Evlenmem için yapılan baskılar :)

Iste o hayatinin askini önce bi bulacaksin, ha deyince olmuyor :52:
onu taniyayim edeyim diyene kadar yine en az 2-3 sene geciyor aradan.
Evli bayanlar gecenin bi yarisi pat diye arkadasina gidemiyor, beraber sabahlara kadar sohbet edemiyorlar. Kafalarina estiginde süslenip püslenip disari cikip bar'larda kulüp'lerde takilamiyorlar eglenmek biseyler icmek icin. Bunlar sadece birer örnek. Tabi bu hayat arkadas cevresinin ertafinda dönmüyor. Demek istedigim, bekarliginda yaptigin ufak tefek cilginliklari evliyken yapamiyorsun, esinle birlikte yaptiklarinda belli bir sinir cercevesinde. Evlilik büyük sorumluluk demek, bunun en güzel örnegi ablam benim icin. Okadar deli doluydu ki gününü gün ederdi, her gününü sanki son günüymüs gibi yasardi. Eylül'de evlendi ve bambaska bir insan oldu. Cok oturakli, sessiz, attigi her adima dikkat eden, konusma tarzi bile bambaska olan bir insan oldu. Simdi istedigi saatte cikip arkadaslarini göremiyor, onlarla cikip biseyler yiyip icemiyor her istediginde, gel beraber gezelim desem bile esi olmadan biyere gidince rahatsiz oluyo sanki ve hayir diyo. Benim gittigim ortamlari anlatinca arada agzindan kaciriyor "off bende istiyorum" diye, o an gözlerinden okuyorum eski günlerini özledigini, her nekadar caktirmamaya calissa da. O eski deli dolu ablamdan eser kalmadi
:27: Ben sahsen bu yasimda gezmeye eglenceye doydum diyemeyecegim, daha ne gördük ki hayatta :32:

evliyken bekarkenki gibi rahat olamazsın çünkü .... herkes büyümüş oturmul olmanı bekler .benim kuzenim benden 2 yaş küçük evli kız .. mesela ondan olgunluk bekliyorlar hep .benden kimse beklemeiyor .. aslında hayatının aşkını bulmadıktan sonra evlenmeninde anlamı yok bence .... ortalama bir aşkla normal bir standartta mutlu olmak isteyenler evlenmek için evleniyor ... artık düzen kurayım mantığı .bana düzen gözüyle bakan bir erkek beni mutlu edemez .o kendini mutlu etmek için evleniyor .ben öyle düşünüyorum .çamaşırım yıkansın ütülensin yemeğimi pişirsin diye bakıyor genelde erkekler .
artık erkekler evlenmedende birşeyleri yaşaybildiği için çocuk sahibi olmak için evleniyor ....

herkesin düşüncesi farklıdır ki insan hazır hissetmedği gerçekten sevmediği birinle evlenmek istemez .kimi mantık evliliği yapar kimi yapamaz ... bu böyle birşeydir ..aman 25 oldum hemen evleneyim diye düşünmez herkes ..yanii herkese göre değişir .hiç bir kadın bekarkenki kadar özgür olamaz evli olunca .zaten evlenmek isteyemen erkeklerde kadınlarda sorumluluktan kaçan insanlardır ... bir insanın sorumluğunu yüklenmek zordur çünkü ....

Elbette herkesin düşüncesi farklıdır bu noktada bir sıkıntı yok zaten... Gerçekten sevmediği biriyle evlensin mi demişim ben? Öyle bir şey göremiyorum yazdıklarımda. Sen öyle bir şey gördün belli ki, lütfen belirt :)

kızlaar 30a kadar yolu var bu işin ya 30dan önce evde kaldım demem :1: evlenince ne oluyosa ben de bilemedim her şey güllük gülistanlık olsa bir derdim var diye bi başlık olmazdı heralde forumda :ssz: erken yaşta koşturarak evlenenleri anlamıyorum, hayatta tek amacı evlenip çocuk yapmak olanlar aydınlandıklarını zannediyor :34:

gerçekten de söylediğiniz gibi bazılarının hayatta tek amacı evlenip çocuk yapmak. bundan ötesi yok.
o yüzden sanıyorlar ki onlar amacına ulaştı, biz ulaşamadık. mutsuzluktan süründüğümüzü falan düşünüyorlar sanırım. :1:

Özgürlük anlayışın bana çok ilginç geldi açıkçası :-) Sanırım istediğin özgürlüğe aile hayatında da sahip değilsin dolayısıyla saydıkların sana bir özgürlükmüş gibi geliyor.

