zaten bi cok şeye onun icin katlanıyorum cnk cok haketiyomerhaba canım,
sen zaten kendi derdini bilerek ve anlayar bir adım atmışssın. bir adım daha doktora giderek atmalısın... bugün olmaz ise yarın... şimdi evliğini erteledin diyelim, bu nereye kadar böle sürecek.
öncelikle kendi ruh sağlığın için, sonra da eş adayın için bunu yapmaya değer diye düşünüyorum.
bu zamana katar ailemte hep beni ezti mizafire hoşeltin tiyemeztim annem kızarı hic zormaılar tertin ne tiye ( bu arata bazı harfler bamıyo klavyete zacma şeyler cıkabiliyo yazarken) hep eziltim.bene zen ibiyim uzun cumleler kuramıyorum hic hemen konuşup bitirmek iztiyorummerhaba canım senin sıkıntın bendede var malesefama senin kadar ileri degil (selamlasma konusunda en azından) bende kaynanamı arayamıyorum allahtan kendisi burda degil su anda memleketteler buraya geldiginde napıcagımı sasırıyorum kasılıyorum falan birilerine bisiy anlatırken acaba yanlıs anlarmı dilim sürcer de beni aptal durumuna düsürürmü diye sıkıntı cekiyorum tek basıma bir yerden bir yere gidemiyorum ve toplu tasıma araclarına tek basıma kesinlikle binemiyorum cok zor bi durum farkındayım ve cok iyi anlıyorum seni Allah yardımcın olsun ama sevdigin adamla bi konus bence derdini anlat birazcık da olsa destek olmasını sagla bu gibi seyler tek basına asılamayacagına inanıyorum ben.. dersen ki sen neden psikologa gitmiyorsun ben simdiye kadar defalarca anneme söyledim benim psikologa gitmem gerek diye simdi bile söylesem psikologluk neyin varki sacmalama der anlatamıyorum umarım hersey düzelir rahat bi nefes alırsın tatlım bunu canı gönülden isterim Allah yardımcın olsun..
Bu arada da evlenmekten vazgecme sakın eger gercekten seviyorsan bırakma sonra cok pisman olursun kafan sakinken iyice bir düsün derim ben
canım bu yaşadığın bir rahatsızlık öncelikle bunu kabul et, grip gibi düşün, doktora gitceksin ve öncelikle bunun sana faydası olacağına inanacaksın..
psikolog veya psikiyatrlar sana mutlaka yardımcı olacak , buna inanmalısın ve mutlu, sıkıntısız bir yaşamı daha fazla ertelememelisin...
düğünün yakınmış , eğer ki nişanlınla bir problemin yoksa asla iptal etmeyi düşünme, bu düğün senin için bir basamak gibi düşün,
bu basamağı atladığında kendine güvenin gelecek, psikoloğunun yardımıyla da tamamen bu durumu aşacaksın..
ama düğünden vazgeçersen kendine inancın da yok olacak ve daha da içe kapanacaksın..
bunu bir fırsat olacak gör, bir an önce tedaviye başla ve düğünün yeni hayatının başlangıcı olacağı gibi bu illetten de kurtuluşunun başlangıcı olsun
sadece o biliyo durumumu anlayışla karşılamaya çalışıyo aslında ama bazen sabrı taşıyo haklı olarak çünkü yapamadığım şeyler ona göre çok saçma. yinede yanımda olmaya çalışıyo fakat sadece iş onda bitmiyo ailelerde işin içine girince ister istemez ben sorun yapıyorum çünkü o benim ailemle çok ilgileniyo ama ben onun yarısı kadar nerdeyse ve malum türkiye de evlenince bayan daha çok eşinin ailesiyle muhatap oluyo yanlış anlamayın istemediğimden değil ama yapamadığımdan gözüm almıyo
her şey gönlünce olur inşallah tatlım bir çok yönden birbirimize benziyoruz (her ne kadar pek iyi bir durum olmasa da) sen psikologa mutlaka git bence de.. ben ancak evlendikten sonra gidebilirimo da nasıl olur bilemiyorum şimdilik
her şey gönlünce olur inşallah tatlım bir çok yönden birbirimize benziyoruz (her ne kadar pek iyi bir durum olmasa da) sen psikologa mutlaka git bence de.. ben ancak evlendikten sonra gidebilirimo da nasıl olur bilemiyorum şimdilik
tabiki biraz kişiliğinle alakalı ama senin ki normal hayatını etkileyen bir durum olmuş yani sen bunları isteyerek yapmıyorsun, yapamıyorsun..
bu şekilde olunca da hastalık demek daha doğru ki sen bunu iyileştirmek için çaba sarfedesin..
kendinde bişeyler yapabilirsin aslında bu konuda..
mesela kendi kendine hedefler koy ve asla yapmaktan kaçma..
örneğin dışarıya çıktığında , bu gün gördüğüm tanıdıklara gülümseyeceğim de.. daha sonra selamlaşacağım de.. böyle böyle artırarak kendine yardımcı olabilirsin..
tamam bak su an araniz bozuk, nisanlini ara, bu konuda daha once yaninda olmasinin senin icin ne kadar onemli oldugunu,senin sorununu bilse bile bazen sabrinin tasmasini anladigini, bu duruma cok üzüldügünü, ama dra ya da psikologa gidecegini, bunu onun icin evliligin icin yapacagini söyle..Biraz zaman lazim, tedavimi aksatmicam caba gösteriyorum sen de yapma böyle lütfen de.. Yani sonucta sen yardim almiyorken bile yanindaymis nisanlin, seni zorlamamis,simdi sen kendi isteginle tedavi olmak istiyorsun, bence o da umutlanir memnun olur bu duruma..Onun da senden gelecek iyi haberlere,bir umut isigina ihtiyaci var unutma...
