Evlenmemizi istemeyen erkek arkadaş ailesi ve kıskanan müstakbel görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selam diyene selam de, demeyene sen de deme. Ikinizde ise baslarsaniz hemen evlenebilirsiniz. Zaten sade olmasini istiyorsunuz herseyin. Ablalari da zamanla alisip saygi duyucaktir.
 
Defnecim konuya sana hak vereceğimden emin girdim ama veremedim kusura bakma 🙂
Ne bu evlenecem evlenecem telaşı?
Şimdi iş kısmını kaçırdım biriniz çalışıyor biriniz iş mi arıyorsunuz? Ev kiralarınızı kim ödüyor? evlenip Ülgen askere giderse babandan alacağın maaş kesilecek sen neyle geçineceksn? Veya Ülgen in bedelli askerlik parasını kim ödeyecek? Ülgen’in baba kötü birşey demiyor tamam evlendireceğiz biraz ayağınız yere bassın diyor. Kendinizi de insanları da sık boğaz etmeyin biz evlendik birşey olmuyor aynı yaşamaya devam ediyoruz
Pınar’a takılma tepkileri sağlıksız ama korkuları normal benim de 23 yasında erkek kardeşim evleneceğim hem de bu sene diye tuttursa korkarım.
 
hepsini okudum öncelikle tebrik bekliyorum :KK70: valla erkek kardeşim 23 yaşında ben evlenicem diye geldiğinde hadi ordan dedim, zira onun da işi gücü birikimi yoktu. nitekim kendileri yürütemeyip ayrıldılar. ailenin yaşınızla ilgili kaygıları normal. size şu anda her şey pespembe geliyor ama hayatın gerçekleri bambaşka. adam akıllı işleriniz olsun, biraz kenara para atın bakalım. ayrıca muhtemelen kendi aileniz olmayışından ülgenin ailesi sizi sarıp sarmalasın istiyorsunuz ama ilişkinizin her zaman belli bir mesafede olması hayrınıza. çok erken sıkı fıkı olmuşsunuz. hediye göndermeler vs gereksiz olmuş. abla sorunlu bir tip belli ki. ben de kardeşime düşkünüm ama onunki sevgilisini elinden almışsınız gibi garip tavırlar resmen. ablaya her zaman mesafenizi koruyun. onun dışında yok arkadaşın sevgilisine emoji koymuşlar yok bana düz teşekkür yazıyorlar vs bu tür ayrıntılarla zihninizi meşgul etmeyin. şunu hiçbir zaman unutmayın, erkek arkadaşınızın veya ilerde eşinizin ailesi sizi kendi kızları gibi benimsemezler asla, ha benimseyenler için ne ala ama genelde ne kadar az beklenti o kadar mutluluk felsefesiyle yürüyor bu işler inanın.
 
Ben uzun olsa da okudum. Çünkü akıcı ve anlaşılır bir biçimde yazmışsın. Ama ne yazık ki çok detaycısın ve bende her konuda böyle olduğun izlenimi oluştu öncelikle bırak bizi bu seni yorar.

Özetle yorumum; yaşlarınız evlilik için oldukça küçük. Sen belki aile olgusuna olan hasretinden dolayı evliliğe sıcak bakabilirsin, seni çok iyi anlıyorum. Ama Ülgen'in ailesi endişelerinde çok haklı. Emin ol senin annen ve baban da olsaydı aynı tepkiyi gösterirlerdi. Aileye kendi doğrularınızı empoze etmek yerine, kaygılarında haklı olduklarını düşünerek ve büyüklerinizin sizin için çizdiği rotayı takip ederek ilişkinize devam edebilirsiniz kanaatindeyim...
 
Daha evlenmeden ailesiyle fazlaca samimi olmuşsunuz zaten, 7 senelik evliyim ben bile kaynanama bu kadar gelip gitmedim.
Aileside bir yandan haklı aslında ama bilemedim
 
Kendi kararlarınızı verecek yaşta bireyler olabilirsiniz fakat “evlilik için” aynı şeyi düşünmüyorum. Başka konular için demiyorum bakın, “evlilik kararı” için yaşlarınız küçük

Erkek arkadaşınızın işe girdiğini ve sizinde babanızdan kalan aylık maaşla geçindiğinizi belirtmişsiniz. Bir şey sorabilir miyim, Ülgen’in işi nedir ? Madem Ülgen akademisyen olmak istiyor ama aynı zamanda mesleğini eline almadan evlenmek istiyor, o halde evlendikten sonrası için sağlam bir işe sahip olması gerek. Evin ihtiyaçları bir yana, gençsiniz gezmek tozmak birlikte vakit geçirmek sosyal aktiviteler yapmak istersiniz. Sonuçta akademisyen olmasına 6 yıl kadar bir süre var… Öte yandan çalışan bir kadın olacağınızı belirtmişsiniz ama şuan çalışmıyorsunuz ve bir mesleğiniz yok. Sanırım evlendikten sonra hemen halihazır da garanti bir işiniz var ki ona güveniyorsunuz diye düşünüyorum… aksi tam kendi ayakları üzerinde durmadan bir yola girmek olur buda pek sağlıklı bir düşünce tarzı değildir. Babadan kalan aylık maaş olsa da ben çalışmanızı öneririm tabi yine siz bilirsiniz. Sade nikah ve az eşya gibi istekler sizin tercihinizdir ona bir şey diyemem. Fakat bu ülkede borçsuz harçsız evlenip yinede rahat veya istedikleri şekilde yaşayamayan bir çok insan olduğunu söylemek isterim, aklınızın bir köşesinde dursun. Ha bu noktada evlilikten ve hayattan beklentileriniz nedir sorusu önemli. Şuan bu soruyu cevaplayacak kadar kendinizi ve hayatı tanıdığınızı düşünüyor musunuz ? Bazı şeylerden kısabilirim diye düşünseniz bile ilerleyen zaman neyi gösterir bilemeyiz… zaman geçtikçe çağ da değişiyor. Her halükarda ayağı yere sağlam basıp ondan sonra evlilik kararı almak mantıklı olandır. Zira evliliği besleyen bir çok şey vardır ve bunların eksikliği ilerde sorunlara yol açıp evliliği zedeleyebilir

