Evlenmekten vaz mi geçmeliyim

Bak nisanlinda aileme cok takilma demis zaten. Bu guzel bisey illede ailem demiyor sonucta. Ama dedigim gibi bu konularin gecmedigi dugun gormedim desem yeri.

Normalde çok ilgili beni sevdiğini her fırsatta dile getirir ailesine benden hep övgüyle bahsederdi bi 10 gündür ikimizde birbirimize soğuk uzak davranıyoruz tamam o canım demiyor ama bende demiyorum çünkü bana soğuk geliyor içimden gelmiyor yakın davranmak

Cnm nisanlini seviyorsan bu sebepden ayrilinilmazki daha ne sorunlar cikacak evlenince aileler karisincca illaki biseyler cikiyor evli olsaydin bosancakmiydin yapmayin Allah askina cozum odakli ol biraz cnm evlilik arefesi biraz stresli oluyor o canim cicim demiyorsa sen de nisanlina, kardesi seni kirdiysa adam napsin mesafeli davranirsin ailesine olur biter sorunlar illaki olucak bi cok insan giriyor hayatina nisanlinla birlikte, onemli olan bunlari cozmek kacmak degil nisanlinla arani iyi tut mutlu ol pozitif dusun hersey gullukgulistanlik olmayabilir ama sen cozum odakli ol yuregini temiz tut sanki baskasiyla evlensen hic sorunsuz olacak hersey sorunlar cozulmek icindir
Sen yakin ol nisanlina o uzak olursa benim de adim pamukkiz degil :)

Biz düğün alışverişini oturulacak evden kullanılacak mobilyaya kadar takılacak takılar da dahil eşimle birlikte yaptık kimseyi karıştırmadik hiç de kavga etmedik anlamam şu işi ne diye nisan bohcasi yapmaya görümce alışverişe gelir ya ona ne giyilecek iç camasirindan
Siz de nisanlinizin ailesi ile iyi olucam diye işinize karıştırıp mutsuz olmayın olabildiğince ikiniz gidin alışverişe hiç kavga falan olmaz bence

Çok teşekkür ederim haklısınız oda benden ilgi bekliyormuş çok ilgisizsin bana diyor bende şımarır diye pek ilgi göstermedim

Suç bende zaten ben çağırdım görümceyi o farklı şehirdeydi hatta nişanlım sonra böyle olacağını bilseydim ikimiz giderdik sadece dedi oda üzüldü

Bu kadarcık sey yuzunden vazgecılmez evlendıkten snra aılesınden uzakta olacaksanız sıkıntı da olacagını sanmam o soguksa sen sıcak davranda aılesını haklı cıkarma bence belkı grurde aılesınn doldurdugunu anlar sen kendını bzma

Ayrıca ne diye beraber çıktınız alışverişe şimdiye kadar tek bir çöp bile almamislar nisanliniz bile şaşırmış alışverişe para verdikleri için. Demek 3 kuruş hacayinca aslan kesilen tiplerden.
Ayrıca siz sadece kendinizi düşünmeyin nisanliniz için de değişik bir dönem bu ailelerin saçma sapan hareketleri ile uğraşmayin hiç birbirinize olan aşkınızi hatırlayın bu dönemde çiftlerin gergin olması çok normal

Ufak tefek bindallı bilmem ne alışverişinde kv filan yanımda bulundu bulunmasaydı daha da gönlüme göre olurdu belki her şey. ama eşya alışverişine ne annemi ne kv istemedim zaten kendimiz aldık kendimiz ödedik, benim iki sene eşşek gibi ödeyeceğim eşya seçiminde onlar ne münasebet bulunacaklar diye düşündüm. Çok isabetli karar vermişim. Keşke başbaşa çıksaydınız alışverişe ama nişanlınla ilgili çok büyük sorun göremedim düğüne yakın stresten iki tarafta da bi anormallik oluyor ondandır soğukluk dediğin şey inşallah. Hayır işinde şeytan vesvese verir son 40 gün bozmak için

Klasik aile tripleri ve klasik beyinsiz ailesinin kadinlari tarafindan doldurusa gelen turk erkegi, ne diyelim ki sana bundan ayrilsan yeni bulacaginin yuksek ihtimalle bundan farki olmayacak.

Zaten hep su ailecek cikilan dugun nisan alisverisini basli basina rezillik olarak gormusumdur, biri birinin parasiyla alinacak seyleri begenirken istedigini aldirmaya ugrasir , oteki parayi odeyecek kisi olayi en ucuza kapatmak icinden elinden gelen fesatligi cirkefligi yapar kisaca basli basina rezillik. Neden acaba bu para o esyalari kullanacak kisilerin eline verilipte oglum kizim siz gidin gonlunuzce alin denmez ? Yine illa fikir vermesi icin anasini danasini yaninda isteyen olursa cagirsin ama obur turlusu nisanin atilmasina kadar gidiyor.
Daha 3 gun once bir tanidigin nisanlisi babasiyla yuzugu gondermis kiza, sebep yine para isleri sen sunu aldin ben bunu aldim, bu nasil bir rezilliktir yaa, ortada asil olayin farkinda olmayan kisiler, sadece para pesinde olan insanlar ..
Ne bileyim bana cidden tuhaf geliyor.. Nisanlinada pek guvenme yani bahsettigim kizinda nisanlisi 3 gun oncesine kadar olup bitiyordu evlenip sonsuza kadar mutlu yasayacaklardi adamlar para davasi icin gozunu kirpmadan kestirip attilar.
Ben insanlarin sevgisine de askinada sozunede guvenmiyorum o yuzden su devirden herkesin gozu kasi ayri oynuyor para diyince.
En iyisi kadinin ve erkegin kendi parasini kazanmasi ailelerinden hicbirsey beklemeden kendi dugunlerini yapmalari baska turlu bu sekilde olur ama yinede olmamasi lazim tabiki akli basinda olmak kaydiyla. Senin nisanlin simdiden annesinin kardesinin doldurusuna gelip sana ve ailene tavir almis bu adama nasil guvenipte evleneceksin bilmiyorum.

