• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim?

Orhan Oğuz resim sergisi actiydi gecen mesela, guzel sanatlar mezunu olduğunu sanmıyorum, senaryo yazmak biraz kitap yazmaya benzer, illa edebiyat fakültesi mezunu olmaya gerek yok. Senarist degilim ama uzun yillar sinema sektöründe calistim, senaryo kisminin nasil isledigi farkli biraz. Genelde ekip halinde yapilan bi is. O gruplarda calisan cok arkadasim var, hepside edebiyat vs mezunu degil, yetenek isi biraz bunlar.
Senaristlik hakkında çok bir fikrim yok sadece aklımda kalan yıllar önce biriyle tanıştım senaristim dedi bana. Senaristliğine dair gram bir şey göremedim. Bir kaç yıl sonra tekrar yanyana gelince naptın netten faslında pub isletiyorum dedi. En son görünce senaristlik nasıl gidiyor dedim ne senaristliği yoğurt fabrikam var dedi. Allah bilir simdi ne oldu bilmem.

Senaristlik hakkında çok bir fikrim yok sadece aklımda kalan yıllar önce biriyle tanıştım senaristim dedi bana. Senaristliğine dair gram bir şey göremedim. Bir kaç yıl sonra tekrar yanyana gelince naptın netten faslında pub isletiyorum dedi. En son görünce senaristlik nasıl gidiyor dedim ne senaristliği yoğurt fabrikam var dedi. Allah bilir simdi ne oldu bilmem.
Yogurt hakkinda yaziyodur bcvxvxvxh

zaten iş sahibi olduğum için önceliğim üni değil. Sevdiğimle hayatımı birleştirmek istiyorum. 22 yaşında sevgililer ünide aynı eve çıkınca sorun etmeyenler evlenmeye karşı çıkıyor. çok garip...
Üniversite ye gitmeden mi yazılıma başladınız nasıl öğrendiniz iş nasıl buldunuz

zaten iş sahibi olduğum için önceliğim üni değil. Sevdiğimle hayatımı birleştirmek istiyorum. 22 yaşında sevgililer ünide aynı eve çıkınca sorun etmeyenler evlenmeye karşı çıkıyor. çok garip...

Evlenmekle aynı evde yaşamak arasındaki farkı anlayamıyorsanız zaten evlenmemelisiniz. Önce büyüyün evliliği sonra düşünürsünüz

yazılımcı olduğunuza inanmadım... copy past ile 2 - 3 oyun yazıp google playdan para kazanıyorsunuz muhtemelen... ama öyle büyük firmaların size evden iş vereceğini sanmıyorum

Ben 20 yaşındayım yazılımla ilgileniyorum ve para kazanıyorum. sevgilimle 18 yaşımda tanıştık.benden 1 yaş büyük. Birbirimizi çok seviyoruz. Evlenmek istiyoruz. 2 sene sonra evlenme kararı aldık. Ama annem erken olduğunu söylüyor ve üniye gitmemi istiyor. en erken 24 yaşımda evlenmemi istiyor. Ben de gençliğimin en güzel yıllarını sevdiğimle geçirmek istiyorum. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ve yan yana pek gelemeyeceğiz gibi duruyor. Zaten çocuk düşünmüyoruz hemen. bi 26-27 de düşünmeye başlarız. bu arada sevgilim de yazılımcı. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
20 yaşında düşündüğünüz şeylere bak

Ben 20 yaşındayım yazılımla ilgileniyorum ve para kazanıyorum. sevgilimle 18 yaşımda tanıştık.benden 1 yaş büyük. Birbirimizi çok seviyoruz. Evlenmek istiyoruz. 2 sene sonra evlenme kararı aldık. Ama annem erken olduğunu söylüyor ve üniye gitmemi istiyor. en erken 24 yaşımda evlenmemi istiyor. Ben de gençliğimin en güzel yıllarını sevdiğimle geçirmek istiyorum. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ve yan yana pek gelemeyeceğiz gibi duruyor. Zaten çocuk düşünmüyoruz hemen. bi 26-27 de düşünmeye başlarız. bu arada sevgilim de yazılımcı. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Anneniz çok çok haklı. Evlendiğinizde üniversite okuma işini unutun. O okuyanlar çok nadir ve eşinin gerçek anlamda karısına destek olup, kazanması için uğraştığı çiftlerde oluyor ki yinede bir evliliğin, ev işlerinin sorumluluğu biniyor üzerinize. Büyük hata yaparsınız bence. Yaşınız gerçekten çok küçük. Hani siz hazırsanız, işi de buldum derseniz evlenin diyeceğim ama yaşınız bunu söylemek için yine yeterli değil. Kariyer sahibi olun önce eşinize muhtaç olmadan yaşamanın ne kadar kıymetli olduğunu anlayacaksınız.

ben zaten iş sahibiyim okul okumamı gerektiren bi durum yok. Karşıdakine güven,sadakat, bağlılık, sevgi... tabii ki arada görüşüyoruz ama nadir. Ama çok mutluyum onunla olduğum için. Her konuda beni tamamlayan biri
Sen evlen ya, üniversiteye girsen de vizyonun bu yani 20 yaşında.

Bu kişiyle ne kadar birlikte vakit gecirdin, kaç kere bulusabildiniz ki tanidin, seni tamamladi? Bir tatile ciktiniz mi hiç en az 1 hafta? Uzaktan uzaga kimseyi taniyamazsin tamamen şansa birakirsin.

