Evlenmeme sayılı günler var ama bu sorunlardan içim sıkılıyor :(

Merhaba,

Evlenmeme sayılı günler kaldı. Bir evin tek kızıyım. Haliyle evden kısa bir süre sonra ayrılacak olmam bende ve ailemde derin bir üzüntü yaratıyor. Neyse ki evlendikten sonra oturacağım ev aileme 30 dk yürüyüş mesafesinde. Ancak böyle bile olsa, insan ister istemez hüzün duyuyor.

Ayrıca annemle ve babamla arkadaş gibiyizdir. Birbirimizin dert ortağı, can yoldaşı olduk hep bugüne kadar. Annem mantığı daha önde gelen bir insan olarak durumu çok abartmasa da, babam duygularını bastıramıyor ve içten içe bu duruma içerliyor, "ben şimdi kiminle takılıcam" deyip üzülüyor. Bu duygusallığının bir diğer yansıması da kırıcı davranması oluyor son zamanlarda. Müstakbel eşim soğuk biri bizim ailemize oranla. Ama insanları olduğu gibi kabul etmek lazım. Ben onun bu durumuna biraz alıştım ama ailem onu garipsiyor. Özellikle babam çocuğa bir türlü ısınamadı. Bazen bana "bilmiyorum ama ben bu evliliğin uzun ömürlü olacağını sanmıyorum" bile diyor. Geçen gün düğün alışverişinde hislerine hakim olamayıp müstakbel eşime bağırdı ve istemeden gerginlik yaşadık.

Bense her türlü şeyin telaşı ve stresi içindeyim. Bu stres yetmezmiş gibi, bir de ailemden ayrı eve çıkacak olmanın, belki onları her gün göremeyecek olmanın üzüntüsünü duyuyorum. Annemle babamdan uzaklaşmak asla istemiyorum, ben gidince yalnız kalacaklar zira. Ama evlilik ister istemez bizi birbirimizden biraz da olsa uzaklaştıracak, biliyorum. Ben eşim ve ailem arasındaki dengeyi nasıl sağlayabilirim? Evli hanımlar, ailenizi ne sıklıkla görebiliyorsunuz? Lütfen bana yardım edin, öneride bulunun...

anm ben ıkı tarafın aılesıylede cok sık görsulmemesı gerektgnı dsnuyorum.. haftada 2 3 cok mesela bence hergn gıden bıle var.. gerekmedıkce cok sık gorslmemesı gerk bnce ama herkesn hayatı dsncesı farklı tabıkı.. zamnla sever baban esını merak etme allah mesut etsn smdıden

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. elbette annem babam çocuk değiller ve yapacak birşeyler bulurlar ama biz şu ana kadar ne yaptıysak hep birlikte yapmıştık. onlar da sürekli "biz sensiz çok sıkılırız, evimiz sessiz kalacak" diye düşündüğü için bu durum ister istemez dramatize oluyor gözümüzde. Nişanlımla uzun saatler birlikte zaman geçirip onları arayamayabiliyorum bazen, bu durumda "onu buldun, bizi unuttun" diyorlar ve küsüyorlar. Benim de içim rahat etmiyor böyle dedikleri için, üzülüyorum. Ya da nişanlımın yanında babama biraz daha ciddi davranıyorum. Babam bu duruma üzülüyormuş, bana söylemiyor direkt ama annem iletti.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. elbette annem babam çocuk değiller ve yapacak birşeyler bulurlar ama biz şu ana kadar ne yaptıysak hep birlikte yapmıştık. onlar da sürekli "biz sensiz çok sıkılırız, evimiz sessiz kalacak" diye düşündüğü için bu durum ister istemez dramatize oluyor gözümüzde. Nişanlımla uzun saatler birlikte zaman geçirip onları arayamayabiliyorum bazen, bu durumda "onu buldun, bizi unuttun" diyorlar ve küsüyorlar. Benim de içim rahat etmiyor böyle dedikleri için, üzülüyorum. Ya da nişanlımın yanında babama biraz daha ciddi davranıyorum. Babam bu duruma üzülüyormuş, bana söylemiyor direkt ama annem iletti.
Ailen sana psikolojik baskı yapıyor farkında mısın? Ki ben çok aileciyimdir ama su anda mutsuz hissediyorsan sebebi nişanlın değil ailen.

Merhaba,

Evlenmeme sayılı günler kaldı. Bir evin tek kızıyım. Haliyle evden kısa bir süre sonra ayrılacak olmam bende ve ailemde derin bir üzüntü yaratıyor. Neyse ki evlendikten sonra oturacağım ev aileme 30 dk yürüyüş mesafesinde. Ancak böyle bile olsa, insan ister istemez hüzün duyuyor.