Daha henüz evli bile değilken aileyle küsecek kadar yersiz samimiyetleri komik ve doğru bulmuyorum. Fakat sizin durumunuzda, aile özleminiz olduğu için sizi anlasam bile, aileye bu denli körü körüne girme samimi olma çabanızı biraz tehlikeli buluyor, suistimale açık olduğunuzu düşünüyorum. Daha şimdiden kompleksler ve anlaşmazlıklar yaşanmaya başlamış, sonu nereye gider bilemiyorum ama bence sizin “ben kimsesizim” kompleksinizden kurtulmanız, ablasınında “kardeşim beni sildi” kompleksinden kurtulması lazım

Umarım her şey gönlünüzce olur
 
neden bu aileyi kattınız her adıma

neden iki ayrı ev tuttunuz

tutar evi otururdunuz okul da devam zaten

evlenmek ile birlikte yaşamanın bu aşamada sizin için farkı ne

yani eşimle bir süreçte birlikte yaşadım

biz çalışıyorduk da ama öğrenci olsaydık da yaşardık birlikte

neden iki ayrı ev vurgusu var okuduğunuz şehirde

neden zırt pırt Ülgenlere gidiliyor evli değilken

ben mi safım bilmiyorum ama üniversite sevgilisi ile birlikte yaşam böyle olmuyor bunu gayet iyi biliyorum

yani ev arkadaşınız işte, oturun birlikte, siz KPSS çalışın, Ülgen Ales çalışsın

neden aileye ille de evlenelim dediniz ki

babanızdan maaş var, Ülgen de öğrenci ailesi destek

neden evlilik isteği, Pınar tek makul kişi gibi aceleniz ne derken

baba da ılımlı görünüp oğlumu koparmasın bizden halinde, akıllı bir adam

bırak o kızı derse oğlu ile tüm ilişkisi kopar, aceleniz ne diyor sadece

kimse zaten aceleyi anlayamadı zira şu andaki haliniz ile evlilik gerçekleşince ne değişecek hayatta

babadan kalan maaş kesilecek sadece
 
Son düzenleme:
22 yasinda universite son sınifken nisanlanıp 24 yasinda evlenen biri olarak sizi haklı bulamadım.

Bir kere ailenin rızası olmadan hemen aynı sehirde isiniz gucunu olmadan yasamaya baslamissiniz ve ailenin hala rizası yokken evli gibi evlerine gidip onları yemeğe davet etmissiniz. Daha ortada nisan yokken hemen evin gelini moduna girmissiniz. Aileye sizin ne dusundugunuz umrumuzda degil biz bildigimizi okuyacagiz mesaji vermissiniz. Ailede endiselenmekte haklı.

Ben esimin ailesi beni istemeye gelmeden once gormedim bile birakin evlerine gitmeyi sadece kayinvalidemi gordum o da istemeden 1 hafta once annemle bize davet ettik geldi tanistık. Annem bu gencler daha okul okuyor resmiyete bindirmek istiyorlar nisanlanmak istiyorlar ama sizin ve esinizin dusunceleri cok onemli siz ne dusunuyorsunuz bu konuda diye sordu kayinvalideme. Kayinvalidem de zaten son sıniflar biz nisanlarini yapalım 2 yıl nisanli kalirlar sonra okullarini bitirirler oglum is bulur dügünlerini yaparız dedi ve musaitseniz biz hazirligimizi yaptik istemeye gelelim dedi istemeden sonra nisan yapalim dedi. Annem de benim tek kızım nisan masraflarini biz uslenecegiz dedi. Yani ailelerin rizası vardı olmasaydı diretmez beklerdim bu kadar net söylüyorum.

Biz zaten ayrı sehirlerde okuyorduk sizin dediginiz gibi dogru duzgun gorusemiyorduk bile ders yogunlugundan ama sabretrik. okul bitince ikimizde ailemizin evine donduk dugun olana kadar da ailemizle yasadik nisanliydik bir de ancak o zaman ben evlerine gittim.

Ailesinin rizasi olmadan kendi burnunuzun dikine gitmissiniz issiz gucsuz biz kendimize hayat kuracagiz havalarina gidip sanki evin gelini gibi ziyarete gitmissiniz. Bu da aileye itici gelmiski benimde oglum beni saymayip bir kizin pesine issiz gucsuz suruklense kiz daha ortada fol yok yumurta yokken evin gelini gibi davransa bana da itici gelir.

pınara bir sey diyemeyeceğim tepkileri tabiki abartılı ama annesi ve babasının üzülmesine dayanamayip o yuzden abartılı tepkiler veriyor gibi geldi bana.
 
Roman okur gibi keyifle okudum, bakın bir gün kitabınız çıkarsa muhakkak ki istiyorum o kitabı :) Sorunlu Pınar hanım dışında, bana Ülgen’in ailesi sizin rahatsız olduğunuz konular olmasına rağmen gayet sevecen ve kibar geldiler, hayır burada öyle kayınvalideleler görümceler görüyoruz ki;

“Buna mı takıldın?” diyebilirler size. 😂😂😂

Ülgen’in ailesinin yaşı itibariyle tereddütte kalması ve endişe etmesi normal, kötü niyetli bir taraflarını görmedim, seni de gayet kabullenmişler. Bence çok kafana takma :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X