• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmemizi İstemiyor

Meslekle karakterin arasında bir bağ yok keşke olsa, deşeler ki karaktersizlerin hepsi şu şu şu mesleği yapar, dert kalmazdı kimsede 😂
Peki benim bugün bu konuya yorum yapmam ve astsubay olan eski erkek arkadaşımın bir yıl sonra bana mesaj atması bana 2 saatlik mesafede bir yere tayini çıkmış,resmen evrene mesaj göndermişim :deli:

Peki benim bugün bu konuya yorum yapmam ve astsubay olan eski erkek arkadaşımın bir yıl sonra bana mesaj atması bana 2 saatlik mesafede bir yere tayini çıkmış,resmen evrene mesaj göndermişim :deli:
Eski erkek arkadaşlardan genelde bir cacık olmuyor ama eğer iyi biriydiyse konum size şans getirsin 😂🎉

Hanımlar selam. Ben 25 yaşında reklam mezunu çalışan bir kadınım. Geçtiğimiz aylarda nişanlandım, nişanlım Jamdarma subayı, şuan eğitimde, kısmetse seneye evleneceğiz. Fakat teyzem baskı yapıyor. Teyzem dediğim annem sayılır yani ailemi kaybettikten sonra onunla yaşadım hep. Annemden farklı görmem onu. Teyzem biraz dramlı bir kadın. Sürekli kötü ihtimaller kurar evham yapar. Benim askerle evlenmemi istemiyor, ordan burdan duyuyormuş çok zor şartlar varmış maaşı azmış geçinemez sefalet çekermişiz,nişanlımın huyu değişir psikolojisi bozulurmuş… Yani sürekli kaynağı belirsiz yerlerden dram haberleri taşıması beni çok yoruyor. Bütün aileyi tek tek arayıp söyleniyor kendilerini yakacaklar diye 🤦🏻‍♀️ Nişanlım henüz mesleğe başlamadığı için biz de işin içine tam girdik sayılmaz yani zaten kafalarda soru işareti var bir de böyle olunca herkes geriliyor. Sizce bir haklılık payı var mı? Özellikle Doğu görevlerinde psikolojisi nasıl olur, mutlu olur mu onu bilemiyoruz. Bu mesleği çok istiyor, o sebeple bu konuda bilgisi olan varsa anlatırsa çok iyi olur. Özellikle de artısını duymaya ihtiyacımız var desek yalan olmaz çok gerildik 😅 şimdiden cevaplar için teşekkürler
Aslında bu soruları kendinize sormanız lazım. Teyzenizi unutun. Ben askerle yapabilir miyim? Onu bu yola çıkacak kadar seviyor muyum? Yoksa mantığa yakın bir evlilik mi? Evleneceğiniz kişi ile gerçekten bir bütün olacağınızı hissediyorsanız, size saygıda kusur etmiyor, mesleğini bahane edip sinirini sizden çıkartacak davranışlarda bulunmuyorsa sorun yok demektir. Elbet zorlukları olacaktır bunları beraber aşacaksınız. Ben mesleğine değil karakterine bakarım. Kuzenimde astsubaydı düşman başına sinirleri yıpranmış evet doğuda görev alması ister istemez onu yormuştur ama bu meslekte olmasa dahi aynı davranışları sergilerdi çünkü egoist ve saygısız bir huyu var. Ben ona 10 dk den fazla katlanamıyorum. Burada mesleğe bakma aranızdaki bağa bakın bence. Umarım hakkınızda hayırlısı olur :)

Para konusu hariç diğer söyledikleri için biraz haklılık payı var .Çünkü çok iyi maaş alıyorlar 😅Herkes aynı olmaz tabiki ama çoğu böyle maalesef

