Evlenmemizi İstemiyor

Reinaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
1.998
En iyi cevaplar
1
6.060
88
Hanımlar selam. Ben 25 yaşında reklam mezunu çalışan bir kadınım. Geçtiğimiz aylarda nişanlandım, nişanlım Jamdarma subayı, şuan eğitimde, kısmetse seneye evleneceğiz. Fakat teyzem baskı yapıyor. Teyzem dediğim annem sayılır yani ailemi kaybettikten sonra onunla yaşadım hep. Annemden farklı görmem onu. Teyzem biraz dramlı bir kadın. Sürekli kötü ihtimaller kurar evham yapar. Benim askerle evlenmemi istemiyor, ordan burdan duyuyormuş çok zor şartlar varmış maaşı azmış geçinemez sefalet çekermişiz,nişanlımın huyu değişir psikolojisi bozulurmuş… Yani sürekli kaynağı belirsiz yerlerden dram haberleri taşıması beni çok yoruyor. Bütün aileyi tek tek arayıp söyleniyor kendilerini yakacaklar diye 🤦🏻‍♀️ Nişanlım henüz mesleğe başlamadığı için biz de işin içine tam girdik sayılmaz yani zaten kafalarda soru işareti var bir de böyle olunca herkes geriliyor. Sizce bir haklılık payı var mı? Özellikle Doğu görevlerinde psikolojisi nasıl olur, mutlu olur mu onu bilemiyoruz. Bu mesleği çok istiyor, o sebeple bu konuda bilgisi olan varsa anlatırsa çok iyi olur. Özellikle de artısını duymaya ihtiyacımız var desek yalan olmaz çok gerildik 😅 şimdiden cevaplar için teşekkürler

Adamın görevde bunalım geçirip geçirmeyeceğini nerden bilelim yahu
Belki de evini eşini daha çok özleyip kıymet bilecek
Bunun türlü versiyonu var
Eşimle harikaydık çocuk olduktan sonra değişti diyen
Eşim terfi etti maaşı arttı değişti diyen
Eşim işten çıktı değişti diyen
Ailesiyle anlaşamadım değişti tanıyamıyorum diyen
Şartlar insanı değiştirir bunun garantisi yok belki de sen değişeceksin bilemezsin ki
Hayat böyle garantiye alınıp yaşanmaz
Yarınımız bile belli değilken

herkes kaderini ne olacağı kesin belli değil önemli olan nişanlının karakteri düzgün olması nice süper meslekler var ama adam düzgün değil bence teyzem nişanlını tanımaya çabalasın

Bende bir asker çocuğuyum. Annem, babam nöbette olduğu bazı geceler tek korktuğunu söylerdi. Savaşa gitme durumları, jandarma olunca köy yerlerinde görev yapmaları, vb... Tabi bazı görev yerlerinde psikolojileri bozulabiliyor. Babamda son görev yerinde çok değişmişti, sonra hastalanınca emekli oldu.

Babam polisti ve lojman günlerimiz oldu lojmanda çok mutlu ailelerde vardı balkondann bavul atanda. Bi aile vardı mesela birbirlerine her gün piyano çalıyorlardı ah kalbimm..
Şark görevi terör bölgesinde olan biri veyahut sürekli terör bölgesinde olan birinin psikolojisi yıpranabilir evet ama mental dayanıklılık kişiden kişiye değişir. Ben şahsen bir polis, askerle yapamazdım ama bu benimle ilgili çünkü babam çok kolay biri değildi aşkımdır bebişimdir ama zor adam yani.. Siz kendinize, kalbinize sorun kriz yönetiminiz ne denli esnek? Saygı varsa eğer olabilecek krizler için kalkanda var demektir..

