• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim?

zaten önümüzdeki iki-üç sene planım bu. evden ayrılıcam ablamla eve çıkıcaz. ablam üni okuyor. o ara hem sevgilimle buluşup vakit geçiririz hem gezeriz. sonrasında da evlilik düşünmüştük işte.
Bak bu güzel. Başarabilirsen cık şehir dışına veya işinde başarılıysan şehir dışında da çalışabilirsin. Bu süreçlerde dolu dolu yaşar ve tanırsın daha sağlıklı kararlar alabilirsin.

zaten iş sahibi olduğum için önceliğim üni değil. Sevdiğimle hayatımı birleştirmek istiyorum. 22 yaşında sevgililer ünide aynı eve çıkınca sorun etmeyenler evlenmeye karşı çıkıyor. çok garip...
çünkü aynı eve çıkınca sonra ayrılınca en fazla eski sevgilin oluyor. Evlenince genç yaşta dul oluyorsun, bir de cocuk varsa ooo hayatın karardı

Evlen o zaman ne fikir alıyorsun. Okumak sadece para kazanmak degildir. Ufkunu genisletirsin, kultur ile para es deger mi ? Is sahibiymis, kazancin ne ? Evin, araban var mi ? Neyine güvenmiyorsun. Yasin cok küçük, tercih senin. Ilerde erken yasta evlenmeseydim diye kafani duvarlara vurman muhtemel
üni okuyup kültürsüz olan o kadar insan var ki... ben zaten gezip kültürlenip kendimi geliştiriyorum bunun için üniye ihtiyacım yok. Kazancım da bana yetiyor çok şükür. Bence pişman olup olmamak tamamen eşe bağlı. sana cenneti de yaşatabilir cehennemi de...

Kendini paranı kazanıyorsun sevdiğin biri de var evlenmemen için hiçbir problem yok.
Evlenince de üniversiteye gidebilirsin.
Önemli olan senin ne istediğin senin önceliğin üniversite mi yoksa sevdiğin insanla hayatını birleştirmek mı?
Koca kaçıyor mu?

Bak bu güzel. Başarabilirsen cık şehir dışına veya işinde başarılıysan şehir dışında da çalışabilirsin. Bu süreçlerde dolu dolu yaşar ve tanırsın daha sağlıklı kararlar alabilirsin.
evet çok teşekkür ederim düşüncelerin için. destekleyen tek kişi sen oldun :) en azından karşı çıkmayan :)

üni okuyup kültürsüz olan o kadar insan var ki... ben zaten gezip kültürlenip kendimi geliştiriyorum bunun için üniye ihtiyacım yok. Kazancım da bana yetiyor çok şükür. Bence pişman olup olmamak tamamen eşe bağlı. sana cenneti de yaşatabilir cehennemi de...
Gezince kulturleniyosun demek bxbxbxbxbx

bence konu sahibi evlensin koca kaçıyor. Kayınvalideye kahve servisi, ailesine biraz hizmet yapsın. bol bol temizlik, aksam ne yiyecez sorularına maruz kalsın. sakın cocuk yapmayın.

ben zaten iş sahibiyim okul okumamı gerektiren bi durum yok. Karşıdakine güven,sadakat, bağlılık, sevgi... tabii ki arada görüşüyoruz ama nadir. Ama çok mutluyum onunla olduğum için. Her konuda beni tamamlayan biri
Bu cevaptan sonra anlaşılıyor iki yıl sonra zaten kendin evlenmekten vaz geçersin. Takıl şimdilik kafana göre. Burası 6-9 yıl aynı şehirde flört edip, nişanlı kalıp evlendikten bı kaç ay sonra pişman olan kadınlarla dolu.. uzak ilişki yaşayıp arada bir görüşüp iki yıl sonrası için alınan evlilik kararı asla sabit kalamaz hele ki bu yaşta.

ben zaten iş sahibiyim okul okumamı gerektiren bi durum yok. Karşıdakine güven,sadakat, bağlılık, sevgi... tabii ki arada görüşüyoruz ama nadir. Ama çok mutluyum onunla olduğum için. Her konuda beni tamamlayan biri
Nasıl bir iş sahibisin yazılım konusunda? Çok merak ettim 20 yaşında ünv okumadan nasıl yazılımda iş sahibisin?

anlamıyorum gerçekten. 20 yaşında misafir daveti, kaynana ziyareti vs bunlara mı özeniyorsunuz ya. Anneni dinle okulunu oku, bitirince düşünürsün.
ben yeni gelinliğe özenecek dünyadaki son insan olabilirim. kaynana gelin muhabbetini de sevmem. aşırı samimiyet kurmam. mesleğim var ve burdan devam etmeyi düşünüyorum. bunun için de üni okumama gerek yok. he ama önümüzdeki 2 yıl gezicem

sadece evlenmek için evlenseydim haklısınız kaçmıyor. büyük ihtimalle 25 den sonra derdim. ama bizim durum farklı.
Ya Allah aşkına rahat gezip tozmak için evlenilir mi genceciksiniz neden kayınvalideydi görümceydi uğraşasanız okuyup daha yükselin yazılımcıysanız

evet çok teşekkür ederim düşüncelerin için. destekleyen tek kişi sen oldun :) en azından karşı çıkmayan :)
Çünkü sonradan yüzünü gör diye destekledim:) gerçek şu ki "evlenince her seyi yaparız ederiz" diyen adamdan kork. Eski bir flörtümün kankası erkenden evlendi 20 lerinde evlendiği kızı ilk seneler hamile bıraktı üstelik sonda flörtümden öğreniyorum ki is bahanesiyle baska bir kadınla yasıyormus eve gitmiyormus o kadınla sürekli eğlenip geziyorlarmıs. Ama karısından da boşanmıyor. Cünkü düzeninin bozulmasını istemiyor:) cünkü cocuklarının anası:) dul bırakmaz:)

Artık her yer yazılımcı kaynıyor. Az çok iş yapabilirsiniz ancak 20 yaşında evlenmeli miyim diye düşünüyorsanız üniversite okumanız şarttır. Azıcık vizyon katar. Freelance çalışmıyorsanız ya da ileride başka bir şekilde çalışmak istiyorsanız diplomanız olması büyük önem taşır artı mühendislik okursanız zaten ona göre yüksek mühendis şeklinde ilerleyebilirsiniz. Hem siz hem de karşınızdaki evlenmek için henüz çocuk yaştasınız. 5 sene sonra hayat tarzlarınız oturduğunda pişman olursunuz.

Back
X