Aslında bu soruları kendinize sormanız lazım. Teyzenizi unutun. Ben askerle yapabilir miyim? Onu bu yola çıkacak kadar seviyor muyum? Yoksa mantığa yakın bir evlilik mi? Evleneceğiniz kişi ile gerçekten bir bütün olacağınızı hissediyorsanız, size saygıda kusur etmiyor, mesleğini bahane edip sinirini sizden çıkartacak davranışlarda bulunmuyorsa sorun yok demektir. Elbet zorlukları olacaktır bunları beraber aşacaksınız. Ben mesleğine değil karakterine bakarım. Kuzenimde astsubaydı düşman başına sinirleri yıpranmış evet doğuda görev alması ister istemez onu yormuştur ama bu meslekte olmasa dahi aynı davranışları sergilerdi çünkü egoist ve saygısız bir huyu var. Ben ona 10 dk den fazla katlanamıyorum. Burada mesleğe bakma aranızdaki bağa bakın bence. Umarım hakkınızda hayırlısı olur :)
Aramızdaki bağda çok şükür bir problem yok nişanlım da çok istiyor bu mesleği ama arada herkesin mesleği konusunda kararsız dönemi olur. Tam bunun üstüne teyzem de coşunca ikimiz de bi gerildik. O sebeple sordum burda çok güzel de yorumlar aldık olumlu- olumsuz bize yine taze fikir oluyor ss alıp atıyorum ona dkdjdkd benim ondan şüphem yok ama mesleğin zorluğu çok bu zorluklara göğüs gereriz ama psikoloji de hassas bir şey inşallah hayırlısı olur dediğiniz gibi ☺️

Daha mesleğe başlamamış ne denir ki??
Şu an iyidir falan ama sonrasını kimse bilemez gerçekten hatta kendi de bilemez.
Kendinin bilemeyeceği şeye siz hiç emin olamazsınız.
Olay sizle de bitmiyor ki belki evleneceksiniz ve iki çocuğunuz olacak.
Her türlü zor bence.
Ama yıllardır anlaşan iki insan meslekten dolayı ayrılmasın daha iyi hep içinde kalabilir çünkü.
Siz etrafın anlattığı farazi hikayeleri boş verip kendinize ve ilişkinize bakın. Boş verin.

Benim eşim asker şuan batidayiz henüz doğu görevi görmedik, aileme bir saat uzaktayım haftada bir gidiyorum en az beni tek yıpratan ailemi özlemek ileride daha çok ozleyecegimi biliyorum ben çok bağlı bı insanım benim gibi değilseniz bende bir sıkıntı olmaz eşimle karekter olarak çok iyi anlaşıyoruz mesleğinin bir zararı yok, doğu gorevinede aile götürulemeyen yer çıkmadıgi sürece gezicez başka yerler gorcez gözüyle bakıyoruz yeterki hep yanyana olalım eve gelsin. Tek sorun aileye özlem oldu şimdilik benim için meleğinin bir sıkıntısını yaşamadım. Egitim bence biraz stresli oluyor sonrası daha düzenli, bizde eğitim döneminde konusuyorduk mesleğe başladıktan sonra daha rahat etti eşim. Dediğim gibi henüz doğu görmedik tecrubem bu kadar 😊

Hayatımda tanıdığım en düzgün erkeklerden biri subaydı, merhametli karakterli harika bir insandı. Arada çürük elmalar çıkıyor diye yüzlerce insanı aynı il etmk saçmalıktan başka bir şey değil.