Şimdi bakarsanız her mesleğin kendine göre tehlikesi var . Bekçi olsa gece adamlar rahatsız ediyor. Polis olsa tehlikeli doktor olsa öyle dışarda pilav da satsa bela gelecekse gelir. Siz seviyorsanız kararı siz verin. Teyzenize çok da takılmayın derim.ayrica maaşı da o kadar da az değil

Hanımlar selam. Ben 25 yaşında reklam mezunu çalışan bir kadınım. Geçtiğimiz aylarda nişanlandım, nişanlım Jamdarma subayı, şuan eğitimde, kısmetse seneye evleneceğiz. Fakat teyzem baskı yapıyor. Teyzem dediğim annem sayılır yani ailemi kaybettikten sonra onunla yaşadım hep. Annemden farklı görmem onu. Teyzem biraz dramlı bir kadın. Sürekli kötü ihtimaller kurar evham yapar. Benim askerle evlenmemi istemiyor, ordan burdan duyuyormuş çok zor şartlar varmış maaşı azmış geçinemez sefalet çekermişiz,nişanlımın huyu değişir psikolojisi bozulurmuş… Yani sürekli kaynağı belirsiz yerlerden dram haberleri taşıması beni çok yoruyor. Bütün aileyi tek tek arayıp söyleniyor kendilerini yakacaklar diye 🤦🏻‍♀️ Nişanlım henüz mesleğe başlamadığı için biz de işin içine tam girdik sayılmaz yani zaten kafalarda soru işareti var bir de böyle olunca herkes geriliyor. Sizce bir haklılık payı var mı? Özellikle Doğu görevlerinde psikolojisi nasıl olur, mutlu olur mu onu bilemiyoruz. Bu mesleği çok istiyor, o sebeple bu konuda bilgisi olan varsa anlatırsa çok iyi olur. Özellikle de artısını duymaya ihtiyacımız var desek yalan olmaz çok gerildik 😅 şimdiden cevaplar için teşekkürler
Bu ülkede doktorlar öldürülüyor yani demem o ki her mesleğin zorluğu var. Ben de asker esiyim. Görevleri oluyo yalnız çocuk büyüttüm zor bizi bağlayan tek şey sevgimiz. Birbirimizden başka bir beklentimiz yok. Eğer normalde her işini kendi halleden biri değilseniz çok daha fazla zorlanırsınız. Yoksa herkesin ki gibi bir hayatınız oluyo . Evlilikte meslek pek zorlamıyor her evliliğin kendi sorunları var. Farklı meslekte olsa daha mutlu olacaktiniz gibi bir şey yok. Zor ama eğer seviyorsanız ozlemekle geçiyor . 6. Yıldan bildiriyorum.

Bu ülkede doktorlar öldürülüyor yani demem o ki her mesleğin zorluğu var. Ben de asker esiyim. Görevleri oluyo yalnız çocuk büyüttüm zor bizi bağlayan tek şey sevgimiz. Birbirimizden başka bir beklentimiz yok. Eğer normalde her işini kendi halleden biri değilseniz çok daha fazla zorlanırsınız. Yoksa herkesin ki gibi bir hayatınız oluyo . Evlilikte meslek pek zorlamıyor her evliliğin kendi sorunları var. Farklı meslekte olsa daha mutlu olacaktiniz gibi bir şey yok. Zor ama eğer seviyorsanız ozlemekle geçiyor . 6. Yıldan bildiriyorum.
Allah kolaylık versin, ben çocukluğumdan beri her işimi kendim yaparım yani o konuda problem yaşamam şimdi de çalışıyorum kiradayım her şeyimi ben hallediyorum. Ben sadece psikolojik olarak o çok yıpranırsa huzurumuz da çok kaçar diye gerildim biraz teyzem sağolsun kıyamet tellalı olduğu için, nişanlım için özellikle çok endişe ettim mutsuz mu olacak diye. Peki 6 yılınız boyuncaki görevleri ne kadar sürüyor ne sıklıkla oluyordu

