evlenmeme 10 gün kaldı, korkuyorum :(((

ncls

Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2013
27
1
6
35
Çanakkale
arkadaşlar merhaba. evlenmeme çok kısa bir süre kaldı ve benim içimde garip bi sıkıntı var. korkuyorum endişeleniyorum. evlenince onunla anlaşabilecek miyiz, o benim için gerçekten doğru insan mı, birbirimize uyum sağlayabilecek miyiz, evliliğimizi sürdürebilecek miyiz, birbirimize karşı daha sonraları anlayışlı olabilecek miyiz gibi bir sürü soru kafamı kurcalıyor. nikaha bu kadar az gün kalmışken tam mutlu olamıyorum bir türlü. siz de evlenirken böyle hissetmiş miydiniz hiç? yani bu duygularım normal mi yoksa kafamda bazı soru işaretleri var da onu sevdiğim için farkına varamıyor olabilir miyim?

Canım bence herksin aklında bu sorular vardır.
Çünkü yeni, bilinmeyen bir hayata adım atılıyor.
Ve insan haliyle düşünüyor bunları.
Fakat buraya kadar geldiğine göre iyi anlaşıyorsunuz ve sorun yok.
Bu evlilik öncesi stresi sadece.
Bence rahatlamak için meditasyon yapmalısın.
Hafif sözsüz bir meditasyon müziği aç ve güzel şeyler düşünüp, olumlama cümleleri kur.
Herşey iyi olacak, biz çok mutluyuz ve mutlu olacaz.
Herşey benim hayrıma olacak şekilde ilerliyor gibi...

Aklı başında herkes bu endişeleri duyar. Çok normal. Ben 3 aylık evliyim. Evleneceğim hafta iki kez uyku felci (karabasan) geçirdim. İlerde yaşanabilecek olumsuzlukları düşünmek yerine ümitli, neşeli şeyler düşünmek lazım. Ben mesela, ya evleniyorum diye ömür boyu sürecek bir anlaşmaya mı imza atıyorum, mutlu olmak için evleniyorum yürümezse dünyanın sonu mu, belki Gönül Yazar gibidir kaderim, 7-8 nikah daha geçer başımdan, n'olucaksa olucak diye düşünerek kendimi rahatlattım. Böyle hafife alınca üzerimdeki stres hafifledi:). Mutluluklar dilerim.

sen de evleniyosun yakın zamanda demek. Allah bir ömür mutlu etsin inşallah sizi de.

evet Allaha şükür iyi anlaşıyoruz. olaylara bakış açımız, hayattan beklentilerimiz birbiriyle örtüşüyor. onun yanında da çok mutlu hissediyorum kendimi. ama bazen tartıştığımızda kırıcı sözler söylüyor ve ben de kırılıyorum doğal olarak. sevdiğim yapı olarak sinirli bi insandır bir de. ama sonradan birbirimizi çok sevdiğimizden falan bi şekilde anlaşıp barışıyoruz. ama işte bu mevzuyu kafama takıyorum bazen (

Anladım canım.
Siz de mutlu olursunuz inşallah.
Yani kırıcı derken, saygısızlığa varan kelimeler değil demi söyledikleri?

Allah razı olsun canım. sen de eşinle bir ömür boyu mutlu olursun inşallah.
ya düşünüyorum mesela kavga ettiğimiz vakitlerde aynı evin içerisinde nasıl olur acaba diye hayal kuruyorum. Allah korusun ya anlaşamayıp boşanırsam sonra ne yaparım diyorum. boşanmak çok zor bi durum. Allah tüm evlilikleri korusun eşleri birarada tutsun inşallah.
bir de ailem evlendiğim için de çok mutlu değil. evlenmemi hiç istemediler çünkü. üniversiteden mezun olalı, ailemle birlikte yaşamaya başlayalı ve nişanlımla tanışalı 1 yıl oluyo ve 25 yaşındayım şu an. ama ailem 28-30 yaşlarında evlenceğimi düşünürdü hep önceleri. o yüzden onlarda da bir hayal kırıklığı var. onların pek de mutlu olmadıklarını görmek de üzüyo beni açıkçası. ailemin tam desteğini alamadığım için de huzursuz oluyorum belki de (

Hiç huzursuz olma canım, aileler için çok zordur tabii benim ailem yok o yüzden bilemiyorum tam ama 40 yaşına kadar bekar kalsan yine de evlenirken onların içine sinmez. Evlatlarının evleneceği insanı bir türlü layık göremezler yavrularına. Endişe etmekten alıkoyamazlar kendilerini. İnşallah bir ömür, aynı yastıkta, mutlulukla yaşlanırız eşlerimizle.

