• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim?

En büyük şükrüm 20lerimin başındaki ideal koca adayimla evlenmemek vallahi. İnan hayata bakışın o kadar değişiyor ki . Kendine biraz zaman ver.
'unide aynı eve çıkana laf etmezsiniz evlenene neler diyorsunuz' demişsin, ben de bu dediğin kesimdenim. Unide sevgilinle eve çıksan , sonra sicip batirsan evi ayirsan bir sene sonra bunu hatırlayan tek kişi sen olursun. Coktaaaan hayatına bakarsın. Adı bile anilmaz bir süre sonra. Ama evlilik yoluna girersen buna yedi ced dahil olur, yürütemeyip ayrilsaniz yirmi sene de geçse hala konuşulur. Elalemin evinde yıllarca senin ve artık yüzünü görmek istemediğin insanın takı töreni fotoğrafları durur:)
Bir de sevgili olsan , bir kavgayla ayrilirsin , iki ağlar unutursun . Ama boşanmaya karar versen düğünde çeyrek takan herkes olayı bilmek ister, neden olmuş, aldatılmış mi, adamı mi ezmis, ailesi mi ayırmış... Toplum baskısı yaşarsın . Mahkemesi, avukatı, bir ton masrafı, cirkinkesen adamı, hayal kırıklıkları gırla...
Bir de sevgili oldun ayrildin . Sonra hayatına gayet mutlu devam eder birini alır,evlenirsin. Ama evlenip boşanıp tekrar bu yola girsen kk'da da devamli konu açıldığı gibi bu aileler arasında sorun yaratabilir...
Daha tonla tonla şey..
Kaldı ki sevgilikikte bir sen varsın bir o. Ama evlilikte cumbur cemaat - mutlu etmen gereken koca iki sülale var.
Mutlu olursanız ne ala, ama bir mutsuzluk anında geleceğin de mahvolur, zor toparlarsin.
Gençliğini götürür mazallah... O yüzden kimse önermiyor bu kadar toy halde evlenmeyi

Ben 20 yaşındayım yazılımla ilgileniyorum ve para kazanıyorum. sevgilimle 18 yaşımda tanıştık.benden 1 yaş büyük. Birbirimizi çok seviyoruz. Evlenmek istiyoruz. 2 sene sonra evlenme kararı aldık. Ama annem erken olduğunu söylüyor ve üniye gitmemi istiyor. en erken 24 yaşımda evlenmemi istiyor. Ben de gençliğimin en güzel yıllarını sevdiğimle geçirmek istiyorum. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ve yan yana pek gelemeyeceğiz gibi duruyor. Zaten çocuk düşünmüyoruz hemen. bi 26-27 de düşünmeye başlarız. bu arada sevgilim de yazılımcı. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Evlenince gecinebilecekmisiniz ? Okuluna devam edebilecekmisin ?

Ben 20 yaşındayım yazılımla ilgileniyorum ve para kazanıyorum. sevgilimle 18 yaşımda tanıştık.benden 1 yaş büyük. Birbirimizi çok seviyoruz. Evlenmek istiyoruz. 2 sene sonra evlenme kararı aldık. Ama annem erken olduğunu söylüyor ve üniye gitmemi istiyor. en erken 24 yaşımda evlenmemi istiyor. Ben de gençliğimin en güzel yıllarını sevdiğimle geçirmek istiyorum. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ve yan yana pek gelemeyeceğiz gibi duruyor. Zaten çocuk düşünmüyoruz hemen. bi 26-27 de düşünmeye başlarız. bu arada sevgilim de yazılımcı. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Gençliğinin en güzel yıllarını sadece sevdiğinle değil, sevdiğinin tüm sülalesiyle geçirirsin iyi düşün. İkiniz de aynı şehirde üniversite yazıp gidebilirsiniz.

zaten iş sahibi olduğum için önceliğim üni değil. Sevdiğimle hayatımı birleştirmek istiyorum. 22 yaşında sevgililer ünide aynı eve çıkınca sorun etmeyenler evlenmeye karşı çıkıyor. çok garip...
Canım Avrupa’da Amerika’da olsak haklısın diycem. Ha evlenmişsin ha sevgilinle aynı evde yaşamışsın farketmez. Ama burası Türkiye. Sevgilinin tüm sülalesiyle (bak ailesi demiyorum) evleniceksin.

