evlenmesek olur mu?

nu1

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
50
44
8
35
Selam dostlar: başlıkta da yazdığım üzere bu konuda kadınlar ne düşünüyor diye merak ediyorum ve yüzden açtım başlığı. Lütfen görüşlerinizi paylaşın. Evlenmesek olur mu? Yaş 27, üniversite mezunu çalışan bir kadınım ve evlenmek istemiyorum. Çevre ve kültür baskısı var tabi. Hep olumsuz şeyler diyorlar evlenmeyen kızlar hakkında. Sırf öyle olması gerekiyor diye evlenip neden bir adamın evini temizleyip, ona yemek yapmakla geçireyim yaşamımı benim genel görüşüm de bu.

benimde hiç evlenesim yoktu aslında hatta ailem bu kız evlenmez derlerdi. sonra akrabaların komşuların arkadaşların gazına geldim sanırım. şu an yıllardır evliyim ama evlenmesemde olurmuş yani. kaynana kayınbaba görümce elti kayın onların salak çocuklarıyla da, dedikodularıyla da, kıskançlıklarıyla da uğraşmazdım. ne güzel işime gidiyordum, paramı alıyordum, geziyor, yiyor, içiyordum, kimseye hesap vermiyordum, çok özgürdüm çok rahattım. evlenince çok bunaldım herşeyden. evlilik bana göre değil bence. eşim iyi bir insan olmasa çoktan bırakırdım. kısaca akraba komşu arkadaş kimseyi dinleme. kendini en iyi sen tanıyorsun. bekarlık sultanlıktır.

benimde hiç evlenesim yoktu aslında hatta ailem bu kız evlenmez derlerdi. sonra akrabaların komşuların arkadaşların gazına geldim sanırım. şu an yıllardır evliyim ama evlenmesemde olurmuş yani. kaynana kayınbaba görümce elti kayın onların salak çocuklarıyla da, dedikodularıyla da, kıskançlıklarıyla da uğraşmazdım. ne güzel işime gidiyordum, paramı alıyordum, geziyor, yiyor, içiyordum, kimseye hesap vermiyordum, çok özgürdüm çok rahattım. evlenince çok bunaldım herşeyden. evlilik bana göre değil bence. eşim iyi bir insan olmasa çoktan bırakırdım. kısaca akraba komşu arkadaş kimseyi dinleme. kendini en iyi sen tanıyorsun. bekarlık sultanlıktır.

tam aradığım cevap buymuş. Sağ olasın.

bende senin gibi düşünüyorum. uzun süredir hayatımda biri var 8. yılımıza giricez. ama evlilik gerçekten aşırı farklı birşey. sevgili kalmak gibi değil. sorumluluklar herşey artıyor. 27 yaşındayım beni bıraksalar cidden evlenmem. yalnız değilsin. mürüvetini göremicez mi diye aşırı baskı oluyor. evleniyorsun sonrada torun göremicez mi diye baskı oluyor. cidden başka bir ilde yaşamayı bile düşünüyorum. bu konu açılınca aşırı fevrileşmeye başladım hatta. erkek arkadaşımı ailem pek sevmiyor. ailem tutucu biraz. ayrıldık barıştık barıştığımızı bile diyemiyorum hala. çünkü noldu niye evlenmiyorsunuz falanda filanda resmen o baskıdan dolayı söylemiyorum. bilmiyorum. onunla olmazsada kimseyle evlenmem diye düşünüyorum. hayatı biriyle geçirme durumu çok sıkıntılı ya. kendine zaman ayırmak falan. belki ben yalnız başıma film izlemek isteyeceğim. belki tek başıma yurtdışına geziye çıkmak isteyeceğim evlenince herşeyi iki kişi yapmak zorundasın. allaha şükür sevgilimde öyle. resmen toplum baskısından dolayı evlenelim en iyisi modundayız. okul biter bitmez evlenip kocişkomla kahve keyfisiii diye foto atan kızları hiç anlayamıyorum.

