Evlenmekten Korkuyorum..

pnrbstrk06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2016
93
29
3
29
Hergün her paylastıklarınızı okuyorum. Şiddet , kavga,ilgisizlik,evlendikten sonra değişen koca. Anne evinde yediğim önümde yemediğim arkamda. Acaba evlenince bende bunları yasayacak mıyım ? O sorumlulukları alabilcek miyim? Mutlu olabilcek miyim? Bunlar hep kafamı karıştırıyor...

Kötü örnek çok, ana baba evi gibi olmaz belki ama iyi evlilikler de var. Şükür ki bunlardan biriyim ben de. Her zama derim Allah hayırlı, vicdanlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

Kac yasindasin bilmiyorum ama

Bi INSANla evlenince korkulcak bisey yok

Sana tavsiyem biriyle ciddi bi yola girdiginde mutlaka bi evlilik terapistine gidin beraber

O sizin uygun olup olmadiginiza dair ipuclari verir

Burada yazilanlara gore hayatiniza yon vereceksini pardon ? Baslik zaten Bir derdim var. Ben simdi buraya cikip mutlulugumu yazsam nisbet eder gibi olur mu ki. Olmaz.. Sizi olumsuz etkiliyorsa okumayi birakmalisiniz. Ben okuyorm hayatn birde bu yonu varms onu goruyor halime şükrediyorum. Ben cok mutluyum. Ailemin yanindada cok mutluydum. Problemlerim elbet oldu ama asla buyutmedim. Buyutmedgm icinde geldi ve gecti. Dua edin buralara hc taklmayn. Bana kim.sorsa evliligi tavsye ederm elbetteki. Ama cok iyi tanimak.anlamak.kaydiyla .

Korkmalisin bence zaten.
Temkinli adımlar atman gerek ve bir de ne kadar dikkatli olursan ol evlilik şans işi . Kelek de çıkabilir iyi de.
Yani aslında güle oynaya atlanilcak bişey değil evlilik. Ama aşk başa gelince atlanabiliyor. Sen iyisi mi kork , atlamadan önce güvenlik önlemlerini al.

Salak erkekleri bulmayin, her dediklerini agzinizdan salyalar akarak kabul etmeyin, kurallariniz olsun, tamam. Iyi bir insan bellidir kötü insan da bellidir.

22 yasıma kadar hiç istemedim geleni teptim şuan ise 3 yıllık bir sevgilim var gecen seneye kadar ölüyodum evllk için ama şimdi kendi karakterimin, kendimin aslında neleri daha çok istediğimi keşfettikçe soğuyorum sanki. Aralarda derelerde bi yerdeyim. Hoş karşı taraftanda laftan başka bir icraatta yok. Belki sizinki de aslnda okuduklarınızdan cok gercekten kendi düşüncelerinizdir size ait burda okuduklarınızla şekillenmemiştir. Herkes evlenmek zorunda değil hep bize bunu empoze etmeye çalıştılar sonra bizde 25 sonra ay evde kaldık diye üzülmeye başladık ama yok öyle bir şey.

En kötüsüne hazır olup en iyisini umarak yola çıkmalısın. Bol bol dua et ve Allaha sığın. Nasıl biriyle evlenmek istiyorsan sen de öyle biri ol.

Evlenmeden önce mantığını da devreye sokup karar verirsen ve akli selim olan büyüklerinin tavsiyelerini dinlersen mutsuz bir evlilik yapma ihtimalin azalır.

Kendini de ikili ilişkilerde geliştirmelisin tabi. Çünkü hatalar tek taraflı olmuyor malesef. Örneğin sen saygısız olursan eşin de sana saygısını kaybedecektir...

İstisnalar da vardır elbet. Diyorlar ya evlilik bir kumar diye, hakikaten öyle :)

20 yaşındayım.
Ne yani uygun değilsek ayrilicak miyim ?

Böyle düşünürsen hata yaparsın ve sende o mutsuz evlilikler kervanına katılırsın. Sunun icin mi ayrilicam? Tek kötü huyu bu, bunun icin ayrilinir mi? seviyorum emek verdim, ayrilmak kolay mı?
Belki düzelir? vs vs

Ayrilik icin yeterli sebeb olarak gormedigin seyler evlilikte canını çok sıkar haberin olsun. Mutsuzluk geliyorum diye bagirir coğu zaman ama %80 bile bile lades der. Öyle sevgiliyken mukemmel 4 4 luk olup pat diye dönenler nadirdir. Genelde görmezden gelinen huylar evlilikle birlikte buyurde buyur. Mevzu bu. Oyle gunduz bulusup aksam babanın evine donmeye benzemiyor.

20 yaşında düşünecek başka bişey kalmadı da evlilikten korktuğunu mu düşündün?

O kötü evlilikler genelde erken evlilik yapmış, henüz insan tanımayı beceremeyen, karşısındakini analiz edemeyen kadınların evlilikleri.

Evlenince şiddete başvuran adam sevgiliyken de sinyalini vermiştir. Dünyanın en mülayim adamı evlenince kaplana dönüşüp karısını dövmüyor. Ya evlenince düzelir demiştir kadın ya tanımadan evlenmiştir.

O ilgisiz, tv karşısında göbeğini kaşıyan adam evlenmeden önce çok mu ilgiliydi? Hayır değildi. Yine kadın görmek istemedi ya da görmedi.

Evlenince değişmiyor insanlar, evlenince değişir beklentisiyle evleniyorlar sadece. Yok öyle bir dünya, evlenince sihirli değnek değmeyecek hayatlarınıza. İyi düşünüp doğru karar vermek gerek. Öyle seviyorum ölüyorumlarla, evlenince düzelirlerle karar alırsanız mutsuz olursunuz bu kadar basit.

Her ilişki her insan bir değil ki. Kötü ilişkiler olduğu gibi iyi giden evlilikler de vardır. Çok şükür ben de evlilikte çok mutlu olanlardanım. Eşimi ve ailesini çok seviyorum. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın sizi.

Ben şimdilik mutluyum valla :) ama biz 4,5 aylık evliyiz. İyi ki evlenmişim

Aynısı bende de var
Dün konusu açıldı hatta
Annem sen çok seçicisin seninle napıcaz bilmiyorum dedi
Daha 20 yaşındayım bu yaşta evlilik çok saçma gözükür dedim
Annem büyük konuşma dedi
Babam konuyu kapatabilir miyiz dedi

Ama çevreden edindiğim bilgiye göre
Nasibindeki kişi gelince dilin lal oluyormuş zaten
o yüzden akışına bırak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…