Hanımlar selam. Ben 25 yaşında reklam mezunu çalışan bir kadınım. Geçtiğimiz aylarda nişanlandım, nişanlım Jamdarma subayı, şuan eğitimde, kısmetse seneye evleneceğiz. Fakat teyzem baskı yapıyor. Teyzem dediğim annem sayılır yani ailemi kaybettikten sonra onunla yaşadım hep. Annemden farklı görmem onu. Teyzem biraz dramlı bir kadın. Sürekli kötü ihtimaller kurar evham yapar. Benim askerle evlenmemi istemiyor, ordan burdan duyuyormuş çok zor şartlar varmış maaşı azmış geçinemez sefalet çekermişiz,nişanlımın huyu değişir psikolojisi bozulurmuş… Yani sürekli kaynağı belirsiz yerlerden dram haberleri taşıması beni çok yoruyor. Bütün aileyi tek tek arayıp söyleniyor kendilerini yakacaklar diye 🤦🏻‍♀️ Nişanlım henüz mesleğe başlamadığı için biz de işin içine tam girdik sayılmaz yani zaten kafalarda soru işareti var bir de böyle olunca herkes geriliyor. Sizce bir haklılık payı var mı? Özellikle Doğu görevlerinde psikolojisi nasıl olur, mutlu olur mu onu bilemiyoruz. Bu mesleği çok istiyor, o sebeple bu konuda bilgisi olan varsa anlatırsa çok iyi olur. Özellikle de artısını duymaya ihtiyacımız var desek yalan olmaz çok gerildik 😅 şimdiden cevaplar için teşekkürler
Doğu görevi yaparken çok fazla asker polis eşi tanıdım. En yakın arkadaşımın eşi ha keza öyle. Baştan kabul ettikleri için diyecek sözleri yok. Ama bir çoğu pişman içten içe anlatıyorlar. En özel anlarını, evliliğinin güzel zamanlarını, yalnız girilen doğumları özel günleri, yalnız büyütülmek zorunda kalan çocuklar bir çoğunu yormuştu. Ama eşlerini sevince katlanıyorlardı. Eşiniz başka bir iş yaparak yine kazanabileceği miktarı tehlikeli bir şekilde kazanacak. Sadece askerlik bile birçok erkeği değiştirirken bunu ömrü boyunca yapacak. Bunun siZede psikolojik yükü olacak. Siz anlatmak derdinizi paylaşmak isteyeceksiniz o daha dertli olacak. Kendinizi sabırlı ve anlayışlı olmaya hazırlamanız gerekiyor.

Açılın ben doktorum👋 😎
Bence aranılan yorum👍
Umarım alışırsınız uyumlu insanlar daha çabuk alışıyor şartlarda önemli tabiki hayırlı görevler olsun.
Lojmanda mısınız?
Teşekkür ederimmm🤩 hayır lojmanda değiliz ama ordan bir farkı yok yok sivil lojman gibi 🤭😂

Yaa Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin maşallah. Evet Doğu görevleri tayinler taşınma yeni şeylere alışma zor bunları çok okudum daha nişanlım snavlarına bile girmeden. Konuyu bana açtığında gurur duyacağımı söyledim destek oldum inşallah hayırlısı olur hepimizin adına.
Amiinnn çok teşekkür ederim 🙏 tabiki zorluğu çok hele taşınma kısmı insanı delirtiyor. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun 🙏

Teyzenizin haklılık payı var ve sizin üzülmenizi istemediği için de panik halinde napsın ama her asker de aynı ruh halinde olmuyor tabii. Doğu da görev yapıcak olursa da ayrıca söyleyim maaşları baya iyi arkadaşımdan biliyorum gerçi o özel harekat. Jandarma da o kadar psikolojisi bozulmaz bence.

meslek olarak değil zorunlu askerliğini urfada jandarma olarak yaptı bir kuzenim. tamamen beyaz yaka, mühendis, 3 ayrı üniversite okumuştu, 35 yaşında gitti askere.

jandarma köylerdeki asayişe bakıyor.
kuzenim bildiğiniz çıldırma noktasına gelmişti
tecavüz, ensest, kadına işkence, anneye ceza olarak bebeğe işkence gibi gibi olaylar yüzünden....en azındna urfada jandarma olmak kolay değilmiş, duyarlı insanlar için.

bu kişinin eşi düz asker de değil amiri olacak onların. tüm olayları görecek.
ha maaşını alır geçer. ne yaparlarsa yapsınlar kadınlara bebeklere çok da tınnn der, olabilir tabi.

