evlenmeme 10 gün kaldı, korkuyorum :(((

amin canım. sende de gördüğüm kadarıyla bu endişeler normal demek ki :) ama hiç gitmiyor içimden. kendimi kötü hissediyorum. bi tek onun yanındayken çok mutluyum diye düşünmüyorum bunları. normal hayatımda da çok kararsız bi insanımdır. onun da etkisi var mıdır ki acaba bunları düşünmemde bilmiyorum.

sağolasın yorumun için. evet sevgi konusunda bi tereddütüm yok Allaha şükür bizim şimdilik sadece nikah olcak. düğün 4 ay sonra. şimdi de ayakkabının altına isim yazılıyo mu ki? :26:

Son düzenleme:
Bir derdim var kısmına takılma
Kalan 10 gününü güzel geçir
Kınalık, gelinlik, saç vs. cici bici şeylerle uğraş heyecanın artsın

Evlilik zor hatta çok zor ama herşey olacağına varır
En güzel zamanlarını bunları düşünüp zehir etme
Her birey nasıl farklıysa her evlilik te öyle farklıdır

çok bi uğraşım yok şu an. düğün 4 ay sonra kına, gelinlik gibi şeylerle daha sonra uğraşıcam yani evet sanırım en güzel zamanlarımı zehir ediyorum kendime böyle şeyler düşünerek. içim bi rahat olmuyo ki ama. kafamda dönüp duruyo bunlar ama evlenmekten vazgeçmek gibi bi düşüncem de yok şu an. o sbeple bunları düşünmesem mutlu olsam dah iyi olur aslında ama içim bi buruk hani. şimdiye kadar işe git eve gel şeklinde bi hayatım vardı. evde kendime vakit ayırıyodum. sağolsun tüm ev işlerini annem yapar. kendime o kadar vakit ayıramayacak olmak bile üzüyo beni açıkçası. ama herşeyi çok fazla abartıyorum galiba yaa :85:

2.5 yıl önce bende yasadım ve emın ol herkes yasıyor bu duyguyu rahat olmanda fayda var,sonucta aynı evde yasamaya baslayacaksınız birbirinizin yenı huylarını öğreneceksınız ,birbirinizi cok sevsenızde aynı evde yasamaya zamanla alısacaksınız allah sımıden mutlu etsın

öyle normal ki bu hissiyatın.. düşüncelerin.. çok değil 3 ay önce bu zamanlar son haftamdaydım bende.. ve deli gibi gerginlik huzursuzluk vardı.. endişe kelimesi karşılamıyordu sanki o karın ağrısını.. aman Yarabbim daha dün deli gibi kavuşmak istediğim adam mıydı ömrümün geri kalanı?
düğün sabahı bambaşka biri olarak uyandım sanki.. herşey tozpembe oldu birden bire.. şükür elhamdülillah

geçecek canım.. (tabi seni incitmiyor küfür vs karakterini zedeleyecek herhangi birşey söylemiyorsa herkesin yaşadığı ruh halindesin demektir)

Öncelikle hayırlı olsun. eger evleneceğin kişiyi yeteri kadar tanıyıp bu işe adım attıysan emin ol yersiz kuşkular. İnsanın sevdiğiyle evlenmesi gibi mutluluk verici birşey olamaz. benım 1 yıl olacak ve cok mutluyum. karşılıklı anlayış olduğusürece evlilik mükemmel...

14 aralıkta benim de nikahım var kuzum ve inan benzer durumlar bizde de yaşanıyor.Herşeye müdahale ediyor.En basitinden saçlarını boyatsana artık niye boyatmıyorsun hala diyor..Ben de işime karışma diyorum.Ben ona karışmıyorum o da bana karışmasın.Seni çok iyi anlıyorum.Bunlar zamanla alışılacak şeyler diye düşünüyorum.Yani alışırız heralde ne biliyim

Eğer daha önce ihanet ettiyse, çok sövüp, vurma olayları olduysa
ve bu yüzdense endişelerin bence evlenme zaten .
Ama sevgisinden eminsen ve seviyorsan, kimsenin değişmeyeceğini garanti edemez kimse.
Yani artık bir şeyler kısmete giriyor canım.
ALLAH yolunuzu açık etsin...

canım ya evlenmene 10 gün kalmış sen kendini nelerle yoruyorsun.aslında yaşadıkların korku değil heyecan.zaten evleneceğin kişiyi seviyorsun karakterini herşeyini biliyorsun.çatkapı "hadi evleniyorsun"denilmiyor ki sana.her evlenecek kızın yaşadığı şeyler bunlar.evlendikten sonra herşey geçecek ama evliliğinin başlardında da biraz zorlanacaksın.sonuçta bir adamla aynı evi paylaşacaksın.biraz sorumluluğun artacak.en güzeli gelinliğini düğününü davetyeni kına elbiseni düşün bunlarla uğraş.eminim sana yararı olacaktır.
ha unutmadan.tebrik ederim ikinizi.çok çok mutlu olun.