Anladım canım.
Siz de mutlu olursunuz inşallah.
Yani kırıcı derken, saygısızlığa varan kelimeler değil demi söyledikleri?

2 kez çok sinirlendiği için telefonu yüzüme kapatışı oldu ve çok kırıldım ben de bu duruma. ona kırıldığımı söylediğimde de, çok sinirliydim biraz daha konuşsak daha çok büyüyebilirdi tartışma dedi bana.
benim bazen umursamaz olduğumu söyler ve gerçekten bazen istemsizce farkında olmadan umursamaz davranabiliyorum yani bu benim yapımda var biraz. bi gün yine bi konuda umursamaz davrandığımı düşündüğünde telefonda bana 'umrumda değil arayıp aramaman' şeklinde bi cümle kurmuştu ve çok kırılmıştım ona da.
bir de geçenlerde bi gün iş çıkışı bize yemeğe gelicekti. ben annemle kalıyorum o da önceleri 3 günde 1 yemeğe gelirdi bize zaten. o gün iş çıkış saatinde aradım onu gelmiyor musun diye. çok uykum var yaa gidip yatayım ben dedi önce. gel yemeğini yer ondan sonra gider uyursun dedim. o da isteksiz bi şekilde sordu ne yemek var diye. ben de mercimek yemeği var dedim. bi tek o mu var dedi. evet dedim. annen hem beni yemeğe davet ediyo hem de bütün gün evde oturup bi çorba mı yapıyo, o bildiğin çorba, yemek değil ki, küçümsemiyorum sonuçta o yemeğe de muhtaç olabilirdik ama o çorba işte yaw dedi. ben de biz mercimeği her zaman yemek niyetiyle yeriz ve bi tabak yedik mi de doyarız başka yemeğe ne gerek var, tamam sen gelme biz yeriz hadi görüşürüz dedim kapattım telefonu. sonrasında da birbirimize biraz kırgın gibi konuştuk ama hiç açmadık bu konuyu da tekrar. ama ben böyle düşünmesine üzüldüm gerçekten. gerçi bunda annesinin evine gelen misafirlere 5 çeşit yemek, 2-3 çeşit tatlı yapmasının da payı var. ama annesinin bunu yapması bana gereksiz ve savurganlık gibi geliyor. aslında nişanlım haline her zaman şükreden biridir. bize geldiğinde de hiç ses etmeden önüne ne konursa yer ama bu tavrı beni cidden üzdü
bir de giydiğim kıyafetleri de beğenmiyor son zamanlarda laf ediyo. kendine bak biraz, alışveriş yap kıyafet al kolye al istediğini al kendine, yaşıtlarının giyimine bak ona göre giyin diyo. belli etmedim hiç ben ona bu konuda kırıldığımı ama. haksız da değil aslında ama küçük bi ilçede merkeze 2 saat mesafede oturuyorum yani öyle alışveriş yapabileceğim hiçbi yer yok. bulunduğum ilçede hiç yakın arkadaşım yok ve o yüzden merkeze de nerdeyse hiç gitmem. annemler de maddi bi sıkıntım olmamasına rağmen her aldığıma karışır niye aldın kaç para verdin buna diye ve o sebeple de rahatsız oluyorum ve alışveriş yapamıyorum pek.

bilmiyorum belki de ben çok kafama takıyorum belki küçük şeylerdir bunlar evlilik öncesi gözümde büyütüyorum bunları belki ama bunları düşününce de huzursuz oluyorum işte.

Son düzenleme:

amin canım inşallah

İlişkiler de böyle şeyler olabilir canım zaman zaman..
Karşına al güzelce konuş madem kafandakileri.
En azından için rahat eder.

bir de sanırım sorumluluklar çok korkutuyor beni. evlenince her konuda çok daha dikkatli olmak gerekiyor. 1 yıldır annemle kalıyorum, sağolsun annem her işimi yapıyordu ben çalıştığım için. ama şimdi kendi evim olacak ve annemin yaptığı herşeyi ben yapıcam, onun aldığı tüm sorumluluklar da artık benim üzerimde olacak.