Kesinlikle aranılan yorumdu özellikle şırnak gibi kritik bir yerden yazıyor olması, umarım alışır sosyal insanlar her çevreye rahatça kısa zamanda alışıyor
kız kardeşim Şırnak'ta görev yapıyor....6 senesi bitti.

başka kurumda, asker değil. ama orada memurlar genelde birbiriyle tanışıyor ve çevre ediniyor. zaten orada belirli ilçelere gidin kabak gibi ortada yani kim memur hele hele kim asker....polisler öğretmen kız buluyor kafelerde ortam bu.

işin açıkçası bunu reklamcıyım dediğiniz için yazıyorum. çünkü kardeşim de kadınların çok çok daha eğitimli donanımlı, seküler tarzda hayatlar yaşadığı, atlayıp y.dışa tatile giden, vs. bir çevreye ait, meslektaşları genel olarak öyle.

ama asker-polis eşi olan kızlar çoğunlukla eşine "tamam hayatım yanımda sadece kızlar var hayatım" ya da "dar giymedim hayatım, istediğin yemeği yaptım hayatım" diye ömür geçiriyorlar. üstelik korkunç kıskanç ve can tahlikesi olan iş yapan adamlarla yaşaya yaşaya kızların kendi kafalar yanmış durumda...hadi eşleri sıkıntılı iş yapıyor psikolojileri gidiyor da, kızlar kendisi de çok normal kalmıyor yani.

hadi eşiniz iyi olur
hadi o size karışmaz
ama asker-polislerin kendileri genelde milliyetçi muhafazakar tayfa. eşleri daha da milliyetçi muhafazakar tayfa. ortamlar böyle. nargile kafe ortamı....

bilmiyorum güneydoğuda filan ne yaparsınız?
sizin büyükşehir dışında yaşama, ajans majans dışında çalışma deneyiminiz var mı? milliyetçi muhafazakar ortamla uyumlu musunuz? ha uyumluysanız sorun yok.

25 yaş biraz erken geldi
Tanımaya odaklanın
Teyzenin dediklerini yabana atmayın ama gözlem yapın ve öyle karar verin.

kız kardeşim Şırnak'ta görev yapıyor....6 senesi bitti.

başka kurumda, asker değil. ama orada memurlar genelde birbiriyle tanışıyor ve çevre ediniyor. zaten orada belirli ilçelere gidin kabak gibi ortada yani kim memur hele hele kim asker....polisler öğretmen kız buluyor kafelerde ortam bu.

işin açıkçası bunu reklamcıyım dediğiniz için yazıyorum. çünkü kardeşim de kadınların çok çok daha eğitimli donanımlı, seküler tarzda hayatlar yaşadığı, atlayıp y.dışa tatile giden, vs. bir çevreye ait, meslektaşları genel olarak öyle.

ama asker-polis eşi olan kızlar çoğunlukla eşine "tamam hayatım yanımda sadece kızlar var hayatım" ya da "dar giymedim hayatım, istediğin yemeği yaptım hayatım" diye ömür geçiriyorlar. üstelik korkunç kıskanç ve can tahlikesi olan iş yapan adamlarla yaşaya yaşaya kızların kendi kafalar yanmış durumda...hadi eşleri sıkıntılı iş yapıyor psikolojileri gidiyor da, kızlar kendisi de çok normal kalmıyor yani.

hadi eşiniz iyi olur
hadi o size karışmaz
ama asker-polislerin kendileri genelde milliyetçi muhafazakar tayfa. eşleri daha da milliyetçi muhafazakar tayfa. ortamlar böyle. nargile kafe ortamı....

bilmiyorum güneydoğuda filan ne yaparsınız?
sizin büyükşehir dışında yaşama, ajans majans dışında çalışma deneyiminiz var mı? milliyetçi muhafazakar ortamla uyumlu musunuz? ha uyumluysanız sorun yok.
Subay eşleri öyle olmuyor ,dediğiniz uzman eşleri için geçerli daha çok. Hatta subay eşleri genelde pelin su olur :dondurma: çok fazla asker arkadaşım var,asker çocuğu olan arkadaşım var,askerle beraber olan arkadaşım var. Asker olan eski erkek arkadaşlarımda vardı birkaç tane ama doğuda olmadı. Ama hiç doğuda asker polis düşünmedim. Öyle muhabbetler duydum ki kızlardan da erkeklerden de mideniz bulanır. Burada hiçbir polis ya da askerin istediğini kabul etmiyorum çünkü İzmir den bile gelseniz orada yasaya yasaya bir süre sonra zihniyetinin buradakiler gibi oluyor. Ve doğuda asker polise çalışmayan hanımlar tarafından çok fazla talep olduğu için onlarda istediklerini elde edebileceklerini düşünüyor