Ayrıca annemle ve babamla arkadaş gibiyizdir. Birbirimizin dert ortağı, can yoldaşı olduk hep bugüne kadar. Annem mantığı daha önde gelen bir insan olarak durumu çok abartmasa da, babam duygularını bastıramıyor ve içten içe bu duruma içerliyor, "ben şimdi kiminle takılıcam" deyip üzülüyor. Bu duygusallığının bir diğer yansıması da kırıcı davranması oluyor son zamanlarda. Müstakbel eşim soğuk biri bizim ailemize oranla. Ama insanları olduğu gibi kabul etmek lazım. Ben onun bu durumuna biraz alıştım ama ailem onu garipsiyor. Özellikle babam çocuğa bir türlü ısınamadı. Bazen bana "bilmiyorum ama ben bu evliliğin uzun ömürlü olacağını sanmıyorum" bile diyor. Geçen gün düğün alışverişinde hislerine hakim olamayıp müstakbel eşime bağırdı ve istemeden gerginlik yaşadık.

Bense her türlü şeyin telaşı ve stresi içindeyim. Bu stres yetmezmiş gibi, bir de ailemden ayrı eve çıkacak olmanın, belki onları her gün göremeyecek olmanın üzüntüsünü duyuyorum. Annemle babamdan uzaklaşmak asla istemiyorum, ben gidince yalnız kalacaklar zira. Ama evlilik ister istemez bizi birbirimizden biraz da olsa uzaklaştıracak, biliyorum. Ben eşim ve ailem arasındaki dengeyi nasıl sağlayabilirim? Evli hanımlar, ailenizi ne sıklıkla görebiliyorsunuz? Lütfen bana yardım edin, öneride bulunun...

ailenize bağlı mısınız? bağımlı mı?

evet artık sabah akşam beraber olmayacaksınız. ama zaten evlensin ya da evlenmesin her yetişkin bireyin kendi hayatını kurması gerektiğini düşünüyorum.
madem yakın oturuyorsunuz evinizi ihmal etmeyecek şekilde isterseniz her gün uğrarsınız.

Nişanlını çok sevmiyosun galiba? Yani sende çok soğuk bahsetmişsin ondan. Çocuk falan diye.

Aile bağları benim için de çok önemli.
Büyüklerimiz başımızın tacı.
Ancak bu damadı istememek hatta yorum yapılacak bir konu değil bu.
Anne babanız sizi çok seviyor olabilir,emin olun onun da ailesi onu çok seviyordur,hakkınızda bu şekilde konuşulsa,size bağırsalar hoşunuza gider miydi,tolere edebilir miydiniz?
Ben "ana kuzusu" deyip bırakırdım oracıkta!

aileniz bencil davranıyor.
gün içinde aramadınız diye mi unuttun diyorlar?

Alışverişte kv size bağırsaydı ne hissederdiniz öyle düşünün, babanıza da bunu anlatın,onun ailesi bana bağırsa ne hissederdin diye. sizin de aklınızda olsun, tek çocuk yapmayın, kendinizi kötü hissetmeyin, aileniz alışacak siz de , mesafe koymayı bilmeniz lazım,

Merhaba,

Sen de artık bir bireysin ve farkında Mısın bilmem bir aile kuruyorsun
Ne demek her gün göremicem?
Her Gün görmek istiyorsan hiç çıkma ı evden zaten böyle yaparsan evliliğin çok uzun sürmez
Dirayetli ol biraz güçlü ol
Benim ailemle Aramda 500 km var ben 2 3 ayda bir görüyorum başta zor geldi ama ailem olmadan da yaşamayı öğrendim, iyi oldu

Canım ben 1 senelik evliyim ve 1 senedir ailemden uzakta, yurdışındayım . Dua et ki sen gurbete gitmiyorsun. Gideceğin ev 30 dakikalık yolmuş..
Her canın onları görmek istediğinde gidebilirsin.. bayramlarda,özel günlerde hep yanında olabilirsin oyüzdrn fazla takma kafana yoksa o evlilikte çayırdamalar olur..
Ben mesela buaralar resmen depresyona girmek üzereyim.. Ailemi okadar özledim ki ... Ama maalesef eşim çalışmadığı için izine gidemiyorum..
Yani diyeceğim haline şükret..

Küsüyorlar mı:KK53::KK45: yok artık koca insanlar:KK12:

Ayrıca alışverişte kayınvaliden sana bağırsaydı ne hissederdin? Ben eşinin yerinde olsam ben de babana bağırırdım.
eşini zor günler bekliyor..

Back
X