İlişkiler de böyle şeyler olabilir canım zaman zaman..
Karşına al güzelce konuş madem kafandakileri.
En azından için rahat eder.

peki sizce önemli sorunlar mı gerçekten bu yaşadıklarım? yani ben sevdiğim için mi görmezden gelmişim bunları çok önemsememişim? niçin şu an tüm bunlar beni huzursuz ediyo ki? doğru insan değil mi acaba o benim için? yanlış mı yapıyorum evlenerek? tüm bu sorular kafamda dönüyo sürekli.

türkiyede evlenmek cidden korkulması gereken bir şey nedeni basit bizim kültürümüzde nedense kadın hizmetçi gibi görülüyor erkek yayılıp yatacak bütün iş kadında.. kadınlarda tutup evde iş paylaşımı yapmayıp benim görevim diye bunu kabullendikleri için erkekler her şeyi yapabileceklerini düşünüp kadınlara yüklenme hakkı görüyorlar kendilerinde eğer evleneceğiniz adam böyle bir tipse korkmakta haklısın...

herkesin aklının bir köşesinde bu sorular eminim oluyordur ama seni bu denli endişelendirdiğine göre
arada çözülmemiş sorunlar mevcut.

Canım öncelikle çok mutlu olmanı ve yüzünün gülmesini temenni ederim...
Her evlenende bu duygular yaşanır , ya farklı olursa , ya mutsuz olursam , gerçekten seviyormuyum , vaz mı geçsem diye..
Evlilik stresi bunlar hep evlenince evine ve yuvana alışınca bütün bu kafandaki soru işaretlerinden eser kalmaz eminim

ahh tatlım bende aynılarını hissettim çok fena bir duygu bilirim ama bunun sonu yokki yani hep bir acaba olur sonra rahat olursun merak etme eşinde seni seviyorsa sorun yok...

sen bi de beni görsen yalnız yaşıyorum, özgürlük ve yalnız yaşamanın verdiği alışkanlık var, hayatımda her şey ona göre tek kişilik ve haftaya bugün evleniyorum. Kafamde deli sorular :) endişeler, kararsızlıklar, ümitsizlik, karamsarlık ve daha nicesi. Hele ki ailende sorunda varsa hep aileni göz önüne getirip öyle bi evliliğinin olacağını düşünüyorsun. Ayaklarım geri geri gidiyor inşallah hakkımızda hayırlısı olur, Allah güzel kaderler yazsın :119:

O kadar mutluydum ki evlilik vakti yaklaşırken, içim içime sığmıyordu.
6 yıllık özlem sona erecekti, rüyada gibiydim.
Son birkaç gün kala, artık koşturmalar da hemen hemen bittiğinde bende bir durgunluk başladı, bunalıma girdim sanki bir anda.
Yüzüm yalandan güldü, yemek yiyemedim, heyecan sıfır ama nasıl bir sıkıntı içimde.
Kimseye de söylemedim ama ciddi ciddi istemedim evliliği, sanki sevgim bitti, öyle berbat bir duygu.

Düğün günü tüm mutsuzluğum geçti, yüzüm güldü de güldü, yemek yemeye başladjım en önemlisi

Arada bir iletişim problemi yaşıyorsunuz sanırım, ama büyük şeyler değil.
Kırgınlıklarınızda haklısınız, kırıldığınızı ifade edin, üstünü örtmeyin, nişanlınız anlamayacak biri değil gibi duruyor.

Mutluluklar

Allah razı olsun hepimiz çok mutlu olalım inşallah. geçenlerde bi ara benim de aklımdan geçti nikahı ertelesek mi acaba diye. çok kötü hissediyodum kendimi. normalde daha 4 ay annemlerle birlikte olucaktım ve düğünümüzde kıyılacaktı nikahımız. ama şartlar gereği nikahı şu an kıymamız gerekti. kafamda sorular devam ediyo. yeterince tanıdım mı acaba onu? şimdi alttan alabildiğimiz şeyleri evlenince de alttan alabilecek miyiz? birbirimize uyum sağlayabilcek miyiz? yoksa sürekli tartışacak mıyız? tartışmalarımızın boyutu nerelere gelir? her gün kavga edecek boyuta gelebilir miyiz? hatta abartıp bazen ikimizi boşanma safhasında mahkemede falan hayal ediyorum. boşansak neler yaşarız acaba diyorum :)

bir de derler ya hani içinde en ufak bi tereddüt varsa evlenmemelisin diye. acaba o bahsedilen tereddütler, bu hissettiğim tereddütler mi?

Olumlu seyler dusun canım . Ne guzel sevdıgın adamla bır yuva kuracaksın . Eskısı gıbı gelınlıkle cıktın kefenle don olayı yok kı olmazsa olmasın . Ayakkabının altına adımı yazar mısın :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…