çocuğun olunca ayrı bir kaos. herşeyini düşünmek zorundasın . kendi hayatın diye birşey kalmıyor resmen. artık çocuğun için yaşamak zorunda kalıyorsun. aa çocukla gelemem. aa orda çocuk üşür. çocuk nerde okucak aman iyi eğitim alsın derken kendi hayatını düşünemez oluyorsun.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: nu1
Valla bence illa evlenmek şart değil. 2 buçuk senedir evliyim. Çok severek evlendik eşim harika bir insan ama inanku bu yeterli değil. Kv eltim KP derdi akrabaları gerçekten cekilmiyo. Ayrıca son derece de sorumluluk gerektiriyor öyle kolay değil. Istemiyirsan maddi özgürlüğün de varsa hoc gerek yok.

vala bende severek evlendim , bekarken ailem çok özgür bırakmayan belli kuralları olan insanlar olsalarda , çok yerde çalıştım okudum o kadar çok gezdim arkadaşlar derken sosyal hayatın dibinee vurdum , bisürü sevgilimde oldu kimi zaman el üstünde tutuldum kimi zaman terk edildim terk ettim ama inan bekarlık sultanlık. eşiimi çok seviyorum anlayışlıdır bazı zor taraflarıda var tabi huy olarak , maddi sıkıntılarda çektik ama ailesi derdi en ufak bişeyde o bizim gelinimiz değilmi şöyle böyle demeleri , sürekli bir karışma istekleri . ben yapım gereği aşırı özgürlüğüne düşkün ve asla kendi annemin bile karışmasına tahammül edemeyen biriyken evlilik beni çok zorladı. eşim bana aşırı düşkün ve iyi insan olmasaydı çoktan boşanırdım , evlilik gerçekten çekilecek bişey değil , bekarken nedense insan evlenemicem galiba korkusuna kaapılıyor insnların lafları derken evlenme zorundaymışsın gibi hissediyorsun ama herkesin kişilik yapısı evliliğe uygun değil bunu anlamıyorlar işte .

Herkes de evli ama bekarlık sultanlıktır demiş. Baskıyla olacak iş değil bu, istemiyorsanız sırf 'eşiniz iyi' diye yuva kurmanın da mantığı yok karşı tarafa da haksızlık gibi geliyor bana bu düşünce

Hayat sizin hayatınız, seçimler sizin.. Zorunda değilsiniz hiçbir şey için.

Hiç keyfini bozma istemiyorsan. Ben 36 yaşıma gireceğim 1 ay sonra çalışmıyorumda evlenmeyide düşünmüyorum.
Rahatım maddiyatımda iyi keyfime bakıyorum.

Selam dostlar: başlıkta da yazdığım üzere bu konuda kadınlar ne düşünüyor diye merak ediyorum ve yüzden açtım başlığı. Lütfen görüşlerinizi paylaşın. Evlenmesek olur mu? Yaş 27, üniversite mezunu çalışan bir kadınım ve evlenmek istemiyorum. Çevre ve kültür baskısı var tabi. Hep olumsuz şeyler diyorlar evlenmeyen kızlar hakkında. Sırf öyle olması gerekiyor diye evlenip neden bir adamın evini temizleyip, ona yemek yapmakla geçireyim yaşamımı benim genel görüşüm de bu.
İnsanların dediklerini boşver duyma evlilik kotu demiyorum zaman geliyor nie daha önce evlenmemisim ki diyorsun zaman geliyor ne vardida evlendim diyorsun seni çok iyi anliyorum boyle dusunmen gayet normal ve sirf insanlar istiyor DİE evlenirsen gecinemezsin zaten ama bi gün karsina biri cikar ve bu düşünceler korkular kafandan silinip giderse öğün hazirsin öğün evlen yoksa yasa hayatini sonuna kadar yalniz o konuşanlar evlensende susmaz coxukder ikinci der insanlar Dinlersen hayat zor

evlilik bizim gibi ülkelerde çok abartılıyor evlenmemek bir kabahatmiş gibi sunuluyor ancak takılmayın.. evlenmek şart değil. evlenmemek de bir seçenektir hele kadın şöyle eder böyle eder diyen bir zihniyetle ve o zihniyetteki ailesi olan biriyle evlenmemek bir seçenek değil gerekliliktir.

Ben de evlenmedim. Evlilik öyle birşey değil bence biri çıkar karşına mutlu olursun beraber iyisindir ilerleyen zamanda istersin ya da sadece hep sevgilide kalmak isteyebilirsin. Evlilik şart değil ki.

Yaş ilerledikçede evlilikten dahada uzaklaşıyorum.