Allah kolaylık versin, ben çocukluğumdan beri her işimi kendim yaparım yani o konuda problem yaşamam şimdi de çalışıyorum kiradayım her şeyimi ben hallediyorum. Ben sadece psikolojik olarak o çok yıpranırsa huzurumuz da çok kaçar diye gerildim biraz teyzem sağolsun kıyamet tellalı olduğu için, nişanlım için özellikle çok endişe ettim mutsuz mu olacak diye. Peki 6 yılınız boyuncaki görevleri ne kadar sürüyor ne sıklıkla oluyordu
Sadece son altı aydır 10 gün -15 gün civarı sürüyor. Diğerleri aylarca sürdü. Geliyodu tekrar gidiyodu bir hafta sonra bazen o kadar bile kalamiyordu. Doğum izninin babalık izni yani tamamını kullanamadı. İki yıl hiç gelmedi koronada çünkü yasaktı.

Bir arkadaşım Subay ile evli, diğeri Polisle, kuzenim Jandarma Astsubay galiba, rütbesinden emin değilim. Hepsi çok mutlular. Eşlerini el üstünde tutarlar. Bence karakter meselesi, öğretmenle evlenseniz, şiddet görmeyecek misiniz mesela?

Bu arada üniformalı meslek gruplarına karşı ben de önyargılıyım ama teyzeniz kadar değil.

Bir arkadaşım Subay ile evli, diğeri Polisle, kuzenim Jandarma Astsubay galiba, rütbesinden emin değilim. Hepsi çok mutlular. Eşlerini el üstünde tutarlar. Bence karakter meselesi, öğretmenle evlenseniz, şiddet görmeyecek misiniz mesela?

Bu arada üniformalı meslek gruplarına karşı ben de önyargılıyım ama teyzeniz kadar değil.
Mutlulukları daim olsun çok sevindim 😄 maalesef üniformalı meslek gruplarında hem şartlar hem de o grupta çalışan erkeklerin karakterleri konusunda gerçekten çok kötü örnekler var. Benim nişanlım bana ses bile yükseltmez ikimiz de anlayışlı sakin insanlarız şiddetten çok mutsuz olup depresyona girmesinden endişe ediyorum aslında. Tayinler görevler meselesi zaten zor ama madem yapmak istiyor bu işi severek mutlu yapsın isterim

Teyzenizin haklılık payı var ve sizin üzülmenizi istemediği için de panik halinde napsın ama her asker de aynı ruh halinde olmuyor tabii. Doğu da görev yapıcak olursa da ayrıca söyleyim maaşları baya iyi arkadaşımdan biliyorum gerçi o özel harekat. Jandarma da o kadar psikolojisi bozulmaz bence.

Polis ve asker tanıdığım çok var bir kişi hariç hepsi eşlerine değer veren saygılı insanlar. Çocukları ile ilgilenirler.
Burada mesela çok okuyoruz öğretmen karı-koca sorunlarını genelinde psikolojik ve ekonomik şiddet var. Kendi çevremde de çok var öğretmen veya öğretim görevlisi olup çocuklarını döven, karısını gece eve almayan ama şimdi bütün erkek öğretmenler kötü diyemeyiz.

Nişanlınızın düzgün bir karakteri varsa yaptığı mesleğin çok etkileyeceğini düşünmüyorum

Zor bir meslek olduğu doğru. Görevlendirmeleri sebebiyle ne kadar süre nerede olacak belli olmuyor. Her şehirde lojmanda yanında olma şansınız olmayabilir, çünkü imkanları gerçekten kötü yerler var. Jandarmaya pek sınır dışı görev çıkmaz ancak doğu görevlerinde elbette zorlanacaktır. Mesaileri ve nöbetleri düşünürseniz mesela gece yalnız kalmak sizin için sorun mu? Her özel gününüzde yanınızda olamayabilir, bunu kabul ediyor musunuz? Hamilelik ve çocuk düşünceniz varsa, eşi yanında olmadan doğuma giden pekçok jandarma ve asker eşi var. Her detayı tek tek düşünüp, kabul ediyorsanız ortada sorun yok.
Binlerce jandarma/asker eşi ve ailesi var sonuçta. Ancak karakter meselesi. Sizin karakterini buna uygun mu sorgulayın

Back
X