Yalnız yaşıyorum, en son ne zaman gece çıktığımı hatırlamıyorum : ) 18’li yaşlarımda falan baya meraklıydım, sonraları bu merakımı tüm ipler benim elimde olunca fazlasıyla komik oldum.

Kafana estiğinde süslenip püslenip dışarı çıkıp barlarda kulüplerde hayatının aşkını bulamazsın yalnız, haberin olsun : )

Gecenin bir yarısı arkadaşına gitmek rutin bir eylem ve özgürlük mü senin için? :-)) Çok ekstrem ve istisnai bir durumdan sıradan bir hadiseymiş gibi bahsetmen de şahane gerçekten... Cidden senin özgürlük anlayışın bambaşkaymış. Yaşına veriyorum diyeceğim de küçük de değilsin ki.
:53:

Senin de özgürlük anlayisin evlilik sanirim, sanki baba evinde iskence görüyoruz özgürlügün ö'sünü bilmiyoruz da evlenince bunlarin tadina varacagiz.
Asil senin düsüncelerin gercekten acayip.
Ne demek istedigimi hic ama hic anlamamissin arkadasim yazik bosuna parmaklarimi yordum :-)
Benim aile hayatimi nerden biliyorsun? sahip olup olmadiklarima sen mi karar veriyorsun? Pat diye cözdün mü benim aile hayatimi? Helal sana
:52:
Gec saatte esin olmadan cik bakalim cikabiliyorsan kafana her estiginde :27:

Ayrica evet istedigim zaman eve girip cikmak, ailemden baska kimseye hesap vermemek, istedigim sekilde giyinip kusanmak, istedigim mekana yalniz veya arkadas cevremle gitmek, en yakin arkadasimla tatile gitmek, vs. vs. benim icin özgürlük. Senin özgürlükten kastin ne cidden anlamadim. Bu konuda yalniz degilim sanirim.

Elbette herkesin düşüncesi farklıdır bu noktada bir sıkıntı yok zaten... Gerçekten sevmediği biriyle evlensin mi demişim ben? Öyle bir şey göremiyorum yazdıklarımda. Sen öyle bir şey gördün belli ki, lütfen belirt :)

Evlenmek istemeyenlerle bi derdin mi var senin ? Senin icin evlenmek özgürlük tamam anladik da niye laf carpitmaya calisiyorsun? Bu neyin cabasi anlamadim ?!?!??!

Son düzenleme:
gerçekten de söylediğiniz gibi bazılarının hayatta tek amacı evlenip çocuk yapmak. bundan ötesi yok.
o yüzden sanıyorlar ki onlar amacına ulaştı, biz ulaşamadık. mutsuzluktan süründüğümüzü falan düşünüyorlar sanırım. :1:

Evet sanki biz cahiliz hayatta hicbir tecrübe edinmedik, ask'in sevginin ne oldugunu bilmiyoruz, nasil bir seydir neyin nesidir.
Bi arkadasim var, sanki herseyi görmüs gecirmis yasamis gibi cümleler kuruyor, "sen simdi anlamazsin" fln diyor arada bir.
Birgün fena patlayacagim da nezaman :52::52::52:

hayır onu senin için söylemedim ... genel anlamda söyledim .. sen arkadaşa özgürlük anlayışın bu mu ben çoktan aştım vs demişsin ya onu diyorum ..ona göre öyle sana göre böyle ... erkenden herşeyi yaşamışsan sana böle gelmemesi normaldir zaten ... ayrıca kader kısmet ne zaman kısmetin çıkacağını hesaplıyamıyoruz ....

Evlenmek istemeyenlerle bi derdin mi var senin ? Senin icin evlenmek özgürlük tamam anladik da niye laf carpitmaya calisiyorsun? Bu neyin cabasi anlamadim ?!?!??!

herkes evlenmek zorunda sanki .... kör topal bulalım birini evde kalmayalım diye :(
evlilik özgürlük falan olamaz zaten ... özgürlükle ters düşen bir kurumdur evlilik ..aynı cümlede geçemez bile ... sorumluluklar vardır çünkü kendi sorumluluklarında değil karşı tafaın sorumluluğunuda üstüne alırsın ....o yüzden erkekler hep evlenmekten kaçar kadınlar evlenmek ister ... genelde böyledir ....