Merak etme,senden cok daha kötü sorunlari olan insanlar tedavi oluyor, umutsuzluga düsme..Sen istersen ins cözülür bu is..
Allah yardimcin olsun <3
nolur pes ediyim demeyn ltfen:)biz siziii coookk seviyoruz cevrenizdekilerde öyle:)en güzelini hakediyosunuz Allahın izniyle:) herseyin güpgüzel olacağına coookk inanıyorum ben :) yanınızdayızz:)
Sizin kadar olmasa da kısmen bende öyleyim..
Söz resimlerimde yüzüm kıpkırmızı , nişanda pembe , arkadaşlarım nikahta sen o kalabalıkta nikah memuruna ' evet ' bile diyemezsin diye gülüyorlardı bana.. Dedim , paçayı yırttım
Herkese göre daha zor atlattım ben bu durumları ama çekingenlik ve kalabalığa alışık olmamamdan dolayıydı..
İnsanlarla hemen samimi olmayı doğru bulmuyorum , mesafeyi seven biriyim kendimi bildim bileli..
O yüzden benim akrabalarım beni bilir çok konuşmam ve girişken bi yapıda değilimdir ama eşimin ailesi akrabaları beni tanımıyor , yeni gelinim malum yanlış ta anlaşılmamak için az çok muhabbet ediyorum dişimi sıkıp
Sizinde zamanla geçer inşallah diye umut ediyorum..
canim ya bence sen de ailenden habersiz de olsa git, evlilik arefesinde sen de üzülürsün böyle..Hem sirf evlilikle ilgili degil ki bu sorun, heryerde karsina cikacak, sen bilirsin ama bence geciktirme.Allah yardimcin olsun
bence kimseyi dinleme ve git doktora benim gibi geç kalma evlenince herşey için geç olabilir keşke ben daha önce karar verip gitseydim ben gidicem inş ve gelişme olursa bilgilendiririm seni
inşallah.cnk evlenince ell opme muhabbeti var ben şimtiten onu takıyorum nazıl yapıcam tiye ve komik ama evlenirken evet temek bile kazıyo beni foto cekilmek bile kabuz
ailemden habersiz hiç bir yere gidemiyorum ki annemle yaşıyorum ben markete bile çıksam azcık geç kalayım arar hemen nerdesin diye
ben de istiyorum tatlım nişanlımla bu konuyu konuşmam gerek önce onun desteği benim için önemli o da annem gibi davranırsa tek başıma hareket edememgelişme olursa lütfen bilgilendir haberlerini duymak isterim tatlım
ailemden habersiz hiç bir yere gidemiyorum ki annemle yaşıyorum ben markete bile çıksam azcık geç kalayım arar hemen nerdesin diye
hmm..peki annenin fikirlerine önem verdigi bir aile büyügü,bir ögretmenin/hocan,ne bileyim, senin icin bu konuda annenle konusabilcek biri yok mu?
Ayrica bir de online olarak seans yapan psikologlar varmis, yine bir forumda okumustum, bi bayan öyle yapmis cok da faydasini görmüs..Belki öyle bisey deneyebilirsin ama o zaman da ücretini nasil söyliceksin annene :S
hayat ne garip kimisi ailesinden birinin bi sorunu oldugunu görür dra gitmeye ikna edemez, kimi de kendi sorununu görür ama ailesi yüzünden dra gidemez
Ins bir cözüm bulursn..
Sizin kadar olmasa da kısmen bende öyleyim..
Söz resimlerimde yüzüm kıpkırmızı , nişanda pembe , arkadaşlarım nikahta sen o kalabalıkta nikah memuruna ' evet ' bile diyemezsin diye gülüyorlardı bana.. Dedim , paçayı yırttım
Herkese göre daha zor atlattım ben bu durumları ama çekingenlik ve kalabalığa alışık olmamamdan dolayıydı..
İnsanlarla hemen samimi olmayı doğru bulmuyorum , mesafeyi seven biriyim kendimi bildim bileli..
O yüzden benim akrabalarım beni bilir çok konuşmam ve girişken bi yapıda değilimdir ama eşimin ailesi akrabaları beni tanımıyor , yeni gelinim malum yanlış ta anlaşılmamak için az çok muhabbet ediyorum dişimi sıkıp
Sizinde zamanla geçer inşallah diye umut ediyorum..
saygıda kusurum yok malum zaten bişey konuşamıyorum :)hep cok sayılı hanımhanımcık derler ama benim eltim pek fıkır fıkır ve herkes cok sever ben onun yanına cok basit kalıyorum belki de beni bu da duşündryorEvet bende takıyordum amanın el öpme de ben kimle ne konuşacağım kocaman kocaman insanlar diyordumGeldi geçti onlardaa bir şekilde.. Çok konuşmak önemli değil saygıda kusur etme hal hatırı onlar sorunca cevapla sende onlara sor, bu işte tamam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?