Nasıl bir iş sahibisin yazılım konusunda? Çok merak ettim 20 yaşında ünv okumadan nasıl yazılımda iş sahibisin?
Yazılım şirketleri diploma sormaz bile eğer müdür, ceo falan aramıyorsa. Ne yapıp yapamadığına bakar. Kendiniz öğrenip online kurslarla falan yazılım yapabilirsiniz.

tonlarca milimetrik hesap....5 sene sonra hangisini yapabildiğin konusunda bir konu daha açmanı rica ederim.
hayat bu kadar ince hesap yapmaya müsait değil. Önce büyük hesapları yapacaksın...
Nasıl geçineceksiniz? Şu ülkede artık üni mezunlarının bile A101 gibi yerlerde çalıştığını biliyorsak kendinize iş, kazanç olarak neler planlıyorsunuz?Lafla olmuyor hiç bir şey.. hem de pembe olanlarla...

Yazılım şirketleri diploma sormaz bile eğer müdür, ceo falan aramıyorsa. Ne yapıp yapamadığına bakar. Kendiniz öğrenip online kurslarla falan yazılım yapabilirsiniz.
Bizim var yazılım şirketimiz alaylı yazılımcılarla çalışmıyoruz. Hele ki 20 yaşında olup daha okula başlamamış birini stajyer diye bile almayız 😊 Ama derseniz ki herkes 2 kursa giderek kendini meslek erbabı sanıyor, olabilir 😊
Ben istiyorum ki madem böyle yazılıma bir ilgisi var, okusun okulunu bitirsin güzelce ondan sonra hem mesleğinde yükselebilir hem de istediğinde evlenebilir.

Bizim var yazılım şirketimiz alaylı yazılımcılarla çalışmıyoruz. Hele ki 20 yaşında olup daha okula başlamamış birini stajyer diye bile almayız 😊 Ama derseniz ki herkes 2 kursa giderek kendini meslek erbabı sanıyor, olabilir 😊
Ben istiyorum ki madem böyle yazılıma bir ilgisi var, okusun okulunu bitirsin güzelce ondan sonra hem mesleğinde yükselebilir hem de istediğinde evlenebilir.

Muhasebeci arıyor musunuz?

Merhaba, 23 yaşında evlendim eşimle. Geçen sene. 8 Yıldır beraberiz. Üniversiteye gittim ve kendimi geliştirdim. Ailemin maddi durumunda hiçbir sıkıntımda yoktu prensesle gibiydim. İstersem iş de kurabilirdim. Ama hayatın ne getireceği belli olmaz diye düşündüğümden yurtdışında üniversite okudum. Mezuniyetimden 4 gün sonra da evlendim. Yine erkendi ama 8 yıldan sonra çok istedik evlenmeyi. Diyeceğim o ki araba kullanırken bile ehliyet istiyorlar. Allah göstermesin bugünün yarını da var. Her şeye hazırlıklı olup bütün yetkinliklerimizi altın bilezik olarak almalıyız diye düşünüyorum. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. İyi günleriniz olsun.

ben zaten iş sahibiyim okul okumamı gerektiren bi durum yok. Karşıdakine güven,sadakat, bağlılık, sevgi... tabii ki arada görüşüyoruz ama nadir. Ama çok mutluyum onunla olduğum için. Her konuda beni tamamlayan biri
Diplomasız olman vasıflı olduğun anlamına gelmiyor. Hatta ilerde en çok ihtiyacın olan şey diploma olacak. Yazılım yapıyor olman da okul okumanı gerektiriyor. Şu an yüksek lisanslı bir sürü işsiz varken eleme sisteminde en alt basamakta olacaksın daima..

Back
X