Son düzenleme:
hayır onu senin için söylemedim ... genel anlamda söyledim .. sen arkadaşa özgürlük anlayışın bu mu ben çoktan aştım vs demişsin ya onu diyorum ..ona göre öyle sana göre böyle ... erkenden herşeyi yaşamışsan sana böle gelmemesi normaldir zaten ... ayrıca kader kısmet ne zaman kısmetin çıkacağını hesaplıyamıyoruz ....

Ayrica herseyi yasayip yasamadigimi görüp gecirdigimi hicbir sekilde belirtmedim. Sadece "özgürlügüme" do-ya-ma-dim :52: Hakikaten bekarlik sultanlikmis.
Evli olunca gecenin bi vakti kimsenin "askim ben sikildim arkadaslarla takilcam sabahlicaz" diyebilecegini zannetmiyorum.
Arkadas bu genc yasinda herseyi görüp yasamis olabilir, bikmis ta olabilir artik sorumluluk sahibi olmak istiyordur ondan farkli düsünüyordur. Ben sahsen hizimi alamadim :52:

herkes evlenmek zorunda sanki .... kör topal bulalım birini evde kalmayalım diye :(
evlilik özgürlük falan olamaz zaten ... özgürlükle ters düşen bir kurumdur evlilik ..aynı cümlede geçemez bile ... sorumluluklar vardır çünkü kendi sorumluluklarında değil karşı tafaın sorumluluğunuda üstüne alırsın ....o yüzden erkekler hep evlenmekten kaçar kadınlar evlenmek ister ... genelde böyledir ....

Bende niye birden cikistigini anlamadim sanki evlenenlere tü kaka diyen oldu :27:

Ayrica herseyi yasayip yasamadigimi görüp gecirdigimi hicbir sekilde belirtmedim. Sadece "özgürlügüme" do-ya-ma-dim :52: Hakikaten bekarlik sultanlikmis.
Evli olunca gecenin bi vakti kimsenin "askim ben sikildim arkadaslarla takilcam sabahlicaz" diyebilecegini zannetmiyorum.
Arkadas bu genc yasinda herseyi görüp yasamis olabilir, bikmis ta olabilir artik sorumluluk sahibi olmak istiyordur ondan farkli düsünüyordur. Ben sahsen hizimi alamadim :52:

zaten yaşın çok genç canım ..... tabiki böle düşüneceksinn normal yani .... herkes 22 sinde evlenip bebek yapmak istemez ki ....

Bana da evlenme evlenme diyorlar ailem, gelmişim 26 yaşıma, okulumu bitirmişim işimi bulmuşum 3 senedir çalışıyorum, karşıma iyi birisi de çıkmış. Hala da gelen olur daha iyisi gelir diyorlar. Nasıl böyle emin olabiliyolar anlamıyorum.:37:

Kız konun psikolojimi bozdu rüyamda evleniyordum:1:
Ama sorun var rüyam daha da fazla psikolojimi bozdu.Ciguli gibi bir şeyle evleniyordum:5:
Neyse vazgeçtim evlenmek istemiyorum:52::52::52:

Evet evlenmek sizin için belki erken ama evliyken de okunur, özgür olunur, çalışılır, çılgınlık yapılır etc.. :)

ben kendimden örnek vereyim, evlendiğimde 23 yaşındaydım, okuyordum.. evlendikten sonra okuluma da devam ettim, bekar hayatımdan çooook daha fazla özgürüm, çevreme göre son derece marjinalim :) zaten biraz da küçük gösterdiğim için olsa gerek ki kimse 29 yaşında olduğuma inanmıyor :) bence kaç yaşında evlendiğinizden önemlisi, nasıl bir karakterle evlendiğiniz.. aksi halde 60 yaşında bile olsanız "erken" sayılır :) kendinizi ve karşınızdakini hazır hissettiğiniz "o an" evlenmek için en uygun yaş olacaktır :) boşverin siz çevreyi, nasıl olsa onlar sizinle yaşamıyorlar..