Evlendikten sonra uygun bir zamanda aileleri ziyaret etmek bir gelenektir buna bile simdiden burun kiviriyorsa isin zor.

Çok teşekkür ederim haklısınız oda benden ilgi bekliyormuş çok ilgisizsin bana diyor bende şımarır diye pek ilgi göstermedim
Cnm neden simarsin o sana ilgi gosterince sen simariyormusun sevgi muhabbet karsiliklidir sevgi paylasildikca buyur sen yaklastikca o dahada yaklasacaktir sana sorunlar hep olacak dunya burasi baba evindede sorunlar var heleki evlilik buyumek demek iki ailen olacak ne kadar cok insan o kadar sorun bunlari goze alarak evlenmiyormuyuz zaten sen kendine guven hakkinin yenmesine izin verme yeter kirmadan dokmeden
Mutluluklar diliyorum sen mutlu olursan mutlu bakarsin herseye

Ben o zamanlarımı hatırlıyorum da düğünüme 1 hafta kala büyük bir kavgayla ayrılma noktasına gelmiştim. Mevzu da perde seçimi :) 2-3 gün herşey bitti artık kafalarında, hiç konuşmadım eşimle, tavrımı net koydum. Yalvar yakar tekrar barıştık

En zor zamanlar düğün öncesi bence... Tartışmayan, çatışmayan yoktur sanırım. Ayrılmayın böyle sebeplerden dolayı, sonra geriye dönüp bakınca çok komik gelecek bunlar size...

karşına alıp konuş
içindekileri yüüzne söyle. görümcenın yaptıklarını söyle.
zaten hal hareketlerınden anlarsın nişanlının tavırlarını. ve en önemlisi kimseye fazla yüz verme yoksa üzülen sen olursun böyle.

Yok kimseyi umursamayacağım artık önemli olan benim sonuçta dediğiniz gibi üzülen hep ben oluyorum

Haklısınız en iyisi oluruna bırakıp umursamamak söylenenleri sessizce dinleyip kendinin istediğini yapmak

kesinlikle probleminiz neyse konuşun inanın konuşmak hemen hemen her şeyi çözüyor bağırmak çağırmak hakaret saygısızlık olmadan tabii

Düğün alışverişi kadar tiskinc birsey yok,kim nerden cikarmis bu adeti.
Gelinlik damatlik neyse donuna kadar ailecek almanin ne anlami var.gidilceksede nisanlinla git mumkunse nişanlınin kazancindan olsun kimse burnunu sokmasin,görümce,kaynana damadi fitlemesin.elti kiskanmasin:)
Bir ton sacmalik insan emin oldugu hayat arkadasi seçtiği insandan bile soğuyor.

Biz de hazırlık yapıyoruz, en baştan karar aldık, alışverişlerimizi hep kendimiz yapacağız, kimseyi karıştırmayacağız diye. Üstelik yetemediğimiz yerde destek de alıyoruz. Ama her işimizi kendimiz görüyoruz ve kafamız çok rahat. Bu adetlerin de hiç hayırlı olmadığı görüşündeyim. Alışveriş bahanesiyle sıklaşıyor görüşmeler, zaten stresli olan bir süreçte sonra kırgınlıklar, arada kalmalar, dolduruşlar geliyor. Mesafe falan da kalmıyor karşı tarafın ailesiyle. Kimse de bizim kültürümüzde, aman evlenenlerin istediği gibi olsun her şey, demiyor işin içine girince, herkes için içinde, herkesten her konuda yorum... Zor. En sağlam ilişkiler bile bir sallanıyor sanki bu dönemde.
Bu yüzden gerçekten dönemsel bir sorun mu, evlendikten sonra ailesi ile ilişkileri nasıl olacak, bunu tam olarak kestirmek zor olsa da, önü alınmazsa sıkıntılı zamanlar geçirirsiniz gibi geliyor. Kendi de ailesi için tuhaf olduklarını söylemiş madem, bundan sonra aile ile mesafenizi lütfen koruyun. Bir araya gelince merhaba, nasılsın? O kadar. Arayıp sormalara falan hele sakın girmeyin. Ayrıca nişanlınızla hiç aile meselesine girmeden, onları suçlamadan bir konuşma yapmanız lazım. Bu da uzaktayken olmaz. Bir araya gelecek misiniz yakın tarihte? O zamana kadar biraz sakin kalmaya çalışın, sorup durmayın ona neyin var uzaklaştın falan diye, şimdilik rahat bir tavırda olun, ama yüzyüze gelince (umarım nikahtan önce bir araya geleceksinizdir) eğilin bu konuya derim. Tavırlarını ölçün tartın. Ama ailesini suçlamayın sakın, ne şimdi, ne evlendikten sonra, o her zaman ters teper. Ailesiyle hep mesafeli olmalı, gıyaplarında iyi ya da kötü konuşmamalısınız. Nişanlınızla da sadece onun tavırları üzerinden konuşmalısınız. Şimdi de ileride de... Aile belli ki biraz sıkıntılı. Siz sakin kaldıkça ve onu ailesine karşı kışkırtıyor durumuna düşmedikçe, zaten ailem tuhaftır demiş bir adam olarak, sizi anlayacaktır diye düşünüyorum. Eğer bir araya geldiğinizde bu tavırlarını sürerse de, ona göre tavrınızı alın derim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…