• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeli miyim?

çocuk olmadıktan sonra ve ikimiz de evdeyiz. ev işleri bölüşülür. evliliğin sorumluluğunu anlatır mısınız. hani herkes aynı şeyden bahsediyor. herkesten uzak bi şekilde sevdiğinle evlenip aynı evde yaşamanın nasıl bi ağır sorumluluğu olabilir. ev işi vs dışında?
Siz şimdi birbirinizin ev halini hiç bilmiyorsunuz. Birinin dışarıdaki hali tutumu ile evdeki hali tutumu birbirini tutmaz. Doğal ortam diye bir şey var, orda çok başka insanlara dönüşebilirsiniz. Aynı eve çıkmazsanız ev içinde geçirdiğiniz vakti artırabilirsiniz, ucundan kıyısından bi fikir verir size. Sonuçta herkes aynı evde iken evlenmedi. Bitsin bu hasret diye çıkılan yol sıkıntılı devam edebilir acele etmeyin.

Evlenince aileler girecek işin içine, bir gün karşılıklı ağzınıza geleni saydığınız kaynana ile öbür gün bi masada yemek yemek var. Öyle küstüm, ömür boyu görüşmem diye bir şey olmuyor, sonuçta aile. Uzaklıklarına güvenmeyin, bir telefonla evin havasını değiştirenleri biliyorum. Sevgiliniz de küçük daha, ailesi ile arasındaki dengeyi kuramayabilir, siz de kuramayabilirsiniz üstelik yakınsınız.

Ya Allah aşkına rahat gezip tozmak için evlenilir mi genceciksiniz neden kayınvalideydi görümceydi uğraşasanız okuyup daha yükselin yazılımcıysanız
kaynana görümce derdim olacağını sanmıyorum.ne onun ailesi öyle ne de ben öyle biriyim tahammülüm yok o tür şeylere. yurt dışına çıkmayı düşünüyoruz nasip ederse. ha bide zaten yazılımda kendimi geliştirmeye devam ediyorum

Nasıl bir iş sahibisin yazılım konusunda? Çok merak ettim 20 yaşında ünv okumadan nasıl yazılımda iş sahibisin?
Ben de o yaşlarda Alman firmalarına remote çalışıyordum. Para kazanır. Yazılım çok esnek bir meslek. Ben şu an KK’da takılırken bir projeyle uğraşıyorum. Ama üniversite konusundaki bakış açısı sıkıntılı üyenin.

sadece evlenmek için evlenseydim haklısınız kaçmıyor. büyük ihtimalle 25 den sonra derdim. ama bizim durum farklı.
Annem kime neyi anlatiyosun, senin geldigin yollardan tur atip döndüm ben, 20 yaşında evlendim çünkü biz de cok farkliydik bxbxvxvwb üstelik ben bi de üniversitede okuyodum. Sonra bi baktim zirtop gibi velet yasinda evlenince karsindakinin kafada velet kafasi. Kirayi yatiricagina gidip uzaktan kumandali araba mi almazdi, PlayStation a para mi basmazdi. Faturayi yatir diye verdigim parayla eve köpek alip geldigini bilirim. Zaten cocuk kafayla sevdigin, biraz büyüyüp olgunlasinca bi bakiyosun o baska biseye evrilmis sen baska biseye. Artik baska seyleri sever olmusuz. De ki cok sorumluluk sahibi senin sevgilin? Pardon ama acelen ne? Bu yaşta yapilan evlilikten hayir geldiği cok az görülmüş sey Ha bi de gezip kulturlenmek nasi oluyo onu bi anlatir misin? Universiteye kulturlenmek icin gidilmiyor zaten. Meslek sahibi olmak icindir. mesleginde yetkin oldugunu, teknik donanima sahip oldugunu gösteren kanıttır bana göre üniversite mezunu olmak. Kültürünü genisletmek icin oku, tiyatro, sinema, müze, sergi gez tabii. Ama kalkip ben geziyorum nasilsa deme, cok komik duruyor.