Senin de özgürlük anlayisin evlilik sanirim, sanki baba evinde iskence görüyoruz özgürlügün ö'sünü bilmiyoruz da evlenince bunlarin tadina varacagiz.
Asil senin düsüncelerin gercekten acayip.
Ne demek istedigimi hic ama hic anlamamissin arkadasim yazik bosuna parmaklarimi yordum :-)
Benim aile hayatimi nerden biliyorsun? sahip olup olmadiklarima sen mi karar veriyorsun? Pat diye cözdün mü benim aile hayatimi? Helal sana
:52:
Gec saatte esin olmadan cik bakalim cikabiliyorsan kafana her estiginde :27:

Ayrica evet istedigim zaman eve girip cikmak, ailemden baska kimseye hesap vermemek, istedigim sekilde giyinip kusanmak, istedigim mekana yalniz veya arkadas cevremle gitmek, en yakin arkadasimla tatile gitmek, vs. vs. benim icin özgürlük. Senin özgürlükten kastin ne cidden anlamadim. Bu konuda yalniz degilim sanirim.

Haklısın senin daha çok yolun var, üniversiteye girecekmişsin daha vs. Madem üniversite okuyacak, meslek edinecek kafaya 22 yaşında ulaşmışsın, hedefinle alakasız bir konuyu ne diye kafana takıyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Bence sen burada kendini rahatlamaya çalışıyorsun. Evlenemediğin için takmışsın kafaya. Üniversiteye gidecek olan adam şimdiye kadar yüz kere girerdi. Sen üniversiteyi laf ola beri gele hedefmiş gibi gösteriyorsun maalesef. Özerkliğin yok daha zaten ne özgürlüğünden bahsediyorsun sen bana? Özerkliğini edin öyle konuşalım :)

Son düzenleme:

Sana söylenildi aç o kulakları da iyi dinle... Yüz kez yinelenmeyecek sana ;)

Sen önce özerkliğini edin de öyle konuşalım. Daha özerkliğin yok geçmiş karşıma özgürlükten bahsediyorsun :))

Son düzenleme:
Haklısın senin daha çok yolun var, üniversiteye girecekmişsin daha vs. Madem üniversite okuyacak, meslek edinecek kafaya 22 yaşında ulaşmışsın, hedefinle alakasız bir konuyu ne diye kafana takıyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Bence sen burada kendini rahatlamaya çalışıyorsun. Evlenemediğin için takmışsın kafaya. Üniversiteye gidecek olan adam şimdiye kadar yüz kere girerdi. Sen üniversiteyi laf ola beri gele hedefmiş gibi gösteriyorsun maalesef. Özerkliğin yok daha zaten ne özgürlüğünden bahsediyorsun sen bana? Özerkliğini edin öyle konuşalım :)

Evet canım ben aptalım anca bu yaşta okumaya başlayabildim.
Sen benim hedeflerimi hayallerimi benden daha iyi biliyorsun.
Henüz üni okumadığım diye özerkliğim yok, beni küçümseme hakkı veriyor sana evet hı hı haklısın :52:
Sen kesin profesör'sün ondan bunları böyle rahat rahat yazıp beni küçümsüyorsun. Bi gerizekalı yazmadığın kalmış anam :52:
Allahım kimseyi şaşırtmasın, edebinden ve saygısından etmesin, kimseye kendini ÜSTÜN görme fırsatı vermesin !:50:

Sana söylenildi aç o kulakları da iyi dinle... Yüz kez yinelenmeyecek sana ;)

Sen önce özerkliğini edin de öyle konuşalım. Daha özerkliğin yok geçmiş karşıma özgürlükten bahsediyorsun :))

Ya Sabır Allahım :52::52:
Tamam sayın profesör Aerynn biz (henüz) okumamışların konuşmaya hakkı yok. Cahiliz biz gerikafalıyız. Tü kaka'yız biz :52:

Kız konun psikolojimi bozdu rüyamda evleniyordum:1:
Ama sorun var rüyam daha da fazla psikolojimi bozdu.Ciguli gibi bir şeyle evleniyordum:5:
Neyse vazgeçtim evlenmek istemiyorum:52::52::52:

Çalgıcı garısı esma
Esnaf garısı esma
Kumarcı garısı esmaaaa :52:
OMG :27:

bende 21 yaşındayım ailem özelliklede babam evlenmem için baskı yapmıyor küçüksün daha diyor:1: bence herşyin bir vakti ve zamanı var:8:

Back
X