Başka bi ülkede olsak evlenmek zorunda değilsin derdim de,bu ülkede "bekar kızları darlama teyzeleri timi" var...Her yerde karşına çıkabilirler,öyle bi noktaya getirirler ki muhabbeti sanki evlenmiyorsan bi eksiğin bi sıkıntın varmış ...gbi,hatta sen bile kendinden şüphe duymaya başlarsın...Ha bi de "bekar arkadaşlarını dışlama timi" var ,bunlar da tehlikeli bi grup,her bekar kızı kıskanıp kendi yaşadığı dertleri de o yaşasın diye "evlen evlen "diye baskı uygularlar,bi de " her hareketten huylanan erkekler" var,en berbat grup da budur,bekarsan sürdüğün ruj ,parfüm,attığın kahkaha o adama yapılmıştır diye düşünürler...Velhasıl evlenmek zorundayız:eğlence:

hayatın her sorumluluğunu ( yemek iş temizlik maddiyet vs ) paylaşacağın birini bulursan neden evlenmeyesin ki

Evliliğe sıcak bakmıyorum.Birlikte yaşamak en iyisi diye düşünüyorum.Evliliklerin yüzde sekseni sırf evli olduğu için her akşam o eve gelmek zorunda hissediyor.Gerçekten istediği için değil.Önemli olan,arada evlilik bağı olmadan o kişinin sizinle yaşamak istemesi,hiç bir sorumluluğu yokken kendisini size ait hissetmesi,ve yine hiç bir sorumluluğu ve zorunluluğu yokken size hata yapmaması.Evlilik kağıt üzerinde bir imza bana göre sadece.Tabi karşı tarafın sizinle oynadığından ve sadece zaman geçirdiğinden emin değilseniz bu hayat tarzını benimseyin.Yoksa oyuncak olma ihtimaliniz yüksek olur.

bekarım. 24 yaşındayım. öğretmenim. annem de bekar ve şimdilik kız kıza yaşıyoruz. çok ciddi bir ilişkiden çıkalı da 3 sene olacak neredeyse. ama ruhen o kadar yorulmuşum, gözüm o kadar korkmuş ki evliliğin adını bile duymak istemiyorum (zaten önceden de istemezdim de neyse)

otur sakin bir kafayla ve yazmak seni rahatlatıyorsa evliliğin artılarını eksilerini yaz. aklına ne geliyorsa. maddiyattan tut cinselliğe kadar. hangi halinle daha mutlu daha 'sen' olursun gör.

ama sakın birilerini mutlu etmek adına kendinden ödün verme.

:KK49:

"Evlenmesek olur mu"
Bu ulkede yasayip da bekar kalmak.. bilemedim simdi
Tek.tatile cikamayacaksiniz rahatca mesela
Ya da Anne olmayi istemiormusunuz :(
Hayalinizdeki erkek gibi bir erkek evlat yetstirmek.. :)
Benim 29 yasinda esim karsima cikti evlendim mesela
Esim karakter olarak cok zor bir insan
Ama iyiki evlenmisim ya.
Umarim olumlu yonde deisiklik olur hayatinizda × kisisi icin "evlenmesem olmaz" dersiniz :) ve evlenirsiniz

Yorumlarda gördüğüm kadarıyla birlikte yaşamak konusuna başka bir açıdan bakmak istiyorum. Konu içinde biraz romantik yaklaşılmış bu konuya ama ben realist davranacağım. Açıklamalarımı ithal dizi/filmlerden esinlenerek değil tamamen gerçek hayatta gördüklerim üzerine yapacağım..
Evlenmeden birlikte yaşamak mı ? Merak etmeyin bu avrupai gördüğümüz olay ülkemizde oldukça yaygın! İmam nikahı ile de meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Yıllar geçtikçe ne oluyor, mal mülk ediniliyor ve kadın genelde güveniyor o mal mülk adamın üzerine oluyor. Ha kadın güvenmese de genelde işin içine para girince adamların üzerine alınıyor. Bir gün anlaşamayınca ayrılıp gitmek istiyorsun ama maddi anlamda bir şey talep edemiyorsun. E artık o saatten sonra adamın insafına kalmış.
Aradan yıllar geçince o sevgiliniz sizden sıkılıp da ikinci bir eşi getirmeyi teklif ederse de hiç şaşmayın derim çünkü bunlar da ülkemizde mevcut ve olağan... Tamam bu durumda evden çekip gidersiniz de yaş gelmiş kırka ve siz ceketinizi alıp giderken bu size çok dokunur, oturulan ev adamın üstünedir bi kere, hatta varsa başka bir ev ve araba da öyledir. Kadının çalıştığı, bir işte değilse evdeki emeği hep heba olur.
Ben diyorum ki ha evlenmemek bir tercihtir birlikte yaşamak da öyle ama birlikte yaşarken kendinizi kaptırıp romantik davranmayın. Yıllarınızı heba etmeyin. Medenice evlenin olmazsa haklarınızı koruyarak medeni bir şekilde ayrılırsınız.

Back
X