Hımmm bizim yazılım şirketimiz var ünv bitirmemiş kimseyi çalıştırmıyoruz da merak ettim 😂
Bende bunu düşünüyorum ya. Yazılım önemli bir faktör cv bilgileri önemlidir diye düşünüyorum. Özellikle bunu yazılım mühendisi olan abisi izah etmedi mi acaba.

üni okuyup kültürsüz olan o kadar insan var ki... ben zaten gezip kültürlenip kendimi geliştiriyorum bunun için üniye ihtiyacım yok. Kazancım da bana yetiyor çok şükür. Bence pişman olup olmamak tamamen eşe bağlı. sana cenneti de yaşatabilir cehennemi de...
Üniversite okumayan veya okuyamamışların avuntu cümlesi bu, kendini geliştirme imkanı olan biri olarak bunlara sarılmayın.

Pişman olup olmamak eşe değil, yanlış seçimlerimize bağlı. Kimse bize cenneti cehennemi yaşatacak güçte olmamalı, kendimizi bu kadar edilgen bir konuma sokmamalıyız.

20 yasinda cok genc ve cok toysun. Biraz da kararlisin. Evlen de gor dunyanin kac bucak oldugunu :))

Birileri yazmis. Bende de aynen eger 20 yasinda gorustugum (o zamanlar da uzak mesafe iliskisiydi) kisiyle evlendeydim, hayatimin hatasini yapmis olurdum. Bir de tabi o zamandan suan ki esimi taniyana kadar yasadigim bir cok tecrubeyi de edinememis olurdum.

Evlenmeden once ayni evde yasa demiyorum. Kesinlikle lazim oldugunu dusundugum halde dini veya ahlaki acidan bazi kesime cok ters oldugu icin bunu oneremem. Ama hic degilse evlilik gibi koskoca bir suanda anlayaMadiginiz sorumlulugu almadan once uzun yolculuklara, tatile cikmanizi oneririm. Beraber 2 hafta falan tatil yapin. Haftasonu kacamagi degil.Uzun uzun plan program yapilcak, esyalarin kirlenip, yikanmasi gerekecek bir tatil. Annem asla izin vermez, gidemem diyorsaniz da, o zaman hop yine geldik mi yasiniz cok kucuk mevzusuna :))

Annem kime neyi anlatiyosun, senin geldigin yollardan tur atip döndüm ben, 20 yaşında evlendim çünkü biz de cok farkliydik bxbxvxvwb üstelik ben bi de üniversitede okuyodum. Sonra bi baktim zirtop gibi velet yasinda evlenince karsindakinin kafada velet kafasi. Kirayi yatiricagina gidip uzaktan kumandali araba mi almazdi, PlayStation a para mi basmazdi. Faturayi yatir diye verdigim parayla eve köpek alip geldigini bilirim. Zaten cocuk kafayla sevdigin, biraz büyüyüp olgunlasinca bi bakiyosun o baska biseye evrilmis sen baska biseye. Artik baska seyleri sever olmusuz. De ki cok sorumluluk sahibi senin sevgilin? Pardon ama acelen ne? Bu yaşta yapilan evlilikten hayir geldiği cok az görülmüş sey Ha bi de gezip kulturlenmek nasi oluyo onu bi anlatir misin? Universiteye kulturlenmek icin gidilmiyor zaten. Meslek sahibi olmak icindir. mesleginde yetkin oldugunu, teknik donanima sahip oldugunu gösteren kanıttır bana göre üniversite mezunu olmak. Kültürünü genisletmek icin oku, tiyatro, sinema, müze, sergi gez tabii. Ama kalkip ben geziyorum nasilsa deme, cok komik duruyor.
gezip kültürlenilir mesela Paris'e gidersin Tokyo'ya gidersin müzeleri gezersin kültürlenilir ama gezme anlayışın Kocaeli vs tur atmaksa skofgsg üzgünüm