Subay eşleri öyle olmuyor ,dediğiniz uzman eşleri için geçerli daha çok. Hatta subay eşleri genelde pelin su olur :dondurma: çok fazla asker arkadaşım var,asker çocuğu olan arkadaşım var,askerle beraber olan arkadaşım var. Asker olan eski erkek arkadaşlarımda vardı birkaç tane ama doğuda olmadı. Ama hiç doğuda asker polis düşünmedim. Öyle muhabbetler duydum ki kızlardan da erkeklerden de mideniz bulanır. Burada hiçbir polis ya da askerin istediğini kabul etmiyorum çünkü İzmir den bile gelseniz orada yasaya yasaya bir süre sonra zihniyetinin buradakiler gibi oluyor. Ve doğuda asker polise çalışmayan hanımlar tarafından çok fazla talep olduğu için onlarda istediklerini elde edebileceklerini düşünüyor
ya benim de kast ettiğim o aslında

subaylar astbubaylar-uzmanlar gibi olmasa bile, doğuda askerde-poliste ortamlar genel anlamda anlattığım ve sizin de anlattığınız gibi işte. en jantisi oraya gidince sarkık bıyıklı abi...

bir de daha ayrıntısına girmeyelim ama subaylar o eski subaylar değil ki artık! bu çocuk daha yeni subay olacak, 15 senelik subay olmuş olsa zaten bu dediklerimi demezdim. ki benim yaşımda ve biraz üstünde olan tüm modern, seküler subay tanıdıklarım emeklilik süresi dolar dolmaz emekli oldu benim. hepsi evde çoluk çocuk bakıyorlar 40 yaşların başındalar. kısacası yaş 25 için o eski subay-erat ayrımını yapamıyorum ben.

benim yurtdışınd medya çalışmaları okumuş gelmiş reklamcı arkadaşlarım var. o ajanslardaki herhangi bir kızın herhangi bir iş kıyafetini sivasın doğusunda kimse giyemez (yurdumun taşrasında da kimse giyemez)). herşeyi geçtim en basiti bu yani.

ya benim de kast ettiğim o aslında

subaylar astbubaylar-uzmanlar gibi olmasa bile, doğuda askerde-poliste ortamlar genel anlamda anlattığım ve sizin de anlattığınız gibi işte. en jantisi oraya gidince sarkık bıyıklı abi...

bir de daha ayrıntısına girmeyelim ama subaylar o eski subaylar değil ki artık! bu çocuk daha yeni subay olacak, 15 senelik subay olmuş olsa zaten bu dediklerimi demezdim. ki benim yaşımda ve biraz üstünde olan tüm modern, seküler subay tanıdıklarım emeklilik süresi dolar dolmaz emekli oldu benim. hepsi evde çoluk çocuk bakıyorlar 40 yaşların başındalar. kısacası yaş 25 için o eski subay-erat ayrımını yapamıyorum ben.

benim yurtdışınd medya çalışmaları okumuş gelmiş reklamcı arkadaşlarım var. o ajanslardaki herhangi bir kızın herhangi bir iş kıyafetini sivasın doğusunda kimse giyemez (yurdumun taşrasında da kimse giyemez)). herşeyi geçtim en basiti bu yani.
Sarkık bıyıklı abi değil hilal bıyıklı öğrenelim bunları :deli: instagramda açık olmayan kombinler diye kombinler yapıyorlar ya o kıyafetler buralara göre çok açık :KK51: öyle bize tatlı gelen diz hizası/ diz üstü çiçekli elbiselere falan buralarda farklı gözle bakıyorlar. Burada mutlu olup fislenmemek isteyenler dirseklere kadar t shirt, çok dar olmayan kot pantolon giymeli. Elbise giyeceksede bileğe kadar olmalı.

Back
X