5 yıl 24 gündür evliyim,
Zaman zaman hala bu kaygıları yaşayıp evliliğimi sorguluyorum.
Tabi çok kısa bir sorgulama oluyor bu ama insanız..
Geleceğin neler getireceğini bilmediğimizden endişlenmemiz normaldir..
Üstelik bir de evlilik arefesi daha bir streslidir..
Çok takılmayın, her şey güzel olacak diye bakın

geçmişte seni üzen bişeyler yapmış eş adayı belli bence tereddütlerin var senin korkudan çok aklın yatmayan şeyler var yanılıyomuyum:26:

Canımbu sorulara kısmende olsa cevap verebildiğin daha doğrusu sana bu sorular olumlu cevap verdiren kişiyle evleniyosun zaten senönce kabul edip sonramı soruyosun..tanımıyormusun ki onu..

Sıkma canını bu şüpheleri herkes yaşıyor.
Ben de çok düşünmüştüm son bir kaç gün kala ne yapıyorum ben, doğru mu yapıyorum, evlensem mi, vazmıgeçsem....
Sorular sorular....
Evlenince herşey yoluna giriyor merak etme

Ben bu konuda kendime kızıyorum ki sana bir laf etmek,akıl vermek haddim bile değil.
Rahat batmış bana rahat....

biz eşimle birbirimizi iyice tanıdıktan sonra evlendiğimiz için böyle bir endişe yaşamadım hatta bir an önce evlenmeye can attım diyebilirim:) şu an çok mutluyum Allaha şükür. senin içinde şüphelerin mi var yeterince tanıyormusun yoksa psikolojik bi durum mu kendi kendine sor bakalım bu soruların cevabını ara

Bende evlenmeden önce çok kötü zamanlar geçirdim psikolojik olarak. Berbat hissettim kendimi. Mutlu olamadım yani o sıralar. Hep nikah masasında hayır diyeceğim galiba diye korktum. Ayrıca geceleri dişlerimi gıcırdatmaya başlamıştım. En son artık bir psikiyatriye gidip ilaç kullanmaya başladım. O kadar kötüydüm yani. Ailemden ayrılacağım içinde acayip üzgündüm ki annemlerle aram yürüme mesafasinde 15 dk. Buna rağmen üzülüyordum. Hatta tuttuğumuz eve girince içim sıkılıyordu. Herkes evlenirken mutlu olur ben niye bu kadar mutsuzum diye kendimden şüphe ediyordum.

Yani bendeki kadar manyakça olmasada bu korkular endişeler hemen hemen herkeste oluyormuş. O yüzden fazla takılma. Şimdi daha önce dikkatini cezbetmeyen her ayrıntı gözüne batıyordur düşündürüyordur seni.

Bunlar çok normal duygular. Bend esim ile severek evlendim fakat dügünden 1, 2 hafta önce bende panikledim. Acaba dogru kararimi veriyorum? Onca yil beraber olmamiza ragmen ayni evde nasil geçinecez? Ben bu evlilige hazirmiyim?? Dügün günü ise bu sorulari hiç takmadim artik ve günün tadini çikarttim ve simdi esim ile çok mutluyum.

Simdiden çok mutluluklar dilerim size canim :)

canım evliliğin ilk zamanları illaki sorunlar oluyor aynı evde bir yabancı ile yaşıyorsun yeri geliyor anne babanla bile ters düşebiliyorsun eşinle olması gayet doğal ama zamanla oturuyor bunlar ve git gide azalmaya başlıyor tartışmalar, önemli olan çok sinirli olduğunuz zamanlarda birlikte ve yanyana durmamaya çalışın sakinleştiğinizde konuşun, benim en büyük hatam bu idi. ben konuşmazdım biriktirirdim sonra içim şişer patlardım. şu an durup düşünüyorumda taktığım sinirlendiğim konular konu değilmiş gerçekten sadece olumlu olmaya bak ve ne olursa olsun boşanma kelimesini ağzına sakız etme... iş ve sorumluluklar konusunda da erkeklere şart koşmazsan ve emir şeklinde söylemezsen yardım ediyorlar.. Allah şimdiden hayırlı uğurlu etsin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…