Ben 20 yaşındayım yazılımla ilgileniyorum ve para kazanıyorum. sevgilimle 18 yaşımda tanıştık.benden 1 yaş büyük. Birbirimizi çok seviyoruz. Evlenmek istiyoruz. 2 sene sonra evlenme kararı aldık. Ama annem erken olduğunu söylüyor ve üniye gitmemi istiyor. en erken 24 yaşımda evlenmemi istiyor. Ben de gençliğimin en güzel yıllarını sevdiğimle geçirmek istiyorum. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ve yan yana pek gelemeyeceğiz gibi duruyor. Zaten çocuk düşünmüyoruz hemen. bi 26-27 de düşünmeye başlarız. bu arada sevgilim de yazılımcı. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Yazılımcı derken ne gibi bir yazılım yapıyorsunuz? Be - Fe hangi dilde uzmanlaştınız? Start-up projeler mi yapıyorsunuz? Yayına alınan projeniz var mı? Eğer bunlar yoksa çocukluğu bırakın ve okulunuzu okuyun.

Ben de o yaşlarda Alman firmalarına remote çalışıyordum. Para kazanır. Yazılım çok esnek bir meslek. Ben şu an KK’da takılırken bir projeyle uğraşıyorum. Ama üniversite konusundaki bakış açısı sıkıntılı üyenin.
Şöyleki bizim şirketimiz erkek arkadaşımla ortak, o ünv okurken bir şirkette iş öğrenmek için stajyer olarak çalışıp kendini geliştirmiş ama o zaman bile kesinlikle o şirket diplomanı al gel bizimle çalış demiş. Yani ünv okumadan burada kalifiye bir yazılımcı olmak ve iyi bir maaşla çalışmak (kendi şirketini falan kurmayacaksan) imkansıza yakın.
Öyle ben iş sahibiyim falan komik yani. 😊

yüz yüze tanıştık zaten .vakit de geçirdik lakin ailelerimiz çok uzakta olduğu için herkes evine döndü ve uzak mesafe ilişkisine döndük. Bir de bence uzak mesafe ilişkisi çok zor
Pardon ben o kismi kacirmisim, yüzyüze tanistiysan evlen. Bxbxbxbbx ay kime neyi anlatiyorum ya, neyse biybiy

Bende bunu düşünüyorum ya. Yazılım önemli bir faktör cv bilgileri önemlidir diye düşünüyorum. Özellikle bunu yazılım mühendisi olan abisi izah etmedi mi acaba.
Yaa bir de burası Türkiye artık ünv okuyan iş bulamıyor kaldı ki kendini yazılım konusunda geliştirmiş ünv okumamış bir insanın işi çok çok zor.
Anca ucuzs sigortasız proje işlerinde belki o bile zor.

Yaa bir de burası Türkiye artık ünv okuyan iş bulamıyor kaldı ki kendini yazılım konusunda geliştirmiş ünv okumamış bir insanın işi çok çok zor.
Anca ucuzs sigortasız proje işlerinde belki o bile zor.
3 gün sonra parasizliktan kavga baslar, birbirlerini yolmaya başlarlar, evlenmeyi evcilik saniyollaaa

Şöyleki bizim şirketimiz erkek arkadaşımla ortak, o ünv okurken bir şirkette iş öğrenmek için stajyer olarak çalışıp kendini geliştirmiş ama o zaman bile kesinlikle o şirket diplomanı al gel bizimle çalış demiş. Yani ünv okumadan burada kalifiye bir yazılımcı olmak ve iyi bir maaşla çalışmak (kendi şirketini falan kurmayacaksan) imkansıza yakın.
Öyle ben iş sahibiyim falan komik yani. 😊
O konuda haklısınız. Yazılımla ilgilenen çalışır, diplomasız da özellikle dil biliyorsa para kazanır;ama kalifiye yazılımcı, senior olmak çok ayrı, zaten şu aşamada çok iyi paralar kazanamaz. Biz de zaten ev yükü altına gireceğine üniversite okusun, kendini geliştirsin; dünyayı görsün diyoruz. 😊

kaynana görümce derdim olacağını sanmıyorum.ne onun ailesi öyle ne de ben öyle biriyim tahammülüm yok o tür şeylere. yurt dışına çıkmayı düşünüyoruz nasip ederse. ha bide zaten yazılımda kendimi geliştirmeye devam ediyorum
Sen diploman bile yokken yurtdisinda is bulucagini mi sanıyorsun? Yabanci dilin var mi?

Back
X