Evlenmekten vaz mi geçmeliyim

Biz de hazırlık yapıyoruz, en baştan karar aldık, alışverişlerimizi hep kendimiz yapacağız, kimseyi karıştırmayacağız diye. Üstelik yetemediğimiz yerde destek de alıyoruz. Ama her işimizi kendimiz görüyoruz ve kafamız çok rahat. Bu adetlerin de hiç hayırlı olmadığı görüşündeyim. Alışveriş bahanesiyle sıklaşıyor görüşmeler, zaten stresli olan bir süreçte sonra kırgınlıklar, arada kalmalar, dolduruşlar geliyor. Mesafe falan da kalmıyor karşı tarafın ailesiyle. Kimse de bizim kültürümüzde, aman evlenenlerin istediği gibi olsun her şey, demiyor işin içine girince, herkes için içinde, herkesten her konuda yorum... Zor. En sağlam ilişkiler bile bir sallanıyor sanki bu dönemde.
Bu yüzden gerçekten dönemsel bir sorun mu, evlendikten sonra ailesi ile ilişkileri nasıl olacak, bunu tam olarak kestirmek zor olsa da, önü alınmazsa sıkıntılı zamanlar geçirirsiniz gibi geliyor. Kendi de ailesi için tuhaf olduklarını söylemiş madem, bundan sonra aile ile mesafenizi lütfen koruyun. Bir araya gelince merhaba, nasılsın? O kadar. Arayıp sormalara falan hele sakın girmeyin. Ayrıca nişanlınızla hiç aile meselesine girmeden, onları suçlamadan bir konuşma yapmanız lazım. Bu da uzaktayken olmaz. Bir araya gelecek misiniz yakın tarihte? O zamana kadar biraz sakin kalmaya çalışın, sorup durmayın ona neyin var uzaklaştın falan diye, şimdilik rahat bir tavırda olun, ama yüzyüze gelince (umarım nikahtan önce bir araya geleceksinizdir) eğilin bu konuya derim. Tavırlarını ölçün tartın. Ama ailesini suçlamayın sakın, ne şimdi, ne evlendikten sonra, o her zaman ters teper. Ailesiyle hep mesafeli olmalı, gıyaplarında iyi ya da kötü konuşmamalısınız. Nişanlınızla da sadece onun tavırları üzerinden konuşmalısınız. Şimdi de ileride de... Aile belli ki biraz sıkıntılı. Siz sakin kaldıkça ve onu ailesine karşı kışkırtıyor durumuna düşmedikçe, zaten ailem tuhaftır demiş bir adam olarak, sizi anlayacaktır diye düşünüyorum. Eğer bir araya geldiğinizde bu tavırlarını sürerse de, ona göre tavrınızı alın derim.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim biraz ılımlı ilgili davrandım oda eskisi gibi oldu ailesiyle ilgili hiçbir konu açmayacağım zaten ona
 
Back