlenmeyin illa evlenmek zorunda degilsiniz sonucta.

Kimsenin sevmemesi bahane,sizin gönlünüz yok gibi geldi bana açıkcası.Eğer gerçekten seviyor olsaydınız zaten kafanızda bu tarz sorular olmazdı.İyi vakit geçirmek evlenmek için yeterli bir sebep değildir bana göre.

Kardesinizle anlasamama sebebi nedir anneniz babaniz ne dusunuyor hakkinda? Sizin aklinizda supheye dusurecek bir davranisi var mi? Supheniz varsa evlenmeyin illa evlenmek zorunda degilsiniz sonucta.
Annemi kaybettim babam onay veriyo kardeşim ise elle tutulur çok net bir şey soylemiyo bazı hareketlerini saygısızlık görgüsüzlük olarak goruyo. Olumsuz yorumlardan sonra şüphe duymaya başladım artık korku sardı icimi. Yaşım geldi diye düşünüyorum işi gücü yerinde biri birlikte aynı evi de çok guzel paylasabiliyoruz. Çok mu derin düşünüyorum yoksa olması gereken gibi mi bilmiyorum

Annemi kaybettim babam onay veriyo kardeşim ise elle tutulur çok net bir şey soylemiyo bazı hareketlerini saygısızlık görgüsüzlük olarak goruyo. Olumsuz yorumlardan sonra şüphe duymaya başladım artık korku sardı icimi. Yaşım geldi diye düşünüyorum işi gücü yerinde biri birlikte aynı evi de çok guzel paylasabiliyoruz. Çok mu derin düşünüyorum yoksa olması gereken gibi mi bilmiyorum
Ayni evin icinde nasil yasadigini gorduyseniz uyuyorsa herseyiniz kardesinizi takmayin derim. Babanizda onay vermis hem kardesinizinde elle tutulur soyledigi birsey yok.

Bu aaygısızlık ve görgüsüzlüğe örnek verir misiniz

Kimse kimsenin hayatını birleştirmek istediği insana durduk yerde “ben bunu sevmedim yeaa bence evlenme” dememeli. Kendi öz kardeşi olsa bile. İki seçenek var, ya kardeşiniz şımarıklık yapıyor ya da gördüğü ama size söylemekten imtina ettiği şeyler var. Kardeşinizi siz daha iyi tanırsınız.

Kimseyi dinlemeyin. Yanlış olsa bile sizin kararınız olmalı. Unutmayın iyi kararlar tecrübeyle alınır ama tecrübe kötü kararlardan oluşur.

Gözümüzde çok büyütüyoruz bu evlilik meselelerini. Hep başkalarını göre yaşıyoruz. Ayrılmak istediğimizde bile etraf ne der diye ayrılamıyoruz. Kimseyi kafamızda bu kadar büyütmemeliyiz. Kardeş bile olsa karıştırmayın işinize. Eğer sizin gördüğünüz bir şey varsa ayrılın ya da devam edin bilemem ama kardeşinizin sözleriyle nişanlınızla kavga edip allah tarafından gönderilen “işaret” olarak görmeyin lütfen.

Siz hem kendinizden hem de ondan eminseniz, karşılıklı sevgide varsa, erkek kardeşinizin elle tutulur bir sebebi de yoksa evlenin tabi ki. Kardeşinizi anlamadım, durduk yere birini sevmedim evlenme der mi ki? Bence mutlaka gözüne bir şey batmıştır, bir şey görmüştür veya duymuştur. Durduk yere sevmedim denilmez kötü niyet yoksa.
Ama sanki bana sizde pek emin değilmişsiniz gibi geldiniz. Sizde de sanki şüpheler var. Çok sevseniz ve ondan emin olsanız sizde sorgulamazdınız durumu. Yaşı falan düşünmeyin. Bir şüpheniz varsa zamana bırakın hemen evlenmeyin. Yaşı falanda umursamayın. Evlenip pişman olup ayrılmaktansa evlenmemek daha mantıklı.

Canım sana iyi davranması yeterli değil, başkalarına iyi olması önemli. Asıl karakterini sana davranışlarından değil, herkese davranışlarından anlarsın. Emin olmayı bekle bence, aşk da yokmuş zaten henüz🙏🏻

Back
X