Evlenmek yerine ayni eve ciksaniz daha iyi cunku sorun oldugunda eşyani toparlar cikar gidersin.
Ama boşanirken mahkemelerde ugrasirsin, cocuk olursa o ayri bir dert. Aileler ve cevre kismina hic girmiyorum zaten. Bir şey biliyor da karsi cikiyor millet degil mi?

Başın göğe ermiyor ki evlenince o sevgililikteki mıçmıçlık azalıyor çünkü geçim derdi o bu şu ekleniyor. 27de evlendim daha bugün derin dondurucu nerede duracak diye tartıştık bekarlığın tadını çıkarın bu erkekler çok tuhaf😂

Isimli kurumsal firmalar, univ diplomasi olmayana telefon bile actirmazlar. Universite ortami farkli, arkadas ortami farkli. Okuma/yazmasi olmayan türküculer de dünyayı geziyor konser icin kulturlu mu simdi bunlar :) ben gezip, kulturleniyorum demek ne komik

Yurtdisinda alakasiz bir bolumden mezun olup yazilim direktoru olarak calisan tanidigim var. ( Kucuk bir is yeri degil) Hatta ingilzice bilmeyen yazilimci diye bir sey varmiş bu nasil oluyorsa onu bile yurtdisinda işe aldilar,(yabanci firma degil) hoş dil bilmedigi için kendisi o ulkede yasamayi beceremeyip dönmüş. 😁 Ahhhh ahhh kimlerden neler oluyor.

Erkekler kavun değil ki koklayıp alasın 😄 İyice tanımak gerek saçma sapan biri çıkarsa ne yapacaksın, boşanmak yuvayı dağıtmak ne kadar zor. Sitede biraz gez bak herkes aynı şeyi yazar evlenmeden harikaydı böyle değildi cok seviyoduk birbirimizi vs vs. Sen genc bi kadınsın ve burasıda isvicre olmadıgı icin her türlü ihtimali düşünüp mantiginla hareket etmelisin, yani en azından mantıklı kendini geliştirmis insan böyle yapar. He ben gençlik atesinde yanmak istiyorum dersen oda senin tercihin yaşayarak tecrube edersin

Şöyle genel bi cevap yazayım herkese, yazdıklarınızın hepsini okudum. Olay yoğurda kadar nasıl geldi anlamadım ama :D. Her neyse… Sanırım üniversiteye gidicem. Mezun olduktan sonra kim öle kim kala duruma göre bakarız evlilik işlerine. Saygı çerçevesinde fikir belirten herkese teşekkür ederim. Hoşça kalın 🫶🏻

Şöyle genel bi cevap yazayım herkese, yazdıklarınızın hepsini okudum. Olay yoğurda kadar nasıl geldi anlamadım ama :KK70:. Her neyse… Sanırım üniversiteye gidicem. Mezun olduktan sonra kim öle kim kala duruma göre bakarız evlilik işlerine. Saygı çerçevesinde fikir belirten herkese teşekkür ederim. Hoşça kalın 🫶🏻

Sonunda. 👍 Yolun acik olsun. 😁

siz hiç lise mezunu ya da başka bölümden mezun olup yazılımcı olmuş insan görmediniz. biraz araştırın internette de vardır

İnternette doğruluğu teyit edilmemiş milyonlarca bilgi var. Hatta bilinçli olarak paylaşılan yanlış bilgiler de var.

Amerika'da sözde bir evin garajında veya bodrumunda başlamış gibi anlatılan; başarı hikayelerinden bahsediyor olabilir misiniz ?

İnternette doğruluğu teyit edilmemiş milyonlarca bilgi var. Hatta bilinçli olarak paylaşılan yanlış bilgiler de var.

Amerika'da sözde bir evin garajında veya bodrumunda başlamış gibi anlatılan; başarı hikayelerinden bahsediyor olabilir misiniz ?
Hayır onlardan bahsetmiyorum. Bizzat tanıdığım insanlar da var böyle. Okumak daha garanti tabi. Okumadan yapacaksan kendini çok iyi geliştirmen gerek

Para kazanmakla üniversiteye girip eğitime devam etmek arasında bir bağlantı yok.
Bu bir kültür meselesidir. Çok farklı insanlarla tanışırsınız, vizyonunuz genişler, olaylara farklı açılardan bakmayı öğrenirsiniz.

Sevdiğiniz kişiyle gece gündüz birlikte olma fikri muazzam mutlu eden bir şeydir, bu mutluluğun şiddeti yaştan bağımsızdır. Ancak evlilik böyle bir şey değil. Sorumluluktan bahsedilince ev işi vs aklınıza geliyor ama öyle değil. Bence 20 yaş bu yükün altına girmek için çok ama çok erken. Karşı taraf da bir erkeğin evlenmesi için çok çok genç. Şu an böylesiniz ama zevkleriniz, beklentileriniz, amaçlarınız bir kaç sene içinde o kadar değişecek ki inanamayacaksınız.

Zaten evlenme kararını vermişsiniz ancak tekrar değerlendirmekte fayda var.

Okumaya karar verdi.

Birlikte gezmek ve tatil yapmak için evlenilmez, bunlari evlenmeden yaparsin baktin ilişki hala cok guzel gidiyor, iyice tanidin o zaman birlikte bir hayat kurarsin.

İki uç ay gezip tatile gidecegiz romantik olacak hevesiyle koskoca hayatini bir adamla imza atarak bağlamazsin.

Ha hayatimi zehir ederse boşar atarim diyebilecek biri de degil. Evlenmeden gezemiyorum ailem izin vermiyor diyen biri evlenirse de boşanamiyorum ailemin tansiyonu var demeye başlar cunku.

Kendi kararlarinizla hareket edecek yaşa gelince evlenin bari.

Back
X